My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 
Navroad AURO 2S AutoMapa Polska
Navroad AURO 2S AutoMapa
454.25 PLN
ModeCom FreeWAY MX3 HD AutoMapa Polska
ModeCom FreeWAY MX3 HD
245.00 PLN
Goclever NAVIO 515 Polska
Goclever NAVIO 515 Polska
179.00 PLN
TomTom Start 25 Europa
TomTom Start 25 Europa
374.09 PLN
Manta GPS460 Europa
Manta GPS460 Europa
199.00 PLN
TomTom XXL Classic Europa
TomTom XXL Classic Europa
347.00 PLN
Goclever NAVIO 505 Polska
Goclever NAVIO 505 Polska
183.93 PLN
TomTom Start 25 M Europa
TomTom Start 25 M Europa
589.00 PLN
 
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-02-13, 09:58
AutoMapa dla Android - beta 1 i 2 mapa 1110
Autor Wiadomość
_Arek__ 
azymut


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 12 Cze 2008
Posty: 4
Skąd: Gdańsk
  Wysłany: 2012-04-18, 21:01   

werty20 napisał/a:
Zainstaluj apk http://depositfiles.com/files/tyrcri177
ściągnij i rozpakuj w kompie http://w2.automapa.pl/aAMBeta/czxrfzn/Automapa.zip
to co wypakujesz wklej na karte sd i wtedy odpal am


Na SE Xperia arc s zadziałało :!: :!: :!:
:mrgreen:
_________________
GoClever 5055+ , SE Xperia arc s
 
 
czarodziej79 
Waypoint
chomik: czarodziej79



Wiek: 34
Dołączył: 05 Cze 2009
Posty: 115
Skąd: Wrocław / Twardogóra
Wysłany: 2012-04-19, 15:51   

magila napisał/a:
zrobiłem tak taj werty20 pisał i nie działa (samsung i9000 - ROM org.) więc proszę o doprecyzowanie.
instalacja: AutoMapa_1.3.1__0114__0.apk (tu nie ma co dyskutować - OK)
ale rozzipowane katalogi wgrywany do:
/sdcard/AutoMapa/ (pamięć telefonu)
czy
/external_sd/AutoMapa (karta pamięci SD)
?
z tym jak zapisany powinien być katalog AutoMapa (doże/małe litery?)

ponadto zip ma 4 katalogi a AutoMapa (oryginalna beta) 7
dodatkowe to:
-AMData
-AMTracks
-AMTrace

EDIT
na i5800 też nic (ROM org.) :?:


Mam to samo.
Prosze o doprecyzowanie w jakim katalogu to ma byc.
Ale chyba to i tak na samsungach niedziala.
Wrzycalem i na sdcard i na external_sd i nic. Jak odpalam tego waszego .apk to wywala sie i sie zamyka.
_________________
--= SAMSUNG GALAXY TAB 7" =-- --= LARK 50.1 =-- --= SAMSUNG GALAXY i5510 =--
 
 
 
werty20 
Waypoint


Wiek: 57
Dołączył: 03 Cze 2011
Posty: 37
Wysłany: 2012-04-19, 16:56   

To co wypakujecie to jest już w folderze auto mapa i ten folder należy wkleić na karte sd (karta pamięci SD) i powinno działać u mnie po odpaleniu sam sobie potworzył brakujące foldery .U niektórych to działa a u innych nie.
 
 
czarodziej79 
Waypoint
chomik: czarodziej79



Wiek: 34
Dołączył: 05 Cze 2009
Posty: 115
Skąd: Wrocław / Twardogóra
Wysłany: 2012-04-20, 00:06   

werty20 napisał/a:
To co wypakujecie to jest już w folderze auto mapa i ten folder należy wkleić na karte sd (karta pamięci SD) i powinno działać u mnie po odpaleniu sam sobie potworzył brakujące foldery .U niektórych to działa a u innych nie.


