Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Różne mapy jednego kraju na karcie? MapChanger - problemy
Autor Wiadomość
Arturek 
guru



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1551
Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-01-29, 11:53   

Rysiek24 napisał/a:
[...][switchmap]
changer="\Storage Card\iGO8\Extension\MapChanger\MapChanger.exe"
1=",map,\Storage Card\iGO8,\Storage Card\iGO8,"
2=",map_nt,\Storage Card\iGO8,\Storage Card\iGO8,"
3=",map_ot,\Storage Card\iGO8,\Storage Card\iGO8,"
4=",map_us,\Storage Card\iGO8,\Storage Card\iGO8,"

[...]


Masz wpisane:
1=",map,\Storage Card\iGO8,\Storage Card\iGO8,"


a powinno być
1=",map_ta,\Storage Card\iGO8,\Storage Card\iGO8,"

oczywiście katalog z mapami Teleatlas ma się nazywać "map", a nie "map_ta"

Zmień tylko wpis w SYS.TXT, a nie nazwy katalogów w IGO8
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
dimekdimekdimek
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 17 Sty 2010
Posty: 134
Wysłany: 2011-01-29, 12:14   

Arturek jestes pewien że nazwa tego folderu do map NAVTEQ jest poprawna?. Wydaje mi się że w Mapchangerze są zdefiniowanę inne nazwy i tam ten folder nazywa się "map_nt"

Arturek napisał:
b) do katalogu "map_nq" wgrywamy mamy Navteq
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1551
Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-01-29, 12:41   

dimekdimekdimek napisał/a:
Arturek jestes pewien że nazwa tego folderu do map NAVTEQ jest poprawna?. Wydaje mi się że w Mapchangerze są zdefiniowanę inne nazwy i tam ten folder nazywa się "map_nt"

Arturek napisał:
b) do katalogu "map_nq" wgrywamy mamy Navteq


Sorry - mój błąd - masz rację NIE map_nq tylko map_nt

Poprawiłem wpis w poście - dzięki za zwrócenie uwagi
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
Ostatnio zmieniony przez Arturek 2011-01-29, 12:45, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Rysiek24 
Waypoint



Dołączył: 09 Gru 2008
Posty: 153
Wysłany: 2011-01-29, 12:43   

poprawilem plik , poprawilem strukture katalogow bo byla zla , ale gdzie w igo znalesc map chngera ? bo nie moge sie tego doszuakc w menu :roll:
_________________
Mioo Moov 500 + 4GB SDHC = AM 6.7 + IGO8 z GJ + MioMap 2008 ( zajmowacz miejsca)

prowadzi: 2 konserwy zabojandzka i szwabska ,oraz motóra VFR 800 Fi
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1551
Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-01-29, 12:51   

Na 26 stronie tego wątku podaję jak skonfigurować mapchangera w gurjonie
(oczywiście musisz mieć dogranego mapchangera do katalogu extension)

- wypowiedź ze zdjęciami

http://www.my-navia.pl/vi...r=asc&start=375
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
Rysiek24 
Waypoint



Dołączył: 09 Gru 2008
Posty: 153
Wysłany: 2011-01-29, 13:09   

ok wkoncu dziala :)
_________________
Mioo Moov 500 + 4GB SDHC = AM 6.7 + IGO8 z GJ + MioMap 2008 ( zajmowacz miejsca)

prowadzi: 2 konserwy zabojandzka i szwabska ,oraz motóra VFR 800 Fi
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1551
Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-01-29, 13:13   

No to teraz spokojnie można już iść na piwo (bezalkoholowe) :)
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
ubs 
GPS instruktor



Pomógł: 6 razy
Dołączył: 24 Lip 2009
Posty: 581
Skąd: UK
Wysłany: 2011-01-29, 20:43   

Arturek napisał/a:
No to teraz spokojnie można już iść na piwo (bezalkoholowe) :)


Witam!

Jeszcze wstrzymaj sie z tym piwem :mrgreen:
Mam tak jak tu tlumaczyles ulozone katalogi map i poi, Mapchanger ladnie zmienia, ale mam pytanie:
W tej wersji co mam na karcie w katalogu /map byla mapa Poland_83_Emapa_2010.10_101207.fbl a w katalogu /poi plik o nazwie Poland.poi i czy tylko wystarczy ze bede mial to w katalogach /xx.ot, czy musze dac dluga nazwe mapy dla pliku .poi ??
Patrzac na nazwy TA i NQ maja takie same nazwy jak mapy i tu to mnie zastanawia, zostawic czy zmienic??
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1551
Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-01-29, 20:54   

Jeśli chodzi o POI to ważny jest początek nazwy np. Poland i rozszerzenie POI => czyli Poland.poi.
To co jest wpisane po nazwie kraju nie ma znaczenia, to tylko informacja dla nas
U mnie wszystkie *.poi mają tylko nazwę kraju, z wyjatkiem Germany i france gdzie jest dłuższa nazwa z dopiskiem "premium"

W moim przypadku, mam Poland.poi, a dostawcą jest EMAPA

Jak pisałem wcześniej - mnie działa zmieniacza samych map, zmieniacza POI nie udalo mi się uruchomić
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
ubs 
GPS instruktor



Pomógł: 6 razy
Dołączył: 24 Lip 2009
Posty: 581
Skąd: UK
Wysłany: 2011-01-29, 21:17   

