Ogłoszenie | Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN
|
Przesunięty przez: jacekp1313 2014-01-07, 07:15 |
Jak realizujecie komendę DIR pod WinCE 5.0 - mortscript |
Autor |
Wiadomość |
cepilek
Waypoint

|
Wysłany: 2011-05-04, 05:37 Jak realizujecie komendę DIR pod WinCE 5.0 - mortscript
|
|
|
Potrzebuję zgrać listę plików do pliku tekstowego pod Windowsem CE 5.0 - jak to zrealizować? |
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-06-28, 07:16, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
BladeX
Maestro GPS Kamil

|
|
|
|
 |
cepilek
Waypoint

|
Wysłany: 2011-05-04, 21:43
|
|
|
Bardzo bym prosił o dostosowanie albowiem męczę się już 5 godzin lecz mnie przerosło to dostosowanie... :) Z góry dziękuję! Fajnie by było, aby to działało jeszcze jak DIR z parametrem /H na pliki ukryte.... |
|
|
|
 |
BladeX
Maestro GPS Kamil

|
Wysłany: 2011-05-04, 22:02
|
|
|
cepilek, Kod: | Message("START skryptu")
path = "\Windows"
Call('Tree', path)
Message("KONIEC skryptu")
Sub Tree (dir1, i)
ForEach file in files ( dir1 & "*" )
onlynamefile = Replace( file, dir1, '' )
#WriteFile( "log.txt",RepeatString("^TAB^",i) & onlynamefile & "^NL^" , TRUE) # Oryginał
WriteFile( "log.txt",onlynamefile & "^NL^" , TRUE) # Bez wcieć
EndForEach
ForEach directorie in directories ( dir1 & "*" )
onlynamedir = Replace( directorie, dir1, '' )
#WriteFile( "log.txt",RepeatString("^TAB^",i) & onlynamedir & "\^NL^" , TRUE) #Oryginał
WriteFile( "log.txt", onlynamedir & "\^NL^" , TRUE) #Bez wcieć
#Call('Tree', directorie & "\", i+1) #Kasuje zagłebienie
EndForEach
EndSub |
Program pokazuje pliki i foldery bez podziału, ale da się to zmienić.
Funkcje /H musisz sam sobie dorobić
Cytat: | 9.14.7 Get file attributes (FileAttribs)
bool = FileAttribute( file name, attribute ) |
[ Dodano: 2011-05-04, 22:02 ]
Jakbyś miał problemy to tutaj jest gotowy zestaw plików, ale musisz podmienić skrypt *.mscr na ten z postu: http://www.przeklej.pl/plik/tree-zip-0025ni1vr1dc |
_________________ Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW |
|
|
|
 |
mirko1
guru Becker 7928

|
|
|
|
 |
BladeX
Maestro GPS Kamil

|
|
|
|
 |
cepilek
Waypoint

|
Wysłany: 2011-05-06, 04:20
|
|
|
Ani Wasza wersja plików ani moja wersja plików do tego skryptu nie pobudziła go do działania w ogóle oto zestaw wyników.
A nie macie jakiego prostego sposobu, bo ten przerasta moje zdolności.
Dokoptowałem do pliku mscr plik exe, wstawiłem biblioteki jakie wymagał ten plik exe w innym zestawie i nic się nie dzieje.
#Poprawiłem tag IMG. Skasowałem zbędne spacje po i przed adresem oraz skróciłem post o zbędne żale z tagiem img i inne |
Ostatnio zmieniony przez BladeX 2011-05-06, 19:09, w całości zmieniany 6 razy |
|
|
|
 |
BladeX
Maestro GPS Kamil

|
|
|
|
 |
cepilek
Waypoint

|
Wysłany: 2011-05-06, 09:51
|
|
|
Dzakus: A skąd wziąść dummy.exe?
renron: Po kliknięciu w tym poście nic się nie dzieje...
a robię tak ze spacjami i bez i nie widać grafiki. |
Ostatnio zmieniony przez cepilek 2011-05-06, 12:10, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
renron
Maestro GPS

