My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 
Blow GPS50C Europa
Blow GPS50C Europa
207.85 PLN
Garmin Nuvi 2595 LMT Europa
Garmin Nuvi 2595 LMT Europa
687.56 PLN
TomTom Start 25 EU Europa
TomTom Start 25 EU Europa
459.00 PLN
Mio Spirit 6900 LM Polska
Mio Spirit 6900 LM Polska
364.00 PLN
Garmin Nuvi 52 LM Europa
Garmin Nuvi 52 LM Europa
399.00 PLN
TomTom PRO 5150 Truck LIVE Europa
TomTom PRO 5150 Truck LIVE
1326.80 PLN
ModeCom FreeWAY MX3 HD bez map
ModeCom FreeWAY MX3 HD bez map
329.00 PLN
Mio Combo 5107 LM Europa
Mio Combo 5107 LM Europa
691.27 PLN
 
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-06-25, 07:46
MIO seria S i przycisk uśpienia "OFF" w odblokowan
Autor Wiadomość
kamykp2p 
młodszy inspektor GPS
MOOV 330/S501



Dołączył: 29 Sie 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-08-29, 10:33   MIO seria S i przycisk uśpienia "OFF" w odblokowan

witam wszystkich. Forum przegladam od dawna, ale po raz pierwszy musze poprosic o pomoc...
navi mam odblokowane. Problem polega na ty, ze nie dziala przycisk uspienia "OFF". AM jest na karcie i zeby wylaczyc urzadzenie musze je resetowac. czy ktos z uzytkownikow rozwiazal ten problem?
wczesniej byl panel FRIXI.pl ale AM 6.5 i 6.6 non stop resetowaly GPS, a bez panela ten problem wystepuje sporadycznie... prosze o pomoc, wertowalem wczoraj forum, ale o S501 nie ma wiele informacji, a w tematach o S505 i S555 nie wiele znalazlem...
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-11-02, 10:38, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 103
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9865
Wysłany: 2010-08-29, 12:59   

kamykp2p, nie ma rozwiązania. Możesz wyłączać przez START>Suspend
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
kamykp2p 
młodszy inspektor GPS
MOOV 330/S501



Dołączył: 29 Sie 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-08-29, 15:54   

ok, to moze rozwiazanie innego problemu.. Czemu z panelem frixi.pl Automapa 6.5 oraz 6.6 non stop restartuje GPS? Nie traci sygnalu, tylko pojawia sie klepsydra, niebieski ekran i tak w kolko. Na 6.2 tez to wystepuje, ale zadziej... Testowalem rozne ustawienia GPS i o dziwo na wszyskich lapie sygnal... aha, na panelu Frixi.pl suspend dziala bezproblemowo...
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 103
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9865
Wysłany: 2010-08-29, 16:47   

kamykp2p, podeślij ten panel i daj link na PW. To zobaczę w jaki sposób jest to zrobione w tamtym odblokowaniu.

Resetowanie możę być przez synchronizowanie czasu z GPS w AM. Patrz instrukcja obsługi.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 52
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1072
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2010-08-29, 20:52   

Dzakus, tam do MortScripta trzeba było dołożyć
Kod:
Run (Powerbutton.exe)
(Dostępny w MioPocket)
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 103
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9865
Wysłany: 2010-08-29, 21:01   

imar42, pokombinuje jak to zrobić

[ Dodano: 2010-08-29, 21:04 ]
PS. Jak uruchomimy w tej nawigacji PowerButton to w Clarionie tez będzie działać - ten sam producent.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
Ostatnio zmieniony przez BladeX 2010-08-29, 22:49, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
kamykp2p 
młodszy inspektor GPS
MOOV 330/S501



Dołączył: 29 Sie 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-08-29, 22:39   

ok, teraz jak wywalilem synchro gps jakos lata, ale nadal cos jest nie tak. Jak wylacze AM i wlacze to nie znajduje GPS (nie sygnalu ale modulu)... robie reset i smiga... probowalem tez ustawic date w WCE, ale po wlaczeniu AM na sile zmienia na -8 pacyfic... i nie znaduje GPS... jedyna opcja to nic nie zmieniac w dacie i uruchomic AM... olac czy da sie cos z tym zrobic?
 
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 52
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1072
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2010-08-30, 06:38   

