Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-02, 14:12
zmiana głównego menu w nawroad 410 (i innych)
Autor Wiadomość
przykry 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Kwi 2011
Posty: 6
  Wysłany: 2011-04-09, 10:04   

Witam

Jak za pomoca xnresource editor zmienic zmienic podstawowy wyglad ekranu w Navroad 750BV???
Dodam ze przeczytalem opis kolegi "Sance" i nie znalazlem zadnego pliku
PnaShell ani FileBox.
Czy ktos moze pomoc?
Zrzut folderow z navi ->http://www.aukcjoner.pl/gallery/005433803-.html#I1

Pozdrawiam
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9632
Wysłany: 2011-04-09, 10:19   

Włacz pokazywanie plików ukrytych/systemowych oraz rozszerzeń plików

Poza tym - masz fabryczny pulpit Navroada, czy Wolfa - bo widac pliki z odblokownaia Wolfem
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
przykry 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Kwi 2011
Posty: 6
  Wysłany: 2011-04-09, 14:58   

Witam
Pokazywanie plikow ukrytych/systemowych oraz rozszerzeń plików wlaczone :-) Lecz mimo to nie ma tam tych plikow o ktorych mowa na poczatku posta.
http://www.aukcjoner.pl/gallery/005462361-.html#I1

"Poza tym - masz fabryczny pulpit Navroada, czy Wolfa - bo widac pliki z odblokownaia Wolfem"-> to generalnie nie wiem, bo navigacje kupilem razem z samochodem, ale z tego co widac na screenie to chyba bylo robione Wolfem-> http://www.aukcjoner.pl/gallery/005462361,2-.html

Jakies inne podpowiedzi?
Pozdrawiam
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-04-09, 16:22   

przykry, zacznij od wgrania FW, aby skasować pozostałości po odblokowaniu Wolfem.

Aby wejść do FileBoxa wpisz tą scieżke w pasku adresu w Explorze "\FileBox\"
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
przykry 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Kwi 2011
Posty: 6
  Wysłany: 2011-04-09, 16:56   

Jezeli chodzi o aktualizacje firmwaru to juz to zrobilem jakis miesiac temu za pomoca tej strony i z niej sciagnalem firmware.- http://www.navroad.com/pl/download,pl.htm

Mam:
OS Wersja - Windows CE 5.0/2.1.0/
Program Wersja - 2.0.7

Zrobilem jak pisales i w explorerze w navi wpisalem FileBox, ale sa tam tylko 2 foldery:/Apps/ i /Documents and Settings/. W zadnym z nich nie ma pliku PnaShell

Pozdrawiam
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-04-09, 18:35   

przykry, bo jak jest FileBox to inaczej się modyfikuje.
Przeczytaj cały temat zwracają szczególną uwagę na posty Dzakusa,
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
przykry 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Kwi 2011
Posty: 6
  Wysłany: 2011-04-09, 21:11   

Ok, Dzakus, temat przeczytalem jeszcze raz i mam kilka pytan:
1. Navi mam podlaczone do laptopa przez USB i jak za pomoca kompa mam znalezc ten folder FileBox? Na chwile obecna w navi w pasku adresu wpisalem FileBox i wszedlem do tego folderu FileBox oraz skopiowalem sobie z FileBox'a folder Laucher na karte SD a z karty do kompa.
Jak znalezc tego FieBox'a z poziomu komputera, laczac sie przez USB z navi?

Folder laucher z FileBox'a -> http://www.przeklej.pl/pl...00294u14m5kh3sp

2. W folderze Laucher\data znalazlem rozne pliki z rozszerzeniem .bmp lecz sa one jakies poczworne! mam je edytowac w dowolnym programie graficznym? Np. -> http://www.aukcjoner.pl/gallery-demo/5467797.html

3. Jak te poczworne (pliki bmp) ktora sa ikonami zamienic na inne ikonki?

Pozdrawiam
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-04-09, 21:41   

przykry, 1. ActiveSync, czy pamięc massowa?

2. Sprawdź.
3. Spróbuj skleić z 4 obrazków o identycznych rozmiarach.

Na początek proponuje uruchomić painta, pomalować ikonkę, zapisać i zobaczyć, czy się wczyta.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
przykry 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Kwi 2011
Posty: 6
  Wysłany: 2011-04-09, 22:06   

Z navi z poziomu komputera lacze sie przez Active Sync.
Folder "Laucher" skopiowalem z navi na karte SD [manualnie, bez laczenia sie navi z komputerem, bo gdy jestem polaczony i wchodze do navi po USB za pomoca kompa to nie moge znalezc tego folderu FileBox.

Wszystkie pliki .bmp z folderu Laucher pozmienialem, lecz z poziomu komputera nie moge znajsc tego folderu FileBox, i nie bede mogl podmienic tego mojego zmodyfikowanego folderu Laucher! Chyba ze zmodyfikowany folder Laucher skopiuje na karte SD i z poziomu navi sprobuje go podmienic, jak myslisz? windows w navi pozwoli mi to zrobic?
Pozdrawiam
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-04-09, 22:35   

Windows pozwoli ci to go podmienić.

Wejdź do Urządzenie przenośne w moim komputerze i wejdź na kartę pamięci, zmień w pasku adresu ścieżke z karty na FileBox.

Inna opcja: pobierz Total Commandera, dograj wtyczkę wincefs, wejdź do Otoczenie Sieciowe > WinCE Device > karta pamięci. Kliknij na niebieski pasek nad listą plików i poczekaj chwile, aż zmieni się w pole edycyjne. Zmień scieżke na FileBox
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
przykry 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Kwi 2011
Posty: 6
  Wysłany: 2011-04-09, 23:11   

Ktory niebieski pasek masz na mysli w Total Commanderze?
Gdzie mam wpisac w Total Commanderze FileBox?

http://www.aukcjoner.pl/gallery/005469597-.html#I1
Pozdrawiam
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18869
Wysłany: 2011-04-09, 23:25   

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 p.23 trzeci link
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10