Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2011-03-10, 19:15
Odblokowanie MIO S600 i inne programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
dzikus83 
Waypoint


Dołączył: 24 Cze 2009
Posty: 23
Skąd: SkąD
Wysłany: 2010-07-10, 10:33   Odblokowanie MIO S600 i inne programy nawigacyjne

Witam,
kolega kupił sobie urządzenie Mio S600 i przyniósł mi żeby wgrać AM, ale mam problem z odblokowanie tego urządzenia. Pobrałem jakiś jeden panel wgrałem do urządzenia ale dalej startuje standardowo, pobrałem drugi wgrałem na kartę zrobiłem reset i dalej startuje standardowo.

proszę o pomoc jak i co wgrać żeby działa AM.

Pozdrawiam.



Witam,
teraz już nie proszę o pomoc w odblokowaiu ale o pomoc w przywróceniu oryginalnych plików, bo już tak namieszałem że teraz po włączeniu wiszę tylko dwa małe ekrany po miedzy nimi znaczek USB.
Proszę o pomoc
______________
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-10-28, 12:23, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
 
berr64
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Cze 2010
Posty: 5
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2010-07-10, 15:49   

Ja może nie na temat, ale czy możesz mi powiedzieć jak jest z widocznością w tej nawigacji w słońcu i w okularach słonecznych.
 
 
dzikus83 
Waypoint


Dołączył: 24 Cze 2009
Posty: 23
Skąd: SkąD
Wysłany: 2010-07-10, 23:21   

berr64 napisał/a:
Ja może nie na temat, ale czy możesz mi powiedzieć jak jest z widocznością w tej nawigacji w słońcu i w okularach słonecznych.


Nie zdążyłem jej jeszcze na tyle użyć żeby ci odpowiedzieć na to pytanie.Także póki co nie mogę pomóc?!
 
 
 
PONTIKOS 
Waypoint
serwis GPS



Dołączył: 22 Maj 2008
Posty: 78
Wysłany: 2010-07-11, 12:40   

Urządzenie Mio S600 odblokowuje sie bez problemu, dokladnie tak samo jak s505, s555 i pozostale z tej serii - podmianka na Panel lub skrypt pliku:
Kod:
\Program Files\Miomap\Spirit.exe

Odblokowanie/panel mozna wgrac na flash, lub startuje bezinwazyjnie z karty microSD.

Stan fabryczny na urzadzeniu przywracasz za pomoca plyty DVD dolaczonej do urzadzenia.
_________________

Gość -Zapraszam na CHOMIKA
:)
"..a dla Chomyka, kupyli coś dla Chomyka? ":)
 
 
 
dzikus83 
Waypoint


Dołączył: 24 Cze 2009
Posty: 23
Skąd: SkąD
Wysłany: 2010-07-11, 19:21   

Właśnie tak robiłem. Kopiowałem i na urządzenie i na kartę robiłem "reset" i nic.... aż za którym razem włączyłem urządzenie pokazał się ten pierwszy panem pomarańczowy i potem symbol dwóch monitorów i znaczek USB pomiędzy nimi. Próbowałem tej opcji backapu z płytki ale raz się nie udaje a drugim razem się instaluje i po uruchomienie dalej jest to samo.

Proszę o pomoc i o podanie mi linka do takiego panelu który zadziała czy tego z karty czy z urządzenia.

Pozdrawiam!
 
 
 
Iwan
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Maj 2010
Posty: 13
Wysłany: 2010-07-19, 22:36   Odblokowanie Mio S600

Witam. Może mi ktoś krok po kroku opisać jak wgrać AutoMapę na Mio S600?

Czy na tej nawigacji istnieje możliwośc odtwarzania filmów z karty SD?
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-07-20, 12:44   

Iwan napisał/a:
Może mi ktoś krok po kroku opisać jak wgrać AutoMapę na Mio S600?
Zainstaluj AM normalnie na karcie
Zmień nazwę katalogowi Automapa EU na navigation i plikowi Automapa EU.exe na navigation.exe
Iwan napisał/a:
Czy na tej nawigacji istnieje możliwośc odtwarzania filmów z karty SD?
Tak. To zależy od systemu, a nie nawigacji.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
rallyfahrer
azymut



Dołączył: 24 Lip 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-07-24, 18:34   

Odblokowanie Mio S600 idzie bez problemu, wczoraj się za to zabrałem i zajęło mi to chwilę a miałem z tym do czynienia pierwszy raz. Przy okazji zrobiłem swój pulpit, może niezbyt fajny, ale być może komuś przypadnie do gustu więc wrzucę tu link. Wygląda on tak:





Oczywiście całość można dowolnie edytować.

Link do paczki: KLIKNIJ

Pozdrawiam.
 
 
Iwan
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Maj 2010
Posty: 13
Wysłany: 2010-08-01, 12:27   

A jak zrobić, żebym mógł oglądać filmy, mieć zainstalowanych kilka map, itp? Mam na myśli odpalanie wybranego programu z ikonek lub jakiegos menu.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-08-01, 12:55   

Iwan, podmieniasz zamiast Automapy jakiś panel lub TotaL Commandera.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Iwan
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Maj 2010
Posty: 13
Wysłany: 2010-08-01, 14:18   

A gdzie znajdę do pobrania jakieś panele dla tego modelu?
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-08-01, 14:33   

Tu szukaj :arrow: http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=155
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
Iwan
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Maj 2010
Posty: 13
Wysłany: 2010-08-01, 17:15   

Dobra, coś tam pokombinowałem i wgrałem Mio Pocket 3.0. Fajny programik, ale mam pare problemów...

Po pierwsze, przy każdym resecie program wgrywa się od nowa (ale to jeszcze da się przeżyć).

Po drugie, (to jest najbardziej uciążliwe) kiedy z pulpitu uruchomię oryginalną mapę MioMap, to potem jedynym rozwiązaniem aby ją wyłączyć to reset (i stąd wziął się problem nr 1)

Po trzecie, kiedy uruchamiam nawigację, najpierw startuje MioMap Spirit, a dopiero poter Mio Pocket. Da się jakoś wyłączyć uruchamianie tego Spirita, tak żeby od razu ładował się Mio Pocket? Przypuszczam że trzeba edytowac plik "ProcessMgr.ini", ale nie wiem co dokładnie...
Kod:
[GEN]
config1 = 0,3000,103539,
heartbeat = 500,5,,,
IsEnableAVIN = 0
IsEnableCloseScrSaver = 1
apcall00 = \Storage card\Navigation\Navigation.exe,,0,1,1,2000,
apcall01 = \My Flash Disk\Program files\MioMap\Spirit.exe,,0,2,2,2000,
apcall02 = \My Flash Disk\Program Files\AV_IN\AVINMgr.exe,,0,0,0,2000
scrsavconf = 31,2000,,,

[WM_MESSAGE]
msg00 = 0,1046,0,0,\Windows\USBScreen.exe,,0:3317::,196896,
msg01 = 0,1058,0,0,,500,0:3309::,512,
msg02 = 0,1048,0,0,,500,,20,
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3467
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2010-08-01, 21:34   

Iwan napisał/a:
kiedy z pulpitu uruchomię oryginalną mapę MioMap, to potem jedynym rozwiązaniem aby ją wyłączyć to reset

Dodaj do miomap.ini lub spirit.ini: ShowExit=1
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-08-01, 21:39   

Iwan, w jaki sposób wgrałeś MioPocket? Navigation/Navigation.exe?
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi: kopiarki
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11