Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2011-03-10, 19:38
4384 FMBT reanimacja
Autor Wiadomość
andyidu 
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 26
Skąd: pomorskie
Wysłany: 2009-08-31, 09:47   

No cóż
Pozostaje Ci rozwiązanie ostateczne :cry: SERWIS
POWODZENIA
_________________
GoClever Navio 505
 
 
jurand
Waypoint


Dołączył: 15 Kwi 2009
Posty: 23
Wysłany: 2009-08-31, 09:52   

Dzięki za pomoc.
Jednak trzeba zadzwonić :-/
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18790
Wysłany: 2009-08-31, 09:59   

Spróbuj jeszcze http://forum.goclever.net...4384b&start=10, link z szóstego postu
( http://download.goclever....4fm10update.zip DO WERSJI FM )
_________________

 
 
jurand
Waypoint


Dołączył: 15 Kwi 2009
Posty: 23
Wysłany: 2009-08-31, 10:01   

Czy soft od wersji 200810 nie zaszkodzi ?
To w końcu wersja 200809

PS. Próby dodzwonienia się do serwisu są żenujące :roll:

Wersję mam FM+BT.
Kolejne próby kończą się tak samo (update 4/4 100% i zwis)

[ Dodano: 2009-08-31, 11:24 ]
Gorzej :-( teraz nie mam nawet tego powitalnego.
 
 
anabis20
azymut


Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 2
Wysłany: 2009-08-31, 12:40   

Operacja która przywraca fabryczny rejestr
Spróbuj tego:
http://www.goclever.com.ua/firmware_manuals.html
http://goclever.com.ua/Tools.rar

Karta pamięci musi być wyjęta

Podłącz urządzenie do komputera PC przez kabel USB
Kiedy urządzenie jest podłączone, naciśnij przycisk zasilania i przytrzymaj go, a następnie naciśnij przycisk Reset.
W prawym dolnym rogu ekranu pojawi się "Nie rozpoznano urządzenia" VID_3252&PID_0004
Wgraj sterownik atlasusb.inf "Centrality Atlas Chip USB Utilites" z 2 linka

Otwórz plik Atlas5mgr.exe
Po zainstalowaniu sterownika, kliknij przycisk "Otwórz" w "Atlas5mgr" i zwolnij przycisk zasilania.

Pojawi się menu NBoot'a:
Centrality NBOOT v5.0
May 07 2008 15:19:07

1): Launch EBOOT
2): Erase and Reset TOC

naciśnij 1, a potem spację i Enter (masz na to 15 sekund) - karta pamięci musi być wyjęta

Press [ENTER] to download image now, or [SPACE] to enter boot monitor.
Initiating image download in 15 seconds.



Pojawi się menu EBoot'a:
Ethernet Boot Loader Configuration:
---------------------------------------
2) Boot delay: 15 seconds
3) DHCP: ENABLED
4) Max Bad blocks reserved: 10
5) Startup image: DOWNLOAD NEW
6) Program RAM image into Boot Media: ENABLED
A) UPDATE image from SD/MMC card
B) UPDATE logo from SD/MMC card
D) DOWNLOAD image now
F) Low-level FORMAT Boot Media
N) New NANDFLASH Driver: DISABLED
L) LAUNCH existing Boot Media image
S) Save Configuration and Exit
U) Using AtlasMgr to download NK image
I) DOWNLOAD image via USB RNDIS Ethernet
R) LAUNCH existing Boot Media image via USB RNDIS KITL
Z) Select Lcd Type
M) Misc Control
C) Read-Only User FAT partition (type 0x12) block num (1 = ALL, Total blocks = 4096): 20
P) Read-Only User FAT partition (type 0x12): Writable
V) Image check sum
X) Format Hive Registry Partition
T) Debug NandFlash
---------------------------------------
Naciśnij F a potem X

Enter your selection: f
Low-level format Blocks [0x1E - 0xFFF] ...
...format complete.
IsValidMBR: MBR sector = 0xFFFFFFFF

Enter your selection: x
Start ForceEraseHivePartition.......
IsValidMBR: MBR sector = 0xFFFFFFFF

OpenPartition: Invalid MBR. Formatting flash.

Enter LowLevelFormat [0x0, 0xFFF].

Erasing flash block(s) [0x0, 0xFFF] (please wait):
############ dwBadBlocks=0 dwMaxBadBlocks=10.

Done.

WriteMBR: MBR block = 0x1E.

Done.


Naciśnij U
Następnie kliknij na "NK Update Action" i wybierz plik Chain.lst z firmware urządzenia
Rozpocznie się proces instalacji oprogramowania
Jak się zakończy to będziesz miał czystego Windowsa więc wstaw kartę SD z oprogramowaniem i naciśnij reset, żeby wgrać pliki do DataStorage.

