Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
jak sprawdzić czy GPS jest odblokowany?
Autor Wiadomość
armin84 
GPS instruktor



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 28 Lut 2010
Posty: 540
Skąd: Gůrny Ślůnsk
Wysłany: 2011-06-26, 21:21   jak sprawdzić czy GPS jest odblokowany?

SmartGPS S350, w oryginale AutoMapa na karcie pamięci, ale na drugą wgrałem MapaMap i chcę ją sprawdzić, jak prowadzi ;) no i pytanie jak sprawdzić, czy GPS jest odblokowany? MM się uruchamia normalnie
_________________
http://chomikuj.pl/armin84/dh --> zapraszam po nowości po uaktualnieniu chomika, hasło: venturak -> mp3, seriale HD, filmy HD, programy tv HD, bajki, xxx HD
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9608
Wysłany: 2011-06-26, 22:09   

Jeśli ma fabryczne menu, to nie jest odblokowany.

A co rozumiesz pod pojęciem "odblokowanie"? Zobacz http://www.my-navia.pl/vi...ht=odblokowa%F1
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
armin84 
GPS instruktor



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 28 Lut 2010
Posty: 540
Skąd: Gůrny Ślůnsk
Wysłany: 2011-06-27, 08:16   

po włączeniu pokazuje mi się menu SmartGPS, ale MapaMap załacza się, jednak po wyjściu z domu nie łapie GPS ;/ więc zablokowana jest? odblokowana, czyli chodzi o to, że w oryginale mam działająca AM i chciałbym spróbować np. MapaMap :]
_________________
http://chomikuj.pl/armin84/dh --> zapraszam po nowości po uaktualnieniu chomika, hasło: venturak -> mp3, seriale HD, filmy HD, programy tv HD, bajki, xxx HD
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9608
Wysłany: 2011-06-27, 08:29   

A co ma blokada do odbierania sygnałów GPS?

Wątek o GPS w MM: http://www.my-navia.pl/vi...340&view=newest
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
armin84 
GPS instruktor



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 28 Lut 2010
Posty: 540
Skąd: Gůrny Ślůnsk
Wysłany: 2011-06-27, 08:32   

nie wiem, uruchamia mi się MamaMap, ale sygnału nie umie złapać, to skoro uruchomiłem MM, to znaczy że jest mój SmartGPS S350 odblokowany/zablokowany? inaczej czy będę mógł korzystać z innej mapy niż standardowa AM? :D
_________________
http://chomikuj.pl/armin84/dh --> zapraszam po nowości po uaktualnieniu chomika, hasło: venturak -> mp3, seriale HD, filmy HD, programy tv HD, bajki, xxx HD
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18780
Wysłany: 2011-06-27, 08:47   

Twój SmartGPS nie jest odblokowany (bo uruchamia się z fabrycznym menu), ale jak widać (przecież MM uruchomiłeś) nie ma blokady fabrycznej - czyli możesz uruchomić dowolny program (nie tylko nawigacyjny)

Brak sygnału GPS nie jest sprawą blokady, tylko Twojej niechęci do czytania wskazywanych wątków (ustawianie odpowiednich parametrów w MM opisywano dziesiątki razy).
W każdym programie trzeba ustawić odpowiedni dla Twojego urządzenia port komunikacyjny z modułem GPS oraz prędkość transmisji
_________________

 
 
armin84 
GPS instruktor



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 28 Lut 2010
Posty: 540
Skąd: Gůrny Ślůnsk
Wysłany: 2011-06-27, 11:39   

w AM jest do wyboru port, w MM nie ma ;/
_________________
http://chomikuj.pl/armin84/dh --> zapraszam po nowości po uaktualnieniu chomika, hasło: venturak -> mp3, seriale HD, filmy HD, programy tv HD, bajki, xxx HD
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9608
Wysłany: 2011-06-27, 11:42   

jacekp1313 napisał/a:
ustawianie odpowiednich parametrów w MM opisywano dziesiątki razy
podałem Ci link - założę się, że nie kliknąłeś w niego
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
armin84 
GPS instruktor



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 28 Lut 2010
Posty: 540
Skąd: Gůrny Ślůnsk
Wysłany: 2011-06-27, 11:50   

kliknąłem ale nie chciałem mieszać w plikach z MM :D czyli mam odblokowaną nawigację i inne mapy będą działać? :)
_________________
http://chomikuj.pl/armin84/dh --> zapraszam po nowości po uaktualnieniu chomika, hasło: venturak -> mp3, seriale HD, filmy HD, programy tv HD, bajki, xxx HD
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9608
Wysłany: 2011-06-27, 11:55   

Tak. Ale w nich też czasem trzeba "mieszać"
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
armin84 
GPS instruktor



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 28 Lut 2010
Posty: 540
Skąd: Gůrny Ślůnsk
Wysłany: 2011-06-27, 11:57   

dzięki za info ;) masz +
_________________
http://chomikuj.pl/armin84/dh --> zapraszam po nowości po uaktualnieniu chomika, hasło: venturak -> mp3, seriale HD, filmy HD, programy tv HD, bajki, xxx HD
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9608
Wysłany: 2011-06-27, 12:19   

Dwa + w jednej sprawie to przesada. Ale dziękuje.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
armin84 
GPS instruktor



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 28 Lut 2010
Posty: 540
Skąd: Gůrny Ślůnsk
Wysłany: 2011-06-27, 12:25   

bardzo mi pomogłeś, to dlatego ;)
_________________
http://chomikuj.pl/armin84/dh --> zapraszam po nowości po uaktualnieniu chomika, hasło: venturak -> mp3, seriale HD, filmy HD, programy tv HD, bajki, xxx HD
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 9