My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-07-01, 09:39
MapaMap TOP MIO MOOV 200/360
Autor Wiadomość
mazol 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Gru 2008
Posty: 14
Skąd: Krk
Wysłany: 2010-02-26, 00:13   

no ale ktora z tego linku mam wziasc :)
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9757
Wysłany: 2010-02-26, 00:27   

www.mapamap.pl/files/MMSDEasy632_1260.exe [thx Dzakus]
Najnowszy program. Mapa tylko 1260 miast.
www.mapamap.pl/files/MMSDTop632.exe
Najnowszy program. Bez map
www.mapamap.pl/files/MMSDTop632_3034.exe [thx elektro69]
Najnowszy program. Najnowsza mapa PL
www.mapamap.pl/files/MMSDTop632_3034iGDE.exe
Najnowszy program. Najnowsza mapa PL + GDE (Główne drogi Europy, dane z 2007)
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
barto28
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Gru 2010
Posty: 12
Wysłany: 2010-12-24, 13:12   

elektro69 napisał/a:
buster93 napisał/a:
masz może link do kompletnej wersji??


http://www.mapamap.pl/files/MMSDTop6010_2520.exe

Proszę.


elektro69
Witam
Sciagnalem ta mape zainstalowalem na karcie ale nie moge jej odpalic na MIO 500 , co jeszcze musze zrobic?
 
 
zibi1953 
guru
stypendysta MON



Pomógł: 36 razy
Wiek: 64
Dołączył: 11 Lis 2008
Posty: 1538
Skąd: Mazowsze - WPL
Wysłany: 2010-12-24, 13:21   

Ściągnięcie i instalacja to nie wszystko. Trzeba ją jeszcze "posłodzić". O tym na forum jest odpowiedni temat. :-)

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2010-12-24, 20:57 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Z maniackim uporem proszę o nie przytaczanie całej wypowiedzi bezpośredniego poprzednika
_________________
WayteQ X960, Lark 35.0, HUAWEI P10, HONOR 4X, Lenovo Yoga 2 1050L.
- MapaMap SD Top PL 10.6.0 mapa PL-2017Q3;
- MapaMap Android 10.6.0 mapa PL-2017Q3;
- AutoMapa - aktualna (WinCE, Android).
Android 4.4.2 KitKet; Android 5.0.1 Lollipop; Android 7 Nougat.
http://www.mynavi-expert.pl/reflink/30299/

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-12-24, 20:57, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
barto28
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Gru 2010
Posty: 12
Wysłany: 2010-12-24, 13:27   

Kolego a mozesz mi jakos w tym pomoc?
Jestem w tym zielony a chcialbym mapke odpalic

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2010-12-24, 20:57 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Z maniackim uporem proszę o nie przytaczanie całej wypowiedzi bezpośredniego poprzednika
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-12-24, 20:57, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
zibi1953 
guru
stypendysta MON



Pomógł: 36 razy
Wiek: 64
Dołączył: 11 Lis 2008
Posty: 1538
Skąd: Mazowsze - WPL
Wysłany: 2010-12-24, 13:32   

barto28 napisał/a:

Kolego a mozesz mi jakos w tym pomoc?
Jestem w tym zielony a chcialbym mapke odpalic


Pewnie i tak, gdyby nie to, że już jestem spóźniony z wyjazdem do dzieci na wigilię i żona mnie popędza.
W podpisie Pawel_1980 jest patcher do Mampy Map. Jest też jeszcze jakiś keygen. W skrócie powiem, że chodzi tam głównie o "uzdrowienie" pliku product.def znajdującego się w katalogu mapy. Ale może ktoś będzie miał jeszcze czas.
Ja już niestety spadam bo droga przede mną śliska i daleka. Wesołych Świąt życzę i cierpliwości w szperaniu na forum.
_________________
WayteQ X960, Lark 35.0, HUAWEI P10, HONOR 4X, Lenovo Yoga 2 1050L.
- MapaMap SD Top PL 10.6.0 mapa PL-2017Q3;
- MapaMap Android 10.6.0 mapa PL-2017Q3;
- AutoMapa - aktualna (WinCE, Android).
Android 4.4.2 KitKet; Android 5.0.1 Lollipop; Android 7 Nougat.
http://www.mynavi-expert.pl/reflink/30299/

 
 
barto28
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Gru 2010
Posty: 12
Wysłany: 2010-12-24, 13:37   

Bardzo Ci dziekuje kolego :)
Zdrowych i wesolych dla Ciebie :)

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2010-12-24, 20:58 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Z maniackim uporem proszę o nie przytaczanie całej wypowiedzi bezpośredniego poprzednika
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-12-24, 20:58, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
TheCrimsonKing 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 31 Gru 2010
Posty: 23
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2011-01-09, 19:20   

Witam Panowie!

Dolacze sie do tamatu, mam Mio Moov 500. Sciagnalem i zainstalowalem ten plik na karcie pamieci: http://www.mapamap.pl/files/MMSDTop6010_2520.exe i jak uzywam patchera po instalacji na karcie pamieci: Patcher_do_MapyMap_2.1.0.0.exe wywala mi komunikat:

Kod:
Otwieram plik        : mobilenavigator.exe    OK
Wersja Programu        : 6.0.10.2037
 * Patch Address        : 0x0019DCF8
Nie znalazłem danych do zmiany w pliku : mobilenavigator.exe
Error !!!


Moze cos robie w zlej kolejnosci? W tym Patcherze jest tez opcja "rozpakuj". Prosze o pomoc w tej sprawie.

Pozdrawiam.
 
