Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Modyfikacje paneli - pozycja, wygląd, przypisanie ikon
Autor Wiadomość
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-02-16, 14:41   

balar, musisz edytować pliki *.ini i dopisać skrót do Automapy.

Porada: poszukaj podrecznika SystemInformation na chomikuj
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Max1234 
Waypoint


Dołączył: 08 Gru 2009
Posty: 20
Wysłany: 2011-02-18, 00:49   nowy pulpit do larka 43.1

witam mam pare pulpitow do mojej navi ale problem w tym ze każda ma inna grę jakiś program itp więc moje pytanie jest takie jak dogrywac można programy lub inne pliki żeby były w naszym ulubionym pulpicie
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2011-02-18, 07:28   

Przeczytaj http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=12969 oraz http://www.my-navia.pl/vi...p=251914#251914
Ponadto podręcznik SystemInformation (na SI są tworzone pulpity): http://www.ultimatelaunch.de/ lub
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18845
Wysłany: 2011-02-18, 09:50   

Scaliłem
_________________

 
 
wisniowy13
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 24 Lut 2011
Posty: 6
Wysłany: 2011-02-24, 16:51   Jak dodać skrót do automapy na pulpit

Witam jestem początkujący i to mój pierwszy post. Mój ojciec ma nawigację mio moov 310. Rozblokowaną na sposób opisany na tym forum:
http://www.ipmart-forum.pl/showthread.php?t=5853
Nawigacja była rozblokowana przez jakiegoś gościa w serwisie (ktoś go polecił mojemu ojcu).
Nie wiem jaki tam jest panel czy pulpit ale gdy włącze nawigację to po lwewj jest iGo po środku żaróweczka a po prawej miomap. Ściągnąłem Automapę EU wrzuciłem na kartę pamięci, zainstalowałem za pomocą czytnika kart pamięci. Chciałem dodać ikonę na sposób jakiegoś użytkownika:
"Znalazłem jeszcze prostszy sposób. Trzeba podłączyć nawigacje pod kompa. Wyświetli się zawartość karty i zawartość pamięci urządzenie. Na karcie pamięci otwieramy folder M:\AutoMapa EU i tworzymy skrót do pliku z rozszerzeniem exe (w moim wypadku była to AutoMapa EU). Następnie przenosimy skrót do urządzenie do folderu L:\Program Files\Unlock\Desktop. No i gotowe, mamy skrót na pulpicie."
Robiłem tak jak radził on w tym poście ale nie ma ikonki automapy na pulpicie czy jak to tam nazwać.[/quote]
Ostatnio zmieniony przez wisniowy13 2011-02-24, 17:10, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 108
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-02-24, 16:55   

22. Jak zrobić skrót na pulpicie Windowsa, zmodyfikować istniejący, zmienić skrót w gotowym panelu
- http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=25687
- http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=12969
- http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=4019
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
wisniowy13
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 24 Lut 2011
Posty: 6
Wysłany: 2011-02-24, 17:09   

Teraz zauważyłem że źle nazwałem temat chodziło mi o to jak dodać nowy skrót. Na pulpicie mam tylko skrót do iGo8 do mioMap i żaróweczka(rozjaśnianie). Nie chodziło mi o zmiane wyglądu ikonek.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18845
Wysłany: 2011-02-24, 17:48   

Skrót na pulpicie Windowsa, czy skrót w panelu?
To pierwsze:
gustawox1 napisał/a:
22. Jak zrobić skrót na pulpicie Windowsa, zmodyfikować istniejący, zmienić skrót w gotowym panelu
- http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=4019

To drugie
gustawox1 napisał/a:
22. Jak zrobić skrót na pulpicie Windowsa, zmodyfikować istniejący, zmienić skrót w gotowym panelu
- http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=12969
_________________

 
 
wisniowy13
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 24 Lut 2011
Posty: 6
Wysłany: 2011-02-24, 17:55   

Szczerze powiedziawszy to kompletnie się na tym nie znam ale chyba na panelu bo windows w ogóle mi nie wyskakuje tylko odrazu 3 ikonki na niebieskim tle i chciałbym żeby jedna z tych ikonek to była automapa
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18845
Wysłany: 2011-02-24, 18:00   

Jaki panel? Link.

