Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
iGO 8.3.4.142975 (May 11.2010)
Autor Wiadomość
bzzzyk1973
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Kwi 2011
Posty: 8
Wysłany: 2011-04-30, 07:15   

Andrzej P napisał/a:
Po pierwsze .

Witam
Sprzęt:
NO NAME
Konfiguacja:

Win CE 5.0
Procesor Samsung 400Mhz
Ram 64 GB
Rom 128 GB
800x480


SYS.TxT:

Kod:
[folders]
app="%SDCARD%/iGO8"

[interface]
maxzoom2d=6000000
show_exit=1

[rawdisplay]
class="landscape"
screen_x=800
screen_y=480

[device]
type="MIO_P360"

[route.histspeed]
enabled=1
show=1
use_timeslice=1

[route.histspeed.timeslice]
day=1
hour=8
minute=1

[3dcar]
work_dir="\SDCARD\iGO8"
mortscript="\SDCARD\iGO8\Themechanger\MortScript.exe"

[map]
3d_scale_carmodel=1
3dcarsizemin=2500
3dcarsizemax=5000
3dcarsizemul=25000
Ostatnio zmieniony przez gustawox_1 2011-11-26, 11:04, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Andrzej P 
guru
Merc(124)maniak



Pomógł: 72 razy
Wiek: 70
Dołączył: 20 Sie 2009
Posty: 1314
Skąd: (z)Dolny Śląsk
Wysłany: 2011-04-30, 08:05   

Nie podałeś wersji iGO (zakładam, że taka jak tytuł wątku), nie podałeś gdzie zainstalowane i kilku innych informacji. Przy tej rozdzielczości sprzętu musi istnieć sys.txt minimum z wpisem
Kod:
[rawdisplay]
class="landscape"
screen_x=800
screen_y=480

więc nie można go usunąć całkowicie.

Zachowaj gdzieś sobie ten swój sys.txt (najlepiej zmień mu nazwę) i użyj takiego:
Kod:
[folders]
app="%SDCARD%/iGO8"

[interface]
maxzoom2d=6000000
show_exit=1
resolution_dir="800_480" ;

[rawdisplay]
highres=0
class="landscape"
screen_x=800
screen_y=480


Oczywiście zgodnie z zapisem w sys.txt folder programu ma być na karcie SD i musi się nazywać iGO8. Plik sys.txt można potem uzupełniać o inne polecenia - np. wyświetlanie tablic drogowskazów i różne bajery w rodzaju autek zamiast kursora, zmieniać wielkość strzałki kursora itd.

Usuń folder SAVE i odpal iGO8 z podanym wyżej przykładem sys.txt. I podaj w końcu miejsce zainstalowania (karta czy pamięć). Wróżka wyjechała na majówkę :-D

Nawiasem mówiąc pierwszy raz słyszę o nawigacjach z takimi pojemnościami RAM i ROM.
bzzzyk1973 napisał/a:
Win CE 5.0
Procesor Samsung 400Mhz
Ram 64 GB
Rom 128 GB
800x480
Karta pamięci ze skromnymi 2, 4, 8 czy 16 GB wydaje się rzeczywiście zbędna :-D
_________________
---
Lark 35.5c, 50.1, 50.3 - wszystkie WCE 5.0
 
 
bzzzyk1973
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Kwi 2011
Posty: 8
Wysłany: 2011-04-30, 11:13   

Andrzej P napisał/a:


Nawiasem mówiąc pierwszy raz słyszę o nawigacjach z takimi pojemnościami RAM i ROM.
bzzzyk1973 napisał/a:
Win CE 5.0
Procesor Samsung 400Mhz
Ram 64 GB
Rom 128 GB
800x480
Karta pamięci ze skromnymi 2, 4, 8 czy 16 GB wydaje się rzeczywiście zbędna :-D


IGO jak w tytule.
Bo to jest radio,dvd,tv,GPS,MP3 w jednym i myślę że w ROM są zapisane programy odpowiedzialne za w/w funkcje. Ale oczywiście pomyłka, to jest 64 MB i 128 MB
Igo jest zainstalowane na karcie SD 8 GB

Ide do auta sprawdzać z tym SYS.TXT

P.s.
DZIAŁA!, dzieki za pomoc. Uruchomił sie, pozwolił się skonfigurować.
Prosiłbym jeszcze tylko o informacje co zostawić w katalogu IGO8 ( w tej chwili ma 800MB)
a potrzebuje tylko mape PL i Niemiec oraz działającą skórke na 800x480 i POI
 
 
Andrzej P 
guru
Merc(124)maniak



Pomógł: 72 razy
Wiek: 70
Dołączył: 20 Sie 2009
Posty: 1314
Skąd: (z)Dolny Śląsk
Wysłany: 2011-04-30, 12:07   

Wiedziałem, że zadziała :-D
800 MB to nie jest tak dużo, ale skąd mam wiedzieć co w tym gotowcu jest (jakie foldery i ich zawartość). Najwięcej zajmują mapy i ukształtowanie terenu. Moje ma ponad 700 MB a mam 8 krajów (Polska i najbliżsi sąsiedzi = ponad 270 MB) oraz plik konfiguracji terenu (folder content/dem) Europe_NASA.dem = 257 MB. Jak dodać resztę dupereli (poi, building, lang, voice, skins) uzbiera się te 800 MB przy kilku krajach.

