My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
IGO PRIMO 1.2 (9.2.1.178658)
Autor Wiadomość
marszal12321 
Waypoint



Wiek: 25
Dołączył: 26 Lip 2009
Posty: 102
Wysłany: 2011-05-15, 07:24   [P] iGO8 Primo 9.2.1.178658

iGO Primo 9.2.1.178658
Brak map
Głosy: Anna v2.2, v171711 ;Marek v171711, v1.2; Tomasz Knapik, Polish Agata (TTSv5.1.4) Janusz_40
Jezyk: Polski

Kod:
http://hotfile.com/dl/117452914/6ba63d2/iGO_Primo_1.2.7z.html


Rozdzielczości 320*240; 480*272 i 800*480
Ostatnio zmieniony przez BladeX 2011-05-16, 17:53, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 504 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17219
Wysłany: 2011-05-15, 13:15   

Plik ma 173,5MB (przed rozpakowaniem)
A w środku (wielkości po rozpakowaniu):
- data.zip na 54MB - z tego 30MB pliki juctionview
- skiny Dimka 10MB
- budynki 7MB
- folder phoneme 20MB
- POI Germany 30MB
- Głos TTS - 50MB
- niewyczyszczony sys.txt (od razu wpisany port i prędkośc, więc 3/4 uzytkowników będzie płakac, że nie widzi GPS

Rozdzielczości 320*240; 480*272 i 800*480
_________________

 
 
tak
Waypoint


Wiek: 25
Dołączył: 09 Paź 2009
Posty: 133
Wysłany: 2011-05-15, 13:59   

janusz_40
Czy w iGO/Primo 1.2 można zrobić takie komunikaty jak są w Automapie jasne proste prowadzenie po skrzyżowaniach.
 
 
sliski4 
GPS instruktor
Alga 5'' BT HD TMC



Pomógł: 18 razy
Dołączył: 30 Mar 2008
Posty: 805
Skąd: zabrze
Wysłany: 2011-05-15, 14:36   

tak
zmień Agatke na Anne i bedziesz miał proste jak w A Mapie Z tego co wiem A Mapa nie obsługuje głosów TTS ale jesli chcesz by komendy przed manewrami były jak w A Mapie to jest to do zrobienia i sam sobie z tym poradzisz ( edycja nie jest trudna)
_________________
iGo primo2.4 , skin DiMka , skin Decent
iGo primo2.4 android
 
 
przemo-g
Waypoint


Dołączył: 06 Lut 2010
Posty: 49
Wysłany: 2011-05-15, 22:16   

licencje kpl primo
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3881
Wysłany: 2011-05-16, 15:42   

tak napisał/a:
Czy w iGO/Primo 1.2 można zrobić takie komunikaty jak są w Automapie jasne proste prowadzenie po skrzyżowaniach.
Najproscie zmienic iGO na Automape i masz tak jak w Automapie..
tak napisał/a:
jasne proste prowadzenie po skrzyżowaniach.
A czy w Primo cos nie jest jasne??
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
tak
Waypoint


Wiek: 25
Dołączył: 09 Paź 2009
Posty: 133
Wysłany: 2011-05-16, 16:26   

janusz_40
A czy w Primo cos nie jest jasne??
W primo jest tak :na końcu ulicy skręć w lewo.
A może by tak zrobić:
a: za 400 m skręć w lewo.
b: za 40 m skręć w lewo.
c: teraz skręć w lewo.
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3881
Wysłany: 2011-05-16, 16:58   

tak napisał/a:
A może by tak zrobić:
Agata daje duzo mozliwosci - mozna ustawic zamiast komunikatow "dlugich", "skrocone" lub "krotkie" - przetestuj..
Zaleta "Agaty" jest wlasnie to ze podaje nam precyzyjnie manewry - skrec, zjedz, trzymaj sie strony, na koncu ulicy, za stacja benzynowa, w druga ulice itd.. podaje nazwy ulic, numery i kierunki drog.. ograniczenia, zaki drogowe, komunikaty zasilania, precyzyjne komuniakaty o radarach i zdarzeniach TMC, czyta tez komunikaty pojawiajace sie na ekranie.
Nie po to robilismy "Agate" by upraszaczac ja do wersji "Anny" - ona mowi tylko skrec w lewo/prawo - zainstaluj "Anne" - kazdy ma prawo wyboru.. Mozesz tez zrobic lepsza Agate, jesli ta Ci nie odpowiada..