moze wypowie sie ktos bardziej kompetentny.
Napiszcie komu dziala ten sposob i jak nazywa sie folder w ktorym macie katalog AutoMapa, czyli jak nazywa Wam sie karta pamieci.
U mnie w GalaxyTab karta pamieci to: external_sd.

external_sd/AutoMapa/xxx

odpalam: AutoMapa_1.3.1__0114__0.apk

i... kto zgadnie co? wielkie G :)

A co u Was sie dzieje jak odpalicie: AutoMapa_1.3.1__0114__0.apk ?
_________________
--= SAMSUNG GALAXY TAB 7" =-- --= LARK 50.1 =-- --= SAMSUNG GALAXY i5510 =--
 
 
 
SteveMax
Waypoint


Dołączył: 15 Sty 2009
Posty: 20
Wysłany: 2012-04-20, 09:52   Instalacja AutoMapa_1.3.1__0114__0.apk w SAMSUNG Galaxy S+

czarodziej79 napisał/a:

Napiszcie komu dziala ten sposob i jak nazywa sie folder w ktorym macie katalog AutoMapa, czyli jak nazywa Wam sie karta pamieci.
U mnie w GalaxyTab karta pamieci to: external_sd.

external_sd/AutoMapa/xxx


W moim SAMSUNGU Galaxy S+ z oryginalnym ROM działa bez zarzutu.
Satelity łapie w rozsądnym czasie, wytycza długie trasy i nawiguje poprawnie.
Z tego co zauważyłem AM nie korzysta z /external_sd/.

Katalog AutoMapa umieściłem w pamięci wbudowanej /sdcard/ przed pierwszym uruchomieniem AM. Pierwsze uruchomienie AM z wyłączonym WiFi i wyłączoną transmisją danych pakietowych i wszystko śmigało jak trzeba.

Próbowałem jeszcze podłożyć mapę EU i z tym sobie nie poradziłem.
Wyskakiwał mi komunikat o przeterminowanej licencji i AM nie dawała się uruchomić, nawet wtedy gdy przywróciłem aktualną mapę PL. Pomogło dopiero odinstalowanie AM i wycięcie katalogu AutoMapa z /sdcard/ i zainstalowanie wszystkiego od nowa.

Może ktoś podpowie co zrobiłem nie tak jak trzeba by cieszyć się mapą EU.
A może jeszcze wie ktoś jak dograć dźwięki ostrzeżeń przed fotoradarami, tak by podawane były wartości ograniczenia prędkości obowiązujące przy radarze. Próbowałem wrzucić katalogi Icons i Voices niemal wszędzie i na /sdcard/ i na external_sd/ zmieniając im nazwy np. na AMVoice bez powodzenia.
 
 
santaclaus21
Waypoint


Dołączył: 04 Sie 2010
Posty: 42
  Wysłany: 2012-04-20, 14:25   

Przypominam, że "u mnie działa" - to powiedzenie zarezerwowane dla programistów.

Wyżej podana wersja NIE DZIAŁA na wszystkich urządzeniach i tyle. U mnie też nie działa, a beta2 niesłodzona działała. Cóż, pozostaje poczekać na final bo chyba nikomu nie chce się robić cukierków do bety. Beta 1 Ci pewnie ruszy słodzona, ale pewnie nie złapie fixa jak u mnie :)

Cierpliwości Panowie cierpliwości..
_________________
Uniden 520XL - najlepszy przyjaciel kierowcy.
 
 
czarodziej79 
Waypoint
chomik: czarodziej79



Wiek: 34
Dołączył: 05 Cze 2009
Posty: 115
Skąd: Wrocław / Twardogóra
Wysłany: 2012-04-20, 15:43   

