Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-01-17, 17:52
LarkMap - problemy z aktualizacją/rejestracją
Autor Wiadomość
andre121 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Kwi 2011
Posty: 6
Skąd: Bytom
Wysłany: 2011-04-07, 15:09   

Tylko,nie wiem czy mogę teraz wgrać spowrotem tą starą wesję na którą mam klucz licencyjny...jakby ktoś był teraz przy kompie a mi podpowiedział, jak nie to spróbuję choć ze strachem :shock:
 
 
jerzy3311 
Waypoint


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 05 Wrz 2009
Posty: 136
Wysłany: 2011-04-07, 20:35   

Spróbuj podmienić plik startowy LarkMap.exe z odblokowanej wersji 10.5 na którą masz klucz - powinno odblokować mapy i działać. Ja tak zrobiłem i mapy mam odblokowane - nie wiem jak będzie działać w realu bo jeszcze nie próbowałem.
_________________
Był Lark 43.1, jest Modecom MX2 i MX3
 
 
andre121 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Kwi 2011
Posty: 6
Skąd: Bytom
Wysłany: 2011-04-07, 21:22   

Czyli Jerzy, teraz skopiować LarkMap.exe do kompa i jak zainstaluję nową aktualizację mimo komunikatów o braku rejestracji to potem podmienić na ten skopiowany ? :-D Jak przyjedziesz to daj znać że działa... :-)
Wcześniej wróciłem do tej orginalnej wersji 10.5 i działa wszystko!zapisane wcześniej adresy też zostały :-D
pozdrawiam :lol:
 
 
jerzy3311 
Waypoint


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 05 Wrz 2009
Posty: 136
Wysłany: 2011-04-07, 22:08   

Podmienić na skopiowany z działającego 10.5, następnie reset i po włączeniu programu sprawdzić w Ustawienia>Lark Map Info>Wersja oprogramowania>Informacje o licencji i tam we wszystkich 3 liniach powinien być wpis zarejestrowane.
Na razie nie mam możliwości sprawdzenia w trasie - auto w warsztacie.
_________________
Był Lark 43.1, jest Modecom MX2 i MX3
 
 
radekg32
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 22 Maj 2011
Posty: 25
Wysłany: 2011-05-24, 14:25   Lark 50.3 rejestracja problem

Witam,jak w temacie mam problem z rejestracja :-( -mianowicie jesli wchodze w opcje larka info to mam 3 linijki na temat oprogramowania i pisze ze produkt jest zarejestrowany juz,natomiast jesli wchodze na strone http://www.larkmaps.pl po zalogowaniu i wejsciu w zakladke "Dodanie aplikacji" wpisuje swoj klucz licencyjny....... i mam taki komunikat "Podana licencja jest przypisana do innego konta"........... :shock: Czy ktos mi powie o co chodzi ? Niestety serwis nie odpowiada ani na maile ani nikt nie odbiera tel.

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2011-05-24, 14:29 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Dołączyłem do istniejącego wątku
Proszę o przestrzeganie regulaminu forum - punkt 4
 
 
Jacobobo 
Navi Expert
Doktor Traktor



Wiek: 99
Dołączył: 12 Kwi 2010
Posty: 396
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-05-24, 20:31   

Napisz do nich skutecznie . Ja miałem to samo i ten sam problem . Albo zadzwoń do nich nas podany poniżej numer . Mi przypisali do konta licencję i już mogę pobierać aktualizacje . Co prawda trwało to cały dzień roboczy . Infolinia, pomoc techniczna (22) 483 11 55 e-mail: pomoc@larkmap.pl
_________________
Lark 50.3 win ce 5.0
 
 
peptek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Wrz 2010
Posty: 9
Wysłany: 2011-09-15, 07:29   

