Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
lark 70.0 i tomtom
Autor Wiadomość
tloszabno
azymut


Dołączył: 16 Lip 2009
Posty: 2
Wysłany: 2011-02-20, 21:36   lark 70.0 i tomtom

Witam, zainstalowałem na moim Lakru 70.0 tomtom navcore ver 7.9 ... mam pytanie co do ustawień odbiornika. Jakie powinienem ustawić: szybkość i port com by wykrywało poprawnie.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9632
Wysłany: 2011-02-20, 21:42   

na razie znamy:
Kod:
35.5c       GPS NMEA  4800   GPS COM
35.7        GPS NMEA  4800/57600 GloNavGPSDriver
43.3        GPS NMEA  9600   AtherosGPSVirtualPort2
50.1 WinCE5 GPS NMEA  4800   GPS COM
50.1 WinCE5 GPS NMEA  57600  COM1 (działa na obu)
Spróbuj metoda prób i błęów.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-02-20, 22:00   

Ten lark to kopia 5066HD (tylko z dużym ekranem), ustawienia powinny pasować.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
tloszabno
azymut


Dołączył: 16 Lip 2009
Posty: 2
Wysłany: 2011-02-20, 22:05   

ok ... dzięki jutro przetestuje na polu to dam znać ....
 
 
fryta22 
Waypoint


Dołączył: 15 Sty 2008
Posty: 76
Wysłany: 2012-10-01, 13:32   

Witam.

Cieszę się, że jest już temat dotyczący 7 calowego larka i nawigacji Tomtom.

Larka zakupiłem dla wujka, który śmiga na tirach właśnie pod tomtom'a do tej pory nie było problemu z aktualizacją map itd. Od kilku miesięcy nie mogę uruchomić żadnej nowej mapy, tzn. mapy ładnie się rejestrują z programem w wersji, która do tej pory działała bez zarzutu ale od bodajże map wersji 8.80 nie mam błąd przy uruchomieniu, błąd zbyt małej ilości pamięci. Nie wiem już czego to będzie wina ale chyba te 128 MB ramu, to juuż zbyt mało dla tej navi, co Wy na to ? Ma ktoś podobny problem ?

Uruchomienie samego Tomtoma bezpośrednio z WINCE też nic nie daje, cały czas taki sam komunikat o braku pamięci, tylko powrót do poprzedniej mapy i wtedy się uruchamia.

Mapy oczywiście dobierane są odpowiednio w/g wykazu itd.

- czy szukać nowej navi, co polecacie pod Tomtom z 7 calowym LCD ?
- czy może próbować przez skrypt uruchamiać tomtoma ?

Ma ktoś podobne doświadczenie ?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 9