Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
IGO na PC
Autor Wiadomość
Finder 
azymut


Dołączył: 29 Mar 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-03-29, 17:31   

Bismar napisał/a:
Na PC dostępna jest wersja 8.3.1 bez emulatora na chomiku. Tu są dwa zrzuty które zrobiłem: http://img339.imageshack.us/img339/8673/831pc.jpg
http://img845.imageshack....hargerdimka.jpg
W paczce jest skórka diMkaWertVRV_1142 i GJ6.18p_da_800x480. Podziękowania kolegom chyba z Rosji.


Czy możesz podrzucić, pod jaką nazwą pliku szukać? Na Chominu jest kilkanaście iGo na PC. Nie chcę, bez potrzeby ścigać wszystkiego po kolei :)
_________________
WebDT + AM + Ozi
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3469
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2011-03-29, 17:59   

Wystarczy spojrzeć na datę wrzucenia ;-) czyli na samej górze.

[ Dodano: 2011-03-29, 19:47 ]
Możesz też zobaczyć to: http://hotfile.com/dl/112...akacje.rar.html
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
Finder 
azymut


Dołączył: 29 Mar 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-03-31, 13:07   

Udało mi się pobrać i zainstalować iGo 8.3.1 na PC. Najnowsze mapy Primo też i wszystko fajnie hula.
Teraz mam tylko drobny problem.
Tablet na którym zainstalowałem iGo ma rozdzielczość 800x600, a iGo ma rozdzielczość 800x480. Efekt jest taki, że mam na ekranie dość duży pasek tła.

Wiem, że może pomóc iGozoomer, ale ja sobie nie mogę z nim poradzić.
- Czy na pewno iGozoomer działa z iGo8.3.1 na PC?
- Którą wersję wybrać? Testowałem iGozoomer 109 i nie działa :(
- Czy może mi ktoś krok po kroku opisać, jak zainstalować zoomera?
_________________
WebDT + AM + Ozi
 
 
greg1704 
Waypoint


Dołączył: 22 Maj 2010
Posty: 54
Wysłany: 2011-06-02, 11:29   

Jak u Was wygląda sprawa wyświetlania drugiego manewru (ten pod pierwszym) na skórce gurjon 800x480? Przy drugim manewrze nakładają się: strzałka kierunkowa oraz odległość do 2-go manewru. W niektórych przypadkach nawet się wzajemnie zasłaniają np : wjazd na autostradę za 600m i symbol autostrady. Też tak macie? Wg mnie to jest błąd skórki gurjona 800x480 bo np na Dimce tego nie ma. Ma ktoś może poprawnie działąjącego Gurjon-a 6.18_800x480 ? Albo w którym pliku trzeba grzebać żeby to zmienić> ?
_________________
Greg
 
 
 
wiman 
GPS instruktor



Pomógł: 13 razy
Dołączył: 11 Lut 2011
Posty: 831
Wysłany: 2011-06-02, 19:28   

greg1704 napisał/a:
Jak u Was wygląda sprawa wyświetlania drugiego manewru (ten pod pierwszym) na skórce gurjon 800x480?

Dobrze by było ,żeby ktoś jeszcze potwierdził ten błąd zanim zaczniesz grzebać w plikach.Można spróbować jeszcze wersję z innego źródła. Zobacz też jak wygląda branding czy nie ma tam pozostałości z jakiś brandingowskich skinów .Ze zmianą tak jak zwykle to zabawka .Trzeba by było tego szukać w pliku ui_igo8/800_480/ui/navigatemap .Szukałbym tego w okolicach iconmodel="navigation.direction_icon".Wystarczy ,że podczas edycji pliku ui wpiszesz znajdz właśnie iconmodel="navigation.direction_icon" .Myślę ,że wtym rejonie było by trzeba robić poprawiki metoda prób i błędów. Wątpię ,czy ktoś zna gotowe rozwiązanie.
 
 
greg1704 
Waypoint


Dołączył: 22 Maj 2010
Posty: 54
Wysłany: 2011-06-03, 08:33   

Akurat nie zrobiłem screena, ale chodzi o tą wersję iGO 8.31 na PC przerobioną przez chłopaków z RU :lol: (wstawił kolega Bismar na chomika parę postów wyżej). Tam były dołączone 2 skórki : Dimka i GJ6.18(800x480). W dimce jest ok a w GJ wygląda to tak że polu 2-go manewru (czarny prostokąt) - odległość do tego manewru w m jest po lewej stronie i ikona manewru (skręt, wjazd na prom, autostradę itp) jest też po lewej stonie pola nałożona na odległość. Po prawej stronie pola manewru pusta część. Nikt nie używał tej wersji iGO na PC/laptopie ze skórką GJ6.18 i nie widział na symulacji takiego wyświetlania? Nie chce mi się wierzyć :-?

