My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
GC5070 - odblokowanie, inny pulpit
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 504 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17229
Wysłany: 2012-02-22, 14:44   

Dyskusję o płynności AM wydzielilem do wątku o programach nawigacyjnych
_________________

 
 
oscyp 
młodszy inspektor GPS
GoClever 4366FMBT



Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 13
Wysłany: 2012-04-05, 15:39   

jakieś wieści nt. menu od Dasiora do tego modelu?
 
 
 
bobi1326 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 10 Cze 2011
Posty: 8
Wysłany: 2012-04-12, 23:09   

Witam,

Panowie temat o odblokowywaniu i zmianie pulpitu ale chyba dla bardzo zaawansowanych. Nie ma nigdzie łopatologicznej instrukcji, więc napiszę do czego doszedłem po przeczytaniu całego wątku:

Mianowicie mam uruchomione połączenie AS i zsynchronizowanie połączenie. Jak przeglądam urządzenie w AS to nie mam folderu ResidentFlash2 tylko ResidentFlash. Jak dopiszę do ścieżki 2 to nie może zlokalizować folderu. W TCM w otoczeniu sieciowym nie mam urządzenia.

Czy ktoś mógłby pomóc?


Pozdrawiam
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 249 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 8913
Wysłany: 2012-04-12, 23:21   

Przeczytaj dokładnie o wtyczce do TCMD i o tym, gdzie wpisywac "2"
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
bobi1326 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 10 Cze 2011
Posty: 8
Wysłany: 2012-04-20, 23:10   

Ogarnąłem, chodziło o wtyczkę WinCE 2.1

Dzięki za odpowiedź

Dodatkowo pytanko odnośnie ustawienia stałych ikon na pulpicie (już ktoś o to pytał w tym wątku ale nie dostał odpowiedzi). Mianowicie wycięte z tego tematu: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=1097

Cytat:
3. Działamy:
-Hkey_Current_User\ControlPanel\Desktop
klikamy dwa razy w Wallpaper
w polu Dane zmieniamy wartosć na: \flash_storage\Windows\

4. Przechodzimy teraz do:
-Hkey_Local_Machine\System\Explorer\Shell Folders
klikamy dwa razy na Desktop
w polu Dane zmieniamy wartosc na : \flash_storage\Windows\Desktop


Czy ktoś może napisać jak powinno być w GC 5070?

Z góry dzięki.


Pozdrawiam
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 504 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17229
Wysłany: 2012-04-21, 10:23   

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=33642
_________________

 
 
mnemic
azymut


Dołączył: 14 Wrz 2011
Posty: 3
Wysłany: 2012-06-24, 20:11   

po odblokowaniu ukrytej ikony, uruchomiłem automapę, znalazłem sygnał itd., gdy wyłączyłem nawigację i uruchomiłem ponownie nie można już odpalić windowsa, jest tylko czarny ekran. Co zrobić, żeby to działało cały czas ?
 
 
elmariaci
azymut


Dołączył: 04 Mar 2012
Posty: 3
Wysłany: 2012-07-28, 19:28   

Witam, szukam pulpitu dzięki któremu po wciśnięciu przycisku NAWIGACJA będę mógł wybrać spośród zainstalowanych programów nawigujących ten który będę chciał w danej chwili używać. Niebardzo widzi mi się ciągłe zmienianie ścieżki w moim GC....
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 504 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17229
Wysłany: 2012-07-28, 19:49   

Przed 4 dniami dostałeś odpowiedź:
dasior591 napisał/a:
www.goclever.cba.pl menu navigacyjne

Poza tym - czy raczyłeś przeczytać ten wątek, w którym zadałeś pytanie?Jest wnim kilka ciekawych rzeczy
Waski_BG napisał/a:
mario44 twój panel jest idealny
Montix napisał/a:
Spróbowałem wgrać panel z tego tematu >Tutaj<i działa
jacekp1313 napisał/a:
Aby uruchomić panel AdJa na GC5070 wystarczy:
no_taki napisał/a:
panel pieknie wskakuje. do wyboru.. albo po naciśnieciu menu Nawigacja", albo z autostartu
_________________

 
 
oscyp 
młodszy inspektor GPS
GoClever 4366FMBT



Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 13
Wysłany: 2012-07-28, 20:45   

http://www.youtube.com/watch?v=XZxzJGgox_E

kolega jacekp1313 zadał sobie trud i podał Ci wszystko jak na tacy, na stronie Dasiora tez wszystko ładnie opisane.

Prosta odpowiedź o którą prosiłeś - da się, wystarczy poczytać co Ci przed chwilą ludzie radzili.
 
