Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Auto mapa nie moze znalesc sygnalu GPS
Autor Wiadomość
kedzior_20
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Wrz 2008
Posty: 8
Wysłany: 2008-09-09, 13:15   Auto mapa nie moze znalesc sygnalu GPS

Posiadam nawigacje Rout 66 i wgralem auto mape 5. Od 3 dni prubuje zlapac sygnal i nic nie daje rezultatu. Usuwalem pliki gps zmienialem porty i dalej nic. Moze ktos zwas mi pomoze :-) Bo juz mi opadaja rece :cry:
 
 
ksiadz666 
Waypoint


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 07 Sie 2007
Posty: 189
Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-09-09, 13:41   

A probowales ustawic port gps na Automatyczny? Czy wychodziles z nawigacja przed dom i wtedy sprawdzales, czy nawigacja zlapie fix'a?
 
 
kedzior_20
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Wrz 2008
Posty: 8
Wysłany: 2008-09-09, 14:14   

Tak i dalej to samo :-(
 
 
ksiadz666 
Waypoint


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 07 Sie 2007
Posty: 189
Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-09-09, 14:38   

A jaka masz ustawiona predkosc? 4800 czy 9600?
Ustaw na 4800. Czy na ktoryms z portow com lub na ustawieniu automatycznym widzisz na ekranie informacje "szukam sygnalu GPS" ?
 
 
kedzior_20
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Wrz 2008
Posty: 8
Wysłany: 2008-09-09, 14:46   

widze na com 2 oraz com 4 ale dalej nie moze znalesc sygnalu:-( Predkosc caly czas jest ustawiona na 4800.
 
 
ksiadz666 
Waypoint


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 07 Sie 2007
Posty: 189
Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-09-09, 14:48   

Odbiornik GPS jest w ustawieniach wlaczony?
Czy jak klikniesz na napis "szukanie sygnalu GPS" to sa jakies slupki przy sygnale z satelit zaznaczone na zolto?
 
 
kedzior_20
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Wrz 2008
Posty: 8
Wysłany: 2008-09-09, 14:54   

A jak mozna sprawdzic gdzie to sie wlacza ten odbirnik?
 
 
ksiadz666 
Waypoint


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 07 Sie 2007
Posty: 189
Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-09-09, 14:56   

Menu -> GPS -> Włącz GPS
Lub w przypadku PROSTEGO MENU:
Menu -> Włącz GPS
 
 
kedzior_20
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Wrz 2008
Posty: 8
Wysłany: 2008-09-09, 15:03   

a to to mam wlaczona ale zadnego fixa nie lapie :-(
 
 
ksiadz666 
Waypoint


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 07 Sie 2007
Posty: 189
Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-09-09, 15:18   

A co z tymi slupkami? Pokazuja sie jakies zolte?
 
 
kedzior_20
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Wrz 2008
Posty: 8
Wysłany: 2008-09-09, 15:26   

nie. Nawigacja lezy na dachu auta na podworku od 2 godzin i nic. zmieniam porty i predkosc odczytu i dalej nic :cry:
 
 
ksiadz666 
Waypoint


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 07 Sie 2007
Posty: 189
Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-09-09, 15:35   

A rozumiem, ze w programie Route66 widzi satelity i program normalnie dziala? Mozesz tam wejsc w ustawienia i sprawdzic jakie sa ustawienia gps?
 
 
kedzior_20
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Wrz 2008
Posty: 8
Wysłany: 2008-09-09, 15:58   

Route 66 dziala normalnie i ustawiem tak jak jest tam czyli com 2 i 4800 i nic :-(
 
 
elektro69 
guru
Już czas !



Pomógł: 104 razy
Dołączył: 21 Cze 2008
Posty: 1409
Skąd: Lublin
Wysłany: 2008-09-09, 16:11   

Tak z tego co wyczytałem z wypowiedzi to wydaje mi się żę Route 66 moze blokowac odbiornik GPS, masz mozliwosc sprawdzic wrzucająć np. Igo8 na karte i zobacz czy wystartuje i znajdzie sygnał.
_________________

 
 
ksiadz666 
Waypoint


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 07 Sie 2007
Posty: 189
Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-09-09, 16:19   

W takim razie powinno wystarczyc wrzucenie sobie na karte programu do zabijania procesow i zabicie odpowiedzialnego za blokowanie dostepu do odpowiedniego portu COM.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10