Po aktualizacji urządzenie należy skalibrować (najlepiej MyMobiler'em)

GoClever 4384FMBT.7z
Log z wgrywania oprogramowania.
Pełny HardReset
Pobierz Plik ściągnięto 300 raz(y) 2,94 KB

Tools.rar
Tools
Pobierz Plik ściągnięto 419 raz(y) 118,63 KB

 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2733
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2009-08-31, 13:42   

anabis20 napisał/a:
Po aktualizacji urządzenie należy skalibrować (najlepiej MyMobiler'em)

MyMobiler nie skalibruje ekranu. Trzeba tego dokonac na fizycznym panelu a nie wirtualnym w PC.
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
anabis20
azymut


Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 2
Wysłany: 2009-08-31, 13:51   

Wedrowca napisał/a:
MyMobiler nie skalibruje ekranu. Trzeba tego dokonac na fizycznym panelu a nie wirtualnym w PC.

Oczywiście że nie skalibruje, ale podobnie jak i "Pocket Panel module for FAR Manager" potrafi uruchomić program "\Windows\Calibration.exe" przy kompletnie rozkalibrowanym ekranie.
 
 
jurand
Waypoint


Dołączył: 15 Kwi 2009
Posty: 23
Wysłany: 2009-08-31, 15:19   

Ja ze swoją wiedzą się za to nie biorę :->
Dodzwoniłem się w końcu do serwisu. Człowiek z serwisu stwierdził że tak się zdarza, szczególnie gdy wyłącza się navię bez wychodzenia z mapy do pulpitu :shock: (a tak często robiłem i na tym sprzęcie i na innych-bezproblemowo).
Jutro DHL i się zobaczy.
 
 
geoinfoguide
azymut


Dołączył: 05 Maj 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-05-05, 21:19   

Ja też mam problem z nawigacją Goclever 4384FM. Resetowanie nic nie daje, pojawia się tylko ekran powitalny. Przycisk on/off mogę sobie trzymać i 2 minuty i nie wgrywa się żaden firmware, który umieściłam na karcie, a może jest jakiś inny sposób wymuszenia wgrania nowego oprogramowania, albo zresetowania nawigacji? Pomóżcie, bo musiałem wczoraj wracać z Amsterdamu na intuicję :)
 
 
LukaszekP
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 05 Sty 2010
Posty: 169
Wysłany: 2010-05-11, 22:25   

Karta do 4384 musi być formatowana FAT pliki *.bin muszą być bezpośrednio na karcie aby uruchomić update należy trzymać power i wcisnąć reset, jak zacznie się aktualizacja można puścić power.
_________________
Mapki pass nawigacja
Odblokowanie WindowsCE

Tabelka Modeli GoClever
 
 
mirko43l 
azymut


Wiek: 52
Dołączył: 26 Lut 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-12-14, 20:14   GOCLEWER 4384 FMBT

Koledzy wiem,że ten temat już był,ale ja mam kłopot.Otóż po tym jak mi padła navi(format
flasha),za żadne skarby nie mogę wgrać fw.Komp go nie widzi i co zrobić? :-?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18790
Wysłany: 2010-12-15, 07:51   

A skąd pomysł, że FW wgrywa się z kompa :?: Chyba, że myślisz o kopii zapasowej.
FW masz http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=16102


P.S. Dołączyłem do właściwego wątku
P.S.2 To ciąg dalszy tego problemu: http://www.my-navia.pl/vi...p=249592#249592 ?
_________________

 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-12-15, 16:05   

FW wgrywasz z SD wg opisu na stronie GC. Tylko nie pomyl FW bo są 2 różne do różnych nr seryjnych.
Rozumiem ze navi sie uruchamia.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
mirko43l 
azymut


Wiek: 52
Dołączył: 26 Lut 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-12-18, 18:39   

Jestem w tym temacie laikiem i choć żadko tu zaglądam,to wiem jedno:kopia zapasowa to co innego,a fw to zupełnie coś innego.Dzięki koledze Łukaszowi udało mi się uratować mój sprzęcik od lądowania w koszu,albo na serwisie(chodzi tu o goclever 4384 fmbt).Pliki fw(tu znalazłem je na Waszym forum) do swojej navi wgrałem na obcą wczesniej sfornatowaną kartę sd i po kilkunastu próbach uruchomienia navi poszedł format flasha,a następnie odbyła się aktualizacja i mam sprzęt zdrowy.mapę wgtałem na kartę sd,która była dołączona do urządzenia i jest ok!. :lol: :lol: :lol: :lol:
 
 
Kysiu05 
Waypoint


Wiek: 28
Dołączył: 20 Sty 2011
Posty: 27
Wysłany: 2012-02-04, 15:10   GoClever 4384 FMBT Umarł

Witam Mam pytanie. Na początek bardzo przepraszam jeżeli, ten temat już się powtórzył.
O toż moja navi chodziła całkiem dobrze ale w któryś dzień, gdy próbowałem ją włączyć ekran zatrzymał się na Startowym Goclever. Czytałem gdzieś, że należy zrobic upgrade navi ze strony :
http://forum.goclever.net...pic.php?f=9&t=4

i zrobiłem jak jest napisane wgrałem na czysta kartę SD 2Gb w formacie FAT/FAT32
i navi zaczęła update process i na tym się kończy na 4/4 zatrzymuje sie jest napis "Program Images Success 100%" i stoi a powinna się zrestartować czy coś robię źle??

Proszę O pomoc !
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 13