Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Route66 v9.0.8963 WCE, Win Mobile
Autor Wiadomość
witek_77
Waypoint


Dołączył: 15 Cze 2009
Posty: 26
Wysłany: 2010-09-19, 17:19   Route66 v9.0.8963 WCE, Win Mobile

Jeden z najstarszych chyba systemów nawigacyjnych. Jak każdy system ewoluuje. Interfejs jest wielojęzyczny w tym polski! Wersja ta teoretycznie przeznaczona jest pod Windows CE 6.0, ale jak zapewne wiecie windows jest w miare kompatybilny, dlatego też wrzuciłem go na mojego HTC HD2 z windows mobile 6.5 i działa idealnie i łapie odbiornik GPS automatycznie. A więc reasumując:


1.
Program działa na WCE 6.0, WCE 5.0 i WM 6.5 w rozdzielczościach 480x272 i 800x480 (reszta do sprawdzenia)

1. Pobieramy i rozpakowujemy.
Kod:
http://hotfile.com/dl/69351828/82277dc/ROUTE66_V9_WinCE6.rar.html


2. Folder ROUTE 66 V9 kopiujemy na kartę pamięci i odpalamy program z ROUTE 66 Maps.exe, który jest w tym folderze.

3. Domyślnie odpala się w języku Portugalskim. Instrukcja jak zmienić język:
1. Klikamy w pomarańczową ikonkę z kostką kostką 3x3 po lewej na dole
2. Klikamy w FERRAMENTAS (ikonka z kluczem i młotkiem)
3. Klikamy w CONFIGURACOES (ikonka ze znakiem 66 i kluczem)
4. Klikamy w GERAL (ikonka z kluczem)
5. Klikamy w IDIOMA DA INTERFACE gdzie wybieram polski
6. klikamy OK na dole

2.
Teraz kolejna rzecz. A więc trzeba dograć polskie głosy a dokładniej to komendy głosowe.

1. Ściągamy je
Kod:
http://hotfile.com/dl/69383897/6945807/AudioRes_60_jezykow.rar.html

2. rozpakowujemy je i kopiujemy wybrane języki na karte pamięci do folderu Karta_pamięci/ROUTE66_V9/DATA/AUDIORES (folder ten już istnieje i są w nim już: francuski i portugalski.

3.
Czas na mapy:
Mapy sa podzielone na kraje.
Mapy kopiujemy do folderu karta_pamięci/route66_v9/data/maps
Kod:
http://hotfile.com/dl/69464858/da0ba9f/Albania.cmap.html
http://hotfile.com/dl/69465269/5529b89/Andorra.cmap.html
http://hotfile.com/dl/69492373/6663b2c/Austria.cmap.html
http://hotfile.com/dl/69515354/e1fb2a5/Belarus.cmap.html
http://hotfile.com/dl/69530675/a1b4af3/Belgium.cmap.html
http://hotfile.com/dl/69514241/15289a0/Bosnia-Herzegovina.cmap.html
http://hotfile.com/dl/69515486/14b94d7/Bulgaria.cmap.html
http://hotfile.com/dl/69523603/a3175bb/Croatia.cmap.html
http://hotfile.com/dl/69400336/f167229/Czech_Republic.cmap.html
http://hotfile.com/dl/69558777/b972201/Denmark.cmap.html
http://hotfile.com/dl/69555135/8181d75/Estonia.cmap.html
http://hotfile.com/dl/69565085/759caac/Finland.cmap.html
http://hotfile.com/dl/69632084/c7276f6/France.part1.rar.html
http://hotfile.com/dl/69632141/0f421ba/France.part2.rar.html
http://hotfile.com/dl/69646956/fbef323/France.part3.rar.html
http://hotfile.com/dl/69647004/89c3a0d/France.part4.rar.html
http://hotfile.com/dl/69661009/c85c240/Germany.part1.rar.html
http://hotfile.com/dl/69661474/b2e04d2/Germany.part2.rar.html
http://hotfile.com/dl/69674416/57492a0/Germany.part3.rar.html
http://hotfile.com/dl/69675554/37e3d20/Germany.part4.rar.html
http://hotfile.com/dl/69607948/2f03efd/Greece.cmap.html
http://hotfile.com/dl/69607946/abe08c2/Hungary.cmap.html
http://hotfile.com/dl/69620242/5119e88/Iceland.cmap.html
http://hotfile.com/dl/69622257/0cdc1ca/Ireland.cmap.html
http://hotfile.com/dl/69680194/a0af74c/Italy.part1.rar.html
http://hotfile.com/dl/69712153/4003ca6/Italy.part2.rar.html
http://hotfile.com/dl/69712156/9b6136c/Italy.part3.rar.html
http://hotfile.com/dl/69624195/14498a2/Latvia.cmap.html
http://hotfile.com/dl/69627245/11df49e/Liechtenstein.cmap.html
http://hotfile.com/dl/69628158/4095944/Lithuania.cmap.html
http://hotfile.com/dl/69628778/b77089b/Luxemburg.cmap.html
http://hotfile.com/dl/69630642/3140405/Macedonia.cmap.html
http://hotfile.com/dl/69631145/1393b7f/Moldova.cmap.html
http://hotfile.com/dl/69631561/837e118/Monaco.cmap.html
http://hotfile.com/dl/69631799/d84eb85/Montenegro.cmap.html
http://hotfile.com/dl/69717102/2586c07/Netherlands.cmap.html
http://hotfile.com/dl/69744859/2c23c9e/Norway.cmap.html
http://hotfile.com/dl/69379010/471054e/Poland.cmap.html
http://hotfile.com/dl/69744942/5f70afc/Portugal.cmap.html
http://hotfile.com/dl/69757205/3523e35/Romania.cmap.html
http://hotfile.com/dl/69759592/f290edc/Russia.part1.rar.html
http://hotfile.com/dl/69760863/5482217/Russia.part2.rar.html
http://hotfile.com/dl/69769939/7c5057e/San_Marino.cmap.html
http://hotfile.com/dl/69770546/77f88b2/Serbia.cmap.html
http://hotfile.com/dl/69393574/c70e486/Slovakia.cmap.html
http://hotfile.com/dl/69771472/e3642cd/Slovenia.cmap.html
http://hotfile.com/dl/69774998/db8781a/Spain.part1.rar.html
http://hotfile.com/dl/69778443/761469a/Spain.part2.rar.html
http://hotfile.com/dl/69814918/5981909/Sweden.cmap.html
http://hotfile.com/dl/69793394/17b9216/Switzerland.cmap.html
http://hotfile.com/dl/69814922/e781da3/Turkey_TA.cmap.html
http://hotfile.com/dl/69835075/84d33fd/Ukraine.cmap.html
http://hotfile.com/dl/69837988/d34f48a/United_Kingdom.part1.rar.html
http://hotfile.com/dl/69880212/433daea/United_Kingdom.part2.rar.html
http://hotfile.com/dl/69890859/19a390f/Vatican.cmap.html


