My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-06-25, 07:46
MIO seria S i przycisk uśpienia "OFF" w odblokowan
Autor Wiadomość
kamykp2p 
młodszy inspektor GPS
MOOV 330/S501



Dołączył: 29 Sie 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-08-29, 10:33   MIO seria S i przycisk uśpienia "OFF" w odblokowan

witam wszystkich. Forum przegladam od dawna, ale po raz pierwszy musze poprosic o pomoc...
navi mam odblokowane. Problem polega na ty, ze nie dziala przycisk uspienia "OFF". AM jest na karcie i zeby wylaczyc urzadzenie musze je resetowac. czy ktos z uzytkownikow rozwiazal ten problem?
wczesniej byl panel FRIXI.pl ale AM 6.5 i 6.6 non stop resetowaly GPS, a bez panela ten problem wystepuje sporadycznie... prosze o pomoc, wertowalem wczoraj forum, ale o S501 nie ma wiele informacji, a w tematach o S505 i S555 nie wiele znalazlem...
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-11-02, 10:38, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 104
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9812
Wysłany: 2010-08-29, 12:59   

kamykp2p, nie ma rozwiązania. Możesz wyłączać przez START>Suspend
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
kamykp2p 
młodszy inspektor GPS
MOOV 330/S501



Dołączył: 29 Sie 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-08-29, 15:54   

ok, to moze rozwiazanie innego problemu.. Czemu z panelem frixi.pl Automapa 6.5 oraz 6.6 non stop restartuje GPS? Nie traci sygnalu, tylko pojawia sie klepsydra, niebieski ekran i tak w kolko. Na 6.2 tez to wystepuje, ale zadziej... Testowalem rozne ustawienia GPS i o dziwo na wszyskich lapie sygnal... aha, na panelu Frixi.pl suspend dziala bezproblemowo...
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 104
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9812
Wysłany: 2010-08-29, 16:47   

kamykp2p, podeślij ten panel i daj link na PW. To zobaczę w jaki sposób jest to zrobione w tamtym odblokowaniu.

Resetowanie możę być przez synchronizowanie czasu z GPS w AM. Patrz instrukcja obsługi.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 52
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1049
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2010-08-29, 20:52   

Dzakus, tam do MortScripta trzeba było dołożyć
Kod:
Run (Powerbutton.exe)
(Dostępny w MioPocket)
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 104
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9812
Wysłany: 2010-08-29, 21:01   

imar42, pokombinuje jak to zrobić

[ Dodano: 2010-08-29, 21:04 ]
PS. Jak uruchomimy w tej nawigacji PowerButton to w Clarionie tez będzie działać - ten sam producent.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
Ostatnio zmieniony przez BladeX 2010-08-29, 22:49, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
kamykp2p 
młodszy inspektor GPS
MOOV 330/S501



Dołączył: 29 Sie 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-08-29, 22:39   

ok, teraz jak wywalilem synchro gps jakos lata, ale nadal cos jest nie tak. Jak wylacze AM i wlacze to nie znajduje GPS (nie sygnalu ale modulu)... robie reset i smiga... probowalem tez ustawic date w WCE, ale po wlaczeniu AM na sile zmienia na -8 pacyfic... i nie znaduje GPS... jedyna opcja to nic nie zmieniac w dacie i uruchomic AM... olac czy da sie cos z tym zrobic?
 
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 52
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1049
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2010-08-30, 06:38   

kamykp2p napisał/a:
po wlaczeniu AM na sile zmienia na -8 pacyfic...
To jest cała sekwencja startowa z Mio Moov 500. Dzakus, spróbuj coś dopasować z mojego panelu od tegoż... Tu masz całą resztę wszystkiego co potrzebne (włącznie z synchronizacją czasu na GMT+1 Sarajewo, Warsaw...)
Kod:
Kill ( "AppStartupSec.exe")
sleep 200
Kill ( "MioMap.exe")
#sleep 200
Run ( "\Storage Card\Cobia_500_64\PowerButton.exe")
Sleep 200
    Run ( "\Windows\intll.cpl")
        WaitForActive ( "Regional and Language Settings",1);
        SendKeys ( "p")
        SendOK ()
        sleep 600
    Run ( "\Windows\ctlpnl.exe", "cplmain.cpl,13")
        Sleep 600
        SendOK ()
XCopy ( "\Storage Card\Cobia_500_64\Regedit.exe", "\Windows",FALSE)
    XCopy ( "\Storage Card\Cobia_500_64\Time.reg", "\Windows",FALSE)
    Regedit = "\Windows\Regedit.exe"
        Run (Regedit.exe, "-s " & "\Windows\Time.reg")
        Run ( "\Windows\ctlpnl.exe", "cplmain.cpl,13")
        WaitForActive ( "Date/Time Properties",1);
    Sleep 600
SendOK ()
        If(not ProcExists ( "Panel.exe"))
        Run ( "\Storage Card\Cobia_500_64\Panel\Panel.exe")
        EndIf
        Sleep 600
If(ProcExists ( "USBScreen.exe"))
        Kill ( "USBScreen.exe")
EndIf
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
kamykp2p 
młodszy inspektor GPS
MOOV 330/S501



