Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
diMkaWA_P156 Wiman_mod
Autor Wiadomość
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6332
Wysłany: 2012-04-11, 18:58   

wiman napisał/a:

Spróbuj to zrobić i przełączaj skiny . Zobacz co się dzieje ;-)

wiem doskonale - dwa restarty, po zmianie kazdej ze skórek.
Podkreslam, mnie absolutnie ten błąd nie przeszkadza.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2012-04-11, 19:53   

no_taki napisał/a:
dwa restarty, po zmianie kazdej ze skórek.
Podkreslam, mnie absolutnie ten błąd nie przeszkadza.

"Wiman" to tylko zmiana w pliku skin.ini
Kod:
[theme]
needs_restart=0

jakbys wstawil "1" nie byloby pytan dlaczego "nie dziala".. a zauwaz ze blad powodujacy restart nie zapisuje ostatniego stanu ustawien i jesli ktos przelaczyl na "Twoj" skin, i skonfigurowal go, utraci swoja konfiguracje..
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
wiman 
GPS instruktor



Pomógł: 13 razy
Dołączył: 11 Lut 2011
Posty: 831
Wysłany: 2012-04-11, 20:46   

janusz_40 napisał/a:
a zauwaz ze blad powodujacy restart nie zapisuje ostatniego stanu ustawien

Czy jesteś pewien ,że tak jest :?: Trochę mi to namieszało w głowie. Próbowałem przed chwilą przełączać się kilkakrotnie pomiędzy dimka a gj i pomimo wyskakujących błędów
ustawienia zostawały zarówno w gj jak i w dimce :-? Teraz to nie wiem co z tym fantem zrobić . Wpisanie do ini
Kod:
[theme]
needs_restart=1

to nie problem ,ale trochę to wydłuży czas przejścia na mój mod. Co niektórzy mogą to uznać nawet za nieprawidłowość :?:
Oczywiście sprawdzone na emulatorze chyba ,że na navi jest inaczej.

Jest jeszcze istotnijsza kwestia tego rozwiązania . Po zmianie na needs_restart=1 każdorazowo chcąc przejść z dimki cz to z mojego moda na inny skin odrazu resetuje się program bez możliwości wyboru skinu :shock:
Jak by to było takie proste to przypuszczam ,że twórcy dimki sami wprowadzili by takie ustawienie . Co Koledzy na to :?: CZy ktoś to może potwierdzić. :?:
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6332
Wysłany: 2012-04-11, 21:12   

Może to Ci pomoże.
Błąd jest wynikiem błędu zapisu ( uszkodzenia ) pliku mapstates.ini w save :-)
A co do meritum. Można zostawić, można zmienić.
W pierwszym wypadku trochę popiszemy więcej na forum :mrgreen: , w drugim , trochę więcej poklikamy w urządzenia ;-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
wiman 
GPS instruktor



Pomógł: 13 razy
Dołączył: 11 Lut 2011
Posty: 831
Wysłany: 2012-04-11, 21:20   

Cytat:
A co do meritum. Można zostawić, można zmienić.

Z ciekawości zmieniłem teraz w skinie gj na 1 . Katastrofa. Jak ktoś nie wierzy to niech spróbuje. No, chyba ,ze dotyczy to tylko mojego mio 500. To nie jest tak że przy skinie na dzień restart i na noc restart. Po takiej zmianie czy to w gj czy w dimce wogóle nie można przłączać skinów bo program się restartuje. Jak na razie z moich badań wynika ,że dodanie tego wpisu powoduje ogólny chaos . :-? Być może kiedyś jak skin dla nocy był osobno a dla dnia osobno to wszystko funkcjonowało ,ale teraz to wygląda chyba trochę inaczej. Szukanie błędu nie ma sensu skoro skiny zachowują się podobnie.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6332
Wysłany: 2012-04-11, 21:24   

mnie się udało po dwoch restartach ( tez mio 500 ) ale skoro ta opcja zachowuje się niestabilnie, to rzeczywiście zapomnijmy o calej sprawie :-) .
W razie czego po prostu trzeba będzie uświadamiać wszystkim o koniecznosci restartu programu ZARAZ po zmianie skórek
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
wiman 
GPS instruktor



Pomógł: 13 razy
Dołączył: 11 Lut 2011
Posty: 831
Wysłany: 2012-04-11, 21:42   

no_taki, jak dla mnie opcja z need_restart=1 całkowicie odpada. Z tym wpisem czy to w dimce czy w gurjonie nie udało mi się przełączyć skinów. Temat chyba zamknięty.Chyba ,że ktoś poda jakieś sensowne wytłumaczenie.
 
 
zbyshek
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 11 Kwi 2010
Posty: 439
Skąd: pałac nad jeziorem
Wysłany: 2012-04-11, 23:18   

wiman napisał/a:
czy nie zostawić to jako dodatek do folderu UX w Primo.

