My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Sahem
2011-12-21, 10:52
Jakie urządzenie pod AutoMapę 6.9 i przyszłe
Autor Wiadomość
marek73 
Waypoint


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 22 Sie 2010
Posty: 35
Wysłany: 2012-05-04, 16:13   

mio moov s 502 to naprawdę ciekawa navigacja,posiada czytelny wyświetlacz oraz dobry uchwyt,jedynymi "mankamentami" tej navi są:1.troszeczkę słaby już procesor 400mhz oraz
kiepskie mapy na Polskę za które trzeba dość słono zapłacić.Lepszym rozwiązaniem
oczywiście moim zdaniem będzie zakup np.modecoma mx2 lub nawigatora Alga-shop.pl.W tym drugim przypadku będzie to navia oparta o system android ale z naprawdę "wypasionym" środkiem.Wybór jest duży.Życzę zadowolenia z nowej nawigacji.
 
 
goryl25 
Waypoint
MIO MOOV S502



Wiek: 21
Dołączył: 13 Sie 2011
Posty: 16
Skąd: Gościm
Wysłany: 2012-05-04, 18:12   

marek73 napisał/a:
mio moov s 502 to naprawdę ciekawa navigacja,posiada czytelny wyświetlacz oraz dobry uchwyt,jedynymi "mankamentami" tej navi są:1.troszeczkę słaby już procesor 400mhz oraz
kiepskie mapy na Polskę za które trzeba dość słono zapłacić.Lepszym rozwiązaniem
oczywiście moim zdaniem będzie zakup np.modecoma mx2 lub nawigatora Alga-shop.pl.W tym drugim przypadku będzie to navia oparta o system android ale z naprawdę "wypasionym" środkiem.Wybór jest duży.Życzę zadowolenia z nowej nawigacji.


A na tym procesorze będzie chodziła płynnie automapa 6.10 ?? A tymi mapami sie nie przejmuje bo itak odrazu automapa idzie w tą nawigacje :) A jak wygląda instalowanie map ?? Trudne ?? Czy tylko wystarczy zainstalować na karcie automape i włożyć karte do nawigacji i ustawić ścieżke do programu nawigacyjnego ?? Czy trzeba grzebać w systemie urządzenia ?? Bo zainstalować na karte umiem automape ale nie wiem jak to sie ma do tego urządzenia :) Kupiłbym na allegro gdzie odblokowanie jest gratis :) czyli już chyba tylko wsadzić karte z automapą trzeba ?? Dzięki za odpowiedzi :)
 
 
 
marek73 
Waypoint


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 22 Sie 2010
Posty: 35
Wysłany: 2012-05-04, 19:36   

jeśli kupisz mio 502 to będziesz musiał użyć panel do odblokowania navi np. ten
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=28065.A jeśli chodzi o procesor to jeszcze długo da sobie radę z automapą ,choć konkuręcia montuję 600 mhz
Ostatnio zmieniony przez marek73 2012-05-04, 19:55, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
goryl25 
Waypoint
MIO MOOV S502



Wiek: 21
Dołączył: 13 Sie 2011
Posty: 16
Skąd: Gościm
Wysłany: 2012-05-04, 19:50   

marek73 napisał/a:
jeśli kupisz mio 502 to będziesz musiał użyć panel do odblokowania navi np. ten
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=28065.A jeśli chodzi o procesor to jeszcze długo da sobie radę z automapą ,choć konkuręcia montuję 600 ghz


Aha , Bo widze że na tej aukcji : http://allegro.pl/gps-mio...2306036958.html oferują odblokowanie gratis , i wtedy też musze zrobić ten panel ?? czy oni już to zrobią ?? Bo jestem zielony w tych sprawach a na dodatek nie umiem zbyt dobrze czytać ze zrozumieniem ... i kompletnie nie rozumiem jak ten panel sie wgrywa :/ Jak mam zainstalowaną już na karcie pamięci automape to co z tym panelem musze zrobić ?? dograć na tą samą karte z automapą ten panel ?? Sory za takie dziecinne pytania ale to moja 1 nawigacja :( wyjaśnij jak możesz kroczek po kroczku jak małemu dziecku :D

Widze że na tym chomiku są 2 panele pod MIO S502 , I mam użyć ten z żarówką (MIO Moov S502 (light).rar) ?? Już pytam się na przód żeby potem odrazu sobie zrobić jak kupie nawigacje :)
 
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 153 razy
Wiek: 24
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4127
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-05-04, 19:59   

goryl25 napisał/a:
Bo jestem zielony w tych sprawach a na dodatek nie umiem zbyt dobrze czytać ze zrozumieniem ...


Zanim kupisz poczytaj tu :arrow: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
marek73 
Waypoint


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 22 Sie 2010
Posty: 35
Wysłany: 2012-05-04, 20:01   

nie wiem jak oni to odblokowywują zawsze można to ustalić telefonicznie,natomiast tak panel znajduję się na karcie pamięci wraz z automapą.Dlatego nie traci się gwarancji w razie awarii sprzętu.
 
 
goryl25 
Waypoint
MIO MOOV S502



Wiek: 21
Dołączył: 13 Sie 2011
Posty: 16
Skąd: Gościm
Wysłany: 2012-05-04, 20:11   

marek73 napisał/a:
nie wiem jak oni to odblokowywują zawsze można to ustalić telefonicznie,natomiast tak panel znajduję się na karcie pamięci wraz z automapą.Dlatego nie traci się gwarancji w razie awarii sprzętu.


