Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
lark 50.4 BT i inne programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
mepsik
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Paź 2010
Posty: 10
Wysłany: 2011-07-08, 13:41   lark 50.4 BT i inne programy nawigacyjne

Witam!! mam właśnie nowo zakupioną navi Lark 50.4 BT i chcę odblokować windowsa tak jak to robiłem z lark 35.4 (z tamtej byłem bardzo zadowolony ale niestety została skradziona :(()

więc mam pytanko jak dokładnie podejść do odblokowania windowsa w tym typie larka ??

za wszystkie propozycje będę wdzięczny :))
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-07-12, 08:37, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-07-08, 19:49   

Na pewno chcesz wywalić menu i mieć czystego Windowsa?
On nie ma autostartu programu navigacyjnego nie?
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
mepsik
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Paź 2010
Posty: 10
Wysłany: 2011-07-09, 12:00   

Sorki ale chyba źle to napisałem :( chodzi mi o ty by zrobić tak jak miałem w poprzedniej navi 35.4 czyli oryginalną mapę map bez karty w slocie a w momęcie gdy wkłożę kartę to żeby działała AM

właśnie nie wiem jak to zrobić ?? bo gdy włożę kartę z AM i zmienię ścieżkę dostępu to pięknie działa mi AM ale jak wyjmę kartę to navi nie może znaleść ścieżki do mapy i muszę to zmieniać ręcznie :( jak to zrobić by nie trzeba było za każdym razem zmieniać ręcznie ścieżki dostępu ??
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-07-09, 12:29   

mepsik, prosty skrypt MortScripta na urządzeniu
Kod:
Jeśl istnieje plik blabla to uruchom bla bla inaczej uruchom blabla
Pełno takich jest na forum.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
mepsik
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Paź 2010
Posty: 10
Wysłany: 2011-07-09, 12:37   

może i jest pełno tych skryptów na forum ale czy mógł bym prosić o podanie jakiegoś konkretnego (skąd go ściągnąć i jak i gdzie zainstalować ) byłbym bardzo wdzięczny :))prosi
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-07-09, 12:42   

Kod:
wersja = DirExists("\NAZWA KARTY PAMIECI")
If (wersja=1)
Run("\Program z karty\exe.exe")
Else
Run("\NANDFlash\LarkMap\LarkMap.exe")
EndIf

A istrukcja uruchamiania jest w FAQ i w instrukcji obsługi twojej nawigacji.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
mepsik
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Paź 2010
Posty: 10
Wysłany: 2011-07-09, 12:48   

no to zaczynam zabawę :)) dzięki wielkie myślę że nic nie skopię hihihi
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-07-09, 13:53   

W 70.0 jest ResidnetFlash a nie NANDFlash (karta to SDMMC).
To mediatek wiec to to samo co GC7066.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-07-09, 14:08   

dasior591, to tylko wzór. Karta też się nie nazywa: \NAZWA KARTY PAMIECI lub \Program z karty\
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
mepsik
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Paź 2010
Posty: 10
Wysłany: 2011-07-09, 14:21   

:(((( i wyskakuje mi komunikat :

Brak pliku
SDMMC\Automapa.EU\AutoMapa.exe.


coś nie działa :(


bez karty w slocie orginalna MM startuje pięknie ,ale z włożoną kartą na której mam AM niestety pojawia się właśnie ten komunikat i AM nie startuje
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-07-09, 14:26   

mepsik, ten plik ma być na urządzeniu , aby zawsze dzialał.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
mepsik
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Paź 2010
Posty: 10
Wysłany: 2011-07-09, 14:30   

czyli mam sam plik AutoMapa.exe. z karty przenieść do ResidnetFlash ?
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-07-09, 14:36   

mepsik, musisz jako program nawigacyjny wybrać skrypt MortScripta (on ma być na urządzeniu) i w zależności od tego, czy jest karta lub jej nie ma będzie uruchamiać różne programy.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
mepsik
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Paź 2010
Posty: 10
Wysłany: 2011-07-09, 15:05   

w FAQ pisze :Jak uruchomić skrypt MortScripta?

1. Pobieramy: http://www.sto-helit.de/d...ript-4.3b11.zip
2. Wypakowujemy
3. Kopiujemy zawartość folderu \bin\PNA\ jeśli chcemy uruchomić skrypt na nawigacji lub \bin\PC\ jeśli chcemy uruchomić skrypt na komputerze
4. Tworzymy plik Autorun.mscr i wklejamy do niego swój skrypt
5. Uruchamiamy z pliku Autorun.exe

pobrałam ten programik i w folderze \bin\PNA\ utworzyłem notatnikiem ten skrypt który mi podałeś (oczywiście przerobiony) i teraz do navi wkleiłem na ResidnetFlash ten plik PNA (dobrze ?) czy mam oprócz tego pliku skopiować jeszcze z pobranego programu z folderu setup plik MortScript-4.3b11-PNA aplikacja exe ?? i jeżeli tak to gdzie wrzucić aplikację a gdzie ten przerobiony folder PNA ??
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-07-09, 15:38   

mepsik, musisz skopiować całą zawartość katalogu PNA
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10