Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2010-03-26, 22:17
Navigon 7310 - odblokowanie
Autor Wiadomość
axa171
azymut


Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-05-26, 19:50   Navigon 7310 - odblokowanie

Witam kolegów.
Czy ktoś może próbował odblokować Navigona 7310?
 
 
meloniada
azymut


Dołączył: 19 Cze 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-06-19, 08:13   

Witam.
A czy próbowałeś na kartę wrzucić plik tak jak się to robi w 8110. Jeżeli nie to polecam spróbować. Tutaj masz link do strony z plikiem zaraz pod opisem 8110. Daj znac czy poszło Odblokowanie Navigon 8110
 
 
jannaszek
Waypoint


Dołączył: 30 Sie 2009
Posty: 118
Wysłany: 2010-03-26, 22:06   odblokowanie navigon 7310

Witam,okazało się że jest chyba bardzo mało posiadaczy tej nawigacji,bo nie jest możliwe zaczerpniecie jakiejkolwiek informacji na temat odblokowania.
Czy naprawde nikt tego nie robil?
Ja przeprowadziłem kilka prub, dedykowanych innym modelom z win ce,ale bez rezultatu.
Proszę o jakieś sensowne podpowiedzi.


tzn znalazłem przed chwilą coś takiego : http://chomikuj.pl/trojan...i+Navigonow.rar
rzeczywiście działa ,lecz nie bardzo mi się zgadza z opisem ,bo nie mogę się dostać do flashdisk,ale zadziałało z karty sd.
No i nie wiem jak tego używać ,bo po wgraniu ,nie mogę odpalić navigona,bo plik autorunce zastapił plik navigona,po przywróceniu autorun navigona, znika ten sliczny pulpit-jestem świeżo, w trakcie prób,więc pewno potrzeba trochę czasu, aby to rozpracować,lub jakiejś
pomocy,ale na tą,- widzę nie ma co liczyć.
Jest to dośc żmudne ,bo kontaktuje się z bratem przez skype który ma tą navi ,a mieszka we frankfurcie.
Pewno prościej byłoby dać te 4 dychy na allegro,ale co wtedy z zasadami,i wrodzonym uporem?Pozatym drażni mnie ten sposób łatwego zarabiania,teoretycznie legalnie.
Any way,pulpit już mam.
pozdrawiam
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-03-27, 14:10   

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=1389 + kopia rejestru
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18783
Wysłany: 2010-03-27, 14:31   

A jaką nazwę nadałeś oryginalnemu plikowi navigona (autorunce.exe)? Czy go skasowałeś? Mam nadzieję, że nie.
W Twoim odblokowaniu pod ikonkę Navigona (w pliku main.ini) podpięte jest polecenie
Command = \My Flash Disk\autorunce.orig.exe
Jeśli plik startowy N. przemianujesz na autorunce.orig.exe to będzie sie włączał.
_________________

 
 
jannaszek
Waypoint


Dołączył: 30 Sie 2009
Posty: 118
Wysłany: 2010-03-28, 12:42   

Dzakus napisał/a:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=1389 + kopia rejestru


no i co mi po tym kazaniu które nic nie wnosi ani tobie ani mnie?Rzutem na tasme dotarłem okrezna droga do tego sposobu ,a tu doczekałem wykładów-czyz nie jasno podałem model7310,pytanie jak odblokowac pulpit..

Ta navigacja nie daje możliwości komunikacji ani przez active sync,ani przez kabel usb,owszem, komputer oznajmia ,ze wykryto nowe urzadzenie.
gdybym ją miał przed sobą, działo by się więcej i szybciej.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18783
Wysłany: 2010-03-28, 12:56   

jannaszek napisał/a:
czyz nie jasno podałem model7310,pytanie jak odblokowac pulpit...
Gdyby ktoś na forum ten model miał odblokowany, to znalazłbyś go w spisie odblokowanych nawigacji i o nic nie musiałbyś pytać. A skoro pytasz, to
Cytat:
"Żebyśmy mogli Ci pomóc musisz najpierw pomóc nam, a przynajmniej podać wiecej szczegółów".