|
|
|
|
 |
BladeX
Maestro GPS Kamil

|
Wysłany: 2011-05-06, 18:41
|
|
|
renron, zbyt rozległy temat. Tak nie znajdzie. Dummy exe to po prostu plik, który startuje *.mscr, czyli ten launcher. cepilek napisał/a: | Skąd wziąść dummy.exe
| A przeczytałeś manual MortScripta i pobrałeś jego paczke?
Cytat: | 5.2 “Dummy exe” for scripts
If you rename autorun.exe, it will execute the fitting script. I.e., if autorun.exe is renamed e.g. to
myscript.exe, it will execute myscript.mscr, or, if it doesn't exist, myscript.mortrun.
The renamed autorun.exe and script must be located in the same directory.
If a MortScript.exe is located in the same directory, too, it will be used to execute the script,
otherwise the default assignment is used (i.e. the installed MortScript – or you'll get an error
message if there's no installation...).
This feature is handy for programs which can run other programs but not do not allow to select
.mscr files, like some phone profile tools for the PhoneEdition devices. | Link: http://www.sto-helit.de/d...ript-4.3b11.zip MortScript-4.3b11.zip\bin\PNA\Autorun.exe |
_________________ Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW |
|
|
|
 |
cepilek
Waypoint

|
Wysłany: 2011-05-06, 18:43
|
|
|
Szukałem, ale dosyć żartów panowie i dyskusji nie na temat, czyli wracamy do tematu głównego postu:
Potrzebuję zgrać listę plików do pliku tekstowego pod Windowsem CE 5.0 - jak to zrealizować?
Wszystkie posty w tym wątku proszę admina o skasowanie, łącznie z tym albowiem są nie na temat, lub nic a nic nie przybliżają mnie do rozwiązania a zaśmiecają tylko wątek. Proszę o pozostawienie tylko tematu wątka...
Angielskiego nie używam bo byłem rusyfikowaany 30 lat, więc odsyłanie mnie do googli i tekstów angielskich o jakiś antywirusach, antyspyware, czy antymalware uważam za bezcelowe w moim przypadku, albowiem piszę po polsku i po polsku oczekuję pomocy... Posiada ktoś po polsku instrukcję do MortScripta? Jeżeli tak, to proszę o przesłanie lub "podlinkowanie" - nie chcąc człowiek używa angielszczyzny i się uczy, ale nie umiem jej na tyle dobrze, żeby nie spieprzyć czegoś, więc proszę o wyrozumiałość. Nie unikam nauki, ale z angielskiego idzie mi słabo. Najlepiej gdyby ktoś pdesłał mi gotowy taki programik (komendę) DIR pod CE taką jak jest pod DOS i niczego mi więcej do szczęścia nie potrzeba.... A te wyżej "teorie spiskowe i bzdety" filozoficzne proszę skasować - nie tędy droga do rozwiązania mojego problemu... |
Ostatnio zmieniony przez cepilek 2011-05-06, 19:03, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
BladeX
Maestro GPS Kamil

|
|
|
|
 |
cepilek
Waypoint

|
Wysłany: 2011-05-06, 19:08
|
|
|
Proszę jeszcze raz o wyrozumiałość, Wy piszecie skrótami a ja nie potrafię skrótowo myśleć, mnie nie powstaje żaden katalog (folder) o takiej nazwie jak piszesz (MortScript-4.3b11.zip\bin\PNA\) podczas wypakowywania, dlatego, że zapewne stosuję od lat inną metodę wypakowywania (za pomocą Total Commandera, czyli Win Rara lub Rara nie oglądam wcale, otwieram paczkę i kopiuję gdzie chcę to co widzę...) czyli muszę sam sobie tworzyć katalog do którego wypakowywuję i już na wstępie drugi punkt Twojej rady mi się nie zgadza bo muszę utworzyć ręcznie ten katalog (folder). Dlatego powoli.... zaraz... |
Ostatnio zmieniony przez cepilek 2011-05-06, 19:20, w całości zmieniany 4 razy |
|
|
|
 |
mirko1
guru Becker 7928

|
Wysłany: 2011-05-06, 19:08
|
|
|
Przepraszam,ze sie podpinam do tematu ze swoim problemem.
Coodzi o DUMMY.
Uruchomilem Skype na nawigacji i zamiast przyciskow w programie:
Call - Menu
Mam: IDS_DUMMY - IDS_DUMMY
Oczywiscie oba przyciski nie dzialaja.
Czego brak mi w systemie?
Da sie to naprawic?
Oczywiscie kolega ma sporo racji z ta rusyfikacja,tez tego doswiadczylem.
Jestesmy troche wczesniej urodzeni niz wiekszosc uczestnikow tego forum
No coz. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 12 |
|