My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 
Goclever NAVIO 525 Polska
Goclever NAVIO 525 Polska
239.00 PLN
TomTom Start 25 EU Europa
TomTom Start 25 EU Europa
449.00 PLN
Garmin Nuvi 2595 LMT Europa
Garmin Nuvi 2595 LMT Europa
684.10 PLN
Garmin Nuvi 42 LM Europa
Garmin Nuvi 42 LM Europa
298.98 PLN
Garmin Nuvi 52 LM Europa
Garmin Nuvi 52 LM Europa
385.61 PLN
Lark FreeBird 50.9 LarkMap Polska
Lark FreeBird 50.9 LarkMap
175.61 PLN
Mio Spirit 680 Europa
Mio Spirit 680 Europa
488.00 PLN
Manta GPS460 Europa
Manta GPS460 Europa
329.00 PLN
 
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Navio 500 - różne problemy
Autor Wiadomość
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 278 razy
Wiek: 22
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8372
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-06-15, 18:39   

To znaczy ze nie wgrałeś nowych plików licencyjnych, powinieneś dostać na maila.
_________________
Pegasus w nawigacji !!!
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
go2bubba
azymut


Dołączył: 15 Cze 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-06-15, 18:41   

no tak tylko co z aktualizacja skoro tez nie dziala? to jaks sciema!
a moze ktorys z Was podrzucilby mi jakies pliki?? wersja mapy to 09.2010 w katalogu glownym pliki zajmuja jakies 10Mb ale nie wszystkie trzeba podmieniac

[ Dodano: 2011-06-15, 18:49 ]
mam plik z mapa ok. 120Mb oraz lic (z zalacznika). oba maja ta sama nazwe, oba podmienilem na miejsce starych ( ten sam katalog). robilem wszystko zgodnie z instrukcja ale nawet zwykly lamer poradzilby sobie bez niej. nie jestem az takim zlamasem, zeby nie wiedziec o co biega z tak prostymi zabiegami a jednak nie dziala. wyrzucilem nawet mape 3D, restartowalem navigacje, wskazuje na nowo sciezke. nic nie pomaga - cofa sie do menu.
wrzucam stara mape i jest ok. tzn nie do konca bo navi dziala ale adresow nie moge wpisywac czyli jestem w punkcie wyjscia :-x
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 278 razy
Wiek: 22
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8372
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-06-15, 21:09   

Chyba cos jest z najnowsza aktualizacją bo to jzu 2 osoba na forum, muszę zobaczyć czy moja aktualizacja jest jeszcze ważna :-) .

Albo źle zarejestrowałeś.
_________________
Pegasus w nawigacji !!!
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
go2bubba
azymut


Dołączył: 15 Cze 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-06-16, 07:50   

dasior591 - wielkie dzieki - juz wszystko dziala na nowej aktualizacji. banal po prostu - przy rejestracji urzadzenia zamiast WIELKICH liter wpisalem male. wydawalo mi sie to nieistotne ale tak nie jest.
niestety nie dzialaja opcja 3d budynkow (brak w aktualizacji)- sprobuje sie jeszcze tym pobawic
temat zamkniety, dziekuje za pomoc :mrgreen:
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 278 razy
Wiek: 22
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8372
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-06-16, 11:33   

3d wgraj z poprzedniej wersji mapy powinno chodzić.
_________________
Pegasus w nawigacji !!!
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
krycek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Kwi 2008
Posty: 5
Wysłany: 2011-06-16, 15:57   navio 500 plus porty GPS

Witam,

Proszę o informacje czy Navio 500 Plus udostępnia GPS na jednym porcie COM czy na kilku i na których. Przymierzam się do zakupu tego urządzenia i nie wiem czy będzie kompatybilne z dotychczasowo używanym oprogramowaniem. Najistotniejsza jest dla mnie ilość wystawianych portów COM z danymi GPS.

Z góry dziękuję za info i pozdrawiam
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 500 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17333
Wysłany: 2011-06-16, 17:31   

na pewno będzie kompatybilne z każdym oprogramowaniem nawigacyjnym.
A o jakim sofcie myślisz?

Port w samochodowych GPS-ach zawsze jest aktywny tylko jeden, nawet jeśli można wpisać (np. w Automapie) dowolny z dwóch - bez portsplittera może z niego korzystac tylko jeden program
_________________

 
 
krycek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Kwi 2008
Posty: 5
Wysłany: 2011-06-16, 18:46   

jacekp1313 napisał/a:
na pewno będzie kompatybilne z każdym oprogramowaniem nawigacyjnym.
A o jakim sofcie myślisz?