O braku połączenia z PC też nic wcześniej nie pisałeś - mamy zgadywać?

jannaszek napisał/a:
Any way,pulpit już mam
Nawiasem mówiąc, skoro sobie poradziłeś, to może podziel się z innymi wiedzą, co i jak zrobiłeś...
_________________

 
 
jannaszek
Waypoint


Dołączył: 30 Sie 2009
Posty: 118
Wysłany: 2010-03-28, 12:57   

jacekp1313 napisał/a:
A jaką nazwę nadałeś oryginalnemu plikowi navigona (autorunce.exe)? Czy go skasowałeś? Mam nadzieję, że nie.
W Twoim odblokowaniu pod ikonkę Navigona (w pliku main.ini) podpięte jest polecenie
Command = \My Flash Disk\autorunce.orig.exe
Jeśli plik startowy N. przemianujesz na autorunce.orig.exe to będzie sie włączał.


Bardzo mi pomogłeś,będę to drążył z bratem na odległość,kopię oryginału zrobił,potem ją przywrócił,ale tylko z karty sd,bo dalej nie wejdę,pewno trzaba podać jakąś ścieżkę ,nie wiem jak odpalić ce comandera z słynnej apteczki.Pewno będzie ciężko to doprowadzić do końca bo brat nie kuma za wiele ,a chciałby mieć możliwość uruchamiania na navigonie IGO8,może AM SD,no i tego navigona,który kosztował 1200zeta.Pasuje zrobić back up flashdisk,pasuje mi tą navi mieć na stole.
Ale przy okazji ,grzebię w tych navigonach,mam 7.3.1 pda-chodzi na mio550,wrzuciłem 7.4.3,i ustawiam wszystkie możliwe kombinacje z portami gps,w odpowiednich plikach,niestety nie znajduje satelit-wiem że to inny temat,ale nie do końca.
dzięki za odzew,przepraszam za błędy,ale już nie mam sił do mojej klawiatur.I nie mam opcji klepnąć ci-pomógł
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18783
Wysłany: 2010-03-28, 13:12   

Co do połączenia z kompem: spróbuj powalczyć z ustawieniami ActiveSync (dla WinXP) według http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=1786 ; dla Visty - Windows Mobile Device Center
Sygnał GPS - faktycznie, może w dziale o Navigonie coś znajdziesz. Ew. zainstaluj VisualGPS (jest w Apteczce), zobaczysz, na jakim porcie pracuje Twój sprzęt. Może trzeba ustawic tryb NMEA?
_________________

 
 
jannaszek
Waypoint


Dołączył: 30 Sie 2009
Posty: 118
Wysłany: 2010-03-28, 13:39   

Wiesz, ja wiem że on działa u mnie Na gps com2, baude rate 4800,ale niejasne co ustawić dla tmc,które i tak nia działa ,no i conection type.. czy wszędzi 1lub 0,lub 2,bo jesli nie w kazdym pliku tak samo, to mi zycia braknie.

naprawde otworzyłes mi oczy odnośni 7310,przejrzałem ten plik main,ini i wiele zrozumiałem,w zasadzie mozna dodawać własne ikonki ,domniemuje.Active był odpalany z lapka,wiec nie wiadomo, może się uda czym innym powiadomie o wynikach .
Serdeczne dzięki ,once again.

[ Dodano: 2010-03-28, 16:02 ]
daję jeszcze raz linka do odblokowania NAVIGON 7310 http://chomikuj.pl/trojan...i+Navigonow.rar


cały pakiet wystarczy skopiować na sd,po czym reset navi-mamy pulpit
Niechaj będzie to naszym wspulnym dobrem wypracowanym.
Bo to ze nie ma tego w spisie, napewno nie oznacza że nikt tego i tu nie ma odblokowanego,lub wiedzy n/t temat.
Pozdrawiam

ps tutaj przy okazji wstawiam ustawienia gps dla mio550,dla navigon7.4.3
ale nieszbyt to szybko chodzi..