Jeśli chcesz tylko dwa kraje - pobierz nowe mapy PL i DE (kraje w iGO8 można pobierać osobno - szukaj w wątku "mapy iGO") i wrzuć je do content/map, pobierz nowe POI PL i DE i wrzuć do content/poi. Oczywiście możesz zostawić stare usuwając zbędne ci kraje w wymienionych folderach. Co do skórek w tej rozdzielczości - nie jestem biegły.
_________________
---
Lark 35.5c, 50.1, 50.3 - wszystkie WCE 5.0
 
 
bzzzyk1973
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Kwi 2011
Posty: 8
Wysłany: 2011-04-30, 12:49   

Andrzej P napisał/a:
Wiedziałem, że zadziała :-D .

Mapy i POI mam już najnowsze.
Myślę że wypisywanie wszelkich katalogów i plików jakie mam nie ma sensu.
Prościej by było jakbyś mi napisał jakie są niezbędne pliki i foldery, takie minimum, wtedy resztę skasuje i tyle
z góry dzięki
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18958
Skąd: 3City
Wysłany: 2011-04-30, 12:55   

Zbędne foldery (czyli te, bez których iGO działa) to:
- audio, save, custom, default i cars (w folderze iGO)
- building, dem, poi, scheme, skin i speedcam (w folderze content)
- plik sys.txt
Do tego w folderze MAP zostawiamy tylko pliki z rozszerzeniem *.fbl

Zostawiamy tylko to, co zaznaczone na czerwono:


mirror: http://chomikuj.pl/jajace...,3897745819.jpg

To oczywiście dla iGO 8.x
Wersja 9.x (czyli Primo i NextGen) wymaga dodatkowo:
- w CONTENT: folder global_cfg z plikiem global_cfg.zip
- w folderze głównym: folder License z plikami *.lic i *.lyc
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2017-12-28, 19:46, w całości zmieniany 5 razy  
 
 
Andrzej P 
guru
Merc(124)maniak



Pomógł: 72 razy
Wiek: 70
Dołączył: 20 Sie 2009
Posty: 1314
Skąd: (z)Dolny Śląsk
Wysłany: 2011-04-30, 19:09   

@jacekp1313 - w jego przypadku sys.txt jest niezbędny - iGO8 bez sys.txt szuka domyślnych (i jedynych w oryginalnym iGO8) rozdzielczości 320x240 lub 480x272. Aby wystartowało z rozdzielczością 800x480 trzeba to wymusić w sys.txt - oczywiście pod warunkiem że w data.zip są potrzebne pliki dla tej rozdzielczości.

Zbędne foldery wymieniłeś - ja zostawiłbym je a wywalił jedynie ich zawartość.
bzzzyk1973, poniżej masz minimalistyczny obraz. Foldery zaznaczone w content są niezbędne. Pozostałe są opcjonalne.
http://www.diswesele.nazw...igo-folders.jpg


Ponieważ oryginalna grafika zniknęła, poniżej link do folderu z kopią: http://chomikuj.pl/jajacekpl/Galeria
(dopisek: jacekp1313; 31.07.2013)
_________________
---
Lark 35.5c, 50.1, 50.3 - wszystkie WCE 5.0
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-05-20, 07:33, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18958
Skąd: 3City
Wysłany: 2011-04-30, 22:07   

Nie dopatrzyłem :oops:
Ale pozwoliłem sobie dodać link do Twojego post u do http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=18528
_________________

 
 
krisgdynia 
Navi Expert



Wiek: 56
Dołączył: 06 Sie 2010
Posty: 267
Skąd: Gdynia.EU
Wysłany: 2011-05-03, 13:45   

janusz_40 napisał/a:
krisgdynia napisał/a:
Czy jest już jakiś sposób żeby 8.3.4 nie wywalało sie z nowymi mapami NQ mnie przynajmniej z wersją Q3
Nie wywala sie z zdanymi mapami,a jesli sie wywala to poprostu cos zle sie sciganelo lub skopiowalo - jakis blad i tyle, a na pewno nie jest to wina map.