Jeżeli ktoś potrafi uruchomić nowego skina, to jaki problem uruchomić dodatki UX.
Wystarczy na wzór paczek gurjona wstawiać do archiwum folder UX + małe info.
Zapewne zaoszczędziłoby tobie sporo czasu...

Ja używam compass_20, który funkcjonuje idealnie z dimką twojej roboty. :-D
W menu automatycznie pojawia się dodatkowa opcja do odhaczenia (Wł/Wył)
Jeżeli nie ma w langu, trzeba dodać odpowiedni wpis.

Kod:
DEBUG~Show Grand Compass on Map="Pokaż duży kompas na mapie"




Nie w temacie - "odkryłem" ciekawą funkcję, którą zapewne znacie,
ale nie wiem za bardzo czy to skin, kursor becker czy samo primo.
Po dotknięciu kursora, na stałe wyświetla się "wygaszacz" - czyli prosty
prędkościomierz (można zmienić na godzinę).
Bardzo fajne np. w nocy, jak jedziemy długo.
Tylko ikona manewru, wył. głośności i szybkość. Czarne tło.
Pojawiają się też, po dotknięciu ekranu na dole,
na biało jakieś dane, ale zaraz pokazuje się mapa. :-/
..
 
 
wiman 
GPS instruktor



Pomógł: 13 razy
Dołączył: 11 Lut 2011
Posty: 831
Wysłany: 2012-04-12, 00:56   

janusz_40 napisał/a:
Czyli posty do wykasowania czy maja pozostac, by znow temat sie nie pojawil?

Proponuję wykasować, albo jak uważasz.
wioleta1817,
Może i z tym kompasem to racja. Co prawda zaimplementowałem go już do skina ,ale jeszcze się zastanowię czy zostanie.
wioleta1817 napisał/a:
"odkryłem" ciekawą funkcję,

Funkcja dawno odkryta :mrgreen:
wioleta1817 napisał/a:
na biało jakieś dane

Po kliknięciu na te dane powinny się pojawić listy do wyboru. Powinno też działać tam kolorowanie jeżeli ktoś używa.
 
 
jenks
Navi Expert


Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 243
Wysłany: 2012-04-12, 09:59   

NO-TAKI napisał:
P.S. To byc może nie błąd Twojej skórki. Powrotna operacja ( z Twojej skórki na gurjona) plus kliknięcie mapy bez restartu generuje identyczne błedy. Ja w swoim IGO mam stworzone osobne Profile do różnych skinów i gdy chcę zmienić np: skórkę kolegi Wi-man na Gurjona czy Dimkę Pan Karpik zmieniam profil i problemów z restartami nie mam.

[ Dodano: 2012-04-12, 10:02 ]
[NO-TAKI napisał:]
[P.S. To byc może nie błąd Twojej skórki. Powrotna operacja ( z Twojej skórki na gurjona) plus kliknięcie mapy bez restartu generuje identyczne błedy.] Ja w swoim IGO mam stworzone osobne Profile do różnych skinów i gdy chcę zmienić np: skórkę kolegi Wi-man na Gurjona czy Dimkę Pan Karpik zmieniam profil i problemów z restartami nie mam.
 
 
zbyshek
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 11 Kwi 2010
Posty: 439
Skąd: pałac nad jeziorem
Wysłany: 2012-04-12, 11:08   

wiman napisał/a:

Funkcja dawno odkryta :mrgreen:

Ueny nie śmiej się - na primo 2 z ciężkim sercem przeszedłem niedawno z iG08,
skinem gurjona i rozbudowanym prędkościomierzem.
Jechanie według mapy to jedno, a niepłacenie mandatów to drugie.
Navi i jej sygnalizowanie o przekroczonej szybkości bardziej działa niż
obowiązek przestrzegania przepisów czy znaki drogowe. :mrgreen:
Wiem, że to sztuczne wymuszanie zachowań, ale najważniejsze że działa.
Sporo kiedyś kasy straciłem :-( i wiem, że teraz sporo zaoszczędziłem :-D
..
 
 
jezrdnag 
Waypoint


Dołączył: 07 Cze 2011
Posty: 189
Skąd: Bristol
Wysłany: 2012-04-12, 21:09   

wiman napisał/a:
, Będę pracował też nad dodatkowym dolnym paskiem ,który będzie wyświetlał informację o trasie w przypadku gdy z lewej strony zwiniemy pola infofield .Oczywiście opcja załączana z poziomu menu. Chcę to zrobić po swojemu tak ,że trochę to potrwa.


