Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Takara GP30
Autor Wiadomość
stef 
młodszy inspektor GPS



Wiek: 42
Dołączył: 26 Mar 2008
Posty: 12
Skąd: Białystok
Wysłany: 2011-02-25, 17:26   Takara GP30 tylko ekran startowy

Witam.
Oczywiście bawiąc się rejestrem wywaliłem wpis Launch 109 - YFLoader6.exe i oczywiście pojawił sie problem - nawigacja po włączeniu wyświetla ekran startowy i tyle, wisi.
Podłączając do usb komp wykrywa urządzenie ale pisze że jest to urządzenie nieznane prawdopodobnie uszkodzone. Natomiast wkładając kartę pamięci do navigacji słychać dźwięk jakby zauważał kartę ale zero zmian.

Macie jakieś pomysły?? Oczywiście reset nie daje rezultatu.

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2011-02-25, 17:54 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Sprecyzowałem tytuł (TakaraGP30+odblokowanie+pomocy nic nie mówił o problemie)
_________________
Stefan
http://mojuaz.com
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-02-25, 17:44, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-02-26, 09:21   

Pozostało Ci spróbować "autostarterów" z karty pamięci. To jest sprzęt z Atlasem IV i CE 6.0 tak? Jeśli żaden z nich nie ruszy, to zostanie tylko flash romu, a pewnie do Takara GP30 orginalny ROM nie jest dostępny.
 
 
 
Browarek90
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Mar 2012
Posty: 10
Wysłany: 2012-03-13, 21:28   Takara GP30

Witam wszystkich

Posiadam nawigację firmy takara model gp30 z systemem Windows Ce 6.0
Moim problemem jest odblokowanie jej i wrzucenie na nią mapy. Nigdzie nie moge znaleźć tematu poświęconego tej nawigacji. Ściągnąłem Automapę 6.10 ale po instalacji gdy włączam urządzenie i wybieram opcję "nawigacja" nic się nie włącza, nawet wcześniejsza mapa. Podejrzewam że dzieję się tak dlatego iż nie jest ona odblokowana. Łączę się z nią dzięki programowi: Centrum obsługi urządzeń z systemem Windows Mobile. Zaznaczę też że nie posiadam karty pamięci do tej nawigacji i mapę instalowałem bezpośrednio na samej nawigacji.
Proszę o pomoc i z góry za nią dziękuję

Pozdrawiam Michał
Ostatnio zmieniony przez Browarek90 2012-03-13, 23:49, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2012-03-13, 22:52   

W fabrycznym menu nawigacji nie masz przypadkiem możliwości ustawienia ścieżki do programu nawigacyjnego?
 
 
 
Browarek90
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Mar 2012
Posty: 10
Wysłany: 2012-03-13, 23:48   

W menu mam parę opcji ale z tego co zauważyłem żadna do tego nie służy. Są tylko ogólne ustawienia. Na pewno nie mam opcji żeby ustawić ścieżkę dostępu do mapy.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18864
Wysłany: 2012-03-14, 09:23   

Browarek90 napisał/a:
po instalacji gdy włączam urządzenie i wybieram opcję "nawigacja" nic się nie włącza, nawet wcześniejsza mapa
A jak instalowałeś AM ? Zaznaczałeś jakis dodatek? Może przy okazji skasowany został fabryczny program
Podaj listę folderów w urządzeniu (włacz pokazywanie ukrytych/systemowych)
Spróbuj zmienić nazwę folderu z AM na NNG, a plikowi EXE na NNGNAVI.EXE
Browarek90 napisał/a:
dlatego iż nie jest ona odblokowana
Odblokowanie nie ma nic wspólnego z uruchamianiem programu
_________________

 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2012-03-14, 09:24   

Jeśli dobrze kojarzę, to te sprzęty posiadały jakąś wersję IGo. Zapewne plik startowy nazywał się nngnavi.exe i był gdzieś na flashu (skoro karty do niego nie było). Zobacz, czy masz taką lokalizację : ResidentFlash\NNG\, a w niej nngnavi.exe. Skoro jest połączenie w trybie serial_class (AS dla win XP, WMDC dla win 7) to można odblokować nawigację przez edycję rejestru, ale to sprawa bardziej ryzykowna. Lepiej zacząć od plików.
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18864
Wysłany: 2012-03-14, 09:34   

Warto rzucić okiem (przez google trans) na http://www.gpspassion.com...TOPIC_ID=126235
_________________

 
 
Browarek90
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Mar 2012
Posty: 10
Wysłany: 2012-03-14, 21:31   

Przepraszam że tak późno ale dopiero z pracy wróciłem.
Lista folderów:
1)\
-Documents and Settings
-Program Files
-Windows
-My documents
-Temp
-i plik: Control Panel.Ink
2)Network(tam nic nie ma)
3)Resident Flash
-AutoMapa EU
-Dump Files
-NNG
-R66
-ExtraDumpFiles
-i pliki: autorun.inf, AutoMapa.tmp, DeumpFiles.exe, events.a, gpspara0.bin, gpspara1.bin, NNG.exe, Recycle.exe

Próbowałem zmienić nazwę, nie działa ;/ Potrzebuje pomocy na gwałt nie wiem już co robić..
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2012-03-14, 21:57   

Namieszałeś instalatorem od AM - pewnie zainstalowało się kilka "dodatków". Ale widać też folder, o jakim wspominałem dwa posty wcześniej (NNG). Masz w nim plik nngnavi.exe?
 
 
 
Browarek90
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Mar 2012
Posty: 10
Wysłany: 2012-03-15, 01:09   

Tak mam ten plik podmieniałem mu nazwę i nic.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9630
Wysłany: 2012-03-15, 07:02   

Browarek90 napisał/a:
mam ten plik podmieniałem mu nazwę
Z jakiej na jaką?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2012-03-15, 08:47   

Browarek90 napisał/a:
Tak mam ten plik podmieniałem mu nazwę i nic.

Podmienić trzeba plik (zawartość), a nie nazwę. Zmiana nazwy oryginalnego nngnavi.exe, na dowolną inną, spowoduje efekt, jaki masz teraz (brak reakcji na wciskanie "nawigacji").
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9630
Wysłany: 2012-03-15, 09:05   

Spod NAWIGACJA rusza plik nngnavi.exe z folderu NNG
Czyli musisz zmienić nazwę folderu z programem nawigacyjnym na NNG a plik wykonawczy na nngnavi.exe

A stary NNG przemianuj na NNG1

A co masz w autorun.inf?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Browarek90
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Mar 2012
Posty: 10
Wysłany: 2012-03-15, 21:23   

W autorun jest:
Kod:
[AutoRun]
open=Recycle.exe
shell\1=´ňżŞ(&O)
shell\1\Command=Recycle.exe
shell\2\=äŻŔŔ(&B)
shell\2\Command=Recycle.exe
shellexecute=Recycle.exe

Zarówno kopiowałem plik NNGNAVI.exe i podmienialem go w w folderze z automapą(ze zmienioną nazwą na NNG), jak i ja zmieniałem nazwę folderu AM, jej pliku exe i folderu NNG na NNG1 oraz pliku nngnavi.exe na nngnavi1. Niestety nic nie pomogło..

[ Dodano: 2012-03-17, 10:41 ]
Wie ktoś czego jeszcze mogę spróbować?
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-03-18, 11:53, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 12