Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2013-06-28, 07:17
Plik exe jako skrót do aplikacji.
Autor Wiadomość
loki7777 
Waypoint


Dołączył: 02 Sie 2008
Posty: 39
Skąd: Wielkopolska
Wysłany: 2010-05-28, 16:31   Plik exe jako skrót do aplikacji.

Zastanawia mnie czy cos takiego da sie zrobic - dac sie da bo np automapa tak moze dzialac, ze nie jest(nie musi byc) odpalana z wlasciwego pliku exe a z AutoMapa EU.exe. System WinCe 5, ale to akurat jest chyba malo istotne. Chodzi mi o skrot w pliku exe, ktory po podpieciu pod przycisk w menu Gueparda pozwoli odpalic program z karty pamieci.
Da sie cos takiego zrobic?
W tej chwili bawie sie hex edytorem ale nie wiem co z tego wyjdzie.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Wiek: 29
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-05-28, 16:48   

Nie łatwiej skrypt wstawić??
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
loki7777 
Waypoint


Dołączył: 02 Sie 2008
Posty: 39
Skąd: Wielkopolska
Wysłany: 2010-05-28, 16:54   

Latwiej by mi bylo exekiem sie bawic. Skryptow nigdy nie ruszalem:)
Chociaz zly pomysl to to nie jest, bede sie musial z tym zaznajomic, moze bedzie szybciej:)
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Wiek: 29
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-05-28, 17:09   

cos.exe i cos.mscr i mortscript.exe i działa.
w mscr wpisujesz
Kod:
 run "ścieżka"
np. run "\sdmmc\mapamap\mapamap.exe"
i wszystko.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
loki7777 
Waypoint


Dołączył: 02 Sie 2008
Posty: 39
Skąd: Wielkopolska
Wysłany: 2010-05-28, 17:26   

Czyli jak dobrze rozumiem. Pobralem MS ze stronki domowej. Rozpakowalem i mam katalog BIN\PNA z ktorego na residentflash kopiuje MortScript.exe i mortzip.dll. Tworze skrypt, czyli plik txt i zapisuje jako *.mscr. Kopiuje skrypt na mc i zmieniam mu nazwe na Video.mscr oraz kopiuje drugi raz plik MortScript.exe i jemu rowniez zmieniam nazwe na Video.exe. Uruchamiam Video i mam tylko info ze mscr and .mortrun extensions registered a igo sie nie uruchamia. Czy cos zle zrobilem i w ten sposob nie zadziala, tzn ze trzeba bylo by zainstalowac z wykorzystaniem setup.exe z paczki z MS?

Probowalem tego http://www.vijay555.com/?Releases:VJBrisk
z lepszym efektem niz MS - igo niby sie uruchomilo, ale w jakis dziwny sposob, a na wierzchu jest stare menu i praktycznie igo nie dziala, niby sie uruchamia ale nie dziala prawidlowo.
Ostatnio zmieniony przez loki7777 2010-05-28, 17:37, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Wiek: 29
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-05-28, 17:35   

Musisz mieć 2 exe i jeden mscr. Jeden exe to mortscript a jeden to starter o nazwie video.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
loki7777 
Waypoint


Dołączył: 02 Sie 2008
Posty: 39
Skąd: Wielkopolska
Wysłany: 2010-05-28, 17:38   

I tak mam i za cholere nie chce uruchomic sie igo tylko wywala to okienko.
Sprawdze z programem w katalogu glownym karty i potem bede kombinowal dalej.

Cos chyba przekombinowalem.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Wiek: 29
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-05-28, 19:18   

Masz przykład w złączniku.
Zmień tylko ścieżkę.

video.rar
Pobierz Plik ściągnięto 258 raz(y) 75,75 KB

_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
loki7777 
Waypoint


Dołączył: 02 Sie 2008
Posty: 39
Skąd: Wielkopolska
Wysłany: 2010-05-28, 19:34   

Problem jest z tym, ze jak sciezka jest w ResidentFalsh to dziala, ale jak zrobie do SDMMC(sdmmc) to juz nie. Rece opadaja:(
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Wiek: 29
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-05-28, 19:46   

Karta na pewno nazywa się sdmmc ??
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
loki7777 
Waypoint


Dołączył: 02 Sie 2008
Posty: 39
Skąd: Wielkopolska
Wysłany: 2010-05-28, 19:59   

Tak. Postawione normalnie igo widzi takie sciezki oraz w TC czy innym commanderze rowniez.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Wiek: 29
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-05-28, 20:01   

To mnie zaskoczyłeś. Ja mam skrypty na sdmmc i działają.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18893
Skąd: 3City
Wysłany: 2010-05-28, 20:08   

Dodaj plik toolhelp.dll - niektóre nawigacje muszą go mieć.

TOOLHELP.ZIP
Pobierz Plik ściągnięto 186 raz(y) 1,58 KB

_________________

 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Wiek: 29
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-05-28, 20:24   

Moze się mylę ale wtedy jest komunikat gdzie pisze wyraźnie toolhelp.dll. Poza tym toolhelp jest do zabijania procesów.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18893
Skąd: 3City
Wysłany: 2010-05-28, 20:29   

Skoro normalnie nie rusza, to kombinuje na siłę.

Dla pewności: ma byc tak: karta SD, na niej folder iGO8 a w nim różne pliki i foldery, między innymi plik iGO8.exe - inaczej trudno zmusić iGO do działania.

Skąd brałeś iGO i co masz w sys.txt ?
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 12