Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-03-29, 21:11
Mio 500 - brak sygnału GPS
Autor Wiadomość
matss
Waypoint


Dołączył: 06 Lis 2011
Posty: 23
Wysłany: 2012-07-15, 12:43   

Instalacyjna.
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2012-07-15, 12:51   

instalujesz wg poradnika który jest w podpisie kolegi Google, ?

Am z działu z linkami czy inne żródło ?
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
matss
Waypoint


Dołączył: 06 Lis 2011
Posty: 23
Wysłany: 2012-07-15, 12:59   

Pobrałem z tąd. http://chomikuj.pl/radzie...KA+2012+CRACKED
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2012-07-15, 13:09   

Wywal tą Am i zainstaluj z działu z linkami , najprawdopodobniej winna jest mapa Tu masz i napewno działa.
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
Ostatnio zmieniony przez Tom a4 2012-07-15, 13:12, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2376
Skąd: Google
Wysłany: 2012-07-15, 13:10   

matss napisał/a:
CRACKED
Czyli nie oryginalna wersja tylko już posłodzona.

Pobierz nową oryginalny instalator bez słodzenia itp. Pobierz pather i zrób według poradnika. Musi działać skoro inne działają.
_________________
Poradniki
 
 
matss
Waypoint


Dołączył: 06 Lis 2011
Posty: 23
Wysłany: 2012-07-15, 13:24   

Google napisał/a:
matss napisał/a:
CRACKED
Czyli nie oryginalna wersja tylko już posłodzona.

Pobierz nową oryginalny instalator bez słodzenia itp. Pobierz pather i zrób według poradnika. Musi działać skoro inne działają.


Sama AutoMapa sie uruchamia..Lecz sygnału GPS nie łapie..
Ale okej spróbuje.
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2012-07-15, 13:29   

Bardzo możliwe że jest źle scracowana i to może być przyczyną nie łapania sygnału.
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
matss
Waypoint


Dołączył: 06 Lis 2011
Posty: 23
Wysłany: 2012-07-15, 17:29   

No i niestety pobrałem oryginalną finalną wersje i patcher, zgodnie z poradnikiem od google osłodziłem ją..wrzuciłem karte pamięci do nawigacji i dobra fajnie uruchomiła sie lecz sygnału GPS jak nie było tak nie ma..
Wrzuciłem starą wersję AM 6.7.0 no i działa łapie sygnał.
Lecz no chciałbym tą nowszą bo wiadomo nowe drogi itp.
To co ja mam teraz robić??
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2376
Skąd: Google
Wysłany: 2012-07-15, 17:33   

matss napisał/a:
To co ja mam teraz robić??
Podejrzyj ustawienia w AM 6.7.0 i ustaw podobnie w nowej wersji. Sygnał łapiesz w domu czy na zewnątrz?
_________________
Poradniki
 
 
matss
Waypoint


Dołączył: 06 Lis 2011
Posty: 23
Wysłany: 2012-07-15, 17:36   

W 6.7.0 mam ustawione tak samo jak w 6.10 i to samo..
Sygnał złapie w domu. Ale stoje na zewnątrz z nią.
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2376
Skąd: Google
Wysłany: 2012-07-15, 17:41   

matss napisał/a:
Sygnał złapie w domu.
Najlepiej jest na zewnątrz.
matss napisał/a:
Ale stoje na zewnątrz z nią.
Spoko. Złapanie pierwszy raz sygnału może potrwać nawet i 10 minut.
_________________
Poradniki
 
 
dj.doc
Waypoint



Dołączył: 08 Lut 2009
Posty: 140
Wysłany: 2012-07-17, 08:17   

Witam
Mam podobny problem co kol. matss
Czy ktoś może pomóc w rozwiązaniu?
Pozdrawiam
_________________
Mio Moov 200
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2012-07-17, 08:35   

W jaki sposób odblokowana navi ? Masz mio 500 ?
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
dj.doc
Waypoint



Dołączył: 08 Lut 2009
Posty: 140
Wysłany: 2012-07-17, 11:21   

Tak mam MIO 500
Odblokowane przy pomocy nakładki umieszczonej w folderze Program Files.

Podaje opis jak to zrobić:
Po rozpakowaniu ściągniętej paczki , folder "System" w całości kopiujemy do katalogu "Program Files" obok folderów - MioMap i Navman
Następnie wchodzimy do folderu MioMap, otwieramy za pomocą notatnika
plik "appstartupsec.ini" i zmieniamy wpis … z: "ProcessFile=Program Files/MioMap/MioMap.exe" na : "ProcessFile=Program Files/System/MioMap.exe"

może pomoże w ustaleniu sposobu odblokowania.
_________________
Mio Moov 200
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9612
Wysłany: 2012-07-17, 11:30   

Opisano tyle razy, że az sie nie chce odpowiadać:
http://www.my-navia.pl/vi...p=341434#341434
http://www.my-navia.pl/vi...p=360044#360044
http://www.my-navia.pl/vi...p=364817#364817
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11