My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Navio 500 - różne problemy
Autor Wiadomość
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 278 razy
Wiek: 23
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8318
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-06-15, 18:39   

To znaczy ze nie wgrałeś nowych plików licencyjnych, powinieneś dostać na maila.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
go2bubba
azymut


Dołączył: 15 Cze 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-06-15, 18:41   

no tak tylko co z aktualizacja skoro tez nie dziala? to jaks sciema!
a moze ktorys z Was podrzucilby mi jakies pliki?? wersja mapy to 09.2010 w katalogu glownym pliki zajmuja jakies 10Mb ale nie wszystkie trzeba podmieniac

[ Dodano: 2011-06-15, 18:49 ]
mam plik z mapa ok. 120Mb oraz lic (z zalacznika). oba maja ta sama nazwe, oba podmienilem na miejsce starych ( ten sam katalog). robilem wszystko zgodnie z instrukcja ale nawet zwykly lamer poradzilby sobie bez niej. nie jestem az takim zlamasem, zeby nie wiedziec o co biega z tak prostymi zabiegami a jednak nie dziala. wyrzucilem nawet mape 3D, restartowalem navigacje, wskazuje na nowo sciezke. nic nie pomaga - cofa sie do menu.
wrzucam stara mape i jest ok. tzn nie do konca bo navi dziala ale adresow nie moge wpisywac czyli jestem w punkcie wyjscia :-x
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 278 razy
Wiek: 23
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8318
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-06-15, 21:09   

Chyba cos jest z najnowsza aktualizacją bo to jzu 2 osoba na forum, muszę zobaczyć czy moja aktualizacja jest jeszcze ważna :-) .

Albo źle zarejestrowałeś.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
go2bubba
azymut


Dołączył: 15 Cze 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-06-16, 07:50   

dasior591 - wielkie dzieki - juz wszystko dziala na nowej aktualizacji. banal po prostu - przy rejestracji urzadzenia zamiast WIELKICH liter wpisalem male. wydawalo mi sie to nieistotne ale tak nie jest.
niestety nie dzialaja opcja 3d budynkow (brak w aktualizacji)- sprobuje sie jeszcze tym pobawic
temat zamkniety, dziekuje za pomoc :mrgreen:
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 278 razy
Wiek: 23
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8318
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-06-16, 11:33   

3d wgraj z poprzedniej wersji mapy powinno chodzić.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
krycek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Kwi 2008
Posty: 5
Wysłany: 2011-06-16, 15:57   navio 500 plus porty GPS

Witam,

Proszę o informacje czy Navio 500 Plus udostępnia GPS na jednym porcie COM czy na kilku i na których. Przymierzam się do zakupu tego urządzenia i nie wiem czy będzie kompatybilne z dotychczasowo używanym oprogramowaniem. Najistotniejsza jest dla mnie ilość wystawianych portów COM z danymi GPS.

Z góry dziękuję za info i pozdrawiam
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 504 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17226
Wysłany: 2011-06-16, 17:31   

na pewno będzie kompatybilne z każdym oprogramowaniem nawigacyjnym.
A o jakim sofcie myślisz?

Port w samochodowych GPS-ach zawsze jest aktywny tylko jeden, nawet jeśli można wpisać (np. w Automapie) dowolny z dwóch - bez portsplittera może z niego korzystac tylko jeden program
_________________

 
 
krycek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Kwi 2008
Posty: 5
Wysłany: 2011-06-16, 18:46   

jacekp1313 napisał/a:
na pewno będzie kompatybilne z każdym oprogramowaniem nawigacyjnym.
A o jakim sofcie myślisz?

Port w samochodowych GPS-ach zawsze jest aktywny tylko jeden, nawet jeśli można wpisać (np. w Automapie) dowolny z dwóch - bez portsplittera może z niego korzystac tylko jeden program


Mylisz się GC4366 wystawia przynajmniej 2 porty z GPS'em z tymi samymi danymi i można je jednoczenie otworzyć w 2 różnych programach - np. Automapa i GPS Logger... działające jednocześnie. Nie wiem natomiast czy to 2 sprzętowe porty (wątpię) czy jeden jest emulowany czymś ala portsplitter - ale jest to dostępne po wyjęciu nawigacji z pudełka.

