Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2010-07-20, 22:21
Inny program nawigacyjny do lark 50.2
Autor Wiadomość
duczek9215
Waypoint


Dołączył: 17 Mar 2010
Posty: 37
Wysłany: 2010-06-03, 17:22   

zainstalowałem AM 6.2 na karte pamięci beż żadnych problemów i śmiga aż miło
_________________
Lark 50.2 +AM 6.5
CB alan 109 + Sirio ML-145
 
 
avin 
młodszy inspektor GPS
LARK 50.2


Dołączył: 01 Lip 2010
Posty: 5
Wysłany: 2010-07-01, 21:54   Inny program nawigacyjny do lark 50.2

Witam miałbym prośbę o ile jest to możliwe wklejenie linka z mapą europy bądź samej Słowacji do Larka 50.2 . Jak narazie posiadam jedynie wgraną oryginalnie mapamap, bardzo mi zależy na mapie Słowacji. Z góry dzięki
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-12-28, 11:49, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-07-01, 22:09   

avin, mapy wgrywa się do programów nawigacyjnych, a nie do nawigacji. Do MapyMap nie ma EU, więc musisz zmienić program nawigacyjny.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
avin 
młodszy inspektor GPS
LARK 50.2


Dołączył: 01 Lip 2010
Posty: 5
Wysłany: 2010-07-02, 08:40   

Przecież nie napisałem, że chciałbym mape Europy mapamap wiem, że oni mają tylko Polski, chodzi mi o jaką kolwiek byle była Polska-Słowacja.
 
 
Andrzej P 
guru
Merc(124)maniak



Pomógł: 72 razy
Wiek: 67
Dołączył: 20 Sie 2009
Posty: 1314
Skąd: (z)Dolny Śląsk
Wysłany: 2010-07-02, 09:01   

Nadal nie rozumiesz: musisz najpierw wybrać inny program nawigacyjny, którego nie nazywa się mapą. To takie typowo polskie skrzywienie z powodu AutoMapy czy MapyMap. Możesz więc kupić program AutoMapa w wersji na Europę http://www.automapa.pl/ , lub zainstalować inny program - np. iGO8, SygicDrive, TomTom, Navigon a do nich odpowiednie mapy. Poszukaj na forum wątków dotyczących tych programów, wybierz coś dla siebie - coś co Ci najbardziej odpowiada, przetestuj, kup, zainstaluj...

Twój Lark ma WinCE 5.0 i każdy program pod ten system operacyjny u Ciebie zadziała. Wgrywasz go na kartę SD, wskazujesz w menu wyboru programu nawigacyjnego i po problemie.
_________________
---
Lark 35.5c, 50.1, 50.3 - wszystkie WCE 5.0
 
 
avin 
młodszy inspektor GPS
LARK 50.2


Dołączył: 01 Lip 2010
Posty: 5
Wysłany: 2010-07-02, 09:26   

A więc najpierw muszę ściągnąć np. iGO8 to dobry link ? :

http://darkwarez.pl/forum...63814&start=192

lub

http://manager.money.pl/h...,2387,plik.html

A następnie mapę Europy do niego ? Takie podejdą? :
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=20562
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2010-07-02, 10:06   

Linki do iGO: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=18528
Sprawdzone, działające, mało przerabiane wersje.
_________________

 
 
avin 
młodszy inspektor GPS
LARK 50.2


Dołączył: 01 Lip 2010
Posty: 5
Wysłany: 2010-07-02, 10:08   

Wielkie dzięki z takimi opisami powinienem sobie poradzić ;)

[ Dodano: 2010-07-02, 11:12 ]
Mialbym jeszcze jedną prośbę o podanie jakiegoś linku do iGo 8 ponieważ wszystkie linki padnięte ;/
 
 
adijos93 
GPS instruktor
Honor 4C


Pomógł: 1 raz
Wiek: 25
Dołączył: 12 Gru 2008
Posty: 867
Skąd: zDolny Śląsk
Wysłany: 2010-07-02, 21:36   

dzień dobry, czy najnowsza automapa z patchem bd działała na lark 50.2 nieodblokowanym??patcher automapa ??
_________________
MapaMap Android PL+EU + Yanosik + NaviExpert: Honor 4C

MapaMap Win CE Europa ? : Lark 50.3
 
 
Lark_50.2 
Waypoint



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 09 Cze 2010
Posty: 194
Wysłany: 2010-07-06, 14:07   

tak działa bez problemu
_________________
Lark 50.2
 
 
chudy88
azymut


Dołączył: 06 Sie 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-08-06, 16:58   Lark 50.2 mapamap i automapa

Witam kupiłem nawigacje lark 50.2 z wgraną już mapą mapamap, nawigacja jest odblokowana i tu moje pytanie czy mogę na pamięć nawigacji wgrać sobie jeszcze automape Polski nie usuwając orginalnej wgranej mapy?? czy jednak musze mieć kartę pamięci i do niej wgrać automapę??
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-08-06, 17:05   

Jeśli masz na nawigacji tyle miejsca by się zmieściła to czemu nie.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-08-06, 17:58   

Ja osobiście wolał bym zainwestować parę złotych w kartę SD i pózniej mieć mniej problemów np.przy usuwaniu starej AM i ponownej instalacji do nowszej wersji zawsze coś możesz przez przypadek usunąć nie potrzebnie i mogą zacząć się nie potrzebne komplikacje i kłopoty.No i jeszcze zbędne zapychanie pamięci wewnętrznej urządzenia.Ale oczywiście zrobisz jak uważasz.
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-08-06, 18:28   

AM przez AS będzie się instalować coś ponad godzinny. Przez czytnik kart 3 minuty.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-08-06, 18:35   

No właśnie kolego Dzakus masz rację przez AS bardzo...bardzo długo... i może być ,że do końca tak naprawdę się nie zainstaluje ,ale jak napisałem wcześniej wybór należy do chudy88 .
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,52 sekundy. Zapytań do SQL: 11