Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: jacekp1313
2015-04-19, 09:09
TomTom na Win CE 6
Autor Wiadomość
bomba63 
guru
Bombuś



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 11 Sie 2010
Posty: 1047
Skąd: Turoń
Wysłany: 2011-10-14, 05:54   

kubuswujo, a gdy odpalasz w finale juz tt to zapisuje ci trase która wyznaczyłes na emulatorze
_________________
Gość
Nie pomagam na PW !!




http://tb7.pl/polecam,bomba63,23329
 
 
 
kubuswujo
Waypoint


Dołączył: 07 Wrz 2008
Posty: 19
Wysłany: 2011-10-14, 09:33   

Na emulatorze jak nawet włącze drugi raz emulator to się zapisuje ale jak włącze na larku to za pierwszym razem nie mogę wejśc dalej bo mam że nieprawidłowy klucz mapy należy aktywować a za drugim razem włącza się i zaraz wyskakuje komunikat o braku pamięci
 
 
bomba63 
guru
Bombuś



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 11 Sie 2010
Posty: 1047
Skąd: Turoń
Wysłany: 2011-10-14, 12:57   

a cukrowałes mape jakim patcherem
_________________
Gość
Nie pomagam na PW !!




http://tb7.pl/polecam,bomba63,23329
 
 
 
kubuswujo
Waypoint


Dołączył: 07 Wrz 2008
Posty: 19
Wysłany: 2011-10-14, 19:00   

nie tylko aktywowałem ją tym Albert's easy activator...

Myślałem że meta i plik dtc w mapie wystarczy:]
A o co chodzi z cukrowaniem mapy patchem??
Możesz wyjaśnić dokładniej??
Jakie programy ?
manual?

Z góry dzięki, w sobote bedę własnie potrzebował GPS i fajnie jak bym zdążył do jutra wieczór:]
 
 
bomba63 
guru
Bombuś



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 11 Sie 2010
Posty: 1047
Skąd: Turoń
Wysłany: 2011-10-14, 20:10   

Cytat:
nie tylko aktywowałem ją tym Albert's easy activator...

Myślałem że meta i plik dtc w mapie wystarczy:]
o to mi chodziło
_________________
Gość
Nie pomagam na PW !!




http://tb7.pl/polecam,bomba63,23329
 
 
 
matek300
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Paź 2011
Posty: 8
Wysłany: 2011-10-14, 23:22   

witam, ściągnąłem gotowca od Grapcia wypakowałem zgrałem na kartę ale jak wchodzę w plik TT7 Navigator.exe uruchamia się TomTom lecz pokazuje że aktywacja nie powidła się :(

mam wgrana mapę Europe_Central_875.3615 .

Próbowałem także przez emulator i efekt jest taki sam...


Proszę o pomoc....

pozdrawiam
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9636
Wysłany: 2011-10-14, 23:36   

A jak aktywujesz? Opisz dokładnie
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
kubuswujo
Waypoint


Dołączył: 07 Wrz 2008
Posty: 19
Wysłany: 2011-10-15, 22:00   

ściągnąłem gotowca od Grapcia niestety to samo kurde:/:/

uruchamia sie mówi że mapa nie aktywowana po czym
później jak aktywuje ją albert's easy activator wyskakuje komunikat że za mało pamięci:/
myślałem że coś źle robie ale teraz to już sam nie wiem jak nawet gotowiec nie pomógł
:/
 
 
matek300
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Paź 2011
Posty: 8
Wysłany: 2011-10-16, 22:43   

witam, udało mi się aktywować TomTom-a. :)
Mam tylko problem jak zrobić aby TomTom zapamiętywał ulubione .... bo przy każdorazowym wyjściu z nawigacji są one tracone :(

proszę o pomoc....
 
 
wacos
azymut


Dołączył: 25 Maj 2010
Posty: 4
Wysłany: 2011-10-23, 13:00   

Witam

posiadam radio samochodowe z navigacją na WIN CE 6.0 SAT NAV
zrobiłem wszystko wg instrukcji grapcia instrukcja

w emulatorze działa idealnie, następnie wkładam kartę do urządzenia w aucie, ale niestety nadal pokazuje, że mapa ma zły kod, potem wywala tradycyjny już błąd o braku pamięci.

Problem w tym jak spatchować mapę na urządzeniu, którego nie można podłączyć pod laptopa, wprawdzie ma wejście USB, ale tylko do pendrivów lub czegoś w tym stylu..???

ma ktoś jakiś pomysł?
automapa i IGO 8 działają bez problemu,ale jakoś ich poprostu nie lubie...:)
pozdro
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3469
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2011-10-23, 14:34   

Mapy nie patchujesz w urządzeniu tylko w komputerze. Gdzie masz navcore z mapą?
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
bomba63 
guru
Bombuś



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 11 Sie 2010
Posty: 1047
Skąd: Turoń
Wysłany: 2011-10-23, 17:35   

wacos, cos robisz nie tak bo ja mam cos podobnego http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=30324 i działa bezproblemowo
_________________
Gość
Nie pomagam na PW !!




http://tb7.pl/polecam,bomba63,23329
 
 
 
wacos
azymut


Dołączył: 25 Maj 2010
Posty: 4
Wysłany: 2011-10-23, 20:35   

bomba63 napisał/a:
wacos, cos robisz nie tak bo ja mam cos podobnego http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=30324 i działa bezproblemowo


popatrze jeszcze raz po kolei,
a wszystko to co w poradniku robiłem już na karcie SD, nie na kompie więc powinno działać, poszukam jeszcze innych poradników,
acha zauważyłem, że gdy TT działa w emulatorze i planuję trase A-B nie zmienia się wogóle plik mapsettings.cfg A mimo to jak ponownie odpalę TT to pamięta trasę....może to jest problem...
 
 
mkkk23 
azymut



Dołączył: 30 Gru 2009
Posty: 1
Skąd: Dolnośląskie
Wysłany: 2011-10-25, 17:11   

Witam wszystkich.
Po wielu próbach w końcu zainstalowałem TT 7.910 na Mio Spirit 670 z mapą Central Europe 875.3675.Podziękowania dla Grapcia za tutorial.
Jednakże mam pytanie do Bomby63 odnośnie aktualizacji mapy przez Mapshare, bo u mnie po aktualizacji faktycznie
nie było przeliczania trasy i mogłem zapisywać UM-y, ale tylko do pierwszego uruchomienia TT. Po każdym następnym wszystko wraca do stanu poprzedniego, czyli znowu wyliczanie trasy itd..
Bomba63 czy u Ciebie dalej jest wszystko ok?
Jeszcze jedna uwaga dotycząca wcześniejszego postu odnośnie komunikatu:
"Application MortScript.exe encountered a serious error and must shut down",
u mnie było to samo. Rozwiązanie to zamiana plików TOOLHELP.DLL wielkości 6KB na 7KB, i dogranie TOOLHELP.DLL do każdego katalogu wszędzie tam gdzie jest plik MortScript.exe.
Plik TOOLHELP.DLL 7KB na chomiku.
http://chomikuj.pl/mkkk23...,1115764136.rar
 
 
 
DonVitek 
młodszy inspektor GPS
DonVitek


Wiek: 37
Dołączył: 09 Kwi 2011
Posty: 12
Wysłany: 2011-11-01, 20:34   

hej. czy komus udalo sie uruchomic tomtom na modecom mx2 hd.
zainstalowalem paczke od Gapcia i zrobilem dokladnie tak jak jest w opisie i dalej mi wyskakuje blad o malej ilosci pamieci a urzadzonko ma 128. ktos ma jakies pomysly jak uruchomic tomtom?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10