Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-10-14, 15:13
Lark 35.3 i AutoMapa
Autor Wiadomość
stefanowski76
Waypoint


Dołączył: 12 Cze 2008
Posty: 66
  Wysłany: 2008-06-16, 12:08   Lark 35.3 i Automapa 5 czy mozliwe bez odblok...

Witam.

Za kilka dni kupie Navigacja Lark 35.3 i wole bez odblokowanie. Czytałem kilka forum o odblokowanie nie ktorzy napisali ze nie potrzebne odblok. Czyli "wystarczy" mozna skopiowac do kart SD Automapa 5. Czy to prawda mozliwe.Jestem niespokojny doczekac kupie Lark 35.3.
Prosze o pomoc o opinie.
Przepraszam za gramatyke i jestem nieslyszacy dlatego ni ebardzo pisze.
Kontakt gg 1780536 na priv.

Pozdrawiam.
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 145 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2732
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2008-06-16, 13:34   

Odblokowanie potrzebujesz jak chcesz korzystać z WindowsCE. Dla uzywania innego softu nie jest to wymagane. Ew. zmiana wpisu w pliku startowym w ktorym wskazessz konkretny program do nawigacji - tu ---> AutoMapa.
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
stefanowski76
Waypoint


Dołączył: 12 Cze 2008
Posty: 66
Wysłany: 2008-06-16, 18:15   

Wedrowca napisał/a:
Odblokowanie potrzebujesz jak chcesz korzystać z WindowsCE. Dla uzywania innego softu nie jest to wymagane. Ew. zmiana wpisu w pliku startowym w ktorym wskazessz konkretny program do nawigacji - tu ---> AutoMapa.



Witam.

Dzieki za wsparcie. Ale jescze raz pytam czy naprawde bez problemow navi program Automapa gdy bez odblokowaniu. Wielu czytałem ze nie wszystkie tak robią bez odblokowaniu. Pomoc.

Pozdrawwiam
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 145 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2732
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2008-06-16, 18:58   

stefanowski76 napisał/a:
jescze raz pytam czy naprawde bez problemow

Heh... i po co ja się produkowałem? :-| . Niech ktoś inny to opisze, bo widzę, że kolega stefanowski76 nie rozumie co się pisze. Może ktoś inny opisze to inaczej, tak ze zrozumieniem dla kolegi :-? .

Poddaję się ;-)

A jak kolega chce naprawdę bez problemów, to tylko Lark 35.0 (35.0 to taka wersja sprzętu {żeby nie było, że dziwnie piszę...}). Tam tylko wskazujesz co ma pracować i tyle. ale będą kłopoty z czym innym. Ale kolegi widzę inne nie interesują, więc Lark 35.0 (to taka wersja sprzętu...).
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
stefanowski76
Waypoint


Dołączył: 12 Cze 2008
Posty: 66
Wysłany: 2008-06-19, 06:28   

Witam.


Kolega prosil do mnie zebys pomoge dla niego. Próbowałem z tym:
copy \SDMMC\AutoMapa EU\wce42Am.exe \Windows\Desktop\wce42Am.exe
i kiszka - może wie ktoś co jest nie tak ??? Prosze pomoc.

Pozdrawiam.
 
 
scar 
Navi Expert
miGOnister


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 217
Skąd: z miasta wiadać ;)
Wysłany: 2008-06-23, 20:18   Lark 35.3 a bezinstalacyjna AutoMapa

Nawiązując do tematu:
LARK 35.3 z AM 5.0.5
i jego wielości ustawień, ot co stwierdziłem w próbach:
Ustawienia Menu GPS mają znikome-niezauważalne znaczenie względem działania programu pod warunkiem ->
Ważne nie dotykać/uruchamiać żadnych funkcji mapy i Larka przed całowitym zalogowaniem satelit.
Najważniejsze:
Zwykła karta, klasyczna -> jak z aparatu foto czasem się nie wiesza :-P ,
szybka "50" chodzi wystarczająco. "133" jest zbyt droga, choć bezbłędna.
Tak mi działają wszystkie bezinstalacyjne opcje 5xxx, tzn pl, cz, sl, europa lub/i pozostałe dodatki.
_________________
123 wygrałeś Ty, proszę nie dawać mi "pomógł"
moje zwierzątko
 
 
rmth2 
Waypoint


Dołączył: 02 Cze 2008
Posty: 21
Wysłany: 2008-06-23, 21:11   

W sumie potwierdzam. Przejscie na kartę SDHC usunęło przykry problem wieszania się AM.
Jednakże LARK nadal pracuje najlepiej na porcie 1 i 4800/9600
 
 
Freddy
Waypoint


Dołączył: 15 Mar 2008
Posty: 22
Wysłany: 2008-06-24, 11:42   

Na karcie SDMMC zakładasz katalog MobileNavigator
Kopiujesz do niego Automapę
Zmieniasz nazwę pliku wce5 na mobilenavigator.exe
Wkładasz kartę SD do Larka.
Naciśnięcie menu nawigacja odpali Automapę
 
 
screambrain 
azymut


Dołączył: 04 Lip 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-07-04, 22:30   Lark 35.3 + Automapa czy to ma być tak ?

Witam na forum sporo rzeczy przeczytałem o Larku i automapie ale mam dość proste pytanie właściwie chciałbym potwierdzenia. Zamówiłem niedawno Lark 35.3 i chciałem wgrać automapę bez odblokowywania urządzenia jeśli jest taka możliwość ?
No jeśli jest to gdy postąpię w ten sposób czy będzie dobrze ?