[ Dodano: 2011-06-04, 12:13 ]
Zmieniałem różne ustawienia i okazuje się że problem występuje tylko w przypadku ustawienia wyświetlania bieżącego manewru jako duży lub b.duży. Drugi manewr wyświetlany jest wówczas nieprawidłowo, po ustawieniu 1 manewru jako średni lub mały problem znika :-/ Widocznie jest jakiś błąd w skórce GJ_6.18(800x480).
_________________
Greg
 
 
 
armin84 
GPS instruktor



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 28 Lut 2010
Posty: 540
Skąd: Gůrny Ślůnsk
Wysłany: 2011-07-02, 13:14   problem z nowymi mapami iGo na PC

pobrałem iGo na PC (jakieś takie stare, mapy z 2008 r.) i wrzuciłem nową mapę iGo z 2011 r., no i niestety iGo nie widzi tej mapy tylko tę starą mapę ;/ mapę skopiowałem do folderu content\map - rozszerzenia map są te same (*.fbl) ;/ czy da się je jakoś wczytać? czy jestem skazany na stare mapy do iGo na PC albo jest jakaś nowsza wersja iGo na PC, co by mi odczytała te mapy?
_________________
http://chomikuj.pl/armin84/dh --> zapraszam po nowości po uaktualnieniu chomika, hasło: venturak -> mp3, seriale HD, filmy HD, programy tv HD, bajki, xxx HD
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-07-02, 13:27   

armin84, podaj numerek tego Igo ,bo z tego co wiem to nie wszystkie nowsze mapy działają ze starszymi wersjami.
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
armin84 
GPS instruktor



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 28 Lut 2010
Posty: 540
Skąd: Gůrny Ślůnsk
Wysłany: 2011-07-02, 13:47   

pisze iGo8 a dalej już nic ;/ zresztą na PC było chyba tylko jedno iGo :)
_________________
http://chomikuj.pl/armin84/dh --> zapraszam po nowości po uaktualnieniu chomika, hasło: venturak -> mp3, seriale HD, filmy HD, programy tv HD, bajki, xxx HD
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-07-02, 14:04   

armin84 napisał/a:
zresztą na PC było chyba tylko jedno iGo :)

Zdecydowanie nie jedno :-) Zobacz ten post http://www.my-navia.pl/vi...p=269871#269871 oraz wcześniejsze.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
armin84 
GPS instruktor



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 28 Lut 2010
Posty: 540
Skąd: Gůrny Ślůnsk
Wysłany: 2011-07-02, 14:20   

no to 8.0 iGo :) ściągam teraz nowsze może te mapy zadziałają
_________________
http://chomikuj.pl/armin84/dh --> zapraszam po nowości po uaktualnieniu chomika, hasło: venturak -> mp3, seriale HD, filmy HD, programy tv HD, bajki, xxx HD
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-07-02, 14:23   

Cytat:
no to 8.0 iGo

Na tym na pewno nowsze mapy by nie działały .
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
armin84 
GPS instruktor



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 28 Lut 2010
Posty: 540
Skąd: Gůrny Ślůnsk
Wysłany: 2011-07-03, 08:03   

tak, mam już iGo 8.3 i działają, dzięki ;)
_________________
http://chomikuj.pl/armin84/dh --> zapraszam po nowości po uaktualnieniu chomika, hasło: venturak -> mp3, seriale HD, filmy HD, programy tv HD, bajki, xxx HD
 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2011-08-28, 21:46   Chuck88's AVIC Emulator for WinCE5

Jeszcze jeden Emulator wince wraz z pakietem iGO8, sprawdziłem - działa na PC.
Ze wskazanego linku należy pobrać program rozpakować i uruchomić instalator "standalone_emulator_V1.exe", następnie do kat Map (w iGo-chuck88) należy wkopiować plik mapy np. "Poland_NQ_2010.Q3_101214_.fbl", opcjonalnie można wgrać budynki oraz POI.
Emulator po zainstalowaniu uruchamiamy plikiem RUN_iGo_Chuck88.bat.

LINK:
http://avic411.com/index....ge__tab__topics

 
 
greg1704 
Waypoint


Dołączył: 22 Maj 2010
Posty: 54
Wysłany: 2011-10-14, 19:40   

Panowie jeszcze wracając do wersji iGO8.3.1.59883_PC. Czy powstała może skórka obsługująca wyższe rozdzielczości niż 800x480 (np. Gurjon albo Dimka). 800x480 na lapku chodzi dobrze ale jednak (ze względu na małe okno) przydało by się coś wyżej np 1280x800. Czy jest to w ogóle możliwe?
_________________
Greg
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10