To wcale nie jest takie trudne, przeczytaj wskazany wątek + podręcznik do SystemInformation http://chomikuj.pl/jajace...n,173247236.zip (na nim budowane są panele)
_________________

 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 108
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-02-24, 18:13   

Lub jeszcze ten temat :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...picie++automapy
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
wisniowy13
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 24 Lut 2011
Posty: 6
Wysłany: 2011-02-24, 18:26   

Zacznijmy od tego że jestem kompletnie zielony i nie wiem co znaczą te wszystkie panele bo być moze się domyślam a te domysły są błędne. Ja nie chcę robić swojego panelu (tego gdzie są chyba skróty do nawigacji) Tylko chcę dodać skrót automapy do tego już panelu albo jakoś ją włączyć. Bo w ogóle nie mam żadnego startu ani nic po prostu są 3 ikonki: iGo, żaróweczka, miomap. Jak już ktoś gdzieś napisał wytłumaczcie mi to jak dla 5latka.
PS. Nie mam pojęcia jaki to jest panel. Nie wiem też jak to sprawdzić jaki to jest panel chętnie wam powiem jak się nazywa jak tylko mi pomożecie znaleźć jego nazwe

EDIT:
http://img714.imageshack.us/i/panelmio.jpg/

tak to wygląda i chcę żeby zamiast powiedzmy żaróweczki albo miomap była automapa
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18845
Wysłany: 2011-02-24, 18:47   

Nikt Ci nie każe tworzyć - ale do modyfikacji musisz przeczytać conieco

Nie podajesz żadnych konkretów (link do panelu) więc pomoc tez może być tylko ogólna:
musisz do pliku z rozszerzeniem INI (odpowiedzialnego za wyświetlanie ekranu z ikonaki) dodac jedna sekcję i poprzesuwac pozostałe ikony zmieniając wartości X i Y

W menu AdJa które miałem przyjemność współtworzyć za wyświetlanie ikonki i uruchamianie programu (przykładowo) MapaMap odpowiada sekcja (w pliku nav.ini)
Kod:
BITMAPBUTTON
x = 90
y = 56
NewIni = \Storage card\MapaMap30\mapamap3.exe
Offset = 0
Width = 64
Height = 64
BitmapNormal = ..\ico\MM.bmp
BitmapPushed = ..\ico\MM1.bmp
Znaczenie poszczególnych wierszy w podręczniku w podanym wcześniej linku

W twoim panelu plik pewnie nazywa sie inaczej, ale w środku jest prawie identycznie (ale pamiętaj, że PRAWIE robi wielką różnicę)

P.S. Dołączyłem do istniejącego wątku (regulamin forum, p.3 i 4)
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2018-09-11, 18:18, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
wisniowy13
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 24 Lut 2011
Posty: 6
Wysłany: 2011-02-24, 19:05   

jacekp1313 napisał/a:
Nikt Ci nie każe tworzyć - ale do modyfikacji musisz przeczytać conieco

Nie podajesz żadnych konkretów (link do panelu) więc pomoc tez może być tylko ogólna:
musisz do pliku z rozszerzeniem INI (odpowiedzialnego za wyświetlanie ekranu z ikonaki) dodac jedna sekcję typu

I poprzesuwac pozostałe ikony zmieniając wartości X i Y

W menu AdJa które miałem przyjemność współtworzyć za wyświetlanie ikonki i uruchamianie programu (przykładowo) MapaMap odpowiada sekcja (w pliku nav.ini)
[Znaczenie poszczególnych wierszy w podręczniku w podanym wcześniej linku

W twoim panelu plik pewnie nazywa sie inaczej, ale w środku jest prawie identycznie (ale pamiętaj, że PRAWIE robi wielką różnicę)

P.S. Dołączyłem do istniejącego wątku (regulamin forum, p.3 i 4)


Ludzie zrozumcie że ja z tego nic prawie nie rozumiem. Co to jest sekcja typu, który plik nazywa się inaczej? nic z tego nie rozumiem. I wytłumaczcie mi proszę skąd mam wziąc link i nazwe tego panelu
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 108
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-02-24, 19:10   

wisniowy13 napisał/a:
Ludzie zrozumcie że ja z tego nic prawie nie rozumiem
to i widocznie nic sam z tego nie zrobisz najlepiej daj komuś kto chociaż trochę czai bazę :-)
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10