Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Navman S80 - odblokowanie, inny program nawigacyjny
Autor Wiadomość
warson 
Waypoint


Wiek: 32
Dołączył: 16 Sie 2008
Posty: 61
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2011-06-18, 14:45   Navman S80 - odblokowanie, inny program nawigacyjny

Witam, posiadam nawigacje Nawigacje Navman S80, i poszukuje do niej Mapy Europy, czy jest możliwośc wgrania samej mapy Zwitamizowanej czy trzeba odblokowywać całe urządzenie?? Bardzo proszę o porady. z góry pięknie dziękuję i pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-06-21, 07:27, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18780
Wysłany: 2011-06-18, 17:11   

Nie istnieje mapa do urządzenia - mapa jest elementem programu nawigacyjnego.
Do jakiego programu szukasz mapy Europy (lub map krajów europejskich)?
_________________

 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3469
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2011-06-18, 17:29   

Podejrzewam że tam jest miomap na silniku navmana czyli mapy o rozszerzeniu .map a w tej chwili nie ma map dostępnych dla tej wersji programu. Odblokuj z karty i skorzystaj z oprogramowania alternatywnego.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
warson 
Waypoint


Wiek: 32
Dołączył: 16 Sie 2008
Posty: 61
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2011-06-18, 23:27   

Ta navi jest z Australii i jeest oparta na Smart ST.

Poprostu krótko mówiąc potrzebuję Mieć w niej Wgraną Mapę Australii oraz Europy, obojetnie czy same mapy czy inne oprogramowanie poprzez odblokowanie Tej Navi.

Edit:

Wgrałem Panel z chomika do wersji navi "480x272" Zabiłem w pliku xml appstartupexe i działa mi panel, ale nie wiem co dalej, może teraz wam to ułatwi aby mi doradzić??

a i będe potrzebował Mapy Australii do Igo8 albo do innej navi oczywiście :D
 
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3469
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2011-06-19, 12:26   

Tu masz jak uruchomić tomtoma: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=7819
Tu jest iGO8: http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=38 obojętnie czy weźmiesz primo czy 8.3.5... to są te same mapy.
Dodatkowo dodanie do tego panelu ikony z igo: http://www.my-navia.pl/vi...p=293423#293423
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
warson 
Waypoint


Wiek: 32
Dołączył: 16 Sie 2008
Posty: 61
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2011-06-19, 15:34   

Wgrałem igo8 bez ikony bo nie moge jej znaleźć i po uruchomieniu z Panelu uruchamia się igo i za chwile błąd:

Cytat:
Failed to open file: ui_igo8/480_272/main_scheme.ui
exiting application.


noi sie wyłącza, teraz to już całkiem nic nie wiem...
 
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3469
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2011-06-19, 16:25   

Prawdopodobnie nie ma rozdzielczości 480x272, trzeba wymienić data.zip. Nie napisałeś skąd ściągnąłeś.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
warson 
Waypoint


Wiek: 32
Dołączył: 16 Sie 2008
Posty: 61
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2011-06-20, 21:36   

Panowie udało się odblokować nawmana z wielką pomocą Kolegi "bismar"

Wystarczyło wgrać panel na kartę z Innej navigacji pod roździelczość 480x272 a następnie Zkillować polecenie SmartST.exe oraz appstartupsec.exe i gra i hucy :)

Jeszcze raz wielkie podziękowania BISMAR!!
 
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3469
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2011-06-21, 20:53   

Po krótce .Do odblokowania z karty można użyć jakiegokolwiek panelu dla mio o odpowiedniej rozdzielczości, zmienia sie nazwę folderu cobia.... na s80 i tyle. Podejrzewam że w przypadku np navmana s60 tworzy sie folder s60 , navman s30 - s30 itp . Najlepiej to odczytać z pliku bodajrze appstartup.txt , jest na my flash disk.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 11