My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 
Lark FreeBird 50.3 LarkMap Polska
Lark FreeBird 50.3 LarkMap
169.00 PLN
Garmin Nuvi 2595 LMT Europa
Garmin Nuvi 2595 LMT Europa
612.00 PLN
Manta GPS460 Europa
Manta GPS460 Europa
159.41 PLN
Garmin Nuvi 52 LM Europa
Garmin Nuvi 52 LM Europa
399.00 PLN
Mio Spirit 6900 LM Polska
Mio Spirit 6900 LM Polska
364.00 PLN
Navroad AURO 2S AutoMapa Polska
Navroad AURO 2S AutoMapa
429.00 PLN
VORDON 7 HD Europa
VORDON 7 HD Europa
299.00 PLN
Mio Combo 5107 LM Europa
Mio Combo 5107 LM Europa
688.79 PLN
 
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
GC5070 - odblokowanie, inny pulpit
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 498 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17331
Wysłany: 2012-02-22, 14:44   

Dyskusję o płynności AM wydzielilem do wątku o programach nawigacyjnych
_________________

 
 
oscyp 
Waypoint
GoClever 4366FMBT



Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 16
Wysłany: 2012-04-05, 15:39   

jakieś wieści nt. menu od Dasiora do tego modelu?
 
 
 
bobi1326 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 10 Cze 2011
Posty: 8
Wysłany: 2012-04-12, 23:09   

Witam,

Panowie temat o odblokowywaniu i zmianie pulpitu ale chyba dla bardzo zaawansowanych. Nie ma nigdzie łopatologicznej instrukcji, więc napiszę do czego doszedłem po przeczytaniu całego wątku:

Mianowicie mam uruchomione połączenie AS i zsynchronizowanie połączenie. Jak przeglądam urządzenie w AS to nie mam folderu ResidentFlash2 tylko ResidentFlash. Jak dopiszę do ścieżki 2 to nie może zlokalizować folderu. W TCM w otoczeniu sieciowym nie mam urządzenia.

Czy ktoś mógłby pomóc?


Pozdrawiam
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 239 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 8265
Wysłany: 2012-04-12, 23:21   

Przeczytaj dokładnie o wtyczce do TCMD i o tym, gdzie wpisywac "2"
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
bobi1326 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 10 Cze 2011
Posty: 8
Wysłany: 2012-04-20, 23:10   

Ogarnąłem, chodziło o wtyczkę WinCE 2.1

Dzięki za odpowiedź

Dodatkowo pytanko odnośnie ustawienia stałych ikon na pulpicie (już ktoś o to pytał w tym wątku ale nie dostał odpowiedzi). Mianowicie wycięte z tego tematu: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=1097

Cytat:
3. Działamy:
-Hkey_Current_User\ControlPanel\Desktop
klikamy dwa razy w Wallpaper
w polu Dane zmieniamy wartosć na: \flash_storage\Windows\

4. Przechodzimy teraz do:
-Hkey_Local_Machine\System\Explorer\Shell Folders
klikamy dwa razy na Desktop
w polu Dane zmieniamy wartosc na : \flash_storage\Windows\Desktop


Czy ktoś może napisać jak powinno być w GC 5070?

Z góry dzięki.


Pozdrawiam
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 498 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17331
Wysłany: 2012-04-21, 10:23   

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=33642
_________________

 
 
mnemic
azymut


Dołączył: 14 Wrz 2011
Posty: 3
Wysłany: 2012-06-24, 20:11   

po odblokowaniu ukrytej ikony, uruchomiłem automapę, znalazłem sygnał itd., gdy wyłączyłem nawigację i uruchomiłem ponownie nie można już odpalić windowsa, jest tylko czarny ekran. Co zrobić, żeby to działało cały czas ?
 
 
elmariaci
azymut


Dołączył: 04 Mar 2012
Posty: 3
Wysłany: 2012-07-28, 19:28   

Witam, szukam pulpitu dzięki któremu po wciśnięciu przycisku NAWIGACJA będę mógł wybrać spośród zainstalowanych programów nawigujących ten który będę chciał w danej chwili używać. Niebardzo widzi mi się ciągłe zmienianie ścieżki w moim GC....
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 498 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17331
Wysłany: 2012-07-28, 19:49   

Przed 4 dniami dostałeś odpowiedź:
dasior591 napisał/a:
www.goclever.cba.pl menu navigacyjne

Poza tym - czy raczyłeś przeczytać ten wątek, w którym zadałeś pytanie?Jest wnim kilka ciekawych rzeczy
Waski_BG napisał/a:
mario44 twój panel jest idealny
Montix napisał/a:
Spróbowałem wgrać panel z tego tematu >Tutaj<i działa
jacekp1313 napisał/a:
Aby uruchomić panel AdJa na GC5070 wystarczy:
no_taki napisał/a:
panel pieknie wskakuje. do wyboru.. albo po naciśnieciu menu Nawigacja", albo z autostartu
_________________

 
 
oscyp 
Waypoint
GoClever 4366FMBT



Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 16
Wysłany: 2012-07-28, 20:45   

http://www.youtube.com/watch?v=XZxzJGgox_E

kolega jacekp1313 zadał sobie trud i podał Ci wszystko jak na tacy, na stronie Dasiora tez wszystko ładnie opisane.

