Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-03-15, 09:24
jak odblokować Smarta gps SG320
Autor Wiadomość
david555
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Maj 2010
Posty: 13
Wysłany: 2011-03-15, 10:22   

dziekuje bardzo wsztstkim za pomoc

jacekp1313 napisał/a:
W autorun.inf masz
\flash_storage\smartgps\menu.exe
wrzuć do flash_storage dowolny panel (na rozdzielczość twojej nawigacji) a w autorun wpisz ściezke dostępu do pliku exe

Na przykład (kocham kryptoreklamę): panel http://chomikuj.pl/jajacekpl/Menu+AdJa i wpisz w autorun:
\flash_storage\AdJa\AdJa.exe


ale na tej stronce http://chomikuj.pl/jajacekpl/Menu+AdJa ne moge znależć skrypu startowego pod Smarta gps 320
Ostatnio zmieniony przez david555 2011-03-15, 10:26, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18779
Wysłany: 2011-03-15, 10:24   

A czy ja pisałem o jakimś skrypcie?
Cytat:
Na przykład (kocham kryptoreklamę): panel
_________________

 
 
david555
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Maj 2010
Posty: 13
Wysłany: 2011-03-15, 10:36   

jacekp1313 napisał/a:
A czy ja pisałem o jakimś skrypcie?
Cytat:
Na przykład (kocham kryptoreklamę): panel


sory nie pisałeś o skrypie . żle zasugerowałem sie po wejściu na stronke http://chomikuj.pl/jajacekpl/Menu+AdJa

ale skąd mam pobrać ten panel bo nawigacje już odblokowałem tylko teraz ten panel rozdzielczość 320 x 240
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18779
Wysłany: 2011-03-15, 11:13   

david555 napisał/a:
skąd mam pobrać ten pane
http://chomikuj.pl/jajacekpl/Menu+AdJa
_________________

 
 
blady12345
azymut


Dołączył: 21 Kwi 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-04-21, 13:40   

witam ! jestem tu nowy i chciałbym zapytać czy znalazłby się tutaj ktoś kto w bardzo prosty sposób mi wytłumaczy co trzeba zrobic ze smartem 320 żebym mógł korzystać z dotychcczasowej mapy map , a po zmainie karty sd na automapę mógł bez problemu korzystać z automapy?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9608
Wysłany: 2011-04-21, 13:49   

Najpierw wytłumacz nam, czego nie rozumiesz w wpypowiedzi
jacekp1313 napisał/a:
W autorun.inf masz
\flash_storage\smartgps\menu.exe
wrzuć do flash_storage dowolny panel (na rozdzielczość twojej nawigacji) a w autorun wpisz ściezke dostępu do pliku exe

Na przykład (kocham kryptoreklamę): panel http://chomikuj.pl/jajacekpl/Menu+AdJa i wpisz w autorun:
\flash_storage\AdJa\AdJa.exe
Inny przykład: do uzyskania pulpitu Windowsa wpisz
\Windows\explorer.exe
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
blady12345
azymut


Dołączył: 21 Kwi 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-04-21, 22:22   

dziękuję bardzo:)

a jak z panelem?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18779
Wysłany: 2011-04-21, 22:23   

Opisałem kilka postów wyżej: http://www.my-navia.pl/vi...p=271388#271388
jestem_ktoś napisał/a:
Panele sa w dziale "PULPIT ClubManiaca"
_________________

 
 
Squa
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Mar 2011
Posty: 8
Wysłany: 2011-04-29, 18:12   

Witam wszystkich forumowiczów serdecznie :)

Mam właśnie taki problem ze SmartGPS SG320 więc chyba w dobrym temacie się udzielam.
Dodam informację że ostatnio wgrywałem nowego TomToma i nowe mapy na nawigację teścia MIO P550 i dlatego też jego kolega poprosił mnie o aktualizację jego mapy.
Jak wiadomo jest tam fabrycznie wgrana AutoMapa. Czytałem jak odblokować WinCe w tej jak i w SG310 ale niestety nic nie działa. Nie mam żadnej informacji czy ktoś już coś "grzebał" w tej navi. Po próbach zmiany folderu /smartgps na /smartgps1 lub tego samego z folderem /menu nawigacja przy uruchamianiu staje na końcu "tęczowego" paska u dołu ekranu i nic dalej się nie dzieje.

Może ktoś naprowadzić mnie na dobrą drogę odblokowania Smarta? I odrazu pytanie czy mogę wgrać tam TomToma ?
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-04-29, 18:25   

Squa, jak jest kolory pasek to wystarczy w pliku autorun.inf wpisać
Kod:
\Windows\explorer.exe
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
voles
azymut


Dołączył: 26 Sty 2013
Posty: 2
Wysłany: 2013-01-26, 11:00   Smart SG-320 - Przywrócenie paska windows

Witam.
Mam taki problem, a mianowicie metodą: "Start -> settings ->taskbar ... -> Auto hide schowałem na dole nawigacji pasek menu start, ponieważ przy odpalaniu mapy pasek nadal widniał i przysłaniał niektóre funkcje. Ale chciałbym ten pasek ustawić z powrotem na pulpicie i ustawić tak, aby po otwarciu czegokolwiek sam się samoczynnie chował. Proszę o jakiekolwiek wskazówki.
Pozdrawiam
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4556
Skąd: Wawa

Wysłany: 2013-01-26, 11:39   

voles, Poczytaj tu :arrow: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=39745#39745 lub
:arrow: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 punkt 15
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
voles
azymut


Dołączył: 26 Sty 2013
Posty: 2
Wysłany: 2013-01-26, 12:40   

___Olivia_ napisał/a:
voles, Poczytaj tu :arrow: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=39745#39745 lub
:arrow: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 punkt 15


Jestem pod wielkim wrażeniem jak łatwo i przyjemnie można korzystać z tego forum. Jest to mój pierwszy post, pierwszy założony temat i błyskawiczna oraz skuteczna pomoc miłej koleżanki.
Bardzo dziękuję i pozdrawiam.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10