Linki są na koncie premium a więc wygasnąć nie powinny.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2015-10-13, 12:38, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
YoungHustla 
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 18 Gru 2009
Posty: 97
Skąd: Odessa, Ukraine
Wysłany: 2010-09-24, 15:56   

Program działa ale mam problem bo nie wykrywa mi odbiornika GPS. Na forum mobilism.org znalazłem ten software i po przejrzeniu tematu wyczytałem, że w pliku device.ini powinienem mieć:

Cytat:
[Initialization]
Device = GenericPPC

[GenericPPC]
Com Port Value=7
Baud rate Value=4800


Takie mam ustawienia domyślne i wszystkie programy działają. Próbowałem też z programem GpsModDriver gdzie mam ustawiony COM 2 a także z COM 9 i nadal nic z tego. Zmieniam te ustawienia i kombinuje z podmianami z GenericPPC na R66Chicago itp ale nadal nic się nie rusza. Route 66 jest pierwszym programem który odmawia współpracy z moją Omnią II więc proszę o pomoc. ;-)
_________________
Samsung Galaxy Note 16GB + 8GB
HTC HD2 + 8GB
Prestigio Roadrunner 505 + 16GB
 
 
olo77 
Waypoint


Dołączył: 07 Wrz 2010
Posty: 43
Wysłany: 2010-09-24, 16:14   

YoungHustla, spróbuj jeszcze ustawić właściwy dla twojego urządzenia port com i boundrate w pliku 3DNavigator.

Jak wygląda u ciebie szerokość paska przewijania w menu ? U mnie szerokość a raczej jej brak tego paska w zasadzie uniemożliwia przewijanie nawet rysikiem opcji w niektórych menu.

Wersja chicago od generic z tego co zauważyłem różni sie brakiem w tej drugiej wersji ikonki wyjścia z programu. Chicago u mnie działa ok (poza ww. mankamentem).
 
 
YoungHustla 
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 18 Gru 2009
Posty: 97
Skąd: Odessa, Ukraine
Wysłany: 2010-09-24, 16:55   

Otworzyłem ten plik 3DNavigator.ini i widzę, że tam już jest wpisane COM 7, prędkość 4800 i nadal po chwili mam komunikat o nieznalezieniu odbiornika.

