Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
IGO PRIMO 1.2 (9.2.1.178658)
Autor Wiadomość
Jarek40
Waypoint


Dołączył: 01 Wrz 2010
Posty: 17
Wysłany: 2011-06-14, 14:30   

Czy można w primo 1.2,skin Gurjon,na stałe wyłączyć znak zakaz skrętu,który co chwilę włącza się z prawej strony ekranu.?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18958
Skąd: 3City
Wysłany: 2011-06-14, 14:31   

Tak. Pogrzeb w opcjach powiadamiania o znakach/ostrzeżeniach
_________________

 
 
Jarek40
Waypoint


Dołączył: 01 Wrz 2010
Posty: 17
Wysłany: 2011-06-14, 15:23   

W skórce Gurjona nie da się wyłączyć znaku zakaz skrętu,może jest jakiś wpis do sys.txt,albo może można usunąć jakieś plik ze skórki.?
 
 
TheCrimsonKing 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 31 Gru 2010
Posty: 23
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2011-06-14, 22:21   

Witam,

mam w swoim iGO Primo 1.2 plik" "x.txt", jest on wypelniony literkami "xyz" i zajmuje 33MB. Czy ten plik jest do czegos potrzebny?
_________________
iGO 2.0 Android
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2011-06-14, 22:37   

TheCrimsonKing napisał/a:
mam w swoim iGO Primo 1.2 plik" "x.txt", jest on wypelniony literkami "xyz" i zajmuje 33MB. Czy ten plik jest do czegos potrzebny?
Nie - skasuj.
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18958
Skąd: 3City
Wysłany: 2011-06-14, 22:52   

TheCrimsonKing napisał/a:
Czy ten plik jest do czegos potrzebny?
Do nabicia punktów na koncie autora downloadu - z jakiego postu masz to primo? Autor dostanie upomnienie
_________________

 
 
TheCrimsonKing 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 31 Gru 2010
Posty: 23
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2011-06-14, 23:06   

Dziekuje za odpowiedz. Juz usunalem.
Nie trzeba jednak nikogo upominac, ta wersje mam z mobilepassion.
_________________
iGO 2.0 Android
 
 
xpac
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Mar 2011
Posty: 10
Wysłany: 2011-06-16, 13:15   

witam. czy ktos ma moze pliki "ftr" do mapy "2011.Q1.110405"??
no chyba ze robie cos nie tak. Wrzuciłem primo 1.2 do tego dogralem mapy navteq, i dorzuciłem plik do folderu license o nazwie "NavOn_N480_Primo_NQFEU_09Q4_Truck.lyc" a i tak nie moge wpisac wymiaru ciężarówki, podejrzewam ze muszę dorzucić pliki z końcówka "ftr"??
 
 
sliski4 
GPS instruktor
Alga 5'' BT HD TMC



Pomógł: 18 razy
Dołączył: 30 Mar 2008
Posty: 893
Skąd: zabrze
Wysłany: 2011-06-16, 14:52   

xpac
by ustawić profil ciężarówki nie potrzebujesz plików ftr Licencja która masz jest odpowiedzialna za prowadzenie wg gabarytów pojazdu i plików ftr ale potrzebujesz komplet licencji ( co najmniej jeszcze jedną ) Navon_Primo_FEU@10Q1_(NQ+NNG,_DEM,_CAR,_TMC,_3DLM,_HNR,_DA,_HNR,_HSP)_F_.lyc
i nie wiem czy je własnie masz?. Pozatym resztę się robi w ustawieniach Pliki ftr i cały komplet do map naviteq popbieram ze strony mobilepassion bo tam dziennie linki aktualizują ale tez spróbuj na naszym forum http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=228
_________________
iGo primo2.4 , skin DiMka , skin Decent
iGo primo2.4 android
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2011-06-16, 15:30   

