Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-06-03, 16:47
BLOKADA PIN !!!
Autor Wiadomość
r1 
azymut


Dołączył: 21 Lut 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-02-21, 15:30   BLOKADA PIN !!!

Panowie może ktoś z was mi pomoże posiadam nawigacje navigon 8110 i jest ona zablokowana pinem , wujaszek przywiózł mi ja z niemic bez żadnych dokumentów wszystko zostało za granica, dzwoniłem na infolinie serwisu navigon ale bez dokumentu byle jakiego potwierdzającego legalność urządzenia nie pomogą mi. Jak jest możliwość jakaś odblokowania tego to prosił bym o pomoc, nie wiem nie znam się za bardzo na oprogramowaniu tych urządzeń ale możne da się coś zrobić .
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-06-03, 16:48, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-02-21, 15:31   

Hard reset?
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
r1 
azymut


Dołączył: 21 Lut 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-02-21, 15:37   

Czyli ?? Po takim resecie zniknie blokada?
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-02-21, 15:40   

Przywrócą się ustawienia fabryczne :-|
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
r1 
azymut


Dołączył: 21 Lut 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-02-21, 15:44   

acha, no to tak czy inaczej nic z tego nie wyjdzie jak ani ja ani wujaszek pinu nie pamiętamy :-/ Nawigacja leży ponad pół roku i ani razu nie była w użyciu
 
 
 
snaffie 
Navi Expert
Embedded...



Pomógł: 7 razy
Dołączył: 14 Lut 2009
Posty: 270
Skąd: d('.')b :Dokąd
Wysłany: 2009-02-21, 18:39   

Nie opisałeś czy jest jakaś ogrniczona ilość wprowadzonych błędnie PINów. Jeśli producent zabezpiecza sprzęt takim kodem to zwykle jest to coś prostego w stylu 0000, 1234 czy 11111.
 
 
r1 
azymut


Dołączył: 21 Lut 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-02-22, 12:14   

A więc tak po wpisaniu 3 razy błednego kodu pic wyskakuje wiadomość zebym zadzwonil na infolinie serwisu navigon i podal im kod ktory składa sie z 11 znakow i znajduje sie pod tą wiadomoscia. i z tego co sie dowiedzialem jak dzwonilem to za pomoca tego kodu odzyskuja kod pin tylko oczywiscie musze miec potwierdzenie legalnosci urzadzenia inaczej mi nie podadza.. I tak za kazdym razem po wpisaniu blednego pinu 3 razy wykakuje ta wiadomosc ale za kazdym razem z innym tym 11 znakowym kodem

[ Dodano: 2009-02-22, 12:21 ]
dokładnie to wygląda tak : po 3 błędnych próbach wpisania PIN

Passwort vergessen?

Rufen Sie unsere Hotline an.

Bitte halten Sie den folgenden Sicherheitscode bereit:

5E9NX3WUERX1U

Przepraszam 13 znaków kod
 
 
 
konias 
azymut


Wiek: 43
Dołączył: 01 Cze 2012
Posty: 4
Skąd: Holandia
Wysłany: 2012-06-01, 20:32   Navigon 40 easy

Witam mam nietypowy problem otóż dostałem nawigacje nawigon 40 easy niestety jest zabezpieczona 4 cyfrowym kodem czy jest jakaś możliwość obejścia tego
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4558
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-06-01, 20:48   

konias napisał/a:
czy jest jakaś możliwość obejścia tego

Raczej nie ma , to jest jak z kodem PIN
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
ogerard 
Navi Expert
Gerard O.



Pomógł: 13 razy
Dołączył: 24 Wrz 2009
Posty: 364
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-06-01, 21:08   

Nie, tylko serwis i to w dodatku w Hamburgu, wysyłka na twój koszt :cry:
_________________
/iPhone 6/Alga Prima 5050/Navigon 40 PR
 
 
 
konias 
azymut


Wiek: 43
Dołączył: 01 Cze 2012
Posty: 4
Skąd: Holandia
Wysłany: 2012-06-01, 21:09   

Szkoda nawigacja została znaleziona przez mojego znajomego na ulicy będzie leżeć bez użyteczna
 
 
ogerard 
Navi Expert
Gerard O.



Pomógł: 13 razy
Dołączył: 24 Wrz 2009
Posty: 364
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-06-01, 23:45   

Trzeba było tak od razu. Podłącz do kompa i jak się zgłosi to format jako fat 32. Na necie poszukaj softu do 40 easy i ponownie wgraj.
_________________
/iPhone 6/Alga Prima 5050/Navigon 40 PR
 
 
 
avi
Waypoint



Dołączył: 05 Mar 2009
Posty: 187
Wysłany: 2012-06-02, 06:38   

idę na ulicę poszukać leżących tam nawigacji. słyszałem, że to dobre miejsce do szukania nawigacji, bo ostatnio znajduje się ich tam coraz więcej i coraz lepsze modele. może będą nawet zabezpieczone kodem. ale to nic, nic...
_________________
http://chomikuj.pl/aviavi
 
 
konias 
azymut


Wiek: 43
Dołączył: 01 Cze 2012
Posty: 4
Skąd: Holandia
Wysłany: 2012-06-02, 20:31   

Nie stety format i nowy soft nie daje rady ciągle żąda kodu jakieś pomysły
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4558
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-06-02, 20:36   

konias,
Żadna kombinacja Ci nic nie da , jedynie wgranie nowego Windows CE , a to już tylko serwis .
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 12