Super. Już czekam na tą dolną belkę. Może z przyzwyczajenia, może nie, wolę jednak dolną belkę jaka jest w dimce tomsoft. Teraz jednak używam tej Twojej kolorowej ze względu na lepszy kontrast.[oczy już nie te]. Bardzo mi odpowiada. Czy dolna też będzie kolorowa??
 
 
wiman 
GPS instruktor



Pomógł: 13 razy
Dołączył: 11 Lut 2011
Posty: 831
Wysłany: 2012-04-12, 21:54   

Na stronie 1 post pierwszy ukazała się najnowsza aktualizacja. Mamy do wyboru dwie wersje. Jedna z Grand Compass druga bez . Uznałem ,że tak będzie dobrze. Zobaczę po czasie ,która cieszy się większym zainteresowaniem . Oczywiście Grand Compass można całkowicie wyłączyć.

Grand Compass został dodany bezpośrednio do skina . Został też trochę zmodernizowany. W Grand Compass dodawanym do UX podczas jazdy przez tunel czy rozwidlenie dróg kompas nie jest wygaszany. W moim modzie to uwzględniłem.
Najnowsza aktualizacja uwzględnia też poprawki związane z nieprawidłowym wyświetlaniem ograniczenia prędkości przy drugim manewrze na dole oraz zwiniętych polach informacji o trasie.
Mój mod skina zmienił nazwę teraz diMkaWA_P153.Wiman_mod :mrgreen:
Chciałbym ,żeby moja praca była związana z tym forum poprzez mój nick. Wcześniejsza nazwa mogła sugerować ,że nie jest to moja praca ,ale modyfikacja dimki zmodyfikowanej prze Pio i w następnej kolejności przeze mnie. :roll:
jezrdnag napisał/a:
Super. Już czekam na tą dolną belkę

Coś będę myślał ,ale nie obiecuję kiedy to będzie. Jest z tym trochę pracy. Jak bym zrobił to myślę, że była by to prosta belka która wyświetlała by tylko trzy czy cztery informacje . Stosowana zamiennie w przypadku zwinięcia lewych pionowych pól informacji o trasie.Żadne przełączanie i inne bajery tylko proste informacje o trasie.
Ciekawy jestem ,jakie są Twoje oczekiwania :?:
 
 
jezrdnag 
Waypoint


Dołączył: 07 Cze 2011
Posty: 189
Skąd: Bristol
Wysłany: 2012-04-12, 22:24   

wiman napisał/a:

Ciekawy jestem ,jakie są Twoje oczekiwania :?:


Dokładnie tak jak piszesz. Bez zbędnych bajerów. Oczekuję trzech podstawowych informacji: odległość, czas przyjazdu i ewent. czas pozostały, byleby były bardzo czytelne.[najlepiej kolorowe jak w poprzednim Twoim modzie] Jeszcze raz gratuluje wspaniałej roboty.
 
 
zbyshek
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 11 Kwi 2010
Posty: 439
Skąd: pałac nad jeziorem
Wysłany: 2012-04-13, 18:08   

wiman napisał/a:

Po kliknięciu na te dane powinny się pojawić listy do wyboru.

Przepraszam, ale nie wiem gdzie o tym napisać, więc spróbuję tutaj.
Klikanie na pole wyboru cały czas wywala mnie do mapy.
Pojawiają się dwie strzałki (nie wiem po co są) na sekundę dane i... mapa.
Czy możliwe jest by te dane wyświetlały się stale? To by było super.

wiman napisał/a:
klikasz na te strzałki pojawiają się dane które pozostają.

Wszystko pozostałe kaman... ale dane nie wyświetlają się stale. :-/
Skin dimka wimana.



#
Edytuję, bo mam już czas do celu i ograniczenie szybkości. Stale wyświetlane.
Nie było widać innych danych, bo nie wszystkie z listy wyboru są wyświetlane.


..
Ostatnio zmieniony przez zbyshek 2012-04-17, 21:47, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,15 sekundy. Zapytań do SQL: 10