Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
SmartGPS SG 330
Autor Wiadomość
Andyk
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Gru 2008
Posty: 12
Wysłany: 2009-09-30, 12:03   SmartGPS SG 330

Witam

Nie ma tematu odnośnie modelu SG 330 więc postanowiłem założyć. Jeśli chodzi o odblokowanie windowsa to na podstawie informacji które znalazłem o nawigacji SmartGPS 320 doszedłem, że w 330 aby odblokować windowsa wystarczy zmienić ścieżkę w pliku autorun.inf na \Windows\explorer.exe. Nie udało mi się jednak wywołać paska zadań próbowałem zabiegów z 320 ale nie podziałały. Jeśli zna ktoś sposób na pojawienie się paska to będę wdzięczny za pomoc.


[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2009-09-30, 12:09 ]
-----------------------------------------------------------------------------
Poprawiłem błąd w nazwie pliku i tytule wątku
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2009-09-30, 12:10, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-09-30, 15:13   

Zainstaluj TTbar.exe - wywołanie paska systemu meni Start który znajdziesz w apteczce w Download.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Andyk
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Gru 2008
Posty: 12
Wysłany: 2009-10-01, 10:18   

Próbowałem już z tym pliczkiem ale nie odpala paska. Próbowałem tak jak w tym wątku
Kod:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=9818
ale po edycji rejestru nie wstaje mi nawigacja... chyba że coś źle robię.
 
 
PONTIKOS 
Waypoint
serwis GPS



Dołączył: 22 Maj 2008
Posty: 78
Wysłany: 2010-07-11, 13:13   

A probowales uzyc ShowHideTaskbar.exe ?
_________________

Gość -Zapraszam na CHOMIKA
:)
"..a dla Chomyka, kupyli coś dla Chomyka? ":)
 
 
 
Locos
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Kwi 2011
Posty: 11
Wysłany: 2011-04-25, 21:09   

Witam. Ja nie mam zielonego pojecia jak odblokowac sg 330am do windowsa. Za kazdym razem jak zalaczam navi to wyskakuje mi ten sam ekran startowy co zawsze. Moglby ktos mi wytlumaczyc bardzo banalnie i obrazowo jak to zrobic krok po kroku? Z gory bardzo dziekuje.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-04-25, 22:00   

1. Podłącz nawigacje do pc
2. Skopiuj plik autorun.inf z flasha na pc
3. Odtworz plik za pomocą notatnika i wpisz [code]\Windows\explorer.exe[\code]
4. Skopiuj plik z PC na nawigacje zamieniając stary plik.
5. Peset
6. ???
7. ZYSK
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Locos
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Kwi 2011
Posty: 11
Wysłany: 2011-04-25, 22:12   

Super! Udało sie. Dziekuje bardzo :) wpisywalem wczesniej windows\explorer.exe tyle ze nie kasowalem calej sciezki tylko od smartgps\menu.exe. Dziekuje raz jeszcze :)

[ Dodano: 2011-04-25, 22:23 ]
jeszcze jedna kwestia. Chodzi o pasek START. Nie umiem zainstalowac go z poziomu explorera navi. Klikam ale sie nie uruchamia :(
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-04-26, 00:44   

Locos, niektóre nawigacje nie mają paska. Da się go dograć. Skopiuj explorer.exe do urządzenia z apteczki. Popraw plik autorun aby wskazywał na nowy explorer
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Locos
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Kwi 2011
Posty: 11
Wysłany: 2011-04-26, 21:00   

do ktorego z urzadzen mam go skopiowac? I co wpisac w tym autorunie?
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-04-26, 21:24   

Locos, no po prostu nie wiem, czy się śmiać, czy płakać. Co masz przed sobą? Chyba SmartGPS SG 330, czyli chodzi o SmartaGPS SG330.

W Autorunie wpisujesz ścieżkę do nowego pliku explorer.exe
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Locos
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Kwi 2011
Posty: 11
Wysłany: 2011-04-26, 23:16   

napisales dosc dwuznacznie tego posta :) Ja zrozumialem ze mam skopiowac explorera do jakigos urzadzenia z apteczki. (czyli do jakiegos programu).

[ Dodano: 2011-04-27, 17:16 ]
Dziala. Dziekuje bardzo za pomoc :)
 
 
Tackgnol
azymut


Dołączył: 30 Kwi 2012
Posty: 1
Wysłany: 2012-05-27, 15:24   

Hej,

przepraszam za odkopywanie ponad rocznego trupa. Mam jednak problem ze Smart GPSem 330. Po podmianie pliku autorun.info GPS uruchamia się ale wyświetla tylko "Smart GPS Prosto do celu" jeśli uruchomi się go bez podłączenia do komputera. A gdy podłączony jest do komputera wyświetla okno USB Status.

[ Dodano: 2012-05-30, 11:31 ]
Sam rozwiązałem problem, trzeba było dać GPSowi się rozładować i dopiero potem go włączyć.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10