My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 
Blow GPS50C Europa
Blow GPS50C Europa
229.00 PLN
TomTom Start 25 EU Europa
TomTom Start 25 EU Europa
459.00 PLN
Garmin Nuvi 2595 LMT Europa
Garmin Nuvi 2595 LMT Europa
687.55 PLN
Mio Spirit 6900 LM Polska
Mio Spirit 6900 LM Polska
364.00 PLN
TomTom PRO 5150 Truck LIVE Europa
TomTom PRO 5150 Truck LIVE
1327.00 PLN
ModeCom FreeWAY MX3 HD bez map
ModeCom FreeWAY MX3 HD bez map
329.00 PLN
Garmin Nuvi 52 LM Europa
Garmin Nuvi 52 LM Europa
399.00 PLN
TomTom XXL IQ ROUTES 42 Europa
TomTom XXL IQ ROUTES 42 Europa
449.00 PLN
 
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Sahem
2011-12-21, 10:52
Jakie urządzenie pod AutoMapę 6.9 i przyszłe
Autor Wiadomość
marek73 
Waypoint


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 22 Sie 2010
Posty: 35
Wysłany: 2012-05-04, 16:13   

mio moov s 502 to naprawdę ciekawa navigacja,posiada czytelny wyświetlacz oraz dobry uchwyt,jedynymi "mankamentami" tej navi są:1.troszeczkę słaby już procesor 400mhz oraz
kiepskie mapy na Polskę za które trzeba dość słono zapłacić.Lepszym rozwiązaniem
oczywiście moim zdaniem będzie zakup np.modecoma mx2 lub nawigatora Alga-shop.pl.W tym drugim przypadku będzie to navia oparta o system android ale z naprawdę "wypasionym" środkiem.Wybór jest duży.Życzę zadowolenia z nowej nawigacji.
 
 
goryl25 
młodszy inspektor GPS
MIO MOOV S502



Wiek: 20
Dołączył: 13 Sie 2011
Posty: 12
Skąd: Gościm
Wysłany: 2012-05-04, 18:12   

marek73 napisał/a:
mio moov s 502 to naprawdę ciekawa navigacja,posiada czytelny wyświetlacz oraz dobry uchwyt,jedynymi "mankamentami" tej navi są:1.troszeczkę słaby już procesor 400mhz oraz
kiepskie mapy na Polskę za które trzeba dość słono zapłacić.Lepszym rozwiązaniem
oczywiście moim zdaniem będzie zakup np.modecoma mx2 lub nawigatora Alga-shop.pl.W tym drugim przypadku będzie to navia oparta o system android ale z naprawdę "wypasionym" środkiem.Wybór jest duży.Życzę zadowolenia z nowej nawigacji.


A na tym procesorze będzie chodziła płynnie automapa 6.10 ?? A tymi mapami sie nie przejmuje bo itak odrazu automapa idzie w tą nawigacje :) A jak wygląda instalowanie map ?? Trudne ?? Czy tylko wystarczy zainstalować na karcie automape i włożyć karte do nawigacji i ustawić ścieżke do programu nawigacyjnego ?? Czy trzeba grzebać w systemie urządzenia ?? Bo zainstalować na karte umiem automape ale nie wiem jak to sie ma do tego urządzenia :) Kupiłbym na allegro gdzie odblokowanie jest gratis :) czyli już chyba tylko wsadzić karte z automapą trzeba ?? Dzięki za odpowiedzi :)
 
 
 
marek73 
Waypoint


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 22 Sie 2010
Posty: 35
Wysłany: 2012-05-04, 19:36   

jeśli kupisz mio 502 to będziesz musiał użyć panel do odblokowania navi np. ten
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=28065.A jeśli chodzi o procesor to jeszcze długo da sobie radę z automapą ,choć konkuręcia montuję 600 mhz
Ostatnio zmieniony przez marek73 2012-05-04, 19:55, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
goryl25 
młodszy inspektor GPS
MIO MOOV S502