[ Dodano: 2011-05-16, 17:06 ]
przemo-g napisał/a:
licencje kpl primo[/URL]

Fajna wstawka, jednakze nie radzilbym wgrywac wszystkiego jak leci, jesli nie wiemy co jest nam potrzebne.
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
pannonia75 
guru



Pomógł: 12 razy
Dołączył: 13 Paź 2009
Posty: 1051
Skąd: U.K.
Wysłany: 2011-05-16, 17:33   

janusz_40 napisał/a:
Nie po to robilismy "Agate" by upraszaczac ja do wersji "Anny"


Dooooooooooooookładnie!
Ja specjalnie dla Agaty zainstalowałem primo 1.1 a potem primo 1.2.
Nawigacja jest tak precyzyjna że wystarczy słuchać a nie patrzeć .... no ale każdy ma wolną wolę :-P ;-)

[ Dodano: 2011-05-16, 16:47 ]
tak napisał/a:
A może by tak zrobić:
a: za 400 m skręć w lewo.
b: za 40 m skręć w lewo.


a po co - skoro "na końcu ulicy skręć w lewo" oznacza koniec ulicy, to przecież nie będziesz odmierzał czy to jest 38, 40 czy więcej metrów, tylko jak już nie będziesz miał jak dalej jechać, to masz skręcić w lewo

w/w komunikaty masz już w Agacie gdy dotyczy to manewrów przed końcem ulicy.
Wierz mi lub nie, ale na samych testach i poprawach Agaty spędziłem (jak wielu z nas) więcej godzin, niż Ty masz spędzonych na tym forum Kolego - więc wiem co mówię.
Bez urazy ;-)

Janusz_40 zawsze bazował przy poprawach na wielu opiniach i zawsze szukał "złotego środka" Wielu moich opinii nie uwzględnił, ale i wiele uwzględnił.
Generalnie z zaje....fajnym skutkiem.
_________________
Modecom MX3 + Primo 2.0 9.6.5.245577 + diMkaWA_P156.Wiman_mod ver.1.5 +tts_by_Wiman_ver.5.x + TMC RTA-3000
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3881
Wysłany: 2011-05-16, 18:21   

no_taki napisał/a:
nowy przychodzący komunikat przerywa artykulację poprzedniego. Może jednak jest jakakolwiek możliwość by działo sie tak, gdyby nadchodzący komunikat był komunikatem nawigacyjnym ?
Wiem, ze tak byloby lepiej ale w Primo nie ma pirorytetow komunikatow - nie idzie ich takze ustawic w "Agacie" wszystkie komunikaty tts sa traktowane rownorzednie.. byc moze kiedys uda sie ustawic jakis priorytet dla poszczegolych rodzajow, ale nie na dzien dzisiejszy..
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 37 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 3099
Wysłany: 2011-05-16, 18:27   

janusz_40 napisał/a:
no_taki napisał/a:
nowy przychodzący komunikat przerywa artykulację poprzedniego. Może jednak jest jakakolwiek możliwość by działo sie tak, gdyby nadchodzący komunikat był komunikatem nawigacyjnym ?
Wiem, ze tak byloby lepiej ale w Primo nie ma pirorytetow komunikatow - nie idzie ich takze ustawic w "Agacie" wszystkie komunikaty tts sa traktowane rownorzednie.. byc moze kiedys uda sie ustawic jakis priorytet dla poszczegolych rodzajow, ale nie na dzien dzisiejszy..

