Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
SZukanie portu TMC
Autor Wiadomość
sandra 
Navi Expert



Dołączyła: 26 Mar 2009
Posty: 461
Skąd: GORY
Wysłany: 2011-10-30, 15:22   SZukanie portu TMC

Witam , nie wiem czy dobry dział na to pytanie , podczas skanowania programem TMC.exe program pokazuje oczywiscie częstotlowość a obok w nawiasie jest cyfra 2 co oznacza ta cyfra ?? Jeśli zły dział proszę przenieść .
_________________
MIO SPIRIT 7500
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-06-13, 13:27, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9629
Wysłany: 2011-10-30, 16:51   

Zauwazyłem, że cyfra 2 jest przy stacjach, na których jest cokolwiek w wierszu w RDS QUALITY. A zero, gdy pasek jest pusty
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
sandra 
Navi Expert



Dołączyła: 26 Mar 2009
Posty: 461
Skąd: GORY
Wysłany: 2011-10-30, 17:38   

a czy jest jeszcze jakiś program o podobnym działaniu ?? a może lepszym ??? :-)
_________________
MIO SPIRIT 7500
 
 
maciekk 
Waypoint



Dołączył: 31 Paź 2011
Posty: 71
Skąd: DOLINKA
Wysłany: 2011-10-31, 17:05   

Czytalem na forum ze jest jeszcze podobny program , a nazywa sie jesli dobrze pamietam GNS tester. exe
_________________
MIO SPIRIT 487 PL TMC
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18858
Wysłany: 2012-07-29, 19:41   

Krótkie info o szukaniu portu TMC w naszym urządzeniu

Podstawowe programy - w zależności od procesora/odbiornika TMC:
- GNS_TMC.exe
- TMCDemo.exe
- RoyalTek TMC Demo.exe
http://chomikuj.pl/jajace...09.zip(archive)

Ten pierwszy po uruchomieniu pokazuje okno


Rozwijamy i wybieramy port, na którym widać TMC i zatwierdzamy OK. Pojawia się okno


Klikamy na >> (lub <<) i rozpoczyna się wyszukiwanie komunikatów TMC. Gdy wszystko jest OK, widzimy komunikat "TMC Avaliable" oraz częstotliwość, na której złapano sygnał (czyli RMF FM) - jak na powyższym screenie


W drugim trzeba ręcznie wybrać port i prędkość

Mirror: http://archiv.navigyurci....k/hbkfull_2.jpg


Ten trzeci program na moim sprzęcie nic nie pokazuje (pusta niebieska plansza z OK i X) - może ktoś inny dopisze krótką instrukcję ze zdjęciami
Na razie suchy opis: http://www.my-navia.pl/vi...p=340093#340093


Jeśli nie wykryje (żadnym programem), to albo urządzenie nie widzi odbiornika TMC, albo port jest zablokowany przez jakiś proces (przykładowo Mio 580: http://www.my-navia.pl/vi...p=360740#360740 )
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11