Wiek: 20
Dołączył: 13 Sie 2011
Posty: 12
Skąd: Gościm
Wysłany: 2012-05-04, 19:50   

marek73 napisał/a:
jeśli kupisz mio 502 to będziesz musiał użyć panel do odblokowania navi np. ten
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=28065.A jeśli chodzi o procesor to jeszcze długo da sobie radę z automapą ,choć konkuręcia montuję 600 ghz


Aha , Bo widze że na tej aukcji : http://allegro.pl/gps-mio...2306036958.html oferują odblokowanie gratis , i wtedy też musze zrobić ten panel ?? czy oni już to zrobią ?? Bo jestem zielony w tych sprawach a na dodatek nie umiem zbyt dobrze czytać ze zrozumieniem ... i kompletnie nie rozumiem jak ten panel sie wgrywa :/ Jak mam zainstalowaną już na karcie pamięci automape to co z tym panelem musze zrobić ?? dograć na tą samą karte z automapą ten panel ?? Sory za takie dziecinne pytania ale to moja 1 nawigacja :( wyjaśnij jak możesz kroczek po kroczku jak małemu dziecku :D

Widze że na tym chomiku są 2 panele pod MIO S502 , I mam użyć ten z żarówką (MIO Moov S502 (light).rar) ?? Już pytam się na przód żeby potem odrazu sobie zrobić jak kupie nawigacje :)
 
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 144 razy
Wiek: 23
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 3855
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-05-04, 19:59   

goryl25 napisał/a:
Bo jestem zielony w tych sprawach a na dodatek nie umiem zbyt dobrze czytać ze zrozumieniem ...


Zanim kupisz poczytaj tu :arrow: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573
_________________
Gość Nie obchodzi mnie, co o mnie myślisz. Chyba, że uważasz, że jestem super... W takim przypadku masz rację ;-)
>--------------------------------------------------------------------------------<
Kliknij tu
 
 
 
marek73 
Waypoint


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 22 Sie 2010
Posty: 35
Wysłany: 2012-05-04, 20:01   

nie wiem jak oni to odblokowywują zawsze można to ustalić telefonicznie,natomiast tak panel znajduję się na karcie pamięci wraz z automapą.Dlatego nie traci się gwarancji w razie awarii sprzętu.
 
 
goryl25 
młodszy inspektor GPS
MIO MOOV S502



Wiek: 20
Dołączył: 13 Sie 2011
Posty: 12
Skąd: Gościm
Wysłany: 2012-05-04, 20:11   

marek73 napisał/a:
nie wiem jak oni to odblokowywują zawsze można to ustalić telefonicznie,natomiast tak panel znajduję się na karcie pamięci wraz z automapą.Dlatego nie traci się gwarancji w razie awarii sprzętu.


Aha , czyli jak dobrze "Zrozumiałem :D" to lepiej nie brać z ich odblokowaniem tylko :
1)Kupić Karte
2)Zainstalować Automape 6.10
3)Wgrać na karte z zainstalowaną Automapą 2 foldery z panelem (Do katalogu automapy czy osobno na karcie ??)
4)Włożyć karte do MIO
5) I wszystko powinno być dobrze ??

Powiedzcie mi jeszcze tylko Który panel będzie lepszy z tego chomika : http://chomikuj.pl/gringi/MIO+S502 ten z żarówką ??
 
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 144 razy
Wiek: 23
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 3855
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-05-04, 20:14   

goryl25,
Jeszcze nie kupiłeś , a już chcesz grzebać w urządzeniu > początkującym amatorom nie polecam tego robić .
Po co chcesz odblokowywać :?: Obecne urządzenia posiadają wybór ścieżek map, myślę ,że na początek ten wybór Ci starczy . Trochę nabierzesz wprawy to dopiero się tym pobawisz . Na alegro co innego piszą , a co innego robią . Nie kusiłabym się takim gratisowym odblokowaniem . Powolutku aż do skutku .
goryl25 napisał/a:
Bo jestem zielony w tych sprawach a na dodatek nie umiem zbyt dobrze czytać ze zrozumieniem ... i kompletnie nie rozumiem