Wywala się od momentu pojawienia sie map Q3 nawet jest cały temat na Mobile Passion chodzi o ilość czy jakość ikon w nowych mapach czy coś w tym stylu nie za bardzo rozumiem w oryginale a translator kiepśći w każdym bądź razie tam już próbowali to rozwiązać i na razie nic od niedawna mam Q4 ale jeszcze na nich nie próbowałem a narazie jeżdżę na Q1 bo to ostatrnia działająca wersja.(piszemy oczywiście o klasycznym Igo8 8.3.4)Zapytałem bo liczyłem że może ktoś (przede wszystkim Ty) już rozwiązał tem problem prędzej.A ja mam ostatnio tyle problemów z Igo 1.1 i 1.2 że zmuszony jestem używać 8.3.4.
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2011-05-03, 23:32   

krisgdynia napisał/a:
Wywala się od momentu pojawienia sie map Q3
krisgdynia napisał/a:
próbowali to rozwiązać i na razie nic od niedawna mam Q4 ale jeszcze na nich nie próbowałem a narazie jeżdżę na Q1 bo to ostatrnia działająca wersja
Jedzilem na Q3 ladne kilka miesiecy, a na Q4 (wraz z DA, AP. HSP, HNR) od momentu ich ukazania sie.. Ogolnie na Q4 przejechalem jakies 5 tysiecy km.
Dzis wlasne wrocilem z majowki w Czechach - 1800 km po Polsce, Niemczech i Czechach, najdluzsza jednorazowo przejechana trasa to dzisiaj 900 km.. zadnych problemow, ani jednej zwiechy czy innego rodzaju "wywalenia sie".. Prowadzilo iGO Primo 1.2 + Dimka skin 1.3.1 (tomsoft) oraz oczywiscie "Agata - PRO"..
Wiec jesli sie wywala, to nie jest wina map ale czegos w Twojej konfiguracji..
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
treker 
Navi Expert
Samsung S4



Wiek: 53
Dołączył: 16 Mar 2009
Posty: 374
Skąd: z kosmosu
Wysłany: 2011-05-05, 12:57   

Witam, czy u Was czas dojazdu do celu też brany jest z kosmosu, tzn jest osiągalny , ale raczej w nocy na bolidzie F1. :-D Czy można gdzieś to jakoś skorygować (patrz: urealnić) ?
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2011-05-05, 13:32   

treker napisał/a:
czy u Was czas dojazdu do celu też brany jest z kosmosu, tzn jest osiągalny , ale raczej w nocy na bolidzie F1.
Dziala jak najbardziej i podaje czas nawet precyzyjnie - odchylenia akceptowalne.. Moze masz zle poustawiane - juz nie pamietam jak to sie ustawialo w iGO 8.3 (na pewno w skinie jest taka opcja i chyba tez w czysttm igo).
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
treker 
Navi Expert
Samsung S4



Wiek: 53
Dołączył: 16 Mar 2009
Posty: 374
Skąd: z kosmosu
Wysłany: 2011-05-05, 14:51   

szkoda Janusz_40, że nie pamiętasz, ale dzięki za dobre chęci. Nawet nie wiem za bardzo jakiego parametru szukać (mam skórkę Gurjona)
 
 
Andrzej P 
guru
Merc(124)maniak



Pomógł: 72 razy
Wiek: 70
Dołączył: 20 Sie 2009
Posty: 1314
Skąd: (z)Dolny Śląsk
Wysłany: 2011-05-05, 15:01   

Nie bardzo zrozumiałem o co koledze @treker chodzi... Czas dojazdu do celu zliczany jest z wyznaczonej trasy i obowiązujących prędkości na jej przebiegu. Zwykle jest więc nieco zawyżony, bo nie uwzględnia, że jeździmy szybciej niż pozwalają przepisy (kto jedzie 90km/h poza obszarem zabudowanym... chyba tylko ja :-D ). U mnie na "prawie czystym" iGO8 wielkości są więc dość dokładne.

Na ekranie głównym (kokpit) mam ustawione wskazanie czasu pozostałego oraz pozostałej odległości w km. Od początku podróży czas pozostały jest dynamicznie korygowany w obie strony (np. korek lub szybsza jazda niż średnia prędkość dla danej trasy). Zwykle jadę jednak rzeczywiście tyle godzin ile wyliczył program na początku.
_________________
---
Lark 35.5c, 50.1, 50.3 - wszystkie WCE 5.0
 
 
treker 
Navi Expert
Samsung S4



Wiek: 53
Dołączył: 16 Mar 2009
Posty: 374
Skąd: z kosmosu
Wysłany: 2011-05-05, 15:27   

Okey koledzy zwracam honor programowi. Sprawdziłem sobie moje długie trasy międzymiastowe i jest okey. Ja się zasugerowałem ETA jak wychodzi w Warszawie, gdzie generalnie jeździmy w korku, więc zaszyte prędkości nijak mają się do rzeczywistości. Mam po prostu przyzwyczajenie z AutoMapy, w której to zaszyte są dane o obciążeniu dróg o danej godzinie i stąd ETA liczona w mieście wychodzi lepiej. Mi jazda z centrum Wawy na warszawski Ursynów powinna zająć wg Igo 20 minut, gdzie w rzeczywistości nie udało mi się zejść w godzinach szczytu poniżej 50 minut. AutoMapa tak mniej więcej mi to wyliczała, ale tylko dzięki statystykom zaszytym w programie.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,16 sekundy. Zapytań do SQL: 11