Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-06-18, 22:45
Mio Moov 360 backup, reanimacja
Autor Wiadomość
marioopa
azymut


Dołączył: 06 Cze 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-06-06, 13:25   backup mio moov 360

pilnie potrzebny backup mio moov 360.Przypadkowo został zrobiony format mio bez kopii zapasowej
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9600
Wysłany: 2010-06-06, 14:49   

Zainstaluj z płyty. Podobny problem: http://www.my-navia.pl/vi...p=197715#197715
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
marioopa
azymut


Dołączył: 06 Cze 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-06-07, 09:17   backup mio moov 360

Bardzo bym prosił o soft do mio moov 360,zainstalowałem z mio moov 330 ale nie chodzi(przy włączaniu cały czas się resetuje na pasku postępu przerywa na trzy kratki przed końcem)
 
 
marioopa
azymut


Dołączył: 06 Cze 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-06-07, 09:25   

bardzo mi przykro ale nie umiem wgrać softu z płytki,przy podłączeniu do kompa MIO DEVICE jest puste
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2010-06-07, 10:23   

Po pierwsze - nie pisz postów w złych działach (regulamin forum, punkty 3 i 4). Dołączyłem.

Po drugie: w wątku wskazanym przez jestem ktoś
Bismar napisał/a:
Jak masz plyte to zainstaluj mio more desktop i tam jest funkcja przywróć oprogramowanie czy jakoś tak.
_________________

 
 
jaczek
azymut


Dołączył: 06 Lis 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-11-06, 15:02   

witam .Mam problem.Od razu opisze ze mało się znam na nawigacjach. Mój problem polega na tym ze mój młodszy brat sformatował sobie moja nawigacje wykasował z niej praktycznie wszystko no i teraz nie dziale. Mógł by ktoś mi pomóc jak ja naprawić;>

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2010-11-08, 14:58 ]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wydzieliłem z wątku Odblokowanie Windows CE » Zmiana programu navi Mio Moov 360 - ładowanie Automapy z SD
Proszę o przestrzeganie regulaminu forum - punkt 3
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3469
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2010-11-06, 16:25   

Jeżeli jest polaczenie z komputerem to za pomocą mio more desktop przywroć oprogramowanie , lub ściągnij sobie backup i przekopiuj do nawi.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
jaczek
azymut


Dołączył: 06 Lis 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-11-08, 12:16   

sorki ale naprawdę jestem ciemny w tym wszystkim. Co to jest ten backup i gdzie mogą go ściągnąć? dzięki wielkie za pomoc
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3469
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2010-11-08, 14:43   

jaczek napisał/a:
Co to jest ten backup

Kopia plików z nawi. Musisz poszukać w necie jeżeli sam nie robiłeś wcześniej.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
Straszek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Lut 2010
Posty: 13
Wysłany: 2011-10-10, 15:27   Mio Moov 360 Nie włącza się, lampka świeci

Witam,

Posiadam nawigację Mio Moov 360 od około 2 lat, nawigacja działała bez problemów aż do ostatniej przygody, mianowicie włożyłem nawigację do plecaka i wybuchła puszka z colą, nawigacja z zewnątrz się trochę zmoczyła, ale na następny dzień jak ją chciałem włączyć po osuszeniu zewnętrznym się nie włączyła. Wtedy rozebrałem ją i chciałem sprawdzić czy się nie zalała w środku, ale było może kilka kropel z coli, wyczyściłem i nie pomogło.

Nawigacja przy przełączaniu przełącznikiem nie reaguje, po podłączeniu do ładowarki czy do komputera zaświeca się lampka zielona w kompie pokazuje się pamięć nawigacji jak i karta pamięci nic poza.

Proszę o pomoc w jaki sposób mogę ją reaktywować, jak sprawdzić co się mogło zepsuć?

(do serwisu chyba się nie bardzo opłaca oddawać zakrzyczeli za wymianę płytki 200 zł i za wyświetlacz podobnie, nawet nie pamiętam czy netto czy brutto.)
Czy da się na własną rękę dokupić płytkę i/lub wyświetlacz?

Opłaca się ją próbować samemu naprawiać?
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-10-10, 16:44   

Straszek, próbuj jeszcze tak :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...&highlight=cola
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
Straszek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Lut 2010
Posty: 13
Wysłany: 2011-10-10, 16:48   

Radykalne środki no nic dzięki trzeba chyba przetestować rady nie ma :X

edit:
Niestety z powyższego linku zabieg się nie powiódł czy można jeszcze z tą nawigacją coś zrobić? Gdzie można dokupić ewentualnie płytkę do tej nawigacji? bo w serwisie nie chcą sprzedać jedynie próbują zedrzeć kasę za naprawę.
 
 
aaaadrian90
Waypoint


Dołączył: 26 Kwi 2011
Posty: 34
  Wysłany: 2012-05-16, 14:47   Mio Moov 360

Witam wszystkich ;)
Problem tkwi w tym, iz przez przypadek usunąłem jakiez niepotrzebne zdjecia z navigacji, aby ja odblokowac bo brakowalo mi miejsca, nawigacja sie uruchamia ale z kablem usb czy tez i bez na wyswietlaczu pokazuje sie niby komunikacja usb, navigacje kupilem od kolegi wszystko jest ale plyty nie mam by zrobic (back up), gdzie mogl bym znalesc to oprogramowanie do tej nawigacji.
Przy okazji gdzie mogl bym znalesc dobry poradnik do odblokowania tego, badz wgrania jakiegos innego systemu np windows ce ?
z góry slicznie dziekuje wszystkim za pomoc ;)
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9600
Wysłany: 2012-05-16, 14:56   

1. Reanimacja Mio: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=4766
2. Odblokowanie, inne programy nawigacyjne - opisano w tym dziale.
3. Inny Windows - http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15377
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
aaaadrian90
Waypoint


Dołączył: 26 Kwi 2011
Posty: 34
Wysłany: 2012-05-16, 15:39   

hmmm... dziękuje za szybka odpowiedz, i to bardzo przeszperałem dwa tematy i szczerze mówiąc to nic ciekawego nie znalazłem tam, mowa o back up'ie brak jakich kol wiek podpowiedzi tam rzecz biorąc, pełno ludzi prosi o back up i nie ma tego.
Drugi temat z kolei jak mam wgrać Windowsa jak nawet tam nic nie jest napisane na ten temat, tylko o aktualizacji bez sensu troszeczkę ;)
Temat dalej w prozbie

[ Dodano: 2012-05-16, 15:49 ]
ściągnąłem sobie MioMore desektop v1.2 specjalnie dla systemu Win 7 x64 program działać działa lecz gdy wciskam opcje---> Ponownie zainstaluj oprogramowanie Mio, jest zupełny brak odpowiedzi już nie mam sił do tego, o co tu chodzi w ogóle ?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10