[Default Sensor Gps Serial]
ConnectionType=1
Port=4
BaudRate=4800
TimeOut=5
 
 
Pablo77
Waypoint



Dołączył: 16 Paź 2009
Posty: 159
Wysłany: 2010-05-23, 23:41   

No niestety na 7310 prócz MioMap 2008 i BlackEdition nic innego nie zadziałało, AM 6.5 po wybraniu profilu się restartuje, a IGO8 umiera i nie jest to wina POI. Na jednym czeskim forum gość też przez dłuższy czas walczył z tym modelem i w końcu znalazł rozwiązanie... SPRZEDAŁ GO :mrgreen:
 
 
humanus
Waypoint



Dołączył: 23 Mar 2009
Posty: 81
Wysłany: 2010-06-17, 15:22   

Witam,

Czy ktoś wpadł na pomysł jak odblokować nawigację z tematu?.
 
 
humanus
Waypoint



Dołączył: 23 Mar 2009
Posty: 81
  Wysłany: 2010-06-17, 15:50   

właśnie próbuję - wrzucam wszystko na kartę micro sd, resetuje urządzenie i nic...

Wie ktoś może co z tym fantem zrobić?, wgrywam pliki na kartę micro - resetuje urządzenie i nic... więc wgrałam pliki na urządzenie - zaskoczyło, ale strasznie się wiesza i rozmywa obraz... może ktoś ma koncepcje jak inaczej odblokować tą nawigację?, albo jakąś inną nakładkę?.

[ Dodano: 2010-06-21, 13:09 ]
Dobra temat rozwiązany - odblokowanie działa, jednak ikonki na wyświetlaczu są bardzo małe - jak mogę je zmienić na większe?, ponieważ aktualnie ciężko się w nie klika z odległości kierowca - nawigacja.

[ Dodano: 2010-06-21, 13:11 ]
dodatkowo przy wciśnięciu ikonki automapy cały navigon się wyłącza, z czego to wynika?. Będę wdzięczna za odpowiedzi i idę szperać dalej.
 
 
jannaszek
Waypoint


Dołączył: 30 Sie 2009
Posty: 118
Wysłany: 2010-06-28, 21:10   

http://chomikuj.pl/trojan...dblokowanie+itd

Jest nowsza wersja pulpitu nawigon 7310.
Zapraszam do ekperymentów.
Rozpakować na czystą kartę sd.
Pozdrawiam.
humanus
Ikonki modyfikacja w pliku: main.ini

[ Dodano: 2010-07-25, 21:55 ]
Potwierdzam, nawigon 7310 nadaje sie tylko do nawigona, nic tam nie uruchomicie( przynajmniej am,igo).
Szrot za takie pieniądze.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2015-12-13, 13:58, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
araslask
Waypoint


Dołączył: 18 Gru 2010
Posty: 138
Wysłany: 2012-02-02, 16:53   

Witam.Moze ja odswierze troche temat.Kolega poprosil mnie o pomoc w odblokowaniu navigona 7310sd.Niby nic trudnego a jednak.Wszystkie w/w metody odblokowania nie daja rezultatu.Pulpit od "trojan24" wyswietla sie caly ale tylko na polowie ekranu.Dodatkowo przy probie "wlaczenia"czegokolwiek navi sie zawiesza.Zrobilem kopie karty,oraz bacup poprzez naivgon fresh.Kolega chcialby aby po odblokowaniu mozna bylo zainstalowac auto-mape,navigona,igo8 i moze tomtom.Dodam,ze wersja to 7.4.2 build 802.Znalazlem kopie karty z wersja 7.4.0 build 787.Moze jak zmienie ten soft to cos pomoze?Navi laczy sie z kompem,nie mam jednak dostepu do pamieci flash.Minelo juz sporo czasu od ostatniego postu.moze ktos znalazl rozwiazanie?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 11