My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Automapa - ustawienia GPS
Autor Wiadomość
Andrzej P 
guru
Merc(124)maniak



Pomógł: 72 razy
Wiek: 63
Dołączył: 20 Sie 2009
Posty: 1323
Skąd: (z)Dolny Śląsk
Wysłany: 2012-06-06, 12:09   

Port COM jest przypisany do danego sprzętu i jest zazwyczaj jeden (np. COM 7). Natomiast prędkość transmisji danych (baudrate) może być różna - zwykle bazując na autowyszukiwaniu trzeba ją potem dobrać doświadczalnie tak, aby dokładność wskazywania naszej pozycji była najbardziej precyzyjna.
_________________
---
Lark 35.5c, 50.1, 50.3 - wszystkie WCE 5.0
 
 
yunivers 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 24
Dołączył: 19 Gru 2009
Posty: 12
Wysłany: 2012-06-06, 19:55   

Koledzy powiedzcie mi jakie ustawienia GPS powinny być na navi Pentagram NOMAD Evo 4.3 z AutoMapa 6.10???
 
 
 
diyman 
Navi Expert



Pomógł: 20 razy
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 387
Wysłany: 2012-06-06, 21:36   

yunivers napisał/a:
Koledzy powiedzcie mi jakie ustawienia GPS powinny być na navi Pentagram NOMAD Evo 4.3 z AutoMapa 6.10???


Chodzi kolego o port com i jego szybkość? Jeśli tak to zdaje się COM: 1, 57600 (lub 4800).

Pozdrawiam.
 
 
1Niepokorny 
azymut


Dołączył: 15 Lip 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-07-15, 11:57   Blow GPS43A

Witam jestem szczęśliwym posiadaczem sprzętu Blow GPS43A :-D Mój sprzęt niestety nie chce "złapać "sygnału GPS - AutoMapa 6.10 ustawienia fabryczne (Auto)COM1 - 4800 ,łapie sygnał ale go nie trzyma.Może ktoś podpowie jakie wartości ustawić. Za pomoc z góry dziękuję.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 153 razy
Wiek: 23
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4097
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-07-15, 12:30   

1Niepokorny,

Poczytaj tu :arrow: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=4908
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
1Niepokorny 
azymut


Dołączył: 15 Lip 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-07-15, 12:46   

Dziękuję za pomoc ,ponownie wgrałem mapę na kartę pamięci i wszystko zadziałało jak powinno . Port (Auto)COM1 4800 nawigacja chodzi jak burza . ;-)
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 153 razy
Wiek: 23
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4097
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-07-15, 12:51   

1Niepokorny,
Miło mi ;-) ,że Ci już wszystko działa . Zawsze powolutku , aż do skutku .
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 503 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17635
Wysłany: 2012-07-19, 07:41   

Dopisałem do http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=5068
_________________

 
 
Bilunia 
Maestro GPS



Pomógł: 26 razy
Dołączył: 15 Sty 2010
Posty: 2826
Skąd: od Boćka
Wysłany: 2012-07-19, 09:07   

1Niepokorny napisał/a:
Port (Auto)COM1 4800 nawigacja chodzi jak burza . ;-)

Jak zmienisz na sztywny COM1, bez (Auto), będzie chodziła jak błyskawica ;-)
_________________
AM 6.17 - Skórka Bilunia
TomTom - Live Traffic
 
 
konix
azymut


Dołączył: 15 Lis 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-11-15, 16:11   goclever 505 i 705 ustawienia portow i predkosci w AM

Witam serdecznie!
Mam problem z tymi dwoma urzadzeniami , a poniewaz nigdzie nei znalazlem ustawien typowo pod te 2 modele dla AutoMap, prosze o pomoc kogos ktos sie uporal z tym tematem, poniewaz na dzien dzisiejszy na ustawieniach AUTO szukanie fixa liczy sie w minutach. Mozna cos na to poradzic ? Ewentualnie co jeszcze mozna zmienic w ustawieniach zeby urzadzenie dzialalo sprawniej ?

Dziekuje za pomoc i pozdrawiam
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 103
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3703
Skąd: Poland
Wysłany: 2012-11-15, 16:14   

konix, tu też patrzyłeś >> http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=5068 ?
http://www.my-navia.pl/vi...=ustawienia+gps
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
konix
azymut


Dołączył: 15 Lis 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-11-15, 16:41   

przepraszam chodzi mi o navio 405 i navio 705 , tam jest tylko navio 505
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 153 razy
Wiek: 23
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4097
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-11-15, 16:53   

gustawox_1 napisał/a:
 goclever 505 i 705 ustawienia portow i predkosci w AM
Navio505 i 705 ---> COM7 ; 57600
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
konix
azymut


Dołączył: 15 Lis 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-11-15, 17:06   

oki dziekuje, dla 705 com7 i 57600 dzialaja bardzo dobrze , niestety te ustawienia dla 405 nie dzialaja, nei moze sie polaczyc na comie7
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 153 razy
Wiek: 23
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4097
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-11-15, 17:19   

konix,
Sprawdź COM2 ; 9600 lub COM1 ; 9600
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,32 sekundy. Zapytań do SQL: 9