Dołączył: 29 Sie 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-08-30, 07:14   

imar42, widze, ze troche popracowales w nocy... a moge prosic "lopatologicznie" to moze ktos jeszcze skorzysta... :-)
 
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 52
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1049
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2010-08-30, 12:52   

Nie bardzo mam czas, ale jeśli kol. Dzakus, nie będzie miał czasu na dokończenie - wtedy ja opiszę dokładnie. Raczej nie dziś - Brak czasu :-> Dopiero pojutrze

[ Dodano: 2010-08-30, 15:09 ]
wyszło mi 3x :mrgreen: "czas"
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 104
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9812
Wysłany: 2010-08-30, 16:15   

http://www.przeklej.pl/pl...ip-002020cd35a5
Uruchomić i guzik będzie działać

PS. Frixi sprzedaje na Allegro darmowy panel MioPocket po przeróbkach.
frixi\frixi\frixiprogramy\Variables.mscr
Kod:
If(RegRead("HKLM" , "SOFTWARE\MioPocket" , "PortraitDevice"))
i wiele innych wpisów. Oszuści i tyle, a po za tym sposób uruchamiania tego menu jest mało mówiąc głupie, modyfikuje pliki systemowe: \System\ProcessMgr.ini
Kod:
apcall02 = \My Flash Disk\Program Files\frixi\Start.exe,,0,0,0,2000,


[ Dodano: 2010-08-30, 16:17 ]
Jednym słowem Frixi oszukuje swoich klientów, bo przypisuje pracę czyjąś (MioPocket) jako swoją, a nawet nie znają się na tym robią. Oszuści!!!

[ Dodano: 2010-08-30, 16:18 ]
PS. Ja za "karę" udostępnił ich panel w Internecie. Dokładnie opisując jak zainstalować.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Foto
Navi Expert



Pomógł: 12 razy
Dołączył: 31 Sie 2010
Posty: 331
Wysłany: 2010-08-31, 16:20   

@kamykp2p

Masz AM na karcie bez zadnego panelu?

Niedawno zrobilem dla kolegi taki mini panel , ze po zakonczeniu AM pokazują
sie dwa przyciski : restart i off. Zeby wylaczyc Mio musisz suwak przesunąc na OFF i nacisnąc przycisk . Dziala na S505 .
Jak chcesz moge ci dopasowac , musze tylko wiedzec jak startujesz AM.
_________________
Menu Blue Unlock <---- klik ----
Uniwersalne Menu Spirit
Lista uruchomionych programów nawigacyjnych <---- wpisz się ---
 
 
kamykp2p 
młodszy inspektor GPS
MOOV 330/S501



Dołączył: 29 Sie 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-08-31, 20:46   

Foto napisał/a:
musze tylko wiedzec jak startujesz AM.

zmienilem nazwy katalogu i automapy na "navigator" ot cala filozofia...
 
 
 
Foto
Navi Expert



Pomógł: 12 razy
Dołączył: 31 Sie 2010
Posty: 331
Wysłany: 2010-08-31, 22:25   

Dobrze .
Ostatnio zmieniony przez Foto 2010-09-03, 21:47, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Foto
Navi Expert



Pomógł: 12 razy
Dołączył: 31 Sie 2010
Posty: 331
Wysłany: 2010-09-03, 22:04   

Brak czasu. :-P




autostart AM


Rozpakowac i skopiowac na karte razem z Automapą.
Domyślnie sciezka - Storage Card/Automapa/Automapa.exe czyli jak jest inaczej trzeba zmienic nazwe katalogu i .exe.
Po Resecie powinna startowac AM , a po jej zakonczeniu pokazują sie 2 przyciski: Restart i OFF.
Po przesunieciu suwaka na OFF i naciśnięciu przycisku OFF : standby.

Powinno działać nie tylko na S501 i S505 , S555 , S600, S605 .


Jesli działa na innych , to prosze o potwierdzenie z podaniem na jakim modelu.


Autostart AM do Spirit 670-687 tutaj:

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=28107


pozdr
Ostatnio zmieniony przez Foto 2012-05-10, 19:57, w całości zmieniany 13 razy  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,36 sekundy. Zapytań do SQL: 12