Chcę podobny efekt uzyskać na Navio 500 więc proszę o informacje czy w tym urządzeniu sytuacja jest analogiczna do GC 4366 czy nie - czyli Ile portów COM udostępnianych jest z danymi GPS'a.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 278 razy
Wiek: 23
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8318
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-06-16, 22:28   

Przecież navio i xx66 to to samo w innych obudowach.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 504 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17226
Wysłany: 2011-06-16, 22:31   

krycek napisał/a:
GC4366 wystawia przynajmniej 2 porty
Dzięki za informację. Człowiek uczy się całe życie
_________________

 
 
krycek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Kwi 2008
Posty: 5
Wysłany: 2011-06-17, 09:46   

dasior591 napisał/a:
Przecież navio i xx66 to to samo w innych obudowach.


Tak, ale ja wiem na 100% jedynie, że 4366 wystawia 2 porty, a pytam o navio 500, które jest tym samym co 5066 i ani o navio ani o 5066 nie wiem nic w sprawie ilości portów GPS'a.

Chyba, że masz na myśli że navio 500 to to samo co 4366 - ale wątpię bo jak różni się ekran to inne szczegóły też mogą.

Pozdrawiam
 
 
Byby
azymut


Dołączył: 17 Cze 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-06-17, 18:41   Navio 500 plus

Mam kilka pytań odnośnie wgrywania map do nawigacji Goclever Navio 500 plus. Jest na niej zainstalowana mapa polski Automapa. A ja chciałbym wgrać sobie mapę europy. Mama już ściągniętą mapę Automapa EU wersja 6.8.1. Mógłby mi ktoś w paru krokach napisać odpowiedzi na kilka pytań.
Czy jak wgram ta nowa mape na karte micro sd i wloze ja do nawigacji to ona normalnie uruchomi sie z ta mapa z karty czy cos trzeba przestawiac, instalowac? Jezeli trzeba instalowac to czy podczas tej instalacji aktualna mapa w urzadzeniu podmieni sie? Czy mozna zrobic jakas kopie zapasowa tej mapy zeby w razie czego moc ja przywrocic?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 504 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17226
Wysłany: 2011-06-17, 20:35   

1. AM na GC - wątek "Automapa i GC"
2. Instaluj na SD
3. Mozna zrobić kopię - jak każdego pliku/folderu
_________________

 
 
Byby
azymut


Dołączył: 17 Cze 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-06-17, 23:11   

ok wgralem spatchowana automape 6.8.1 EU na karte. wszystko przebieglo jak trzeba. i teraz mam taki problem. gdy w menu nawigacji klikne na ikone "nawigacja" to pojawia sie bialy ekran i pomaga tylko przycisk wylaczenia nawigacji. czy jest na to jakies rozwiazanie?
 
 
dadus18
azymut


Dołączył: 23 Cze 2011
Posty: 3
Wysłany: 2011-06-23, 13:18   Nowa odblokowana 500+ jak ustawić menu spowrotem??

Witam, zakupiłem ostatnio powyższą nawigację, miały być kokosy a jest badziew, gdyż jest odblokowana i uruchamia się od razu windows. Chcę aby była w połowie odblokowana, było początkowe menu z dużymi ikonami i osobno explorator. Poza tym nie działa ani transmiter ani bluetooth, lub nie wiem jak włączyć. Podoba mi się menu użytkownika "dasior" ale nie mam pojęcia jak to pozmieniać. Bardzo proszę o pomoc. pozdrawaim.

Problem rozwiązany przez skasowanie pliku z karty i menu załadowane koniec tematu . Pozdrawiam.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,27 sekundy. Zapytań do SQL: 9