Mam taki problem. Kupiłem Larka 50,3. Zaktualizowałem mapę na stronie Larka, ale zaraz potem zaniosłem go do sklepu (miał mały mankament) i zamieniłem na Lark 50,6HD Postanowiłem zaktualizować nowego Larka 50,6 przez ściągnięty już plik z aktualizacją do poprzedniego modelu i wszystko poszło ok. Wcześniej jak szukałem w Larkmapie na urządzeniu w info klucza licencyjnego to nie było tam nic o licencji i kluczu(stąd moja decyzja o takiej formie aktualizacji map. I tutaj nastapił problem. Przy próbie uruchomienia larkmapy.exe pojawia się plansza startowa i od razu komunikat o pliku NAVIGO -"error kernel configuration" Inne mapy na karcie wchodzą(AM i IGO) larkmap nie chce. Sciagałem z netu kilka wersji Larkmap(gotowce) instalowałem i na karcie i w Nandflach i to samo. Ten sam komunikat. Próbowałem podmienić pliczek konfiguracyjny Navigo.ini z innej wersji, ale on cały czas powraca w starej wersji z pustką w rejestrze. Podmieniałem exeki i nic. Wywaliłem całkiem Larkmap wgrana firmowo i wrzucałem świeże i nic. Ten sam komunikat. Wychodzi na to, ze jest to jakaś blokada larkmapy. Dzwoniłem do serwisu i kazali mi przysłać do nich. Nie chce odsyłać i proszę o pomoc. Może ktos zna sposób na to ;-) Podaje mój nr GG 8841985 i mail peptek@interia.pl
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18827
Wysłany: 2011-09-15, 08:19   

A wersję z forum testowałeś? http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=29124

Albo http://www.my-navia.pl/vi...ghlight=larkmap
_________________

 
 
peptek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Wrz 2010
Posty: 9
Wysłany: 2011-09-15, 08:36   

Raczej tak Juz kilka wersji wrzucałem i caly czas ten sam monit

[ Dodano: 2011-09-16, 00:16 ]
Widzę, że problem polega na tym, ze przy każdej instalacji potrzebny jest klucz którego niestety nie posiadam. Nie mogę wejść do larkmap gdzie jest zapisany klucz i tu jest raczej pies pogrzebany. Może zna ktoś jakiś sposób, żeby to ominąć albo wyłuskać klucz?

[ Dodano: 2011-09-16, 00:18 ]
Doszedł do tego jeszcze jeden problem, że w TC nie mogę teraz otworzyć katalogu WINCE. Mam wtyczke zainstalowana i przedwczoraj jeszcze mogłem normalnie uzyskac dostęp do katalogu a teraz widzi go TC ale nie otwiera

[ Dodano: 2011-09-16, 15:51 ]
Udało mi się wrzucić Navigo 9 z linku powyżej i chodzi. Jest tylko jeden problem. Nie widzi mapy i pokazuje sie komunikat "Nie wczytano pełnych danych" kiedy chcę cokolwiek zrobić tzn wpisać adres czy nawigować. Tak jakby nie było mapy. Uruchamiam ją z pliku Mapy-navigo.exe. Próbowałem też innej ścieżki i lipa

[ Dodano: 2011-09-17, 01:19 ]
Temat zamknięty. Poradziłem sobie Dzieki Jacekp 1313
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 108
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-12-29, 19:58   

Spartan82, i dołączona instrukcja dla użytkownika na ten temat nic nie pisze :?:
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
Spartan82 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Cze 2011
Posty: 9
Wysłany: 2011-12-29, 20:14   

Nie nawet na stronie Larka szukałem i też nic nie ma. Tam gdzie powinien być ten klucz to go nie ma.
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 108
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-12-29, 21:04   

Spartan82, może to naprowadzi Cię na właściwy trop :arrow: http://www.larkmap.pl/dop..._urzadzenia.pdf .Pozdrawiam życzę szczęśliwego Nowego Roku i szampańskiej zabawy :-D :lol:
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
Spartan82 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Cze 2011
Posty: 9
Wysłany: 2011-12-29, 21:34   

Właśnie u mnie nie ma tego Klucza Licencyjnego, tak jak tutaj jest pokazane :-/
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2011-12-30, 06:54   

Pisz lub dzwoń do serwisu LarkMap
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
rebelbb 
azymut


Dołączył: 04 Lut 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-02-04, 11:23   Problem z wyborem miejsca lokalizacji

Witam

Chciałbym zaktualizaować mapę w Larku 35.8 niestety po uruchomieniu Lark map menager w miejsce wyboru instalacji nie ma możliwości wpisania scieżki. GPS jest podłączony i zsynchronizowany ActiveSync. Chciałbym zrobic aktualizację na wewnętrznej pamięci a nie na karcie SD. Dlaczego nie mogę wpisać lokalizacji ?

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2012-02-04, 21:22 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Dołączyłem do istniejącego wątku
Przypominam o regulaminie forum - tu punkt 4
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11