 
 
Kotroniusz
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Sty 2013
Posty: 6
Wysłany: 2013-01-17, 19:30   Odblokowanie biedronkowego GoClever5070

Ponieważ nie ma wątku o biedronkowej nawigacji GoClever 5070, więc piszę w dziale "Inne".
Od razu uprzedzam, że odblokowałem dokładnie TEN model i nie wiem, czy da się to rozwiązanie zastosować do innych modeli. Rozwiązanie dotyczy MOJEGO egzemplarza - GoClever 5070, 128MB ram, 4 GB Flash.
Odpaliłem edytor rejestru i wyszukałem w kategorii kluczy HKEY_LOCAL_MACHINE klucz "Init". Są tam różne wartości, z których interesują nas wpisy zawierające wartość Hello.exe oraz YFLoader6.exe, które usunąłem. Następnie dodałem wartość tekstową o nazwie "Launch70" i zawartości Explorer.exe, zrestartowałem nawigację i otrzymałem dobrze znany nam wszystkim pulpit Windows, z paskiem menu itd.

Uwaga: na pulpicie jest ikona podpisana "GPS". Nie należy jej uruchamiać! Zresetuje pewne ustawienia, jak np. zawartość menu "Start"!

No i mam pytanie: dlaczego nie działa mi krzyżyk zamykający aplikacje? Czy ekran jest za szeroki i obsługa zdarzenia tam już nie sięga?
Ciekaw jestem waszych przygód z odblokowywaniem tej nawigacji i czy ta metoda pasuje do innych modeli.
_________________
Kobiecej logiki nie należy próbować zrozumieć, przed nią należy się chronić.
 
 
Kotroniusz
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Sty 2013
Posty: 6
Wysłany: 2013-01-18, 01:07   

Odblokowałem sobie tą nawigację i wszystko działa oprócz wyłączania. W menu Wingrozy nie ma opcji "Wyłącz", jest tylko "Uśpij". Przytrzymanie przycisku włącz/wyłącz też tylko usypia, bo ekran gaśnie bardzo szybko, a przy włączaniu uruchamia się z programem i ekranem, który był uruchomiony. Poprzednio pojawiały się dwa przyciski "Uśpij" i "Wyłącz", ale po rozbrojeniu już tego nie ma. Jak mogę zmienić ustawienia żeby wyłączał się sprzęt lub może jakiś programik który to zrobi?
_________________
Kobiecej logiki nie należy próbować zrozumieć, przed nią należy się chronić.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 504 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17229
Wysłany: 2013-01-18, 07:12   

Kotroniusz napisał/a:
nie ma wątku
Kiepsko szukasz - a niby do czego dołączyłem Twój post?

Kotroniusz napisał/a:
dlaczego nie działa mi krzyżyk
Nie działa w żadnej aplikacji? Jeżeli tak, to zacznij od kalibracji ekranu

Kotroniusz napisał/a:
Poprzednio pojawiały się dwa przyciski "Uśpij" i "Wyłącz"
Wyłączanie programowe wymaga pewnych procesów, które nie włączają się po odblokowaniu opisanym przez Ciebie sposobem. Przywróć stan fabryczny i odblokuj inna metodą. Na przykład http://www.my-navia.pl/vi...p=389743#389743 albo jakiś alternatywny panel.
_________________

 
 
Dario79
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Lut 2013
Posty: 13
  Wysłany: 2013-02-05, 16:40   GoClever 5070 - brak NANDflash i ResidentFlash2

Witam.
Niedawno zakupiłem w Biedronce nawigacje GC5070 z emapa. Chciałbym wgrać obok inne mapy ale po przewertowaniu forum nie moge wogóle znaleść NANDflash i ResidentFlash2. Dodam że nigdy wcześniej nie grzebałem w nawigacjach. Z nawigacją łącze się poprzez Windows Mobile i Total Commander PowerPack 2 z wtyczka wincefs.wfx. Mam system win8 (64bit) i w normalnym total commanderze 8 nie chce mi zainstalowac wtyczki wincefs dlatego używam PowerPack2. Zmiana ResidentFlash poprzez dodanie 2 na koncu nic nie daje gdyż jest zabroniony dostęp do zmian nazw plików. Prosze więc o pomoc :cry:
RAM w nawigacji - 94.8 MB / 128.0 MB
Z góry dziękuje ;-)
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 153 razy
Wiek: 23
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4097
Skąd: Wawa

Wysłany: 2013-02-05, 16:51   

Dario79 napisał/a:
Zmiana ResidentFlash poprzez dodanie 2 na koncu nic nie daje gdyż jest zabroniony dostęp do zmian nazw plików
:arrow: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 punkt 2 ; 23
Dario79 napisał/a:
Chciałbym wgrać obok inne mapy
Oprogramowania nawigacyjne wystarczy wgrać na kartę SD i wskazać ścieżkę . A nie grzebanie w plikach co może uszkodzić nieodwracalnie urządzenie nawigacyjne.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,32 sekundy. Zapytań do SQL: 10