Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2013-07-02, 15:38
Uwalony Binatone Carrera c350
Autor Wiadomość
pocztamix
azymut


Dołączył: 31 Lip 2008
Posty: 2
Wysłany: 2008-08-30, 20:39   Uwalony Binatone Carrera c350

Witam wszystkich!
Tak dlugo grzebalem w tej nawigacji az przedobrzylem ;)
Otoz ogolnie wszystko ladnie dzialalo, szlo na niej uruchamiac rozne mapki ale zachcialo mi sie odblokowanego Windows na stale, nawet po resecie i za pierwszym razem zmienilem w kluczu INIT wpis z \Windows\MSI_execute.exe na \Windows\Explorer.exe i to zadzialalo. Po jakims czasie znalazlem cos takiego jak PNADesktop.exe i niestety myslalem ze to jest przerobiony Explorer i zmienilem w kluczu INIT na \DataStorage\Win\PNADesktop.exe (tam umiescilem program) i to byl moj blad - nawigacja po restarcie nie chce sie uruchomic (wyskakuje pasek ladowania, dochodzi do konca i zatrzymuje sie, po tym powinien odpalic sie explorer, a oryginalnie nakladka). Jak podlacze navi pod kompa to mam dostep do dysku User i Karty SD, niestety do DataStorage juz nie. Czy zna ktos jakis sposob z autorunem czy cos podobnego zeby odpalic explorer po restarcie? Moze da sie utworzyc jakis plik/skrypt ktory bylby wykonany podczas inicjalizacji dysku?

Dla dodatkowej informacji sprzet: ARM 372Mhz, 64RAM, CE 5.0

Bardzo prosze o jakiekolwiek wskazowki


Widze ze takiego sprzetu albo nikt nie popsul albo poza mna nie ma, bo jak narazie to jest zerowe zainteresowanie :)

A wiec postanowilem zrobic hard reset analogicznie do Akiry
Po rozebraniu (nie bylo wiekszych trudonosci) ukazal sie malo pocieszajacy widok otoz pamiec flash jest w obudowie fbga:/
Znalazlem jej note katalogowa:
http://tnij.org/bqya i doszlem do wniosku ze dobrac sie do pinu CE# moge jedynie od spodu plytki gdyz pod kazda kulka ukladu bga jest metalizowany otwor ktory przechodzi na droga strone. oto fotka:
http://picasaweb.google.p...888516021158258

oznaczylem na niej gdzie podpialem sie do masy oraz gdzie zeskrobalem farbe aby cewrzec pin CE# z masa. Niestety probowalem na rozne sposoby resetowac ale niestety nawigacja nie chce sie nadal uruchomic.

Moze ma ktos jakis pomysl jak przeprowadzic reset?
O akirze czytalem ze jest tam przycisk reset i przelacznik on/of (nie wiem czy dobrze przeczytalem :) ) , a w tym urzadzeniu jest tylko wlacznik on/of

Bardzo prosze o jakies propozycje, nic mi nie pozostaje do zrobienia oprocz ryzykowania, moze akurat sie uda :)
 
 
mkrol
azymut


Dołączył: 13 Paź 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-10-14, 00:16   

Witam serdecznie.

Ja mam dokladnie taki sam problem.

Podmieniony plik CentralAP.exe na jakis inny, i nawigacja nie wstaje - pasek postepu dochodzi do konca, i stoi.

Czy sa juz znane jakies sposoby flashowania tych nawigacji? Czy raczej juz spisywac sprzet na straty?

Prosze o kazda porade, za kazda bede wdzieczny.
Ostatnio zmieniony przez mkrol 2009-10-15, 21:58, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
gienek121 
GPS instruktor



Pomógł: 26 razy
Dołączył: 08 Kwi 2009
Posty: 592
Wysłany: 2009-10-14, 15:39   

mialem A350 i sam probowalem robic HR,topic jest na forum-nieudalo sie go zrobic i nawigacja poszla na allegro

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2009-10-14, 17:51 ]
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Z maniackim uporem proszę o nie przytaczanie całej wypowiedzi bezpośredniego poprzednika
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2009-10-14, 17:50, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
mkrol
azymut


Dołączył: 13 Paź 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-10-14, 17:40   

gienek121, dziekuje Ci bardzo.

to jednak nie motywuje zbytnio...
 
 
aniak90
azymut


Dołączył: 29 Lip 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-08-15, 17:42   Binaton carrera C350 - problemy

Binaton Carrera zatrzymuje mi się na ekranie startowym i dalej się nie włącza. Czy da się coś z tym zrobić, czy już jest do wywalenia? Proszę o pomoc.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-04-21, 13:47, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-08-15, 19:21   

aniak90, wgranie FW przez programator lub bootloader.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
miro2009 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 03 Kwi 2010
Posty: 17
Skąd: U.K
Wysłany: 2010-08-15, 23:49   

Witam!
W ostatnim czasie miałem okazję "uzdrowić" dwa modele Binatone B430 i Z430.Była ta sama przypadłość czyli ekran startowy.Jeśli nie masz sprzętu na gwarancji możesz spróbować zastosować metodę 9 nóżki.U mnie w obu przypadkach pomogła.Problemem może być rozebranie ponieważ model Z430 ekran miał lutowany ale trochę cierpliwości i sprzęt może być jak nowy.
Oczywiście decyzja należy do Ciebie.
Postępuj jak na tym linku(oczywiście rozkład układów może być inny).
http://sites.google.com/site/ourniti/akira