kamykp2p napisał/a:
po wlaczeniu AM na sile zmienia na -8 pacyfic...
To jest cała sekwencja startowa z Mio Moov 500. Dzakus, spróbuj coś dopasować z mojego panelu od tegoż... Tu masz całą resztę wszystkiego co potrzebne (włącznie z synchronizacją czasu na GMT+1 Sarajewo, Warsaw...)
Kod:
Kill ( "AppStartupSec.exe")
sleep 200
Kill ( "MioMap.exe")
#sleep 200
Run ( "\Storage Card\Cobia_500_64\PowerButton.exe")
Sleep 200
    Run ( "\Windows\intll.cpl")
        WaitForActive ( "Regional and Language Settings",1);
        SendKeys ( "p")
        SendOK ()
        sleep 600
    Run ( "\Windows\ctlpnl.exe", "cplmain.cpl,13")
        Sleep 600
        SendOK ()
XCopy ( "\Storage Card\Cobia_500_64\Regedit.exe", "\Windows",FALSE)
    XCopy ( "\Storage Card\Cobia_500_64\Time.reg", "\Windows",FALSE)
    Regedit = "\Windows\Regedit.exe"
        Run (Regedit.exe, "-s " & "\Windows\Time.reg")
        Run ( "\Windows\ctlpnl.exe", "cplmain.cpl,13")
        WaitForActive ( "Date/Time Properties",1);
    Sleep 600
SendOK ()
        If(not ProcExists ( "Panel.exe"))
        Run ( "\Storage Card\Cobia_500_64\Panel\Panel.exe")
        EndIf
        Sleep 600
If(ProcExists ( "USBScreen.exe"))
        Kill ( "USBScreen.exe")
EndIf
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
kamykp2p 
młodszy inspektor GPS
MOOV 330/S501



Dołączył: 29 Sie 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-08-30, 07:14   

imar42, widze, ze troche popracowales w nocy... a moge prosic "lopatologicznie" to moze ktos jeszcze skorzysta... :-)
 
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 52
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1072
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2010-08-30, 12:52   

Nie bardzo mam czas, ale jeśli kol. Dzakus, nie będzie miał czasu na dokończenie - wtedy ja opiszę dokładnie. Raczej nie dziś - Brak czasu :-> Dopiero pojutrze

[ Dodano: 2010-08-30, 15:09 ]
wyszło mi 3x :mrgreen: "czas"
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 103
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9865
Wysłany: 2010-08-30, 16:15   

http://www.przeklej.pl/pl...ip-002020cd35a5
Uruchomić i guzik będzie działać

PS. Frixi sprzedaje na Allegro darmowy panel MioPocket po przeróbkach.
frixi\frixi\frixiprogramy\Variables.mscr
Kod:
If(RegRead("HKLM" , "SOFTWARE\MioPocket" , "PortraitDevice"))
i wiele innych wpisów. Oszuści i tyle, a po za tym sposób uruchamiania tego menu jest mało mówiąc głupie, modyfikuje pliki systemowe: \System\ProcessMgr.ini
Kod:
apcall02 = \My Flash Disk\Program Files\frixi\Start.exe,,0,0,0,2000,


[ Dodano: 2010-08-30, 16:17 ]
Jednym słowem Frixi oszukuje swoich klientów, bo przypisuje pracę czyjąś (MioPocket) jako swoją, a nawet nie znają się na tym robią. Oszuści!!!

[ Dodano: 2010-08-30, 16:18 ]
PS. Ja za "karę" udostępnił ich panel w Internecie. Dokładnie opisując jak zainstalować.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Foto
Navi Expert



Pomógł: 12 razy
Dołączył: 31 Sie 2010
Posty: 332
Wysłany: 2010-08-31, 16:20   

@kamykp2p

Masz AM na karcie bez zadnego panelu?

Niedawno zrobilem dla kolegi taki mini panel , ze po zakonczeniu AM pokazują
sie dwa przyciski : restart i off. Zeby wylaczyc Mio musisz suwak przesunąc na OFF i nacisnąc przycisk . Dziala na S505 .
Jak chcesz moge ci dopasowac , musze tylko wiedzec jak startujesz AM.
_________________
Menu Blue Unlock <---- klik ----
Uniwersalne Menu Spirit
Lista uruchomionych programów nawigacyjnych <---- wpisz się ---
 
 
kamykp2p 
młodszy inspektor GPS
MOOV 330/S501



Dołączył: 29 Sie 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-08-31, 20:46   

Foto napisał/a:
musze tylko wiedzec jak startujesz AM.

zmienilem nazwy katalogu i automapy na "navigator" ot cala filozofia...
 
 
 
Foto
Navi Expert



Pomógł: 12 razy
Dołączył: 31 Sie 2010
Posty: 332
Wysłany: 2010-08-31, 22:25   

Dobrze .
Ostatnio zmieniony przez Foto 2010-09-03, 21:47, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Foto
Navi Expert



Pomógł: 12 razy
Dołączył: 31 Sie 2010
Posty: 332
Wysłany: 2010-09-03, 22:04   

Brak czasu. :-P




autostart AM


Rozpakowac i skopiowac na karte razem z Automapą.
Domyślnie sciezka - Storage Card/Automapa/Automapa.exe czyli jak jest inaczej trzeba zmienic nazwe katalogu i .exe.
Po Resecie powinna startowac AM , a po jej zakonczeniu pokazują sie 2 przyciski: Restart i OFF.
Po przesunieciu suwaka na OFF i naciśnięciu przycisku OFF : standby.

Powinno działać nie tylko na S501 i S505 , S555 , S600, S605 .


Jesli działa na innych , to prosze o potwierdzenie z podaniem na jakim modelu.


Autostart AM do Spirit 670-687 tutaj:

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=28107


pozdr
Ostatnio zmieniony przez Foto 2012-05-10, 19:57, w całości zmieniany 13 razy  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,22 sekundy. Zapytań do SQL: 14