Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Menu Blue na Mio, Medion, Navigon, Becker
Autor Wiadomość
Foto
Navi Expert



Pomógł: 12 razy
Dołączył: 31 Sie 2010
Posty: 333
Wysłany: 2010-10-08, 23:54   Menu Blue na Mio, Medion, Navigon, Becker

Unlock menu Blue na Mio , Medion ,Navigon , Becker i inne + 12 Gier.

Zrobione na wzór windowsa. Po naciśnieciu na ikone "windows " mamy dostęp do kolejnych stron menu.

Update 04.11.2010 (Autostart do Mio poprawiony)

Menu 480x272 na kartę SD z autostartem , nie dokonuje żadnych zmian w pamieci urządzenia (Flash) , wszystko działa z karty.
Nie potrzebuje instalacji.
Po ściągnieciu rozpakowac i zawartość katalogu „blue2” skopiować na karte Sd.
Włożyć karte i włączyć nawigacje . Dopóki karta pamieci pozostaje w navi – startuje menu , po wyjęciu karty i zresetowaniu – startuje orginalne oprogramowanie.

Dotyczy tylko Mio:
To menu działa z autostartem na wszystkich Mio z serii S i V tzn. S500 , S501 , S505 , S600 itd.
Autostart z karty działa tylko na nawigacjach Mio w „originalnym” stanie , nieodblokowanych.
Do serii Mio Moov potrzebne są małe zmiany np. dla Mio Moov 500 trzeba tylko zmienić nazwe jednego katalogu , z „default” na "Cobia_500_64".
Nowe modele Mio z WinCe 6.0 czyli S480 , S670 , S680 ... --> Post nr 3




Download :
kliknij tu
hasło:color


Medion , Navigon , Becker :
Menu powinno startować bez problemu na większosci modeli.

Panel działa (bez autostartu) także na wszystkich nawigacjach gdzie karta sd jest rozpoznawana jako Storage Card .

GRY
Tutaj jeszcze katalog z grami do tego panelu(także do panelu Spirit):
kliknij tu
hasło:kolor
Rozpakowac i katalog skopiować na karte razem z menu. Niektóre z gier to są całe zestawy , że w sumie jest ich dużo więcej.


xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx130xxxxxxxxxxxxxx


Tutaj jeszcze autostart do Automapy na nawigacje Mio serii S , dla tych co chcą używać tylko AM:
http://www.my-navia.pl/vi...p=228290#228290


pozdr

4864
Ostatnio zmieniony przez Foto 2016-01-30, 19:08, w całości zmieniany 43 razy  
 
 
zibi1953 
guru
stypendysta MON



Pomógł: 36 razy
Wiek: 65
Dołączył: 11 Lis 2008
Posty: 1545
Skąd: Mazowsze - WPL
Wysłany: 2010-10-09, 00:03   

A jak można przetestować ten pulpit?

[ Dodano: 2010-10-09, 00:04 ]
Już wszystko jasne. :-D
_________________
WayteQ X960, HUAWEI P10, Lenovo Yoga 2 1050L.
- MapaMap SD Top PL 10.6.0 mapa PL-2017Q3;
- MapaMap Android 10.6.0 mapa PL-2017Q3;
- AutoMapa - aktualna (WinCE, Android).
Android 4.4.2 KitKet; Android 5.0.1 Lollipop; Android 8 Oreo.
 
 
Foto
Navi Expert



Pomógł: 12 razy
Dołączył: 31 Sie 2010
Posty: 333
Wysłany: 2010-10-09, 00:09   

FAQ Mio Spirit <---- tutaj--------

EDIT 10-05-2011:

Nowe modele Mio mają WinCe 6.0 .
Jeżeli panel nie startuje:


Tutaj katalog default do panela Blue dla Mio Spirit 480, 487, 670, 680, 685, 687:

Download :

kliknij tu

Skasować katalogi default i navigation które są przy panelu.
Zamiast tego po sciągnięciu i rozpakowaniu dodać ten nowy katalog.

ps. dzięki grzegorz.fl za testy.

-----------------------------------------------------------------645-------------------
Specjalna wersja panelu tylko dla Mio S555 dostosowana przez mixcenter na stronie 6:
http://www.my-navia.pl/vi...p=282403#282403

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Aby przetestować na którymś z wymienionych modeli nie trzeba nic robic , oprócz
skopiowania na karte SD i włączenia nawigacji. :-)
Ostatnio zmieniony przez Foto 2011-08-01, 21:33, w całości zmieniany 18 razy  
 
 
1b1q 
Waypoint


Wiek: 29
Dołączył: 11 Paź 2010
Posty: 31
Wysłany: 2010-10-14, 22:22   

u mnie niestety nie startuje mio s600

[ Dodano: 2010-10-14, 22:47 ]
ładuje się mio map
 
 
Foto
Navi Expert



Pomógł: 12 razy
Dołączył: 31 Sie 2010
Posty: 333
Wysłany: 2010-10-14, 23:08   

@1b1q

Skopiowałeś na karte katalog blue2 czy jego zawartość?
Jeśli już coś zmieniałeś w twoim S600 , we Flash Dysku , a szczególnie w plikach startowych , to panel nie wystartuje.