Nie w tym rzecz janusz.
Nawiązałem do mojego wcześniejszego postu, w ktorym zauważyłem, że jesli w trakcie wypowiadania komunikatu alarmowego przypada moment na komunikat nawigacyjny - ten ostatni jest pomijany.
Inna sytuacja jest w przypadku serii komunikatów alarmowych, w chwili nadejścia nastepnego poprzedni jest przerywany, tak by następny mógł być wyartykułowany.
Jakieś kolejkowanie czy priorytety jednak więc są :-) .
Stąd moja nadzieja, że może dałoby się jednak spowodować by przy nadejściu komunikatu nawigacyjnego , przerywany był ten alarmowy ( jako że jednak nawigacja jest zdecydowanie ważniejsza od informacji o - zwykle tylko prawdopodobnych - radarach

EDIT: przecyzyjnie rzecz ujmując kolejkowanie komunikatów alarmowych wygląda następująco:
Jeżeli odległość pomiędzy radarami jest na tyle duża, by poprzeni komunikat mógł byc wypowiedziany do końca - Agatka to robi, nawet naśli po zakonczeniu komunikattu następny brzmi cokolwiek zabawnie " za 11 m fotoradar ".
Jesli jednak odległość pomiędzy punktami alarmowymi jest zbyt mała by wypowiedzieć całą frazę ( co ma miejsce np. w przypadku zdublowanych czy zwielokrotnionych POI ) agatka przerywa komunikat , by powiedzieć nastepny i kolejny.
_________________
Mogę spróbować pomóc Ci na PW, ale błagam, nie pytaj o rzeczy oczywiste !Jesli słowo pisane budzi w Tobie obrzydzenie, gwarantuję , ze i moje rady wywołają identyczne odczucia
 
 
j.w-k 
Navi Expert


Dołączył: 18 Kwi 2011
Posty: 206
Wysłany: 2011-05-16, 19:00   

Mam Emapę i na trasie Agata czyta mi tylko ( i nie zawsze w tych miejscach co trzeba komunikaty " zakaz skrętu w lewo", lub "zakaz skrętu w prawo" oraz ograniczenia szybkości ). Nie czyta innych ostrzeżeń, co mam nie tak?

Wersja:
Poland_83_Emapa_2011.03_110428
Opis zawartości:
- Poland_83_Emapa_2011.03_110428
- Poland_Emapa_2011.03_110428_(AP).fpa
- Poland_Emapa_2011.03_110428_(DA).fda
- Poland_Emapa_2011.03_110428_(TI).ftr
- Poland_8_Emapa_2011.03_110505.poi
 
 
Pan_Karpik 
guru



Pomógł: 32 razy
Dołączył: 14 Lis 2010
Posty: 1424
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2011-05-16, 19:04   

j.w-k,
a pliki fbl fda fpa i ftr masz w katalogu map ? oczywiście od emapy
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 37 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 3099
Wysłany: 2011-05-16, 19:05   

Nie piszesz jaki masz program, czy i jaką skórkę, więc......... ( coś tam ktoś o wróżce :D )

Agatka czyta Ci ograniczenia drogi, czy masz ustawione czytanie ostrzeżeń przy zbliżaniu się do znaków ostrzegawczych ?
_________________
Mogę spróbować pomóc Ci na PW, ale błagam, nie pytaj o rzeczy oczywiste !Jesli słowo pisane budzi w Tobie obrzydzenie, gwarantuję , ze i moje rady wywołają identyczne odczucia
 
 
j.w-k 
Navi Expert


Dołączył: 18 Kwi 2011
Posty: 206
Wysłany: 2011-05-16, 19:46   

iGO Primo 1.2; Dimka Tomsoft1.3.2(b). Mam ostrzeżenia przy zbliżaniu się do znaków ostrzegawczych.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,34 sekundy. Zapytań do SQL: 10