 
CR7
[Usunięty]

Wysłany: 2011-01-09, 19:39   

Odznacz usun limit poi i dzwiekow i pojdzie
 
 
TheCrimsonKing 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 31 Gru 2010
Posty: 23
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2011-01-10, 11:17   

Dzieki za szybka odpowiedz, po instalacji nowej mapy i odznaczeniu owych CheckBoxow patcher zadzialal jak nalezy (:
Do aktywacji mapy uzylem Keygena v2.0, bo przy Patcherze 2.1.0.0. przy wcisnieciu Buttona "keygen" system zglasza wyjatek:

Kod:
http://wklej.to/mYV16
Wyciąłem, bo psuło forum. Dzakus


Moja konfiguracja sprzetowa to Windoza 7 x64 z zainstalowanym Frameworkiem w wersji 4.
Ostatnio zmieniony przez BladeX 2011-06-02, 21:41, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
CR7
[Usunięty]

Wysłany: 2011-01-10, 12:04   

Sadze ze nie masz Active Sync-a. I dlatego nie moze zaladowac biblioteki.
Za pare dni wyjdzie i tak nowsza wersja.
Ale jezeli spatchowales to juz nie musisz uzywac keygen-a tylko jak wlaczysz nawigacji i i bedzie zadal klucza to wcisnij ok albo wpisz dowolny numer
 
 
TheCrimsonKing 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 31 Gru 2010
Posty: 23
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2011-01-10, 12:44   

To prawda nie mam Active Sync-a, po podlaczeniu navi do PC wykrywa jej pamiec wewnetrzna i wpieta w nia karte jako dodatkowe dyski na PC.
Po Patchowaniu nie wola o klucz. Do mapy wygenerowalem klucz keygenem v2.0. Wszystko dziala jak nalezy, jeszcze raz dzieki za pomoc. Wyjatek tylko tak wkleilem aby zasygnalizowac ze u niektorych moze cos nie zadzialac.
 
 
CR7
[Usunięty]

Wysłany: 2011-01-10, 12:46   

Dziekuje bardzo.
Przyda się ta informacja do tworzenia nowej wersji patchera
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9757
Wysłany: 2011-03-13, 16:12   

Wgrywanie MapyMap na kartę bez edycji pamięci urządzenia na Mio Moov 200
+działający przycisk Suspend
+nie trzeba wyciągać karty po resecie, aby uruchomić MM - specjalny trick, który ukryje MM przed policja
1. Kopiujemy na kartę zawartość paczki http://www.przeklej.pl/pl...ip-002883bukagh
Na karcie maja być następujące pliki
Kod:
+---Cobia_300_32
    |   Auto.exe
    |   auto.mscr
    |   MortScript.exe
    |   PowerButton.exe
    |   PowerButton.ini
    |   
    +---menu
    |   |   menu.exe
    |   |   SysInfoSettings.ini
    |   |   SystemInformation32.exe
    |   |   
    |   \---wlasne pliki
    |           Garmin.ico
    |           mm5.ico
    |           Nawigacja.ini
    |           Tapeta5_rp.bmp
    |           
    \---CECMD
            cecmd.exe
            cecmd.htm
            ftp.tfx
            LAN.tfx
            Polski.lng
            registry.tfx

2. Następnie pobieramy instalator ZIP dla Larka
Cytat:
http://www.mapamap.pl/files/MMTopLark682_2011Q1_7838.zip

3. Wypakowujemy na kartę, aby była taka struktura
Kod:
|   Informacje.txt       
+---Cobia_300_32
|   |   Auto.exe
|   |   auto.mscr
|   |   MortScript.exe
|   |   PowerButton.exe
|   |   PowerButton.ini
|   |   
|   +---menu
|   |   |   menu.exe
|   |   |   SysInfoSettings.ini
|   |   |   SystemInformation32.exe
|   |   |   
|   |   \---wlasne pliki
|   |           Garmin.ico
|   |           mm5.ico
|   |           Nawigacja.ini
|   |           Tapeta5_rp.bmp
|   |           
|   \---CECMD
|           cecmd.exe
|           cecmd.htm
|           ftp.tfx
|           LAN.tfx
|           Polski.lng
|           registry.tfx
|           
+---MapaMap
|       Wiele plików i podfolderów
|   
\---MobileNavigator
        Wiele plików i podfolderów

4. Patchujemy Patcherem do MapyMap w wersji równiej lub wyższej, niż 2.3.0.0 autorstwa pawla_1980 zaznaczając opcje "Patch Serial" i "Usuń OEMINFO"
5. Uruchamiamy MapeMap, aby powstały pliki konfiguracyjne i ja zamykamy.
6. Otwieramy plik KARTA SD/MobileNavigator/mapamap.opt i szukamy linii
Kod:
[Gps]
GpsPort=COM2:
GpsPortSpeed=4800
GpsX=21.011580
GpsY=52.232048
GpsDir=0
GpsUsed=1
GpsSetSystemDateFromGps=1
zamieniamy na
Kod:
[Gps]
GpsPort=COM2:
GpsPortSpeed=57600
GpsX=21.011580
GpsY=52.232048
GpsDir=0
GpsUsed=1
GpsSetSystemDateFromGps=1

7. Gotowe. :-)

Po resecie włącza się MioMap 2008, ale wystarczy nie zgodzić się z zasadami, aby nawigacja się zresetowała, poczekać chwile i uruchomi się moje menu (z ilustracjami/ikonami autorstwa skorika), gdzie jest wybór pomiędzy MioMap/MapaMap. Można wejść do MapyMap i suwak Suspend i tak będzie działać (połączenie USB tylko po resecie w MioMap).
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 15