1) ściągnę sobie mapkę załóżmy z tego postu:
http://forum.dvhk.pl/show....&postcount=851
(jest tu automapa którą instaluje na kompie a następnie wgrywam na SD już scrakowana)
2) zainstaluje na kompie
3) przegram na kartę SD o pojemności 2GB
4) w Larku w pliku shell.ini zmienię ścieżkę dostępu
5) wkładam kartę SD do urządzenia

to powinno wszystko odpalić bez problemu i bez żadnego odblokowywania ???
 
 
stefanowski76
Waypoint


Dołączył: 12 Cze 2008
Posty: 66
Wysłany: 2008-07-05, 09:28   

Freddy napisał/a:
Na karcie SDMMC zakładasz katalog MobileNavigator
Kopiujesz do niego Automapę
Zmieniasz nazwę pliku wce5 na mobilenavigator.exe
Wkładasz kartę SD do Larka.
Naciśnięcie menu nawigacja odpali Automapę



Udalo dziala i dzieki za pomoca. Pozdrawiam.
 
 
blady82
azymut


Dołączył: 25 Cze 2008
Posty: 3
Wysłany: 2008-07-06, 11:35   

ja mam takie pytanie odnosnie teog sposobu
Automape mam skopiowac do tego katalogu czy zainstalowac normalnie?
 
 
koni
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Lip 2008
Posty: 9
Wysłany: 2008-07-07, 22:24   

Witam, posiadam Larka 35.3 i próbowałem zgodnie z metodą 1c z tego tutoriala: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=1048
odpalić AM bez potrzeby odblokowywania. Niestety w żaden sposób mi się to nie udało. Korzystałem z dostępnych na forum wersji bezinstalacyjnych AM4 i AM5, próbowałem po kolei zmieniać wszystkie pliki exe na mobilenavigator.exe i nic, normalnie dalej odpala mi sie MapaMap4. Czy jeszcze jakieś sugestie?
 
 
n4d01 
Navi Expert


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 18 Cze 2008
Posty: 311
Wysłany: 2008-07-07, 23:12   

@koni: Piszesz że zmieniałeś nazwy plików a co z nazwą katalogu?
Żeby program automatycznie startował musi być w ścieżce: \SDMMC\MobileNavigator\MobileNavigator.exe czyli na karcie SD katalog programu z którego chcesz skorzystać musi nazywać się MobileNavigator a w nim musi się znajdować MobileNavigator.exe
 
 
koni
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Lip 2008
Posty: 9
Wysłany: 2008-07-08, 00:03   

n4d01:
sprawa zmiany nazwy katalogu jest dla mnie tak oczywista, że w ogóle nie widziałem sensu aby o tym wspominać - oczywiście, że ją zmieniłem.

Gdzieś na forum wyszperałem, że komuś nie widziało plików exe po formacie w systemie FAT, dlatego próbowałem w FAT i FAT32, efekt ten sam, dalej startuje mapamap.

Próbowałem zmieniac nazwy po kolei wszystkim wykonywalnym plikom związanym z CE (domyślam się, że tylko o te chodzi), a więc:
AM4 - wceAm.exe
AM5 - wce42Am.exe oraz wceAm.exe
Domyślam się, że cały czas mówimy tutaj o wersjach bezinstalacyjnych.

Napewno nie trzeba zrobić czegoś jeszcze? Ta metoda wydaje mi się tak naiwna i banalna, że nie ma prawa działać, no ale skoro jest w tutorialach to najwyraźniej powinna. Czy jest może jeszcze jakiś "oczywisty" element, o którym nikt nie wspomniał?
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3457
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-07-08, 07:52   

koni napisał/a:
sprawa zmiany nazwy katalogu jest dla mnie tak oczywista, że w ogóle nie widziałem sensu aby o tym wspominać
Szanowny kolego koni,
w twoim poście pobrzmiewa ukryta reprymenda w odpowiedzi na chęć pomocy. Posty typu "zrobiłem wszystko wg xxx i nie działa" określam jako Zgaduj-Zgadula; powodują emisję szeregu pytań "czy napewno wykonałeś yyy" z odpowiedzią jak w cytacie, co z kolei powoduje rozrastanie się wątku zmniejszające jego przejrzystość.
Przecież to Tobie zależy na rozwiązaniu swojego problemu, a "zmuszasz" kolegów do czytania i analizy wątku xxx i wskazywania potencjalnie wykonanych przez Ciebie błędów. Lenistwo panie kolego... :mrgreen:
Pytanie powinieneś ująć następująco:
- Witam, posiadam Larka 35.3 i próbowałem zgodnie z metodą 1c z tego tutoriala: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=1048 odpalić AM bez potrzeby odblokowywania.
- do utworzonego w pamięci urządzenia/na karcie SD folderu MobileNavigator skopiowałem bezinstalacyjną wersję Am 4.1.2
- zmieniłem nazwę pliku wceam.exe na mobilenavigator.exe, oraz w folderze z mapami zmieniłem nazwę pliku automapa.amm na mobilenavigator.amm
- mimo dokonanych zmian nadal uruchamia się mapamap
- analogicznej próby dokonałem dla AM5 (choć wskazany opis o tym nie mówi), niestety z tym samym rezultatem

Czytający Twój opis ma pełną jasność sytuacji i może się skupić na poszukiwaniu właściwego rozwiązania np.
- skoro uruchamia się MM musi istnieć w innym folderze inny plik mobilenavigator.exe; zmieniłbym ją na mobilenavigatororg.exe i spróbował uruchomić nawigację jeszcze raz
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11