Mi cos pokazywalo radary pod NQ, ale jak mialem maly burdelik w plikach i Emape to np. stacje benzynowe wyswietlaly mi sie potrojne a swiatla na skrzyzowaniach kwadraty z napisem KLM.
Dzisiaj jak jechalem na NQ po poprawnym ustawieniu katalogow map juz tylko jedna ikona danej firmy stacji.
Ale jeszcze nie mialem samych katalogow poi ulozonych, zobaczymy w poniedzialek, bede zmienial mapy a mam w sumie 3 dla Polski co ktora wyswietli.
_________________
 
 
jugo22 
Navi Expert


Dołączył: 27 Wrz 2010
Posty: 209
Skąd: lubelskie
Wysłany: 2011-02-08, 13:46   

Jacaw napisał/a:
Trochę pokombinowałem i mam wspólne mapy i POI dla Primo i iGO 8.3.4.14xx,

Chcę zrobić to samo, ale niestety Primo nie widzi mam umieszczonych w katalogu iGO8\content.
Mam taki wpis w sys.txt:

[switchmap]
changer="\SDMMC\Primo\Extension\MapChanger\MapChanger.exe"
1=",map_ta,\SDMMC\iGO8,\SDMMC\Primo,"
2=",map_nt,\SDMMC\iGO8,\SDMMC\Primo,"
3=",map_ot,\SDMMC\iGO8,\SDMMC\Primo,"
4=",map_us,\SDMMC\iGO8,\SDMMC\Primo,"

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2011-02-09, 14:26 ]
----------------------------------------------------------------
Ten i kilka następnych postów wydzieliłem z wątku "Skin Gurjon GJA do iGO Primo 1.0 i 1.1"
 
 
Napster 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 08 Lut 2011
Posty: 44
Skąd: Chorzów
Wysłany: 2011-02-08, 14:53   

Kkolego ,usuń z Igo8 cały wpis [switchmap] i dodaj:

[switchmap]
changer="\Storage Card\iGO8\Extension\MapChanger\MapChanger.exe"
1=",map_ta,\Storage Card\iGO8,\Storage Card\iGO8,"
2=",map_nt,\Storage Card\iGO8,\Storage Card\iGO8,"
3=",map_ot,\Storage Card\iGO8,\Storage Card\iGO8,"
4=",map_us,\Storage Card\iGO8,\Storage Card\iGO8,"

ten wpis odpowiada za działanie mapchangera czyli zmieniarki map, jeśli chcesz żeby działał poprawnie, w każdym folderze z mapami muszą byc mapy
A do Primo dodaj :

[folders]
has_secondary_root=0
sdcardpath="\Storage card\Primo"
maps="..\..\iGO8\content\map"
buildings="..\..\iGO8\content\building"
dem="..\..\iGO8\content\dem"
speedcam="..\..\Primo\content\speedcam"
poi="..\..\iGO8\content\poi"
voice="..\..\Primo\content\voice"
lang="..\..\Primo\content\lang"
histspeed="..\..\iGO8\content\histspeed"

Oczywiście wpisy do sys.tex W miejsce "storage card" wpisz tak jak twoje urządzenie widzi kartę pamięci Mapchanger będzie działał tylko w Igo8. A Primo zobaczy mapy z folderu "content" w Igo8
_________________
Pozdrawiam Zbyszek
iGO Primo 9.6.2, skin ZoZo 2.0.11
 
 
ubs 
GPS instruktor



Pomógł: 6 razy
Dołączył: 24 Lip 2009
Posty: 581
Skąd: UK
Wysłany: 2011-02-08, 15:12   

Moze to Ci pomoze, w Primo nie mam zadnych wpisow w Sys.txt o MapChangerze i ladnie mi zmienia mapy, poi i budynki do danej mapy
Jedynie w katalogu Primo\Utility w pliku mapchanger.ini mam
Kod:
[mapchanger]
swpoi=1
swbuilding=1
swhistspeed=0
swphoneme=0
DirContent=\SDMMC\Primo\content
DirSave=\SDMMC\Primo\save
ExeName=igo.exe
Sound=set.wav


Wieczorem sprawdze czy to zadziala w Igo.

Oczywicie dla tych wpisow zrobione katalogi
Kod:
map
map_nt
map_ot

poi
poi_nt
poi_ot

building
build_nt
build_ot
 
 
jugo22 
Navi Expert


Dołączył: 27 Wrz 2010
Posty: 209
Skąd: lubelskie
Wysłany: 2011-02-08, 19:34   

ubs napisał/a:
Moze to Ci pomoze, w Primo nie mam zadnych wpisow w Sys.txt o MapChangerze i ladnie mi zmienia mapy, poi i budynki do danej mapy
Jedynie w katalogu Primo\Utility w pliku mapchanger.ini mam

W normalnym układzie wszystko mi pięknie działa.
Moje pytanie dotyczyło i nadal dotyczy następującego problemu:
Mam na karcie iGO8 i Primo.
Próbuję zrobić coś takiego, by mapy umieszczone w iGO8\content były również czytane przez PRIMO.
 
 
Napster 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 08 Lut 2011
Posty: 44
Skąd: Chorzów
Wysłany: 2011-02-08, 20:03   

jugo22 zaglądałeś tu:
Kod:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=10863&start=420
_________________
Pozdrawiam Zbyszek
iGO Primo 9.6.2, skin ZoZo 2.0.11
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 9