Co do paska przewijania to nawet go nie używam tylko "łapię" za jakąś opcję i przesuwam góra dół.
_________________
Samsung Galaxy Note 16GB + 8GB
HTC HD2 + 8GB
Prestigio Roadrunner 505 + 16GB
 
 
tak
Waypoint


Wiek: 29
Dołączył: 09 Paź 2009
Posty: 132
Wysłany: 2010-09-25, 11:42   

Nawet działa ten program teraz testy praktyczne zobaczymy.
Niewiem tylko skąd radary i czy można rozblokować :zaawansowane prowadzenie nawigacyjne.
 
 
YoungHustla 
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 18 Gru 2009
Posty: 97
Skąd: Odessa, Ukraine
Wysłany: 2010-09-25, 17:48   

Mi się udało radary pobrać z serwera producenta telefonem przez WLAN :-) ale co mi z tego jak nadal nie mogę dać rady z tym odbiornikiem. :-/
_________________
Samsung Galaxy Note 16GB + 8GB
HTC HD2 + 8GB
Prestigio Roadrunner 505 + 16GB
 
 
tak
Waypoint


Wiek: 29
Dołączył: 09 Paź 2009
Posty: 132
Wysłany: 2010-09-25, 17:55   

A mi tam śmiga testowałem komunikaty podobne do automapy sygnał łapie na 10 satelit tylko te radary.
 
 
YoungHustla 
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 18 Gru 2009
Posty: 97
Skąd: Odessa, Ukraine
Wysłany: 2010-09-25, 18:01   

Dziwna sprawa. Nie wyświetla mi teraz komunikatu o braku odbiornika tylko cały czas "Trwa określanie pozycji" chociaż w informacjach o GPS program nadal nie widzi sprzętu. Może tak musi być? tak, jak jest u Ciebie? Podaje Ci jaki port COM itp?
_________________
Samsung Galaxy Note 16GB + 8GB
HTC HD2 + 8GB
Prestigio Roadrunner 505 + 16GB
 
 
tak
Waypoint


Wiek: 29
Dołączył: 09 Paź 2009
Posty: 132
Wysłany: 2010-09-25, 18:08   

Ja nic nie zmieniałem port jest w orginale com 1 prędkość ma 57600 to są najlepsze ustawienia, na automapie mam tak samo ustawione w katowicach ten program mi się sprawdził tak samo prowadzi jak automapa.
 
 
hipeck 
GPS instruktor


Pomógł: 7 razy
Wiek: 71
Dołączył: 20 Wrz 2009
Posty: 562
Wysłany: 2010-09-25, 19:12   

Mnie na Gocleverze złapał fixa na tych ustawieniach, które ściągnąłem czyli com 1. Ale pierwsze połączenie trwało długo, więc poczekaj cierpliwie jak Twoja navi ma com1. Young, podaj stronę skąd pobrałeś radary. pozdr
 
 
YoungHustla 
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 18 Gru 2009
Posty: 97
Skąd: Odessa, Ukraine
Wysłany: 2010-09-25, 19:42   

Tak jak napisałem wyżej pobrałem je bezpośrednio do telefonu wchodząc w programie w usługi dodatkowe, potem fotoradary i pobrała mi się jakaś baza. Nie miałem nawet jak jej sprawdzić ani nic przez problemy opisane wyżej. Potem kombinowałem z przeinstalowaniem programu, zmianami miejsca instalacji żeby wreszcie ten GPS zatrybił i teraz już w ogóle nie mogę pobrać radarów. Być może po podłączeniu z internetem zablokowała się licencja bo wcześniej kłódka była otwarta a teraz jest zamknięta w kolorze czerwonym.
_________________
Samsung Galaxy Note 16GB + 8GB
HTC HD2 + 8GB
Prestigio Roadrunner 505 + 16GB
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3469
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2010-09-26, 09:56   

A po co tyle kombinacji jak sa gotowe na poiplaza
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
hipeck 
GPS instruktor


Pomógł: 7 razy
Wiek: 71
Dołączył: 20 Wrz 2009
Posty: 562
Wysłany: 2010-09-26, 12:12   

Gdzie wrzucić fotoradary do Route66 ?
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3469
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2010-09-26, 12:29   

oba pliki (.bmp i .csv) wrzucasz do folderu z mapą.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
hipeck 
GPS instruktor


Pomógł: 7 razy
Wiek: 71
Dołączył: 20 Wrz 2009
Posty: 562
Wysłany: 2010-09-26, 12:32   

Dzieki, mam z PoiPoint.pl fotoradary jako csv. Co jest w bmp? pozdr

[ Dodano: 2010-09-26, 14:01 ]
Wrzuciłem csv do map, ale program ich nie widzi. pozdr
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10