sliski4 napisał/a:
by ustawić profil ciężarówki nie potrzebujesz plików ftr
By ustawic profil nie potrzebuuje plikow *.ftr - tu masz racje, ale by Primo uwzglednialo ogranicznia dla samochodow ciezarowych, pliki *.ftr sa potrzebne - to wlasnie w nich zawarte sa te ograniczenia (nosnosc drog, wysokosc wiaduktow, zakazy wjazdu dla poj, ciezarowych itd..)
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
xpac
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Mar 2011
Posty: 10
Wysłany: 2011-06-16, 17:42   

no nie wiem co jest wgralem plik "ftr" i licencje jakie tylko byly możliwe ale dalej nie mam opcji ciężarówki
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2011-06-16, 18:30   

xpac napisał/a:
dalej nie mam opcji ciężarówki
Menu(wiecej)>ustawienia>profil ciezarowki - nie masz czegos takiego? Jesli nie masz, tzn ze brak Ci wlasciwej licencji..
jak ustawisz profil, wtedy zmieniasz typ samochodu na ciezarowy i musi dzialac.. oczywiscie jesli w katalogu \Primo\content\map masz mape i odpowiedni dla mapy plik *.ftr
xpac napisał/a:
licencje jakie tylko byly możliwe

Nie jakie tylko byly mozliwe lecz konkretne do primo 1.2 a mianowicie dla ciezarowki ma byc ta:
Kod:
NavOn_N480_Primo_NQFEU_09Q4_Truck.lyc
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
Krakus51 
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 06 Lip 2010
Posty: 282
Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-06-16, 19:19   

A u mnie pisze "Półciężarówka" ciekawe czemu ? :) Ale konfigurować można
_________________
Modecom Freeway MX3, SanDisk 32GB Class10, TMC made in Tikotka, Primo 2.0, Becker SR2 z pogodą, AM EU 6.24, BeckerREVO1, Primo 2.4.1, NextGen. Samsung Galaxy S9+ z kartą SanDisk Ultra SDXC 256GB
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 81 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 7022
Skąd: znikąd
Wysłany: 2011-06-16, 20:12   

Trzeba poprosić Janusz_40, by przy najbliżej okazji poprawił to przejęzyczenie ;-)
W Dimce Tmsoft rzeczywiscie tak jest
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
sliski4 
GPS instruktor
Alga 5'' BT HD TMC



Pomógł: 18 razy
Dołączył: 30 Mar 2008
Posty: 893
Skąd: zabrze
Wysłany: 2011-06-17, 00:33   

Oczywiście sam sobie zmieniałem nazwę z Półciężarówki na Cieżarówkę Tak samo jak w tłumaczeniu jest green przetłumaczone na ekologiczny :-)
Dwuklik na lang ,potem na i18n i poszukać:
dictionary.lang
i w nim"
truck="Pólcięzarówka"
zmienić na"
truck="Ciężarówka"
i cieszyć się z własnych osiagnieć Tak samo mozna samemu wszystko przetłumaczyć

Cały czas korzystam z opcji Truk i ustawienia mam dla truck_ów wraz z kompletem licencji i nie musisz ich mieć wszystkich, bo do poprawnego działania primo 1.2 wraz z opcja dla cięzarówek wystarczą te licencje"

Becker_Z302_EuRus@09Q2_(NQ)_#4_Z302.lic
NavOn_N480_Primo_NQFEU_09Q4_Truck.lyc
Navon_Primo_FEU@10Q1_(NQ+NNG,_DEM,_CAR,_TMC,_3DLM,_HNR,_DA,_HNR,_HSP)_F_.lyc
PearlAgency PNA DEU@10Q2.lyc
NavOn_Primo_PNA_HU-R-CZ@0912_(TMPNNG,_DEM,_POI,_3D,_PSL,_TMC,_TTSN)_F_#3_.lyc
_________________
iGo primo2.4 , skin DiMka , skin Decent
iGo primo2.4 android
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 10