Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-07-01, 09:39
MapaMap TOP MIO MOOV 200/360
Autor Wiadomość
TheCrimsonKing 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 31 Gru 2010
Posty: 23
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2011-01-10, 11:17   

Dzieki za szybka odpowiedz, po instalacji nowej mapy i odznaczeniu owych CheckBoxow patcher zadzialal jak nalezy (:
Do aktywacji mapy uzylem Keygena v2.0, bo przy Patcherze 2.1.0.0. przy wcisnieciu Buttona "keygen" system zglasza wyjatek:

Kod:
http://wklej.to/mYV16
Wyciąłem, bo psuło forum. Dzakus


Moja konfiguracja sprzetowa to Windoza 7 x64 z zainstalowanym Frameworkiem w wersji 4.
Ostatnio zmieniony przez BladeX 2011-06-02, 21:41, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
CR7
[Usunięty]

Wysłany: 2011-01-10, 12:04   

Sadze ze nie masz Active Sync-a. I dlatego nie moze zaladowac biblioteki.
Za pare dni wyjdzie i tak nowsza wersja.
Ale jezeli spatchowales to juz nie musisz uzywac keygen-a tylko jak wlaczysz nawigacji i i bedzie zadal klucza to wcisnij ok albo wpisz dowolny numer
 
 
TheCrimsonKing 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 31 Gru 2010
Posty: 23
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2011-01-10, 12:44   

To prawda nie mam Active Sync-a, po podlaczeniu navi do PC wykrywa jej pamiec wewnetrzna i wpieta w nia karte jako dodatkowe dyski na PC.
Po Patchowaniu nie wola o klucz. Do mapy wygenerowalem klucz keygenem v2.0. Wszystko dziala jak nalezy, jeszcze raz dzieki za pomoc. Wyjatek tylko tak wkleilem aby zasygnalizowac ze u niektorych moze cos nie zadzialac.
 
 
CR7
[Usunięty]

Wysłany: 2011-01-10, 12:46   

Dziekuje bardzo.
Przyda się ta informacja do tworzenia nowej wersji patchera
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-03-13, 16:12   

Wgrywanie MapyMap na kartę bez edycji pamięci urządzenia na Mio Moov 200
+działający przycisk Suspend
+nie trzeba wyciągać karty po resecie, aby uruchomić MM - specjalny trick, który ukryje MM przed policja
1. Kopiujemy na kartę zawartość paczki http://www.przeklej.pl/pl...ip-002883bukagh
Na karcie maja być następujące pliki
Kod:
+---Cobia_300_32
    |   Auto.exe
    |   auto.mscr
    |   MortScript.exe
    |   PowerButton.exe
    |   PowerButton.ini
    |   
    +---menu
    |   |   menu.exe
    |   |   SysInfoSettings.ini
    |   |   SystemInformation32.exe
    |   |   
    |   \---wlasne pliki
    |           Garmin.ico
    |           mm5.ico
    |           Nawigacja.ini
    |           Tapeta5_rp.bmp
    |           
    \---CECMD
            cecmd.exe
            cecmd.htm
            ftp.tfx
            LAN.tfx
            Polski.lng
            registry.tfx

2. Następnie pobieramy instalator ZIP dla Larka
Cytat:
http://www.mapamap.pl/files/MMTopLark682_2011Q1_7838.zip

3. Wypakowujemy na kartę, aby była taka struktura
Kod:
|   Informacje.txt       
+---Cobia_300_32
|   |   Auto.exe
|   |   auto.mscr
|   |   MortScript.exe
|   |   PowerButton.exe
|   |   PowerButton.ini
|   |   
|   +---menu
|   |   |   menu.exe
|   |   |   SysInfoSettings.ini
|   |   |   SystemInformation32.exe
|   |   |   
|   |   \---wlasne pliki
|   |           Garmin.ico
|   |           mm5.ico
|   |           Nawigacja.ini
|   |           Tapeta5_rp.bmp
|   |           
|   \---CECMD
|           cecmd.exe
|           cecmd.htm
|           ftp.tfx
|           LAN.tfx
|           Polski.lng
|           registry.tfx
|           
+---MapaMap
|       Wiele plików i podfolderów
|   
\---MobileNavigator
        Wiele plików i podfolderów

4. Patchujemy Patcherem do MapyMap w wersji równiej lub wyższej, niż 2.3.0.0 autorstwa pawla_1980 zaznaczając opcje "Patch Serial" i "Usuń OEMINFO"
5. Uruchamiamy MapeMap, aby powstały pliki konfiguracyjne i ja zamykamy.
6. Otwieramy plik KARTA SD/MobileNavigator/mapamap.opt i szukamy linii
Kod:
[Gps]
GpsPort=COM2:
GpsPortSpeed=4800
GpsX=21.011580
GpsY=52.232048
GpsDir=0
GpsUsed=1
GpsSetSystemDateFromGps=1
zamieniamy na
Kod:
[Gps]
GpsPort=COM2:
GpsPortSpeed=57600
GpsX=21.011580
GpsY=52.232048
GpsDir=0
GpsUsed=1
GpsSetSystemDateFromGps=1

7. Gotowe. :-)

Po resecie włącza się MioMap 2008, ale wystarczy nie zgodzić się z zasadami, aby nawigacja się zresetowała, poczekać chwile i uruchomi się moje menu (z ilustracjami/ikonami autorstwa skorika), gdzie jest wybór pomiędzy MioMap/MapaMap. Można wejść do MapyMap i suwak Suspend i tak będzie działać (połączenie USB tylko po resecie w MioMap).
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11