My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 
Goclever NAVIO 525 Polska
Goclever NAVIO 525 Polska
259.00 PLN
TomTom XXL Classic Europa
TomTom XXL Classic Europa
299.00 PLN
Garmin Nuvi 42 LM Europa
Garmin Nuvi 42 LM Europa
298.98 PLN
VORDON 5 Europa
VORDON 5 Europa
195.50 PLN
Navroad ENOVO S AutoMapa Polska
Navroad ENOVO S AutoMapa
334.81 PLN
ModeCom FreeWAY MX3 HD AutoMapa Polska
ModeCom FreeWAY MX3 HD
393.04 PLN
TomTom GO 500 Europa
TomTom GO 500 Europa
769.21 PLN
TomTom Start 25 EU Europa
TomTom Start 25 EU Europa
449.00 PLN
 
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Automapa - ustawienia GPS
Autor Wiadomość
Andrzej P 
guru
Merc(124)maniak



Pomógł: 72 razy
Wiek: 62
Dołączył: 20 Sie 2009
Posty: 1325
Skąd: (z)Dolny Śląsk
Wysłany: 2012-06-06, 12:09   

Port COM jest przypisany do danego sprzętu i jest zazwyczaj jeden (np. COM 7). Natomiast prędkość transmisji danych (baudrate) może być różna - zwykle bazując na autowyszukiwaniu trzeba ją potem dobrać doświadczalnie tak, aby dokładność wskazywania naszej pozycji była najbardziej precyzyjna.
_________________
---
Lark 35.5c, 50.1, 50.3 - wszystkie WCE 5.0
 
 
yunivers 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 23
Dołączył: 19 Gru 2009
Posty: 12
Wysłany: 2012-06-06, 19:55   

Koledzy powiedzcie mi jakie ustawienia GPS powinny być na navi Pentagram NOMAD Evo 4.3 z AutoMapa 6.10???
 
 
 
diyman 
Navi Expert



Pomógł: 20 razy
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 387
Wysłany: 2012-06-06, 21:36   

yunivers napisał/a:
Koledzy powiedzcie mi jakie ustawienia GPS powinny być na navi Pentagram NOMAD Evo 4.3 z AutoMapa 6.10???


Chodzi kolego o port com i jego szybkość? Jeśli tak to zdaje się COM: 1, 57600 (lub 4800).

Pozdrawiam.
 
 
1Niepokorny 
azymut


Dołączył: 15 Lip 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-07-15, 11:57   Blow GPS43A

Witam jestem szczęśliwym posiadaczem sprzętu Blow GPS43A :-D Mój sprzęt niestety nie chce "złapać "sygnału GPS - AutoMapa 6.10 ustawienia fabryczne (Auto)COM1 - 4800 ,łapie sygnał ale go nie trzyma.Może ktoś podpowie jakie wartości ustawić. Za pomoc z góry dziękuję.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 139 razy
Wiek: 23
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 3792
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-07-15, 12:30   

1Niepokorny,

Poczytaj tu :arrow: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=4908
_________________
Gość Nie obchodzi mnie, co o mnie myślisz. Chyba, że uważasz, że jestem super... W takim przypadku masz rację ;-)
>--------------------------------------------------------------------------------<
Kliknij tu
 
 
 
1Niepokorny 
azymut


Dołączył: 15 Lip 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-07-15, 12:46   

Dziękuję za pomoc ,ponownie wgrałem mapę na kartę pamięci i wszystko zadziałało jak powinno . Port (Auto)COM1 4800 nawigacja chodzi jak burza . ;-)
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 139 razy
Wiek: 23
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 3792
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-07-15, 12:51   

1Niepokorny,
Miło mi ;-) ,że Ci już wszystko działa . Zawsze powolutku , aż do skutku .
_________________
Gość Nie obchodzi mnie, co o mnie myślisz. Chyba, że uważasz, że jestem super... W takim przypadku masz rację ;-)
>--------------------------------------------------------------------------------<
Kliknij tu
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 498 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17330
Wysłany: 2012-07-19, 07:41   

Dopisałem do http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=5068
_________________

 
 
Bilunia 
Maestro GPS



Pomógł: 26 razy
Dołączył: 15 Sty 2010
Posty: 2629
Skąd: od Boćka
Wysłany: 2012-07-19, 09:07   

1Niepokorny napisał/a:
Port (Auto)COM1 4800 nawigacja chodzi jak burza . ;-)

Jak zmienisz na sztywny COM1, bez (Auto), będzie chodziła jak błyskawica ;-)
_________________
http://www.mynavi-expert.pl/reflink/6831/
TomTom - Live Traffic
 
 
konix
azymut


Dołączył: 15 Lis 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-11-15, 16:11   goclever 505 i 705 ustawienia portow i predkosci w AM

Witam serdecznie!
Mam problem z tymi dwoma urzadzeniami , a poniewaz nigdzie nei znalazlem ustawien typowo pod te 2 modele dla AutoMap, prosze o pomoc kogos ktos sie uporal z tym tematem, poniewaz na dzien dzisiejszy na ustawieniach AUTO szukanie fixa liczy sie w minutach. Mozna cos na to poradzic ? Ewentualnie co jeszcze mozna zmienic w ustawieniach zeby urzadzenie dzialalo sprawniej ?

Dziekuje za pomoc i pozdrawiam
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 102
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3706
Skąd: Poland
Wysłany: 2012-11-15, 16:14   

konix, tu też patrzyłeś >> http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=5068 ?
http://www.my-navia.pl/vi...=ustawienia+gps
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
konix
azymut


Dołączył: 15 Lis 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-11-15, 16:41   

przepraszam chodzi mi o navio 405 i navio 705 , tam jest tylko navio 505
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 139 razy
Wiek: 23
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 3792
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-11-15, 16:53   

gustawox_1 napisał/a:
 goclever 505 i 705 ustawienia portow i predkosci w AM
Navio505 i 705 ---> COM7 ; 57600
_________________
Gość Nie obchodzi mnie, co o mnie myślisz. Chyba, że uważasz, że jestem super... W takim przypadku masz rację ;-)
>--------------------------------------------------------------------------------<
Kliknij tu
 
 
 
konix
azymut


Dołączył: 15 Lis 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-11-15, 17:06   

oki dziekuje, dla 705 com7 i 57600 dzialaja bardzo dobrze , niestety te ustawienia dla 405 nie dzialaja, nei moze sie polaczyc na comie7
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 139 razy
Wiek: 23
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 3792
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-11-15, 17:19   

konix,
Sprawdź COM2 ; 9600 lub COM1 ; 9600
_________________
Gość Nie obchodzi mnie, co o mnie myślisz. Chyba, że uważasz, że jestem super... W takim przypadku masz rację ;-)
>--------------------------------------------------------------------------------<
Kliknij tu
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,21 sekundy. Zapytań do SQL: 12