Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: navigator
2008-01-14, 22:31
Odblokowanie clarion map770
Autor Wiadomość
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3459
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-06-18, 11:50   

marcin123 napisał/a:
Próbowałem na różne sposoby
Prosimy o opisanie tych różnych sposobów, krok po krok, ze szczegółami i opisem efektu końcowego. W ten sposób będziemy w stanie odszukać ewentualne błędy w działaniu.
_________________

 
 
bartus200002
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Cze 2008
Posty: 9
Wysłany: 2008-06-18, 11:53   

CLARION MAP770

Tak jak pisałem na mojej MAP770 chodzi wszystko idealnie. Problemem jest oczywiście to że przezz dłuższy czas nie użytkowania bateria się rozładowuje co powoduje twardy reset inaczej pisząc wszystkie pliki z katalogu windows powracaja do pierwotnego stanu. I to ma też zalety bo jak ktoś popieprzy tam to nie ma odwrotu.

Co do marcin123 stosuj sie dokładnie do kroków chris_m to najprostszy sposób.
Acha musisz ustawić sobie opcje folderów. Start>Panel Sterowania>Opcje folderów>WidokTam sobie wszystko poustawiaj tak żebyś nie miał ograniczeń.

[ Dodano: 2008-06-18, 13:00 ]
 
 
Piotr_K 
azymut


Dołączył: 16 Cze 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-06-19, 12:12   

Mam Clariona Map670. Ściągnąłem, rozpakowałem i wgrałem na kartę. Niestety po włożeniu tej karty jest bez zmian, startuje mi mapa (Mobile Map), która była przy zakupie. Co muszę zrobić, żeby odpalić mapę z karty? W tej chwili, jak uruchamiam urządzenie to na ekranie mam 4 ikony: nawigacja, audio, zdjęcia i ustawienia. Żadnej możliwości wyboru mapy.

Pozdrawiam
Piotr
 
 
bartus200002
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Cze 2008
Posty: 9
Wysłany: 2008-06-19, 15:08   

Musisz odblokować Windows CE. Czyli zastosuj się do drugiego posta w tym temacie.
A nastepnie usuń poprzednią wersję iGO.Czyli jego składniki.
 
 
maxpl 
GPS instruktor



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 683
Skąd: Polska
Wysłany: 2008-06-19, 16:44   

Porównując zawartość pliku do odblokowania Mediona 3115 dochodzimy do wniosku, iż Clarion MAP 770 i Clarion MAP 670 mają w tym samym miejscu wpis w rejestrze w którym odpalane jest Menu na danej navigacji.

Ten wpis to:

Kod:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\init]
"Launch80"="tu plik startowy menu"

w Medionie 3115 jest to wpis:

Kod:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\init]
"Launch80"="st.exe"


Co do Clariona 770 i 660 nie znam nazwy pliku startowego menu, ale w tych urządzeniach zmieniając wpis w rejestrze w tym samym miejscu na:

Kod:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\init]
"Launch80"="DoNothing.exe"


odblokowujemy WinCE wywalając wpis z plikiem startowym Menu.

Co do pliku showtaskbar.exe powoduje on wyłonienie się ukrytego paska w WinCE
_________________
Jeżeli myślisz, że jesteś "cienki" to nie jesteś sam. Każdy kto tu trafi stanie się ekspertem tylko musisz dużo czytać zanim zadasz pytanie.
 
 
bartus200002
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Cze 2008
Posty: 9
Wysłany: 2008-06-24, 21:32   

Może teraz pobawimy sie TomTomkem. Ma ktos jakieś ciekawe pomysły? :mrgreen:
 
 
w_lukasz
azymut


Dołączył: 27 Maj 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-07-12, 07:09   Oryginalne mapy

