Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
TT7 - Działa na PNA!
Autor Wiadomość
sonycuba 
Waypoint


Wiek: 40
Dołączyła: 29 Maj 2008
Posty: 110
Wysłany: 2008-08-20, 22:39   

landryn87 napisał/a:
Witam panowie ja na mancie 060 easy rider zainstalowałem i chodzi:):) ale mam pytanie jak nie znam ulicy i chciałbym na lotnisko okecie jechać albo na inne lotnisko i znam miejscowość bez ulicy to jak mam to wpisać ????? pozdrawiam:):)


Jak znasz miasto to do nigo jedziesz i jeżdzisz po nim do skutku po tym mieście aż na ekraniku nawi zobaczysz ikonke lotniska informującą o Poi Lotniska i w tedy wiesz że dojechałeś do lotnikska.
 
 
landryn87 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Sie 2008
Posty: 14
Wysłany: 2008-08-21, 09:44   

"jeżdzisz po nim do skutku po tym mieście aż na ekraniku nawi zobaczysz ikonke lotniska"

Ale chyba po to jest nawigacja, żeby nie robić kilometrów zbędnych i szybko trafić do zamierzonego celu jak najszybciej prawda??? a załóżmy będę po wawie jeździł kilometrów narobię i będę szukał lotniska to mija sie z celem posiadania nawigacji...
 
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 145 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2732
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2008-08-21, 10:09   

landryn87 napisał/a:
...jak nie znam ulicy i chciałbym na lotnisko okecie jechać albo na inne lotnisko i znam miejscowość bez ulicy to jak mam to wpisać ????? pozdrawiam:):)

Klikasz na ekranie i z menu wchodzisz w:
>Przejdź do
>Uzyteczne miejsca
>UM w mieście
>{wpisujesz nazwe miasta i na niej klikasz}
>strzałka w prawo
>{wpisujesz kategorię POI (w tym wypadku "Lotnisko") i na niej klikasz}
>wyskakują Ci dostępne lotniska w tym mieście
>Klikasz to któe Cie interesuje - pojawi się na mapce
>klikasz przycisk WYBIERZ

TT zacznie szukać sygnału (jak nie ma) i wyliczy trasę do lotniska.

[ Dodano: 2008-08-21, 11:45 ]
Dot. szybkości działania:
Fakt, powywalałem ikonki wyświetlane na ekranie, i TT7 jakby ruszył szybciej. Ale do iGO v8 jeszcze ma baaaaardzo daleka drogę co do płynności działania :-( . Póki co, dla mnie TT7 jest jako ciekawostka.
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2008-08-21, 14:48   

landryn87 napisał/a:
Ale chyba po to jest nawigacja, żeby nie robić kilometrów zbędnych i szybko trafić do zamierzonego celu jak najszybciej prawda??? a załóżmy będę po wawie jeździł kilometrów narobię i będę szukał lotniska to mija sie z celem posiadania nawigacji...

Marudzisz. Stajesz za miastem i wypatrujesz samolotów. Tam gdzie siadają lub krążą najprawdopodobniej mają gniazdo. Proste. ;-)
Ja w ogóle kiepsko widzę przyszłość nawigacji opartej o sygnał satelitarny po tym jak wczoraj przesunęli bieg na 100m mężczyzn bo po drodze na bieżnię trzech uczestników zgubiło się gdzieś w plątaninie korytarzy obiektów olimpijskich.
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
power_box 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 28 Lut 2008
Posty: 33
Skąd: Wielkopolska
Wysłany: 2008-08-21, 21:36   

Hukkle napisał/a:
Marudzisz. Stajesz za miastem i wypatrujesz samolotów. Tam gdzie siadają lub krążą najprawdopodobniej mają gniazdo. Proste. ;-)

Dobre :-D
Dawno się tak nie ubawiłem :mrgreen:
Pozdrawiam.
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 145 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2732
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2008-08-21, 22:37   

sonycuba napisał/a:
Nie ma lekarstwa na wieszającego się Larka 35.0 na Tomtomie 7 - lub tomtoma 7 wieszającego się na Larku 35.0.

Są tylko ludzie którzy chcą zarobić punkty na chomiku lub rapidzie , i umieszczają linki do super TT7 który to już się nie wiesza na Larku.

Czekamy nadal na konkret lub nowy soft Tomka 7.


Mnie przestał się wieszać mój TT7 na 35.0 :-D . Skrypcik sobie zmajstrowałem, dopisałem na końcu uruchomienie TomToma, wszystko wsadziłem do katalogu TT7 (na karcie SD) i odpalam z osobnego pliku "TT-Run.exe" ale nie z desktopu Windy, tylko z menu LARK-a, jako "Nawigacja" (możecie spróbować jak z odpalaniem z desktopu, bo ja go u siebie nie mam; nie używam Windy).
Jak ktoś chce spróbować - dodaje archiwum z pliczkami. Zmieńcie sobie tylko ścieżki dostępu na swoje (ostatnia linia - Run("........."). Uruchamianie TomToma teraz przez plik TT-Run.exe a nie jak poprzednio!

