Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2013-01-28, 19:09
Instalacja Mapamap w Lark FreeBird 35.x
Autor Wiadomość
piotrto 
azymut


Wiek: 44
Dołączył: 23 Sty 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-01-24, 11:34   Jak wgrać MapeMap do Freeebrid 3,51

Chciałem s powrotem do larka wgrać MapaMAp instaluje na karcie
podmieniam Folder na MobileNavigator i jest problem bo nie wiem który plik zmienić na mobile navigator.exe by Lark zobaczył Mape Map. Jak przywrócić mu w takim przypadku MM4
Oryginalną usunąłem przez przypadek.
Drugi problem jaki sie pojawia to po wgraniu WolfNCU po zmianie nazw Folderu oraz pliku WolfNCU.exe na Larku pojawia sie Okno Skin Selektor ale domyślnie nie podpowiada żadnych skórek. Po naciśnięciu czegokolwiek program wraca do punktu wyjścia.
 
 
adas01 
GPS instruktor



Pomógł: 19 razy
Dołączył: 02 Sty 2008
Posty: 559
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-01-24, 12:08   

piotrto napisał/a:
Drugi problem jaki sie pojawia to po wgraniu WolfNCU po zmianie nazw Folderu oraz pliku WolfNCU.exe na Larku pojawia sie Okno Skin Selektor ale domyślnie nie podpowiada żadnych skórek. Po naciśnięciu czegokolwiek program wraca do punktu wyjścia.

musisz podmienić WolfNCU.ini -wszystko w FAQ

nie "mobile navigator" tylko "mobilenavigator.exe" (pisane razem!) to samo z nazwą folderu
 
 
piotrto 
azymut


Wiek: 44
Dołączył: 23 Sty 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-01-24, 13:37   

wiem że razem należy wpisać mobilenavigator
Wczoraj z poziomu Explorera wszystko chodziło dziś z poziomu nawigacji wywala taki błąd
Czy komuś sie udało przywrócic MapaMap.?
A może ktoś zupladuje z orginalnej zainstalowanej karty pliki.
 
 
adas01 
GPS instruktor



Pomógł: 19 razy
Dołączył: 02 Sty 2008
Posty: 559
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-01-24, 15:41   

piotrto, wynika z tego, że mogłeś usunąć jakiś inny plik odpowiedzialny za mm4. ściągnij MM4 z linka na forum i porównaj sobie zawartość folderu u siebie na karcie i tego, co zassiesz

a co do pliku głównego pliku wykonywalnego to nie ma problema z podrzuceniem. problem będzie z uruchomieniem - bo nr. urządzenia się nie będzie zgadzał i tak czy siak będziesz musiał użyć keygena - bo jeśli zarejestrowałeś swoją MM, to nr seryjny programu będzie się różnił - i nie będziesz mógł skorzystać z supportu Imagis'u
 
 
PiegusPL
Waypoint


Dołączył: 20 Sty 2008
Posty: 15
Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-01-24, 16:16   

A mi sie udalo przywrocic ale trzeba byc madrym przed szkoda czyli zapisac numer seryjny (producent (infolinia) sie wypina nawet jesli ma sie oryginal i podaje sie ID urzadzenia) bo z tym numerem mozna na stronie wyciagnac numer odblokowywujacy....

sama podmiana exe i katalogu to pikus :)
 
 
piotrto 
azymut


Wiek: 44
Dołączył: 23 Sty 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-01-24, 20:58   

Keygena mogę spróbowac użyc . Problem w tym ża Mapamap po instalacji nie ma pliku .exe
a wydaje mi się że takowy musi być (mm.exe czy coś w tym stylu. Może się myle i może inny plik jest odpowiezialny za start MM4. Jeśli tak jest to podajcie jaki
 
 
kretka 
Waypoint
Surervisor



Pomógł: 3 razy
Wiek: 39
Dołączył: 24 Gru 2007
Posty: 29
Skąd: Radzymin
Wysłany: 2008-01-25, 10:08   

Ja na twoim miejscu usunął bym Mapamap za pomocą dodaj usuń programy w aplikacji activsync. Po zainstalowaniu od nowa wersji z tego forum uruchom Mapemap plikem bodajze Mapamap4.exe jak sie uruchomi to program sam poda Ci numer seryjny urzadzenia. Nastepnie wejdz na strone https://www.mojemapy.imagis.pl zarejestruj swoj produkt( jezeli jeszcze nie jestes zarejestrowany) i sciagnij bezplatna aktualizacje.
 
 
clapek1988
azymut


Dołączył: 01 Lip 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-07-01, 19:46   Re: pomoc... jak odblokowac Larka 35.0?

