Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-03-29, 17:15
mio moov 500 - odblokowanie róznymi sposobami
Autor Wiadomość
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2012-07-25, 08:22   

Wpis w pliku ini w panelu jest taki

Command = \Storage Card\AutoMapa EU\wceAM.exe

rafal72we, Automape masz zainstalowaną na właściwy system ? Może robisz coś nie tak podczas instalacji. Tu masz instrukcje sprawdż czy robisz tak samo. http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=32484 jeśli wszystko robisz ok to tak jak napisał jacekp1313, i ELM0, sprawdż wpisy ini.
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
ELM0 
guru
S7 EDGE :)



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 1274
Skąd: Ulica Sezamkowa
Wysłany: 2012-07-25, 11:20   

Tom a4, Błąd jest w nazwie pliku w ini panelu. Oryginalny plik AM to wceAm.exe a nie wceAM. Dlatego wyskakuje mu błąd i panel go nie widzi. Dla laika najszybciej będzie zmienić nazwe pliku wceAm.
_________________
chomik VERBATIM
www.nopremium.pl
www.mynavi-expert.pl/reflink/9933
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2012-07-25, 11:25   

ups juz poprawiam na gryzoniu

[ Dodano: 2012-07-25, 11:39 ]
Na gryzoniu już poprawione , a tu plik do podmianki dla kolegi rafal72we, http://chomikuj.pl/Tom.a4/Apps,1817359746.rar wystarczy wejsć Cobia_500_64 nastepnie Panel i podmienić istniejący plik Apps na ten który podałem w linku.
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
rafal72we 
azymut
Rafał


Wiek: 47
Dołączył: 22 Lip 2012
Posty: 3
Skąd: Podkarpacie
Wysłany: 2012-07-25, 21:58   

Witam wszystkich forumowiczów a przede wszystkim tych którzy mi pomagali wszystko chodzi pięknie a błąd tkwił w instalacji automapy na karte sd złe urządzenie za każdym razem zaznaczałem w końcu doczytałem i zaznaczyłem odpowiednie jeszcze raz dziękuje wszystkim za pomoc i przepraszam trzeba po prostu dokładnie wszystko czytać.Pozdrawiam
 
 
panda86
Waypoint


Dołączył: 01 Mar 2012
Posty: 19
Wysłany: 2012-10-23, 00:22   

witam, mam szybkie pytanie... mianowicie, co zrobić z mio moov 500 - zeby po wlozeniu karty z automatu odpalala sie AM a po wyjeciu (=ew. reset) spowrotem pojawiala sie MioMap? Mam w ten sposob zrobione inne nawi z mio... ale tutaj te pliki np z C520 nie pasuja.. ;)

Wyczytalem cos o pliku appstartupsec.ini - zeby zmienic w nim sciezke.. ale to chyba nie rozwiaze sprawy tak jak ja chce..?

bardzo prosze o szybka odpowiedz ;) nie chce zadnych paneli itp!!!

pozdrawiam
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18781
Wysłany: 2012-10-23, 07:19   

Coś takiego to metoda na folder COBIA na SD http://chomikuj.pl/jajace...,1488947932.zip (opis w środku)
Wkładasz spreparowana kartę z AM do działającego urządzenia i startuje AM
Wyłączasz Mio, włączasz bez SD - masz MioMap

Wpis w appstartupsec.ini zmienia na stałe uruchamiany program
_________________

 
 
panda86
Waypoint


Dołączył: 01 Mar 2012
Posty: 19
Wysłany: 2012-10-24, 00:15   

wielkie dzieki Jacek, już działa tak jak chce, problem tylko mam z wykryciem PS... - ale spróbuje na świeżym powietrzu ;)

ustawienia GPS:
port: Auto
predkosc: 115200

tak?

jeszcze jedno, jeżeli dam nawi na OFF i ponownie wlacze.. to odpala sie miomap, czyli za kazdym wylaczeniem trzeba wyciagnac karte w wsadzic spowrotem?

pozdrawiam
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18781
Wysłany: 2012-10-24, 07:18   

panda86 napisał/a:
za każdym wyłączeniem trzeba wyciągnąć kartę w wsadzic spowrotem
Tak.
Alternatywą jest trwałe odblokowanie - czyli takie, że po włączeniu Mio jest panel zamiast MioMap
_________________