Życzę powodzenia !
_________________
Binatone Z430 WinCE 5.0
iGO Primo 9.6.5.245577
 
 
plko
azymut


Dołączył: 20 Lip 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-08-20, 12:38   Dwa rodzaje romów do Binatone c350

Witam

Jeżeli był by komuś potrzeby rom do Binatone c350 albo wgrał rom z zła rozdzielczością to polecam wgranie romu do x353 . Ja w swoje nawigacji wgrałem nie ten rom chociaż pisało ze to rom do c350 ale zmieniła się rozdzielczość i nie mogłem dojść ładu . W końcu wgrałem rom do x353 i ruszyło z dobrą rozdzielczością . Menu jest trochę inne , no ale działa :). Widocznie istnieją dwie wersje sprzętu jeżeli ktoś próbuje próbuje wgrać inna wersje to nawigacja nie aktualizuje się wisi cały czas na 0 %. Jeżeli komuś się to przyda to proszę spróbować u mnie podziałało znowu mam 320x240
 
 
slonikd
azymut


Dołączył: 22 Sie 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-08-22, 18:22   Re: Dwa rodzaje romów do Binatone c350

plko napisał/a:
Witam

Jeżeli był by komuś potrzeby rom do Binatone c350 albo wgrał rom z zła rozdzielczością to polecam wgranie romu do x353 . Ja w swoje nawigacji wgrałem nie ten rom chociaż pisało ze to rom do c350 ale zmieniła się rozdzielczość i nie mogłem dojść ładu . W końcu wgrałem rom do x353 i ruszyło z dobrą rozdzielczością . Menu jest trochę inne , no ale działa :). Widocznie istnieją dwie wersje sprzętu jeżeli ktoś próbuje próbuje wgrać inna wersje to nawigacja nie aktualizuje się wisi cały czas na 0 %. Jeżeli komuś się to przyda to proszę spróbować u mnie podziałało znowu mam 320x240


Witam.
Mam problem z C350 i na necie nie znalazłem informacji jak wgrać rom i gdzie go zdobyć. Jeżeli jest możliwość to podaj linka do romu i informacji jak go wgrać (taki lekki manual).

Pozdrawiam.
Darek
 
 
plko
azymut


Dołączył: 20 Lip 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-08-23, 12:15   

Tak jak pisałem wyżej istnieją prawdopodobnie dwie wersje sprzętu. Rozpakowane pliki romów trzeba nagrać na kartę sd i włożyć do wyłączonej nawigacji. Następnie należy nacisnąć przycisk uśpienia i włączyć nawigacje przełącznikiem u dołu pojawi się białe okienko i teraz jeżeli rom pasuje do nawigacji to zacznie się wgrywać natomiast jeżeli nie pasuje to będzie wisiał na 0% . Oczywiście jeżeli pojawi się okienko z programem wgrywającym rom należy puścić przycisk uśpienia. Teraz tylko poczekać aż skończy wgrywać, zresetuje się i włączy jeszcze raz. Pojawi się okno aktualizacji programu ale tam tez z automatu pójdzie, jak skończy nacisnąć ok i wszystko powinno już działać

tu masz linka do jednej wersji : http://rapidshare.com/files/383091835/C350.zip

a tu jest do druga ta u mnie zadziałała http://rapidshare.com/fil...Voxtel_X353.rar

są to romy do Voxtela ale to to samo co w Binatone
 
 
sliski4 
GPS instruktor
Alga 5'' BT HD TMC



Pomógł: 18 razy
Dołączył: 30 Mar 2008
Posty: 876
Skąd: zabrze
Wysłany: 2010-08-24, 00:13   

Bardzo fajnie Jest też wiecej rom-ów do pobrania
Kod:
http://93.174.93.90/viewtopic.php?f=830&t=119391
_________________
iGo primo2.4 , skin DiMka , skin Decent
iGo primo2.4 android
 
 
slonikd
azymut


Dołączył: 22 Sie 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-08-25, 11:25   Re: Binaton carrera C350

aniak90 napisał/a:
Binaton Carrera zatrzymuje mi się na ekranie startowym i dalej się nie włącza. Czy da się coś z tym zrobić, czy już jest do wywalenia? Proszę o pomoc.


Witam.
Miałem ten sam problem, rozwiązanie na moim chomiku.

Binatone Carrera C350

Pozdrawiam, Darek
 
 
slonikd
azymut


Dołączył: 22 Sie 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-08-25, 22:35   

Dzięki za informacje. Znalazłem na necie (troszkę chęci i czasu) ROM_Voxtel_X353 i podegrałem do urządzenia. W configu ustawiłem pod AutoMape i wszystko jest OK. Jeszcze raz dzięki za reakcję.

Pozdrawiam.
Darek
 
 
tao022
azymut


Dołączył: 23 Kwi 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-04-23, 22:28   co po wgraniu

Mam troszkę może proste pytanie ,ale gdy już wgrałem win CE to co dalej ,żebym miał ikony do ustawień czy coś w tym stylu.Navi się włączyła i jest pusty ekran z możliwością zmiany języka i godziną.
 
 
Heimdall
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Sie 2008
Posty: 8
Wysłany: 2012-08-25, 19:44   Resident flash w Binatone Carrera C350

Panowie jak w temacie pytanie następujące,mam w moim Binatone po podłączeniu tylko takie katalogi Katalog bez nazwy oznaczony tylko / następnie DataStorage i User podejrzewam że pierwszy to pewnie jest katalog Resident flash ale czemu bez nazwy i czy aby napewno to ten katalog chciałem rozblokować tę navi ale co z tego jak nie mam tego katalogu,i plików w nim do zmiany.Chyba że coś jest uwalone w tej navi.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 12