--- EDIT ---
TT7 działa u mnie aktualnie już ponad pół godziny non-stop i nadal sie nie zawiesił :-) . A poprzednio po ~2 minutach zwiecha.

[ Dodano: 2008-08-22, 10:37 ]
Dzis w trasie sprawdzone. Nie wiesza się :-)

TT_odmrazanie.RAR
Pobierz Plik ściągnięto 2502 raz(y) 66,31 KB

_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
marcin.a 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Lip 2008
Posty: 8
Skąd: Bergen, Norwegia
Wysłany: 2008-08-22, 11:10   

to jeszcze dodam do tego skryptu, ze mozna zrobic tak aby po wylaczeniu TT z menu, Lark tez sie elegancko wylaczal:

nalezy linie:
Kod:
Run("\StorageCard\TT7\TomTomNavigator.exe")

zamienic na
Kod:
RunWait("\StorageCard\TT7\TomTomNavigator.exe")

i ponizej dodac linie:
Kod:
PowerOff

lub zamiast niej te linie ponizej, co zostawi nam prawo decyzji:
Kod:
If(Question("Czy mam sie wylaczyc?", "Lark pyta:", "YesNo"))
  PowerOff
EndIf
 
 
michasiac
azymut


Dołączył: 11 Lis 2007
Posty: 4
Wysłany: 2008-08-23, 12:20   

ja muszę powiedzieć że nie jest tak źle z tymi mapami troszkę się pojawiło nowych ulic przynajmniej w mojej okolicy nie jeżdżę już po środku pola
pyzatym wszystko narazie śmiga więc ja jestem nastawiona pozytywnie
 
 
sonycuba 
Waypoint


Wiek: 40
Dołączyła: 29 Maj 2008
Posty: 110
Wysłany: 2008-08-23, 19:08   

marcin.a napisał/a:
to jeszcze dodam do tego skryptu, ze mozna zrobic tak aby po wylaczeniu TT z menu, Lark tez sie elegancko wylaczal:

nalezy linie:
Kod:
Run("\StorageCard\TT7\TomTomNavigator.exe")

zamienic na
Kod:
RunWait("\StorageCard\TT7\TomTomNavigator.exe")

i ponizej dodac linie:
Kod:
PowerOff

lub zamiast niej te linie ponizej, co zostawi nam prawo decyzji:
Kod:
If(Question("Czy mam sie wylaczyc?", "Lark pyta:", "YesNo"))
  PowerOff
EndIf


Nie siadaj na lałrach Tomtom 7 chodzi na Larku ale jak czkawka - na skrzyżowaniu trzeba czekać aż obróci mape i pokaże drugą stonę skrzyżowania na trasie mapa się nie przesuwa płynnie tylko skacze.
To może teraz skrypt na przyspieszenie larka lub jego grafiki.
Nadal twierdzę że to nadal półśrodki a nie cel te skrypciki.
Dalej trzeba czekać na wersje która zacznie normalnie na Larku pracować.
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2008-08-23, 20:12   

To moze to:?

Overclock.zip
Pobierz Plik ściągnięto 595 raz(y) 57,56 KB

 
 
kadamcz
Waypoint


Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 171
Wysłany: 2008-08-25, 08:38   

szukam TT7 wersje bezinstalacyjna, na akire? czy jest juz takowa?
 
 
godzuki 
Waypoint


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 05 Cze 2008
Posty: 140
Wysłany: 2008-08-25, 11:19   

Jest :)
_________________
THE POWER OF NAVIA
 
 
stefanowski76
Waypoint


Dołączył: 12 Cze 2008
Posty: 66
Wysłany: 2008-08-25, 12:27   

kadamcz napisał/a:
szukam TT7 wersje bezinstalacyjna, na akire? czy jest juz takowa?


Witam.

Codzienne,ja tez szukałem TT7 bezinstalacyjny czyli Lark bezodblokowaniu i wciąż nie ma linku.Proszę znależć link.
Pozdrawiam.
_________________
Lark 43.2
 
 
godzuki 
Waypoint


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 05 Cze 2008
Posty: 140
Wysłany: 2008-08-25, 13:14   

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=4354

ósmy post.

U mnie na NAVIA 2008 chodzi.
_________________
THE POWER OF NAVIA
 
 
Evil
Waypoint


Dołączył: 01 Sie 2008
Posty: 25
Wysłany: 2008-08-25, 18:21   

Kurcze, pomóżcie bo sam nie wiem co źle robię...

Zrobiłem wszystko według instr. chris_m, każdy krok po kolei, tak że nie mogłem się pomylić. Przy uruchomieniu tt7 wyskakuje błąd że za mało pamięci... na instrukcji pisze aby zrobić miękki reset, nie znam tego pojęcia, mam Lark 35.5, wyłączyłem navi i włączyłem. Nie pomogło, mam przycisk na obudowie Larka "reset" wcisnąłem krótko, Lark się zresetował, ale nadal nie bangla tt7 bo ciągle ten problem wyskakuje.

ma ktoś jakiś pomysł?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,16 sekundy. Zapytań do SQL: 11