Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
odblkowanie smartgps SG660
Autor Wiadomość
BART.107 
Waypoint



Dołączył: 26 Lut 2011
Posty: 131
Skąd: Ruszki
Wysłany: 2012-03-12, 13:05   

po dopisaniu Kill("play.exe") wskakuje pulpit i trzyma sie dłuzej jakies 2sek
_________________
Smartgps 660 IGO Primo
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18781
Wysłany: 2012-03-12, 13:08   

A po dopisaniu zgubionego S w KILL ?
_________________

 
 
BART.107 
Waypoint



Dołączył: 26 Lut 2011
Posty: 131
Skąd: Ruszki
Wysłany: 2012-03-12, 13:09   

wersja = FileExists("\SDMMC\Mobilenavigator\Mobilenavigator.exe")
If (wersja=1)
Kill("PVRShell.exe")
Kill("menu.exe")
Kill("play.exe")
RunWait("\ResidentFlash\AdJa\AdJa.exe")
Run("\Windows\ShellPVr.exe")
EndIf
If (wersja=0)
Run ("\SDMMC\Mobilenavigator\Mobilenavigator.exe")
EndIf


NADAL TO SAMO
_________________
Smartgps 660 IGO Primo
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18781
Wysłany: 2012-03-12, 13:13   

A tak: (resztę wierszy skasuj)
Kill("ShellPVr.exe")
RunWait("\ResidentFlash\AdJa\AdJa.exe")
Run("\Windows\ShellPVr.exe")
Autostart programu nawigacyjnego wyłączony. )dla bezpieczeństwa)?
_________________

 
 
BART.107 
Waypoint



Dołączył: 26 Lut 2011
Posty: 131
Skąd: Ruszki
Wysłany: 2012-03-12, 13:19   

Kill("ShellPVr.exe")
RunWait("\ResidentFlash\AdJa\AdJa.exe")
Run("\Windows\ShellPVr.exe")

jest tylko to nadal to samo

[ Dodano: 2012-03-12, 13:26 ]
w task manager mam uruchomione

applications

windows ce task mansger
[systeminformation.class]
[PVSHELL]
[SYSTEMINFORMATION.CLASS]
[PVPLAYWAVE]
_________________
Smartgps 660 IGO Primo
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18781
Wysłany: 2012-03-12, 13:27   

Ostatnia próba: do folderu AdJa daj ten plik: http://chomikuj.pl/jajace...,1175774079.exe
Wskaż go jako uruchamiany spod NAWIGACJA i jak ruszy AdJa, wówczas uruchom (z panelu) ITaskManagera. Może przez shell.ini nie ruszył jakiś proces...
_________________

 
 
BART.107 
Waypoint



Dołączył: 26 Lut 2011
Posty: 131
Skąd: Ruszki
Wysłany: 2012-03-12, 13:33   

PANEL RUSZYŁ
CO DALEJ

[ Dodano: 2012-03-12, 13:37 ]
z tego panela nie moge odpalic itaskmgr przeczytał bym cały komunikat ale jest zła sciezka to pliku

[ Dodano: 2012-03-12, 13:38 ]
Cannot find itaskmgr[or one of tis components]
_________________
Smartgps 660 IGO Primo
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18781
Wysłany: 2012-03-12, 14:00   

A resInfo?

Widocznie brak bibliotek dll - wieczorem sprawdxę, czego mu trzeba
Albo uruchom najpierw explorer.exe, potem ITAskManagera
_________________

 
 
BART.107 
Waypoint



Dołączył: 26 Lut 2011
Posty: 131
Skąd: Ruszki
Wysłany: 2012-03-12, 14:11   

nic nie znajduje odnalazłem plik i sam zmieniłem sciezke do itaskmgr bo mam na karcie ale itak nic z tego
_________________
Smartgps 660 IGO Primo
 
 
vampiria200 
azymut


Dołączył: 15 Sie 2008
Posty: 3
Wysłany: 2012-04-22, 12:57   

Witam, a może mi ktoś przesłać link do pliku shell.ini odblokowijącego nawi? ew proszę o dokładny wpis. kupiłem nawi bez karty i nie mam tego pliczku
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18781
Wysłany: 2012-04-22, 19:56   

W żadnym urządzeniu tego pliku nie ma - czytaj pierwszą stronę wątku
I http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 (pod koniec)
_________________

 
 
vampiria200 
azymut


Dołączył: 15 Sie 2008
Posty: 3
Wysłany: 2012-04-22, 21:28   

no wlaśnie ja już robiłem i dopisywałem ścieżkę \Windows\explorer.exe w różnych kombinacjach i mi nie wykrywa tego wcale. na karte wrzucałem i na pamięć nawigacji i nic
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9611
Wysłany: 2012-04-23, 07:18   

A plik ma nazwę shell.ini, czy shell.ini.txt? Właczyłes pokazywanie rozszerzeń?
Smart tę karte widzi?Bo może nie czyta tego typu kart?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
vampiria200 
azymut


Dołączył: 15 Sie 2008
Posty: 3
Wysłany: 2012-04-23, 11:41   

Mam kartę snandisk i kingstone obie po 2gb, na obu mam Automapę której używam więc kartę widzi, plik jest to shell.ini, ikona zmieniała się na taką z kołem zębatym po tym jak zmieniłem rozszerzenie, Wgrałem automapę Demo do tego bo podobno tworzy ona na karcie shell.ini ze ścieżką do swojego autostartu. Stworzyła ten plik i do tego folder z plikami mobilenavigator.exe ale nie dziala. Nawi idzie dzisiaj na reklamację, przestał działać glośnik

jak w pliku navipath w pamięci wewnętrznej wpiszę ścieżkę \windows\explorer.exe to po naciśniędiu przycisku nawigacji otwiera się eksplorer, ja chciałem żeby automatycznie cince wstawał, myślałem o podmiance pliku shella z oryginalnego softu na explorer.exe, zlokalizowałem go na ukrytej partycji residentflash2 ale nie mogę skopiować pliku explorera z katalogu windows a ten z apteczki jest na wince 5.0 i nie dziala

[ Dodano: 2012-04-23, 11:54 ]
A może miał by ktoś kopie rejestru z sg660?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 9