My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 
Goclever NAVIO 520 DVR Polska
Goclever NAVIO 520 DVR Polska
199.00 PLN
TomTom Start 60 Europa
TomTom Start 60 Europa
499.00 PLN
TomTom Via 135 Europa
TomTom Via 135 Europa
345.00 PLN
Manta GPS470 Easy Rider Europa
Manta GPS470 Easy Rider Europa
138.00 PLN
Garmin Nuvi 54 LM Europa
Garmin Nuvi 54 LM Europa
528.00 PLN
TomTom Start 25 M Europa
TomTom Start 25 M Europa
389.00 PLN
Garmin Nuvi 3597 LMT Europa
Garmin Nuvi 3597 LMT Europa
1055.00 PLN
Goclever NAVIO 525 Polska
Goclever NAVIO 525 Polska
219.00 PLN
 
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
IGO PRIMO 1.2 (9.2.1.178658)
Autor Wiadomość
kodi28
Navi Expert
Bajo


Dołączył: 16 Maj 2008
Posty: 250
Wysłany: 2011-05-14, 17:11   

iGo / Primo to program miedzynarodowy i trudno, by zawieral kolory znakow takie jak sa w Polsce, bo tylko w Polsce tlo jest zolte, a wszedzie biale.. Poza kolorem tla wszystko jest jak najbardziej ok.
Druga sprawa, to zauwazyles ze zwezenie jezdni ma zle koory, a nie zauwazyles ze inne znaki tez? Radzilbym przestiudowac ta stronke, ktora podales, bo jednak znajomosc znakow drogowych jest naprawde bardzo przydatna - nie wystarczy sie sugerowac ekranem gps.a..

Co prawda to prawda :oops: :oops: polska to wyjątkowy kraj gdzie wszystko jest do góry nogami :mrgreen: czyli wyświetla tak jak powinno i konieć szukania dziury w całym :mrgreen: THX THX
_________________
Drogę wskazuje mi Alcatel One Touch Idol 6030X
 
 
marszal12321 
Waypoint



Wiek: 24
Dołączył: 26 Lip 2009
Posty: 103
Wysłany: 2011-05-15, 07:24   [P] iGO8 Primo 9.2.1.178658

iGO Primo 9.2.1.178658
Brak map
Głosy: Anna v2.2, v171711 ;Marek v171711, v1.2; Tomasz Knapik, Polish Agata (TTSv5.1.4) Janusz_40
Jezyk: Polski

Kod:
http://hotfile.com/dl/117452914/6ba63d2/iGO_Primo_1.2.7z.html


Rozdzielczości 320*240; 480*272 i 800*480
Ostatnio zmieniony przez BladeX 2011-05-16, 17:53, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 498 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17308
Wysłany: 2011-05-15, 13:15   

Plik ma 173,5MB (przed rozpakowaniem)
A w środku (wielkości po rozpakowaniu):
- data.zip na 54MB - z tego 30MB pliki juctionview
- skiny Dimka 10MB
- budynki 7MB
- folder phoneme 20MB
- POI Germany 30MB
- Głos TTS - 50MB
- niewyczyszczony sys.txt (od razu wpisany port i prędkośc, więc 3/4 uzytkowników będzie płakac, że nie widzi GPS

Rozdzielczości 320*240; 480*272 i 800*480
_________________

 
 
tak
Waypoint


Wiek: 24
Dołączył: 09 Paź 2009
Posty: 136
Wysłany: 2011-05-15, 13:59   

janusz_40
Czy w iGO/Primo 1.2 można zrobić takie komunikaty jak są w Automapie jasne proste prowadzenie po skrzyżowaniach.
 
 
sliski4 
GPS instruktor
Alga 5'' BT HD TMC



Pomógł: 17 razy
Dołączył: 30 Mar 2008
Posty: 779
Skąd: zabrze
Wysłany: 2011-05-15, 14:36   

tak
zmień Agatke na Anne i bedziesz miał proste jak w A Mapie Z tego co wiem A Mapa nie obsługuje głosów TTS ale jesli chcesz by komendy przed manewrami były jak w A Mapie to jest to do zrobienia i sam sobie z tym poradzisz ( edycja nie jest trudna)
_________________
iGo primo2.4 , skin DiMka , skin Decent
iGo primo2.4 android
 
 
przemo-g
Waypoint


Dołączył: 06 Lut 2010
Posty: 47
Wysłany: 2011-05-15, 22:16   

licencje kpl primo
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2011-05-16, 15:42   

tak napisał/a:
Czy w iGO/Primo 1.2 można zrobić takie komunikaty jak są w Automapie jasne proste prowadzenie po skrzyżowaniach.
Najproscie zmienic iGO na Automape i masz tak jak w Automapie..
tak napisał/a:
jasne proste prowadzenie po skrzyżowaniach.
A czy w Primo cos nie jest jasne??
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
tak
Waypoint