Czytaj dopóki zrozumiesz i wtedy się pobawisz
_________________
Gość Nie obchodzi mnie, co o mnie myślisz. Chyba, że uważasz, że jestem super... W takim przypadku masz rację ;-)
>--------------------------------------------------------------------------------<
Kliknij tu
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 501 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17357
Wysłany: 2012-05-04, 20:15   

To wątek o wyborze urządzenia, nie o instalacji AM ani odblokowaniu.
Przypominam o regulaminie forum (p.3)
_________________

 
 
goryl25 
młodszy inspektor GPS
MIO MOOV S502



Wiek: 20
Dołączył: 13 Sie 2011
Posty: 12
Skąd: Gościm
Wysłany: 2012-05-04, 20:21   

jacekp1313 napisał/a:
To wątek o wyborze urządzenia, nie o instalacji AM ani odblokowaniu.
Przypominam o regulaminie forum (p.3)


Sorki moja wina troche się "rozgadałem" :P Wybór już padł :) MIO Moov S502 :)
 
 
 
yhcic 
azymut


Wiek: 25
Dołączył: 14 Cze 2010
Posty: 1
Wysłany: 2012-05-16, 19:32   

Witam wszystkich!

Postanowiłem także skorzystać z Waszych porad ;-)

Zastanawiam się pomiędzy takimi nawigacjami jak:
1. Navroad Vivo Plus
2. WayteQ x960 BT HD DUN

Którą z nich wybrać? A może polecicie mi coś lepszego w cenie 500-600 zł? Moje wymagania to minimum 5 cali, możliwość korzystania z AM Traffic (obsługa DUN),transmiter FM, odblokowany system oraz możliwość łatwego zainstalowania "witaminizowanej" AM :roll: , tak na wszelki wypadek, gdyby kiedyś miało mi zabraknąć na aktualizację ;-)

Pozdrawiam i dziękuję za każde cenne rady
 
 
mateuszcom
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Lis 2010
Posty: 5
Wysłany: 2012-05-19, 22:01   

Kolego jak na Polske to nie Navroad ani nie jakieś Noname. Ja używam Lark 50.6 i jest idealny. Masz opis tutaj To urządzonko na pewno spełni Twoje oczekiwania. Fabrycznie odblokowana do Win CE, transmiter FM, ekran 5" i musze przyznać, że strasznie czysty dźwięk leci z głośniczka tej navi. Używałem różnych ale w żadnej takie dźwięku nie mialem. To tak na marginesie :)
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 244 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 8462
Wysłany: 2012-05-19, 22:04   

Od kiedy Lark 50.6 obsługuje DUN?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
neokant
azymut


Dołączył: 14 Cze 2012
Posty: 1
Wysłany: 2012-06-14, 11:54   Najlepsze urządzenie GPS z pośród wybranych modeli

Witam,

Mam do Was pytanie, który z pośród wybranych modeli GPS technicznie jest najlepszy:

a) http://alga-shop.pl/p/100...-akcesoria.html
b) http://allegro.pl/nawigac...2397196281.html
c) http://allegro.pl/nawigac...2382715924.html
d) http://allegro.pl/navroad...2401704478.html

Dodam, że zależy mi na wysokiej jakości urządzenia i aby działało bez problemu z najnowszą AutoMapą i przyszłymi wersjami tego programu nawigacyjnego ponieważ urządzenie GPS jest tylko pod AutoMapę :) Wymagam również bardzo dobrego zasięgu, aby urządzenie nie gubiło zasięgu i AutoMapa musi działać szybko, płynnie bez zawieszeń itp.
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2807
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2012-06-17, 00:47   

No to musisz napisać w tej sprawie do prezesa Aqurat-u bo tylko on może coś wiedzieć na temat tego co planuje Automapa w przyszłości. ;-)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,24 sekundy. Zapytań do SQL: 13