Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2010-12-15, 07:49
lark 43.3 odblokowanie ?
Autor Wiadomość
grobik 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Gru 2009
Posty: 77
Wysłany: 2011-03-13, 00:02   

jacekp1313 napisał/a:
Dzięki za spis plików/procesów.

I prośba o testy. W linku KLIK uproszczona wersja AdJi (bez programów, tylko CeCommander, menedżer zadań, klawiatura i notatnik)) do sprawdzenia skryptów startowych; instrukcja w środku

Powinno być tak: z kartą w slocie po kliknięciu w NAWIGACJA startuje AdJa, bez karty - LarkMap. Po wyłączeniu AdJi (krzyżyk w lewym dolnym rogu) powinno wrócić fabryczne menu Larka


Na moim Larku 43.3 zadziałało. Musiałem tylko pozmieniać w ścieżkach z Nandaflash na FLASH. Ten Lark widzi kartę zewn. jako SDMMC. Dzięki!
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18828
Wysłany: 2011-03-13, 13:35   

Czy mógłbys podac skorygowany plik mscr?
_________________

 
 
grobik 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Gru 2009
Posty: 77
Wysłany: 2011-03-13, 23:09   

startx.mscr :
wersja = DirExists("\SDMMC")
If (wersja=1)
Kill("launcher.exe")
Kill("startup.exe")
RunWait("\FLASH\Adja\AdJa.exe")
Run("\Windows\startup.exe")
EndIf
If (wersja=0)
Run("\FLASH\LarkMap\LarkMap.exe")
EndIf

Są jednak problemy:
1. lewy x w menu AdJa tylko na chwilę włącza menu Larka -niczego nie można w nim uruchomić. Po wyjęciu karty SDMMC ta opcja działa.
2. nie działa przycisk wyłączający Larka. Dopiero reset navi pozwala ją wyłączyć...
 
 
Kri$u
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Sty 2011
Posty: 5
Wysłany: 2011-04-23, 14:20   

Czy coś w temacie odblokowania 43.3 ruszyło? :)
 
 
remix1984
Waypoint


Dołączył: 04 Paź 2008
Posty: 64
  Wysłany: 2011-07-10, 23:42   Gdzie jest LARK MENU orginalne "ROZWIAZANE"

Witam.
Sprawa wygląda tak :) odblokowałem sobie windoze tak jak chciałem tj: Jest karta to jest Windoza :) nie ma karty to jest po prostu nawigacja Larkowa.

Tylko teraz pojawia się pytanie: Jak z poziomu WinCE przejść do LarkMenu ?

Na 50.3 można było skrót wyciągnąć z jakiegoś tam folderu $msd$ czy jakoś tak i dało się wrócić z ce do menu

a tu za chiny nie mogę zlokalizować pliku. gdzie się ukrywa? jak szukać? jakieś pomysły?


EDIT:
No i sam sobie odpowiedzialem na pytanie :mrgreen:
Pomogl mi w tym WIN7 w wydaniu na larka 50.1 przez jednego z naszych kolegow...
bowiem jest tam odnosnik na pasku zadan Lark a w nim miedzy innymi skrot do menu orginalnego... ktory o dziwo dziala i z tym larkiem :)

jak by co
Cytat:
\mesada\$MSD$\App\launcher.exe"
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18828
Wysłany: 2011-07-11, 10:15   

Może ktoś spróbuje innej wersji AdJi TUTAJ z poprawionym włączaniem fabrycznego menu Larka (wykorzystałem pomysł kol. remix1984 z postu wyżej)

Opis
0. Wyłączyć autostart programu nawigacyjnego
1. Rozpakować pliki (powstanie folder AdJa z ok. 85 plikami
2. Folder Adja skopiować do NANDFlash
3. Jako program nawigacyjny ustawić NANDFlash\Adja\startx.exe
4. Gdy karta SD będzie w czytniku uruchomi się AdJa jeśli w nawi nie będzie karty wystartuje fabrycznie zainstalowany program nawigacyjny

X powinien wyłączyć AdJę i włączyć menu Larka

Wersja bez większości programów, przycieta poniżej 1MB, aby pobrać bez rejestracji. Po testach powstanie wersja pełna

[ Dodano: 2011-08-04, 09:28 ]
Jest ponad setak pobrań skryptu - i żadnej uwagi. Czyzby wszystkim sie popsuły urządzenia podczas prób :?: :-D
_________________

 
 
3re
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Sie 2011
Posty: 6
Wysłany: 2011-08-17, 13:51   

Już jest dobrze :) Tylko gdy dodaje do menu Programs skróty to mi je po resecie usuwa.
Umieszczam je w folderze \Windows\Programs i działa dopóki niewyłączne i nie włączę nawigacji to są i wszystko działa więc w czym jest problem ?

Pliki z http://chomikuj.pl/jajace...3,771347845.zip
a programy do nawigacji http://chomikuj.pl/Mireq86
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18828
Wysłany: 2011-08-17, 13:56   

Co do plików z mojego gryzonia, to
Cytat:
Wszystkie pulpity i odblokowania w tym folderze są przeznaczone wyłącznie do testów i żadne znalezione w nich błędy nie będą poprawiane. Używanie bez kontaktu ze mną na własną odpowiedzialność
Do użytku proszę instalować gotowe wersje - w innych folderach

Nieznikające skróty: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573
_________________

 
 
3re
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Sie 2011
Posty: 6
Wysłany: 2011-08-17, 15:47   

Ok, dziękuje za wszystkie odpowiedzi i za pomoc.
Pozdrawiam
 
 
jacula6
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 02 Cze 2008
Posty: 750
Wysłany: 2011-10-17, 20:54   

witam szukam pulpitu działającego do larka 43.3 :lol:
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18828
Wysłany: 2011-10-17, 21:24   

Na przykład (alfabetycznie) AdJa, AnnA, DavX i pewnie wiele innych...
_________________

 
 
jacula6
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 02 Cze 2008
Posty: 750
Wysłany: 2011-10-17, 21:59   

mam larka 43.3 i pulpity nie działają ? nie wiem ale może macie Backup do niego dobry a póżniej będe wgrywał wszystkie po koleji ?bo ta navi się mi zawiesza przy wgraniu pulpitów??
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18828
Wysłany: 2011-10-17, 22:06   

A wgrywasz wersje przeznaczona dla 43.3? Dokładnie według opisu?
I opisz szczegóły w wątku, z którego pobrałes ten pulpit.
_________________

 
 
jacula6
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 02 Cze 2008
Posty: 750
Wysłany: 2011-10-17, 22:12   

teraz nie wiem z kąd pobrałem bo dużo ich pobrałem i nic wgrywałem je na karte i do Flash i nic bez skutku ? mój lark nie ma folderu NANDFLASH tylko FLASH ...acha ten lark był już kiedyś robiony...
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18828
Wysłany: 2011-10-17, 22:36   

No to pobierz ponownie na przykłąd Adję i zainstaluj.
Albo Annę.

Oczywiście, w wersji na Twoje urządzenie
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,15 sekundy. Zapytań do SQL: 10