Beta1 po skrakowaniu dzialala mi bezterminowo. Wszystko sie spieprzylo jak zainstalowalem bete2.
Teraz to juz dupa jak loader stracil waznosc.
Jak odpalacie instalator: AutoMapa_1.3.1__0114__0.apk to dalej robicie?
Tez macie ikonke androidowa a nie automapy i opis: pl.aqurat.automapa?
Klikacie na tą ikonke i co, odpala sie normalnie automapa?
Rozumiem ze oryginalny loader jest tutaj calkowicie zbedny, tak?
_________________
--= SAMSUNG GALAXY TAB 7" =-- --= LARK 50.1 =-- --= SAMSUNG GALAXY i5510 =--
 
 
 
divisible 
Waypoint


Dołączył: 20 Kwi 2012
Posty: 17
Wysłany: 2012-04-20, 20:33   

2 dni męczyłem się z AM na SE Arc S, ale w końcu się udało. Podzielę się spostrzeżeniami:
Z sieci miałem kilka loaderów i map (folderów AMMap itd), po długich kombinacjach i problemach z betą 1 (nie działało wyznaczanie trasy powyżej 250 km) udało mi się uruchomić AM beta 2, i w końcu wszystko działa.

Loader: AutoMapa_1.3.1_0114_0.apk, i folder Automapa który waży 337MB ! (inny, który miałem 370MB nie działał!) i tutaj leżał mój główny problem :) Linki zbierane ze wcześniejszych stron tego tematu.

Na marginesie: sygnał GPS jest łapany w ok 10 sek, na starym M650 trwało to niekiedy grubo ponad kilkanaście minut.
 
 
SnejX 
Waypoint


Dołączył: 30 Maj 2008
Posty: 38
Wysłany: 2012-04-20, 21:13   

Samsung SGS+
odinstalowałem niedziałająca wersje, skasowałem folder Automapa z /mnt/sdcard
następnie zainstalowałem AutoMapa_1.3.1_0114_0.apk, katalog z mapami (~336MB) rozpakowałem do /mnt/sdcard/Automapa.
Pierwsze uruchomienie "błąd instalacji", wyłączyłem, poczekałem, drugie uruchomienie - działa.
_________________
Lark 35.3, 43.1, GC-5066FMBTHD
 
 
coolbird 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 23 Kwi 2008
Posty: 139
Wysłany: 2012-04-20, 21:28   

Xperia Neo V
Żadnych problemów z instalacją,wyznaczaniem długich tras - szybko łapie fixa.
Jutro test w trasie ok. 1000 km.
AutoMapa_1.3.1_0114_0.apk, katalog z mapami (~336MB)
 
 
 
czarodziej79 
Waypoint
chomik: czarodziej79



Wiek: 34
Dołączył: 05 Cze 2009
Posty: 115
Skąd: Wrocław / Twardogóra
Wysłany: 2012-04-20, 21:43   

Jak wygląda i jak jest podpisana ikonka ktorą uruchamiacie ową skrakowaną AutoMape?
_________________
--= SAMSUNG GALAXY TAB 7" =-- --= LARK 50.1 =-- --= SAMSUNG GALAXY i5510 =--
 
 
 
coolbird 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 23 Kwi 2008
Posty: 139
Wysłany: 2012-04-20, 22:20   

Typowa ikona, nazwa Automapa
 
 
 
belek 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 20 Lis 2009
Posty: 137
Wysłany: 2012-04-20, 23:21   

Xperia S - sposób divisible działa idealnie
 
 
kisiol3
Waypoint


Dołączył: 10 Sty 2009
Posty: 108
Wysłany: 2012-04-21, 19:07   

powiedzcie mi czy jest jaks auto mapa europy na androida
 
 
bydziamen 
Waypoint
Sony Xperia P + AM



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 07 Sty 2010
Posty: 199
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2012-04-21, 23:38   

kisiol3 napisał/a:
powiedzcie mi czy jest jaks auto mapa europy na androida


hmmm poczytałeś temat ?? :evil:
_________________
Sony Xperia P + AM
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,54 sekundy. Zapytań do SQL: 13