Wiek: 24
Dołączył: 09 Paź 2009
Posty: 136
Wysłany: 2011-05-16, 16:26   

janusz_40
A czy w Primo cos nie jest jasne??
W primo jest tak :na końcu ulicy skręć w lewo.
A może by tak zrobić:
a: za 400 m skręć w lewo.
b: za 40 m skręć w lewo.
c: teraz skręć w lewo.
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2011-05-16, 16:58   

tak napisał/a:
A może by tak zrobić:
Agata daje duzo mozliwosci - mozna ustawic zamiast komunikatow "dlugich", "skrocone" lub "krotkie" - przetestuj..
Zaleta "Agaty" jest wlasnie to ze podaje nam precyzyjnie manewry - skrec, zjedz, trzymaj sie strony, na koncu ulicy, za stacja benzynowa, w druga ulice itd.. podaje nazwy ulic, numery i kierunki drog.. ograniczenia, zaki drogowe, komunikaty zasilania, precyzyjne komuniakaty o radarach i zdarzeniach TMC, czyta tez komunikaty pojawiajace sie na ekranie.
Nie po to robilismy "Agate" by upraszaczac ja do wersji "Anny" - ona mowi tylko skrec w lewo/prawo - zainstaluj "Anne" - kazdy ma prawo wyboru.. Mozesz tez zrobic lepsza Agate, jesli ta Ci nie odpowiada..

[ Dodano: 2011-05-16, 17:06 ]
przemo-g napisał/a:
licencje kpl primo[/URL]

Fajna wstawka, jednakze nie radzilbym wgrywac wszystkiego jak leci, jesli nie wiemy co jest nam potrzebne.
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
pannonia75 
guru



Pomógł: 12 razy
Dołączył: 13 Paź 2009
Posty: 1061
Skąd: U.K.
Wysłany: 2011-05-16, 17:33   

janusz_40 napisał/a:
Nie po to robilismy "Agate" by upraszaczac ja do wersji "Anny"


Dooooooooooooookładnie!
Ja specjalnie dla Agaty zainstalowałem primo 1.1 a potem primo 1.2.
Nawigacja jest tak precyzyjna że wystarczy słuchać a nie patrzeć .... no ale każdy ma wolną wolę :-P ;-)

[ Dodano: 2011-05-16, 16:47 ]
tak napisał/a:
A może by tak zrobić:
a: za 400 m skręć w lewo.
b: za 40 m skręć w lewo.


a po co - skoro "na końcu ulicy skręć w lewo" oznacza koniec ulicy, to przecież nie będziesz odmierzał czy to jest 38, 40 czy więcej metrów, tylko jak już nie będziesz miał jak dalej jechać, to masz skręcić w lewo

w/w komunikaty masz już w Agacie gdy dotyczy to manewrów przed końcem ulicy.
Wierz mi lub nie, ale na samych testach i poprawach Agaty spędziłem (jak wielu z nas) więcej godzin, niż Ty masz spędzonych na tym forum Kolego - więc wiem co mówię.
Bez urazy ;-)

Janusz_40 zawsze bazował przy poprawach na wielu opiniach i zawsze szukał "złotego środka" Wielu moich opinii nie uwzględnił, ale i wiele uwzględnił.
Generalnie z zaje....fajnym skutkiem.
_________________
Modecom MX3 + Primo 2.0 9.6.5.245577 + diMkaWA_P156.Wiman_mod ver.1.5 +tts_by_Wiman_ver.5.x + TMC RTA-3000
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2011-05-16, 18:21   

no_taki napisał/a:
nowy przychodzący komunikat przerywa artykulację poprzedniego. Może jednak jest jakakolwiek możliwość by działo sie tak, gdyby nadchodzący komunikat był komunikatem nawigacyjnym ?
Wiem, ze tak byloby lepiej ale w Primo nie ma pirorytetow komunikatow - nie idzie ich takze ustawic w "Agacie" wszystkie komunikaty tts sa traktowane rownorzednie.. byc moze kiedys uda sie ustawic jakis priorytet dla poszczegolych rodzajow, ale nie na dzien dzisiejszy..
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 2262
Wysłany: 2011-05-16, 18:27   