Prosta odpowiedź o którą prosiłeś - da się, wystarczy poczytać co Ci przed chwilą ludzie radzili.
 
 
 
Kotroniusz
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Sty 2013
Posty: 6
Wysłany: 2013-01-17, 19:30   Odblokowanie biedronkowego GoClever5070

Ponieważ nie ma wątku o biedronkowej nawigacji GoClever 5070, więc piszę w dziale "Inne".
Od razu uprzedzam, że odblokowałem dokładnie TEN model i nie wiem, czy da się to rozwiązanie zastosować do innych modeli. Rozwiązanie dotyczy MOJEGO egzemplarza - GoClever 5070, 128MB ram, 4 GB Flash.
Odpaliłem edytor rejestru i wyszukałem w kategorii kluczy HKEY_LOCAL_MACHINE klucz "Init". Są tam różne wartości, z których interesują nas wpisy zawierające wartość Hello.exe oraz YFLoader6.exe, które usunąłem. Następnie dodałem wartość tekstową o nazwie "Launch70" i zawartości Explorer.exe, zrestartowałem nawigację i otrzymałem dobrze znany nam wszystkim pulpit Windows, z paskiem menu itd.

Uwaga: na pulpicie jest ikona podpisana "GPS". Nie należy jej uruchamiać! Zresetuje pewne ustawienia, jak np. zawartość menu "Start"!

No i mam pytanie: dlaczego nie działa mi krzyżyk zamykający aplikacje? Czy ekran jest za szeroki i obsługa zdarzenia tam już nie sięga?
Ciekaw jestem waszych przygód z odblokowywaniem tej nawigacji i czy ta metoda pasuje do innych modeli.
_________________
Kobiecej logiki nie należy próbować zrozumieć, przed nią należy się chronić.
 
 
Kotroniusz
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Sty 2013
Posty: 6
Wysłany: 2013-01-18, 01:07   

Odblokowałem sobie tą nawigację i wszystko działa oprócz wyłączania. W menu Wingrozy nie ma opcji "Wyłącz", jest tylko "Uśpij". Przytrzymanie przycisku włącz/wyłącz też tylko usypia, bo ekran gaśnie bardzo szybko, a przy włączaniu uruchamia się z programem i ekranem, który był uruchomiony. Poprzednio pojawiały się dwa przyciski "Uśpij" i "Wyłącz", ale po rozbrojeniu już tego nie ma. Jak mogę zmienić ustawienia żeby wyłączał się sprzęt lub może jakiś programik który to zrobi?
_________________
Kobiecej logiki nie należy próbować zrozumieć, przed nią należy się chronić.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Mio500+MMSDTop legal


Pomógł: 498 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17331
Wysłany: 2013-01-18, 07:12   

Kotroniusz napisał/a:
nie ma wątku
Kiepsko szukasz - a niby do czego dołączyłem Twój post?

Kotroniusz napisał/a:
dlaczego nie działa mi krzyżyk
Nie działa w żadnej aplikacji? Jeżeli tak, to zacznij od kalibracji ekranu

Kotroniusz napisał/a:
Poprzednio pojawiały się dwa przyciski "Uśpij" i "Wyłącz"
Wyłączanie programowe wymaga pewnych procesów, które nie włączają się po odblokowaniu opisanym przez Ciebie sposobem. Przywróć stan fabryczny i odblokuj inna metodą. Na przykład http://www.my-navia.pl/vi...p=389743#389743 albo jakiś alternatywny panel.
_________________

 
 
Dario79
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Lut 2013
Posty: 13
  Wysłany: 2013-02-05, 16:40   GoClever 5070 - brak NANDflash i ResidentFlash2

Witam.
Niedawno zakupiłem w Biedronce nawigacje GC5070 z emapa. Chciałbym wgrać obok inne mapy ale po przewertowaniu forum nie moge wogóle znaleść NANDflash i ResidentFlash2. Dodam że nigdy wcześniej nie grzebałem w nawigacjach. Z nawigacją łącze się poprzez Windows Mobile i Total Commander PowerPack 2 z wtyczka wincefs.wfx. Mam system win8 (64bit) i w normalnym total commanderze 8 nie chce mi zainstalowac wtyczki wincefs dlatego używam PowerPack2. Zmiana ResidentFlash poprzez dodanie 2 na koncu nic nie daje gdyż jest zabroniony dostęp do zmian nazw plików. Prosze więc o pomoc :cry:
RAM w nawigacji - 94.8 MB / 128.0 MB
Z góry dziękuje ;-)
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 139 razy
Wiek: 23
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 3791
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-02-05, 16:51   

Dario79 napisał/a:
Zmiana ResidentFlash poprzez dodanie 2 na koncu nic nie daje gdyż jest zabroniony dostęp do zmian nazw plików
:arrow: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 punkt 2 ; 23
Dario79 napisał/a:
Chciałbym wgrać obok inne mapy
Oprogramowania nawigacyjne wystarczy wgrać na kartę SD i wskazać ścieżkę . A nie grzebanie w plikach co może uszkodzić nieodwracalnie urządzenie nawigacyjne.
_________________
Gość Nie obchodzi mnie, co o mnie myślisz. Chyba, że uważasz, że jestem super... W takim przypadku masz rację ;-)
>--------------------------------------------------------------------------------<
Kliknij tu
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,23 sekundy. Zapytań do SQL: 12