Port w samochodowych GPS-ach zawsze jest aktywny tylko jeden, nawet jeśli można wpisać (np. w Automapie) dowolny z dwóch - bez portsplittera może z niego korzystac tylko jeden program


Mylisz się GC4366 wystawia przynajmniej 2 porty z GPS'em z tymi samymi danymi i można je jednoczenie otworzyć w 2 różnych programach - np. Automapa i GPS Logger... działające jednocześnie. Nie wiem natomiast czy to 2 sprzętowe porty (wątpię) czy jeden jest emulowany czymś ala portsplitter - ale jest to dostępne po wyjęciu nawigacji z pudełka.

Chcę podobny efekt uzyskać na Navio 500 więc proszę o informacje czy w tym urządzeniu sytuacja jest analogiczna do GC 4366 czy nie - czyli Ile portów COM udostępnianych jest z danymi GPS'a.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 278 razy
Wiek: 22
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8372
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-06-16, 22:28   

Przecież navio i xx66 to to samo w innych obudowach.
_________________
Pegasus w nawigacji !!!
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 500 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17333
Wysłany: 2011-06-16, 22:31   

krycek napisał/a:
GC4366 wystawia przynajmniej 2 porty
Dzięki za informację. Człowiek uczy się całe życie
_________________

 
 
krycek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Kwi 2008
Posty: 5
Wysłany: 2011-06-17, 09:46   

dasior591 napisał/a:
Przecież navio i xx66 to to samo w innych obudowach.


Tak, ale ja wiem na 100% jedynie, że 4366 wystawia 2 porty, a pytam o navio 500, które jest tym samym co 5066 i ani o navio ani o 5066 nie wiem nic w sprawie ilości portów GPS'a.

Chyba, że masz na myśli że navio 500 to to samo co 4366 - ale wątpię bo jak różni się ekran to inne szczegóły też mogą.

Pozdrawiam
 
 
Byby
azymut


Dołączył: 17 Cze 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-06-17, 18:41   Navio 500 plus

Mam kilka pytań odnośnie wgrywania map do nawigacji Goclever Navio 500 plus. Jest na niej zainstalowana mapa polski Automapa. A ja chciałbym wgrać sobie mapę europy. Mama już ściągniętą mapę Automapa EU wersja 6.8.1. Mógłby mi ktoś w paru krokach napisać odpowiedzi na kilka pytań.
Czy jak wgram ta nowa mape na karte micro sd i wloze ja do nawigacji to ona normalnie uruchomi sie z ta mapa z karty czy cos trzeba przestawiac, instalowac? Jezeli trzeba instalowac to czy podczas tej instalacji aktualna mapa w urzadzeniu podmieni sie? Czy mozna zrobic jakas kopie zapasowa tej mapy zeby w razie czego moc ja przywrocic?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 500 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17333
Wysłany: 2011-06-17, 20:35   

1. AM na GC - wątek "Automapa i GC"
2. Instaluj na SD
3. Mozna zrobić kopię - jak każdego pliku/folderu
_________________

 
 
Byby
azymut


Dołączył: 17 Cze 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-06-17, 23:11   

ok wgralem spatchowana automape 6.8.1 EU na karte. wszystko przebieglo jak trzeba. i teraz mam taki problem. gdy w menu nawigacji klikne na ikone "nawigacja" to pojawia sie bialy ekran i pomaga tylko przycisk wylaczenia nawigacji. czy jest na to jakies rozwiazanie?
 
 
dadus18
azymut


Dołączył: 23 Cze 2011
Posty: 3
Wysłany: 2011-06-23, 13:18   Nowa odblokowana 500+ jak ustawić menu spowrotem??

Witam, zakupiłem ostatnio powyższą nawigację, miały być kokosy a jest badziew, gdyż jest odblokowana i uruchamia się od razu windows. Chcę aby była w połowie odblokowana, było początkowe menu z dużymi ikonami i osobno explorator. Poza tym nie działa ani transmiter ani bluetooth, lub nie wiem jak włączyć. Podoba mi się menu użytkownika "dasior" ale nie mam pojęcia jak to pozmieniać. Bardzo proszę o pomoc. pozdrawaim.

Problem rozwiązany przez skasowanie pliku z karty i menu załadowane koniec tematu . Pozdrawiam.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,28 sekundy. Zapytań do SQL: 12