Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: dasior591
2011-03-09, 21:21
goclever 5066 powrót do fabrycznego menu
Autor Wiadomość
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-04-26, 16:45   

To ze zaznaczyłeś ten dodatek to sie w 1 poście domyśliłem :-)
I jest tak jak przewidziałem, wystarczy podmienić exeka. Tu masz paczke: http://chomikuj.pl/gk01/SystemInformation Ciebie interesuje plik systeminformation.exe. Przenieś do folderu MobileNavigator i zmień nazwę na MobileNavigator.exe.
PS. Menu ma IDENTYCZNY układ folderów jak moje, niektóre nazwy ini też :evil:
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Marek562
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Kwi 2011
Posty: 8
Skąd: PL
Wysłany: 2011-04-26, 16:59   

Niestety, po podmianie zaczęła się uruchamiać MapaMap.

Ścieżka do oprogramowania nawigacyjnego ResidentFlash\mobilenavigator\mobilenavigator.exe
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-04-26, 17:10   

Jaka MapaMap??
Podmień tak jak Ci podałem.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Marek562
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Kwi 2011
Posty: 8
Skąd: PL
Wysłany: 2011-04-26, 17:12   

Podmieniłem tak jak podałeś.
Włącza się podstawowa mapa czyli MapaMap. Menu nadal się nie włącza.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-04-26, 17:15   

Podstawową to Ty masz Mireo.
Na pewno zmieniałeś nazwę na MobileNavigator.exe z V na środku?? Jesli włącza się mireo to znaczy ze coś gdzieś sie źle nazywa.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2011-04-26, 17:27   

Marek562, dałem Ci linka do całej Twojej paczki odblokowującej, jeżeli nic nie grzebałeś w tym folderze wcześniej to po skopiowaniu go w zamian za ten co masz na SD powinno wszystko zadziałać.
http://www.my-navia.pl/vi...p=280562#280562
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Marek562
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Kwi 2011
Posty: 8
Skąd: PL
Wysłany: 2011-04-26, 18:07   

Nadal brak menu.
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2011-04-26, 18:29   

To znaczy że coś mieszałeś w folderze mobilenavigator, a co to już tylko Ty wiesz, a wystarczyło tylko podmienić plik mobilenavigator.exe na właściwy, AutoMapa podczas instalacji i zaznaczeniu dodatku autostartu podmieniła ten plik na swój i stąd Twój problem.

Gdybyś po otrzymaniu nawigacji zrobił kopię karty SD nie miał byś teraz problemu, jedynym rozwiązaniem jest znalezienie alternatywnego menu tu na forum, albo poprosić sprzedawcę o folder z odblokowaniem mobilenavigator.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Marek562
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Kwi 2011
Posty: 8
Skąd: PL
Wysłany: 2011-04-26, 19:04   

W plikach nic nie ruszałem, stało się tak dopiero po instalacji AM.
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2011-04-26, 19:31   

Po instalacji AM został w folderze podmieniony tylko jeden plik, ten plik autostartu który zaznaczyłeś podczas instalacji, podmieniłem Ci ten plik na właściwy w paczce do której dałeś link.
Cały ten folder umieściłem na serwerze i dałem Ci link do niego, więc jeżeli nic innego nie zmieniałeś to powinno zadziałać.

Zrób tak, sformatuj kartę SD, skopiuj na nią folder do którego dałem Ci link, zainstaluj na nowo AutoMapę (nie zaznaczając autostartu), włóż kartę do nawigacji i ją zresetuj, powinno zadziałać, oczywiście warunek że rzeczywiście nic nie mieszałeś w plikach.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
terrabith12345
azymut


Dołączył: 26 Sty 2014
Posty: 2
Wysłany: 2014-01-26, 08:46   GoClever 5066 - powrót do oryginalnego menu

witam dostalem nawigacje od kumpla goclever 5066

i teraz ona ma odblokowane win ce 5.0 i jest puplit itp

i widze ze w ustawieniach jest bluetooth itp i chyba jest to wersja z BT

i teraz pytanie

chce koniecznie powrocic do oryginalnego menu ze standardowa nawigacja, bez odblokowanego win ce itp

prosze powiedzcie mi jak to zrobic, cos z residentflash2 czy oryginalny firmware?


gdy wyjalem karte micro sd jest menu seriwsowe ale nie ma ani fm ani BT

czyli bt nie ma? to czemu w win ce mam opcje wlaczenia bluetooth
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18850
Wysłany: 2014-01-26, 10:33   

Wystarczy cofnąć odblokowanie - czyli wykonać wszystkie czynności "od końca".
Jak odblokowano - pytaj kumpla, nie nas.
Czy to model bez BT, czy z (czyli 5066 lub 5066BTFM) - pytaj kumpla, chyba wie, jaki model kupił

terrabith12345 napisał/a:
dy wyjalem karte micro sd jest menu seriwsowe
Serwisowe, czy fabryczny panel http://img02.mercador.ro/...tana_rev018.jpg ?

terrabith12345 napisał/a:
czemu w win ce mam opcje wlaczenia bluetooth
W którym miejscu? Najlepiej zrób zdjęcie tego widoku.
Bo kumpel mógł wgrać FW od modelu 5066BTFM i wówczas pojawił się soft do obsługi, ale bez wbudowanych w nawi urządzeń i tak niczego nie obsłuży

[ Dodano: 2014-01-26, 10:41 ]
P.S. Scaliłem z istniejącym wątkiem - przypominam o obowiązku przestrzegania regulaminu forum (punkt 3)
_________________

 
 
terrabith12345
azymut


Dołączył: 26 Sty 2014
Posty: 2
Wysłany: 2014-01-26, 12:03   

no po wyjeciu karty mam to menu nawigacja media ustawienia

nie wiem jaki to jest model bo ten kumpel jest za granica i nie mam znim kontaktu oraz nie wiem jak odblokowal, idzie do tego jakos dojsc?

w win ce wchodze w panel sterowania i tam jest bluetooth properties czy cos i jak w to wejde to na pasku zadan wlacza sie bluetooth i gdy klikam search devices to sie nawigacja zawiesza totalnie

nie wiem teraz czy jest soft zly czy co

z tylu pisze goclever gc-5066

serialno - gc506610111879

i nie wiem czy jest bt czy nie ;/
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18850
Wysłany: 2014-01-26, 12:21   

terrabith12345 napisał/a:
z tylu pisze goclever gc-5066
Czyli bez BT i FM. A soft może byc w obu wersjach ten sam, bo i tak obsługa jest z fabrycznego menu, a nie z Panelu Sterowania Windowsa

terrabith12345 napisał/a:
po wyjeciu karty mam to menu nawigacja media ustawienia
Czyli fabryczne menu

I jeszcze jedno - jeżeli mylisz fabryczne menu http://img02.mercador.ro/...tana_rev018.jpg z menu serwisowym http://img209.imageshack....40211162801.jpg to co rozumiesz pod
terrabith12345 napisał/a:
w win ce wchodze w panel sterowania
Myślisz o czyms takim http://pdasite.pl/wp-cont.../09/Control.jpg czy raczej o tym: http://techsat.jesto.pl/f...panel_500/2.jpg
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 11