pozdr
_________________
Menu Blue Unlock <---- klik ----
Uniwersalne Menu Spirit
Lista uruchomionych programów nawigacyjnych <---- wpisz się ---
 
 
1b1q 
Waypoint


Wiek: 29
Dołączył: 11 Paź 2010
Posty: 31
Wysłany: 2010-10-14, 23:12   

skopiowałem zawartość katalogu a nie cały katalog

[ Dodano: 2010-10-14, 23:13 ]
panel startowy przywróciłem do oryginału

[ Dodano: 2010-10-14, 23:14 ]
Foto,

[ Dodano: 2010-10-14, 23:16 ]
Foto, jesteś ?
 
 
Foto
Navi Expert



Pomógł: 12 razy
Dołączył: 31 Sie 2010
Posty: 333
Wysłany: 2010-10-14, 23:29   

Jestem :-)

Jeśli masz Mio w originalnym stanie to panel startuje .


pozdr.
Ostatnio zmieniony przez Foto 2010-12-04, 18:53, w całości zmieniany 6 razy  
 
 
1b1q 
Waypoint


Wiek: 29
Dołączył: 11 Paź 2010
Posty: 31
Wysłany: 2010-10-14, 23:33   

w tej chwili jest tak
apcall00 = \Storage card\Navigation\Navigation.exe,,0,1,1,2000,
apcall01 = \My Flash Disk\Program files\MioMap\Spirit.exe,,0,2,2,2000,
apcall02 = \My Flash Disk\Program Files\AV_IN\AVINMgr.exe,,0,0,0,2000

[ Dodano: 2010-10-14, 23:40 ]
nadal startuje mio map
 
 
Foto
Navi Expert



Pomógł: 12 razy
Dołączył: 31 Sie 2010
Posty: 333
Wysłany: 2010-10-14, 23:52   

Sformatuj karte i skopiuj menu jeszcze raz na karte , karte do navi i reset.
Ostatnio zmieniony przez Foto 2010-10-16, 16:23, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
1b1q 
Waypoint


Wiek: 29
Dołączył: 11 Paź 2010
Posty: 31
Wysłany: 2010-10-14, 23:57   

apcall00 = \Storage Card\navigation\navigation.exe,,0,1,1,2000,
apcall01 = \Storage Card\navigation\navigation.exe
apcall01 = \My Flash Disk\Program files\MioMap\Spirit.exe,,0,2,2,2000,
apcall02 = \My Flash Disk\Program Files\AV_IN\AVINMgr.exe,,0,0,0,2000
jest w tej chwili tak

[ Dodano: 2010-10-14, 23:58 ]
karta po formacie nie odpala się nic pomarańczowy ekran
 
 
Foto
Navi Expert



Pomógł: 12 razy
Dołączył: 31 Sie 2010
Posty: 333
Wysłany: 2010-10-15, 00:01   

Nie, zadne zmiany nie sa potrzebne!
Ostatnio zmieniony przez Foto 2010-12-04, 18:54, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
1b1q 
Waypoint


Wiek: 29
Dołączył: 11 Paź 2010
Posty: 31
Wysłany: 2010-10-15, 00:02   

daj całóść

[ Dodano: 2010-10-15, 00:04 ]
apcall00 = \Storage Card\navigation\navigation.exe,,0,1,1,2000,
apcall00 = \Storage Card\navigation\navigation.exe
apcall01 = \My Flash Disk\Program files\MioMap\Spirit.exe,,0,2,2,2000,
apcall02 = \My Flash Disk\Program Files\AV_IN\AVINMgr.exe,,0,0,0,2000

teraz jest tak i załadowała się mio map

[ Dodano: 2010-10-15, 08:05 ]
nie wiem dlaczego ale działa mi tylko ten panel

http://www.my-navia.pl/vi...p=216333#216333
 
 
Foto
Navi Expert



Pomógł: 12 razy
Dołączył: 31 Sie 2010
Posty: 333
Wysłany: 2010-10-15, 09:08   

Jeśli znowu wystartuje miomap , wyjmij krótko karte i włóż spowrotem (bez wyłączania).
 
 
Halver
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Lut 2010
Posty: 7
Wysłany: 2010-10-23, 18:37   

Panel ok , ale sam nie startuje.
 
 
Foto
Navi Expert



Pomógł: 12 razy
Dołączył: 31 Sie 2010
Posty: 333
Wysłany: 2010-10-23, 18:43   

Testując ten panel znalazłem błąd w skrypcie , który praktycznie uniemożliwiał autostart.
Dlatego wstawiłem dzisiaj poprawioną wersję (dokładnie sprawdzoną na S505).

ps.
Swoją drogą ciekawe , że na 70 ludzi którzy sciągneli panel , zameldowało sie tylko dwóch! ;-)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10