Witam , mam problem z larkiem 35.0 poprostu ojciec bawil sie moim GPS i usunal mi wszyskie mapy gdy wlaczam larka wyswietla sie ze nie ma systemu nawigacji , gdy probuje wgrac nowe mapy mapamap 5.0 wgrywaja sie do jakiegos momentu i gps wydaje dzwiek i przestaja sie kopiowac na gpsa =\ nie wiem co z tym zrobic skasowanych map nie mam a nowych wgrac tez nie umie nie wiem dokladnie co ojciec usunal tam :P wszystkie odpowiedz prosze keirowac na moj profil lub maila clapek2@o2.pl z gory dziekuje !! ;P
 
 
kola 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Maj 2008
Posty: 6
Wysłany: 2008-07-01, 22:01   

clapek1988, Potrzebujesz Lepszy kabel. Na kiepskim kablu zrywa połączenie.
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2733
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2008-07-01, 23:20   

clapek1988 napisał/a:
ojciec bawil sie moim GPS i usunal mi wszyskie mapy

Jak to "bawił się"? :shock: . Chyba grzebał! Nie da się nic usunąć korzystając z niego w taki sposób w jaki został stworzony. Jak skasował, to niech teraz odtworzy a przynajmniej powie co zrobił - a co zrobił to Ty dobrze wiesz ;-) (ja w tego "tatę" to za bardzo nie wierzę ;-) ).
Opisz co robiłeś, że Ci poznikały mapy.
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3459
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-07-02, 06:40   

Cytat:
Opisz co robiłeś, że Ci poznikały mapy.
Postaraj się to zrobić dokładnie - inaczej większość porad zda się psu na budę. Napisz czy grzebałeś w rejestrze i co zmieniałeś; ewentualnie może dogrywałeś jakieś wersje instalacyjne i gdzie (karta, pamięć). Może upgradowałeś mapę z nawigacji, dogrywałeś POI, przekonfigurowywałeś ustawienia.

My też popełniamy błędy... :mrgreen:
_________________

 
 
spinacz 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Cze 2008
Posty: 12
Skąd: zamość
Wysłany: 2008-07-03, 10:33   

clapek1988 przechodziłem tą samą drogą ;-)

to przerywanie połączenia jak napisał kola to wina kabla, użyłem kabla od aparatu (z filtrem) i jak ręką odjął
no i kopiowanie zdecydowanie lepiej z Total Comanderem wraz z wtyczką do tego potrzebną

PS. na tym forum nie ściemnisz że od tak wyparowały Ci mapy ... :mrgreen:
 
 
meo14 
Waypoint


Dołączył: 25 Maj 2008
Posty: 19
Wysłany: 2008-07-22, 15:40   problem z zainstalowaniem mapy

Witam jak w temacie ,nie mogę zainstalować oryginalnej MM ,raz instalacja doszła do końca ale po restarcie larka nie widział pamięci wewnętrznej ,było tylko 128mb a powinno byc 1024mb[jakoś tak] ,musiałem go przywrócić do fabrycznych ,a teraz jak chce zainstalować to na początku instalacji zrywa połączenie.
_________________
Lark 35.0
 
 
lorek100
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Gru 2008
Posty: 5
Wysłany: 2008-12-06, 20:51   lark 35,0 -problem z zainstalowaniem map.

Witam. Wczoraj dostałem ze strony producenta nowe mapy. Przystapiłem do instalacji, krok po kroku. Zdziwienie moje było ogromne - istalacja sie nie udała.
Postepując krok po kroku jak mnie prowadzi istalator po jakimś czasie wyskakuje komunikat : "Nie mozna skopiować plików na dysk \NANDFlash\\MobileNawigator\mobilenawigatoe.exe.Sprawdz dysk nie jest zabezpieczony przed zapisem. Nr.0

W taj chwili nie mam żadnych map w urządzeniu, dodam że jest to nowa wersja mapamap 6,0. Czy ktos może mi pomóc?
Pozdrawiam. :-(
 
 
lelek
Navi Expert


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 11 Lip 2008
Posty: 432
Wysłany: 2008-12-06, 20:55   

Zmień kabel USB na jakiś ludzki.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 11