Aha , czyli jak dobrze "Zrozumiałem :D" to lepiej nie brać z ich odblokowaniem tylko :
1)Kupić Karte
2)Zainstalować Automape 6.10
3)Wgrać na karte z zainstalowaną Automapą 2 foldery z panelem (Do katalogu automapy czy osobno na karcie ??)
4)Włożyć karte do MIO
5) I wszystko powinno być dobrze ??

Powiedzcie mi jeszcze tylko Który panel będzie lepszy z tego chomika : http://chomikuj.pl/gringi/MIO+S502 ten z żarówką ??
 
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 153 razy
Wiek: 24
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4127
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-05-04, 20:14   

goryl25,
Jeszcze nie kupiłeś , a już chcesz grzebać w urządzeniu > początkującym amatorom nie polecam tego robić .
Po co chcesz odblokowywać :?: Obecne urządzenia posiadają wybór ścieżek map, myślę ,że na początek ten wybór Ci starczy . Trochę nabierzesz wprawy to dopiero się tym pobawisz . Na alegro co innego piszą , a co innego robią . Nie kusiłabym się takim gratisowym odblokowaniem . Powolutku aż do skutku .
goryl25 napisał/a:
Bo jestem zielony w tych sprawach a na dodatek nie umiem zbyt dobrze czytać ze zrozumieniem ... i kompletnie nie rozumiem

Czytaj dopóki zrozumiesz i wtedy się pobawisz
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 505 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17266
Wysłany: 2012-05-04, 20:15   

To wątek o wyborze urządzenia, nie o instalacji AM ani odblokowaniu.
Przypominam o regulaminie forum (p.3)
_________________

 
 
goryl25 
Waypoint
MIO MOOV S502



Wiek: 21
Dołączył: 13 Sie 2011
Posty: 16
Skąd: Gościm
Wysłany: 2012-05-04, 20:21   

jacekp1313 napisał/a:
To wątek o wyborze urządzenia, nie o instalacji AM ani odblokowaniu.
Przypominam o regulaminie forum (p.3)


Sorki moja wina troche się "rozgadałem" :P Wybór już padł :) MIO Moov S502 :)
 
 
 
yhcic 
azymut


Wiek: 26
Dołączył: 14 Cze 2010
Posty: 1
Wysłany: 2012-05-16, 19:32   

Witam wszystkich!

Postanowiłem także skorzystać z Waszych porad ;-)

Zastanawiam się pomiędzy takimi nawigacjami jak:
1. Navroad Vivo Plus
2. WayteQ x960 BT HD DUN

Którą z nich wybrać? A może polecicie mi coś lepszego w cenie 500-600 zł? Moje wymagania to minimum 5 cali, możliwość korzystania z AM Traffic (obsługa DUN),transmiter FM, odblokowany system oraz możliwość łatwego zainstalowania "witaminizowanej" AM :roll: , tak na wszelki wypadek, gdyby kiedyś miało mi zabraknąć na aktualizację ;-)

Pozdrawiam i dziękuję za każde cenne rady
 
 
mateuszcom
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Lis 2010
Posty: 5
Wysłany: 2012-05-19, 22:01   

Kolego jak na Polske to nie Navroad ani nie jakieś Noname. Ja używam Lark 50.6 i jest idealny. Masz opis tutaj To urządzonko na pewno spełni Twoje oczekiwania. Fabrycznie odblokowana do Win CE, transmiter FM, ekran 5" i musze przyznać, że strasznie czysty dźwięk leci z głośniczka tej navi. Używałem różnych ale w żadnej takie dźwięku nie mialem. To tak na marginesie :)
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 249 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 8961
Wysłany: 2012-05-19, 22:04   

Od kiedy Lark 50.6 obsługuje DUN?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
neokant
azymut


Dołączył: 14 Cze 2012
Posty: 1
Wysłany: 2012-06-14, 11:54   Najlepsze urządzenie GPS z pośród wybranych modeli

Witam,

Mam do Was pytanie, który z pośród wybranych modeli GPS technicznie jest najlepszy:

a) http://alga-shop.pl/p/100...-akcesoria.html
b) http://allegro.pl/nawigac...2397196281.html
c) http://allegro.pl/nawigac...2382715924.html
d) http://allegro.pl/navroad...2401704478.html

Dodam, że zależy mi na wysokiej jakości urządzenia i aby działało bez problemu z najnowszą AutoMapą i przyszłymi wersjami tego programu nawigacyjnego ponieważ urządzenie GPS jest tylko pod AutoMapę :) Wymagam również bardzo dobrego zasięgu, aby urządzenie nie gubiło zasięgu i AutoMapa musi działać szybko, płynnie bez zawieszeń itp.
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2804
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2012-06-17, 00:47   

No to musisz napisać w tej sprawie do prezesa Aqurat-u bo tylko on może coś wiedzieć na temat tego co planuje Automapa w przyszłości. ;-)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,26 sekundy. Zapytań do SQL: 11