Witam oblokowałem Calriona wg opisu wyzej. Wszystko OK. Jednak mam inny problem. Po hard reset Clarion wraca do "oryginalnego" MENU i tu jest problem bo mam na nim IGO i MapaMap3. Przed odblkowaniem w oryginalnym menu wchodzilem w NAWIGACJA i tam mialem do wyboru albo IGO albo MapaMap a teraz odrazu uruchamia sie IGO, nie mam mozliwosci uruchomienia MAPA MAP po hard reset. Jak to przywrocic ? Jak poprawić MENU. Nie grzebałem nic więcej w navi oprocz tego co jet w opisie. Mam nadzieje ze w miare jasno napisałem :D
 
 
dj.jj
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Lip 2008
Posty: 7
Wysłany: 2008-07-12, 22:11   

w katalogu windows jest plik menushell czy cos podobnego napewno nazwa ma "menu". trzeba to wrzucic w katalog startup
 
 
gieniu18
azymut


Dołączył: 10 Lip 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-07-15, 18:43   

Clarion map 370 Perfect działa:D
 
 
Kafarek555
azymut


Dołączył: 04 Sie 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-08-04, 12:05   Clarion MAP770 ->brak możliwości odblokowania

Witam serdecznie!
Pomimo dokładnego czytania sposobu odblokowania Windowsa nie udaje mi się to. Nie wiem czemu, ale nie jestem w stanie zmusic nawigacji do importu pliku modified.reg. Męczę się z tym już 6 godzinę i mam serdecznie dosyc. Mam dostęp i do samego Windowsa na nawigacji i do katalogu Document and Settings gdzie umieściłem tenże plik. Jednak próba jego importu kończy się fiaskiem. Proszę o jakąkolwiek pomoc!
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3459
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-08-05, 15:11   

Kafarek555 napisał/a:
Proszę o jakąkolwiek pomoc!
Hint: wyeksportuj jakikolwiek kluczyk z rejestru i porównaj rozszerzenia - może się nie zgadzają.
_________________

 
 
narkopril
azymut


Dołączył: 15 Sie 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-08-17, 08:56   

Witam.

Ja mam takie pytanko czy istnieje taka możliwość żeby zamienić plik uruchamiający orginalną mapę na plik uruchamiający automape.


Pozdrawiam/
 
 
kaz
azymut


Dołączył: 05 Maj 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-08-19, 14:54   

udało się komuś rozwiązać problem blokowania win po rozładowaniu baterii?
 
 
xxxpiniuxxx 
młodszy inspektor GPS
The Expert



Wiek: 38
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 5
Skąd: MARGATE UK
Wysłany: 2008-09-09, 18:54   

W sumie to żeby dostać się do pulpitu nie trzeba navi podłączać pod kompa i nie potrzebne jakiekolwiek pliki. Wystarczy wcisnąć RESET i trzymać ok 8s. FLAGĘ - przycisk pod power. Potem można się bawić w trwałe odblokowanie
_________________
The Best Expert fon GPS in PL and UK
Full Repair SW/HW
Navigation Starting:
All Symbian, WM 02/03/05&06, WINCE, Plam & New iPhone

The Question:
GG 4581561 or
xxxpiniuxxx(małpa)gmail.com
 
 
 
almal
Waypoint


Dołączył: 23 Wrz 2008
Posty: 16
Wysłany: 2008-09-23, 15:40   

Zainstalowalem igo8 na karcie pamieci, po uruchomieniu pliku igo.exe zaczyna sie wczytywac program i wyskakuje mi blad Fatal Application Error" czy ktos sie z tym spotkala, co zrobilem zle? Windows odblokowalem

[ Dodano: 2008-09-24, 19:32 ]
A macie moze wiecej map na europe, bo w tej paczce to tylko polska i niemcy


bartus200002 napisał/a:
CLARION MAP770

Tak jak pisałem na mojej MAP770 chodzi wszystko idealnie. Problemem jest oczywiście to że przezz dłuższy czas nie użytkowania bateria się rozładowuje co powoduje twardy reset inaczej pisząc wszystkie pliki z katalogu windows powracaja do pierwotnego stanu. I to ma też zalety bo jak ktoś popieprzy tam to nie ma odwrotu.

Co do marcin123 stosuj sie dokładnie do kroków chris_m to najprostszy sposób.
Acha musisz ustawić sobie opcje folderów. Start>Panel Sterowania>Opcje folderów>WidokTam sobie wszystko poustawiaj tak żebyś nie miał ograniczeń.

[ Dodano: 2008-06-18, 13:00 ]
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10