janusz_40 napisał/a:
no_taki napisał/a:
nowy przychodzący komunikat przerywa artykulację poprzedniego. Może jednak jest jakakolwiek możliwość by działo sie tak, gdyby nadchodzący komunikat był komunikatem nawigacyjnym ?
Wiem, ze tak byloby lepiej ale w Primo nie ma pirorytetow komunikatow - nie idzie ich takze ustawic w "Agacie" wszystkie komunikaty tts sa traktowane rownorzednie.. byc moze kiedys uda sie ustawic jakis priorytet dla poszczegolych rodzajow, ale nie na dzien dzisiejszy..

Nie w tym rzecz janusz.
Nawiązałem do mojego wcześniejszego postu, w ktorym zauważyłem, że jesli w trakcie wypowiadania komunikatu alarmowego przypada moment na komunikat nawigacyjny - ten ostatni jest pomijany.
Inna sytuacja jest w przypadku serii komunikatów alarmowych, w chwili nadejścia nastepnego poprzedni jest przerywany, tak by następny mógł być wyartykułowany.
Jakieś kolejkowanie czy priorytety jednak więc są :-) .
Stąd moja nadzieja, że może dałoby się jednak spowodować by przy nadejściu komunikatu nawigacyjnego , przerywany był ten alarmowy ( jako że jednak nawigacja jest zdecydowanie ważniejsza od informacji o - zwykle tylko prawdopodobnych - radarach

EDIT: przecyzyjnie rzecz ujmując kolejkowanie komunikatów alarmowych wygląda następująco:
Jeżeli odległość pomiędzy radarami jest na tyle duża, by poprzeni komunikat mógł byc wypowiedziany do końca - Agatka to robi, nawet naśli po zakonczeniu komunikattu następny brzmi cokolwiek zabawnie " za 11 m fotoradar ".
Jesli jednak odległość pomiędzy punktami alarmowymi jest zbyt mała by wypowiedzieć całą frazę ( co ma miejsce np. w przypadku zdublowanych czy zwielokrotnionych POI ) agatka przerywa komunikat , by powiedzieć nastepny i kolejny.
_________________
MiO 500, Modecom MX3== iGO Primo 2(9.6.5) - Dimka 1.5.3 / iGO 2(9.6.1) - skin Pan_Karpik / iGO (9.6.13)- skin Dimka 1.7, skin Decent, skin gJak /iGO 9.6.8-skin Pan_Karpik.
 
 
j.w-k 
Navi Expert


Dołączył: 18 Kwi 2011
Posty: 204
Wysłany: 2011-05-16, 19:00   

Mam Emapę i na trasie Agata czyta mi tylko ( i nie zawsze w tych miejscach co trzeba komunikaty " zakaz skrętu w lewo", lub "zakaz skrętu w prawo" oraz ograniczenia szybkości ). Nie czyta innych ostrzeżeń, co mam nie tak?

Wersja:
Poland_83_Emapa_2011.03_110428
Opis zawartości:
- Poland_83_Emapa_2011.03_110428
- Poland_Emapa_2011.03_110428_(AP).fpa
- Poland_Emapa_2011.03_110428_(DA).fda
- Poland_Emapa_2011.03_110428_(TI).ftr
- Poland_8_Emapa_2011.03_110505.poi
 
 
Pan_Karpik 
guru



Pomógł: 32 razy
Dołączył: 14 Lis 2010
Posty: 1443
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2011-05-16, 19:04   

j.w-k,
a pliki fbl fda fpa i ftr masz w katalogu map ? oczywiście od emapy
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 2262
Wysłany: 2011-05-16, 19:05   

Nie piszesz jaki masz program, czy i jaką skórkę, więc......... ( coś tam ktoś o wróżce :D )

Agatka czyta Ci ograniczenia drogi, czy masz ustawione czytanie ostrzeżeń przy zbliżaniu się do znaków ostrzegawczych ?
_________________
MiO 500, Modecom MX3== iGO Primo 2(9.6.5) - Dimka 1.5.3 / iGO 2(9.6.1) - skin Pan_Karpik / iGO (9.6.13)- skin Dimka 1.7, skin Decent, skin gJak /iGO 9.6.8-skin Pan_Karpik.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,35 sekundy. Zapytań do SQL: 13