 
 
panda86
Waypoint


Dołączył: 01 Mar 2012
Posty: 19
Wysłany: 2012-10-24, 12:09   

hmmm cos nie do konca mi to jednak dziala... - wsadzam karte, wlacza sie po chwili AM i przebija sie obraz z mio... i AM juz nie widze... tylko normalna mape z mio.. - za kazdym razem to samo..., co jest nie tak..?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9611
Wysłany: 2012-10-24, 12:24   

Mio ma byc wyłaczone, nie uśpione (czyli przełącznik do końca w prawo)
Kartę wkładasz gdy właczy się MioMap
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
debreaker 
azymut


Wiek: 35
Dołączył: 20 Maj 2013
Posty: 2
Wysłany: 2013-05-20, 13:41   MioMoov 500 - Nowe interfejsy !!!

Chciałbym zaprezentować dwa nowe interfejsy mojego autorstwa do nawigacji MioMoov 500.
W interfejsach nie znajdziecie odnośników do aplikacji dzięki, którym można przeglądać pliki graficzne, odtwarzać muzykę czy też oglądać filmy.
Postanowiłem, iż zrobię tylko odnośniki do popularny nawigacji, które zazwyczaj się używa.

---------------------------------------------------------------------------------------------------
Instrukcja instalacji:

1. Po pobraniu danego pliku wypakowujemy jego zawartość. Znajdziemy w nim folder z zawartością nakładki oraz czcionki.

2. Czcionki z rozszerzeniem ".otf", należy przekopiować do folderu mieszczącego się bezpośrednio w nawigacji MioMoov 500
Mio Device/Program Files/Mio Map/
w tym miejscu wklejamy wszystkie 4 czcionki.

3. Następnie kopiujemy folder np. "GreenDay" do
Mio Device/Program Files/
i tu go wklejamy.

4. Przechodzimy do folderu
Mio Device/Program Files/Mio Map/
i otwieramy plik appstartupsec.ini, zmieniamy jego zawartość w sposób pokazany poniżej w zależności od danej wersji...

BlueDay
ProcessFile=Program Files/BlueDay/SystemInformation.exe
GreenDay
ProcessFile=Program Files/GreenDay/SystemInformation.exe

Oto całkowity podgląd pliku wraz z podaną ścieżką dla wersji GreenDay.

Kod:
[Process1]
RelativePath=False
ProcessFile=Program Files/GreenDay/SystemInformation.exe
ProcessCmdLine=
ProcessDbgFile=
ProcessDbgCmdLine=
MaxRestarts=3
Major=TRUE
WindowName=MioMap
MaxCloseMessages=10

5. Zapisujemy plik oraz robimy RESET urządzenia i cieszymy się nowym interfejsem.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Green Day



Kod:
http://www90.zippyshare.com/v/DKVK9RLj/file.html




Blue Day



Kod:
http://www90.zippyshare.com/v/LhGpd2Du/file.html





Space



Kod:
http://www90.zippyshare.com/v/0RHRaH7S/file.html
Ostatnio zmieniony przez debreaker 2016-01-05, 11:05, w całości zmieniany 9 razy  
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2013-05-20, 15:11   

Kawał dobrej roboty. Mam tylko pytanie dlaczego nie zrobiłeś tych pulpitów tak aby startowały z karty sd? Po co ingerować w soft ?
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
elcidx
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Cze 2010
Posty: 6
Wysłany: 2013-09-16, 14:21   

Wrzuciłem pliki tak jak w instrukcji, i przerobiłem ten plik, jednak nawigacja wcale nie startuje.
Co zrobić w takiej sytuacji?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18781
Wysłany: 2013-09-16, 14:49   

Które pliki i gdzie skopiowałeś?
Który plik i jak zmieniłeś?
Wg której instrukcji - bo ten wątek jest długi...

Nie stratuje - czyli co konkretnie się dzieje z Mio po włączeniu?

[ Dodano: 2013-09-16, 15:04 ]
W ostateczności
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=11440
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=12039
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=13761
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=33370
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=33711
_________________

 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6127
Wysłany: 2013-09-24, 22:00   

elcidx napisał/a:
Wrzuciłem pliki tak jak w instrukcji, i przerobiłem ten plik, jednak nawigacja wcale nie startuje.

Potwierdzam. Panel nie startuje.
Pojawia się pulpit nieaktywnego połączenia z kmputerem
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11