Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Navigon 2100 (Canada 310) - Odblokowanie, menu na karcie SD
Autor Wiadomość
Danielos 102
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 21 Lis 2009
Posty: 172
Wysłany: 2009-11-22, 02:01   Jak odblokować Navigon 2110 R00.E.0914 Canada

Witam wszystkich.Znajomy mój podrzucił mi swoją navi okazuje się że kartę pamięci ktoś wyczyścił i nic na niej nie ma.Kolejna sprawa to brak łączności z komputerem przez Activesync.W ogóle tej navi komputer nie widzi,natomiast moją navi Sony widzi bez problemu.Chciałem odblokować Windowsa ale programy dostępne na forach są do niczego.Postępuje zgodnie z załączonymi opisami i nic tylko ekran powitalny Navigona.Wgrywam te programy przez czytnik kart po wgraniu restaruję navi zgodnie z opisem i nic.Ostatnio w tej nawigacji była wgrana AutoMapa 5,5,2.Powiem szczerze że już zaczynam wątpić czy w ogole istnieje sposób na odblokownie tej nawigacji,ale liczę na to że koledzy pomogą za co z góry dziękuję i pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2009-11-22, 18:03, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-11-22, 10:40   

Da sie :-) , napisz jak jest wgrana AM. (katalogi itp)
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Danielos 102
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 21 Lis 2009
Posty: 172
Wysłany: 2009-11-22, 17:48   

Witam chociaż jedna dobra wiadomość że istnieje możliwość zrobienia czegość z tym urządzeniem.Otóż nic Ci nie powiem jakie katalogi ma AM bo jak pisałem wcześniej cała zawartość karty została wyczyszczona a nie mam łączności z komputerem przez ActiveSync.Proszę Cię o jakąś radę.Podaję w razie czegoś emaila danielhre@interia.pl Z góry dziękuję za pomoci pozdrawiam
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18783
Wysłany: 2009-11-22, 18:03   

Przeniosłem z działu Oprogramowanie nawigacyjne » Navigon

Spróbuj http://www.my-navia.pl/vi...&highlight=2110
_________________

 
 
Danielos 102
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 21 Lis 2009
Posty: 172
Wysłany: 2009-11-22, 19:10   

Dziękuję za adres ,ale ja już to przerabiałem i zadnego efektu to nie przyniosło.Nie wiem czy robię coś nie tak czy co?Postępuje zgodnie z instrukcją i nic z tego nie wynika.Od trzech dni bezskutecznie instaluje na kartę różne programy i nic.Pozdrawiam
 
 
hubicom 
Waypoint
GC 5066FMBT / HTC DZ



Wiek: 44
Dołączył: 04 Lip 2008
Posty: 88
Skąd: PN WLKP.
Wysłany: 2010-09-15, 21:24   Navigon 2100 (Canada 310) - Odblokowanie, menu na karcie SD

Szukając sposobów na menu z karty dla Navigona 2100 / 2110
(sposoby z forum u mnie nie działały)
trafiłem na angielskojęzyczną stronkę:

http://www.kombitz.com/20...100-release-42/

1 - pobieramy plik z linku na stronie.

http://www.mediafire.com/download.php?j2tmgymegvg

2 - w urządzeniu zmieniamy nazwę pliku autorunce.exe na jakąś inną.

3 - rozpakowujemy to co ściągnęliśmy i wgrywamy na kartę SD.

4 - wkładamy kartę do Navigona i odpalamy poprzez długie przytrzymanie włącznika.

5 - możemy "podłubać" i modyfikować menu, wgrać inną (drugą) mapę .
 
 
TommekG
azymut


Dołączył: 12 Gru 2009
Posty: 3
Wysłany: 2010-09-25, 09:37   

podępnę się do tego tematu mianowicie mam problem z podłączeniem mojego navigona z komputerem próbuję poprzez active sync i przez wbudowany w windows 7 menadżer no i tylko znajduje mi samą kartę
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-09-26, 05:51   

TommekG, nie dubluj postów.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
brodzian 
azymut
Lark 43.3



Wiek: 33
Dołączył: 09 Mar 2011
Posty: 3
Skąd: Ostrowiec Św.
Wysłany: 2012-02-16, 12:44   Re: Navigon 2100 (Canada 310) - Odblokowanie, menu na karcie

hubicom napisał/a:
Szukając sposobów na menu z karty dla Navigona 2100 / 2110
(sposoby z forum u mnie nie działały)
trafiłem na angielskojęzyczną stronkę:

http://www.kombitz.com/20...100-release-42/

1 - pobieramy plik z linku na stronie.

http://www.mediafire.com/download.php?j2tmgymegvg

2 - w urządzeniu zmieniamy nazwę pliku autorunce.exe na jakąś inną.

3 - rozpakowujemy to co ściągnęliśmy i wgrywamy na kartę SD.

4 - wkładamy kartę do Navigona i odpalamy poprzez długie przytrzymanie włącznika.

5 - możemy "podłubać" i modyfikować menu, wgrać inną (drugą) mapę .



Witam,
dzięki za link, bardzo mi pomógł. Jak w 5 pkt. napisałeś, podłubałem, pomodyfikowałem i stworzyłem na jego podstawie całkiem nowe menu. A zaczęło się od chęci zlikwidowania denerwującego monitu przy włączaniu, po którym, aby przejść dalej, trzeba było nacisnąć OK. Nie przestraszcie się wagi, gry tyle ważą :D.
Menu robione jest na ekran 320x240 i powinno działać nie tylko na Navigonie 2100 ale też na innych z tym wyświetlaczem (nie testowałem), tylko w zależności od modelu trzeba zmienić nazwy plików AUTORUNCE.EXE i AUTORUNCE.MSCR odpowiednio na np. UPDATEME.EXE i UPDATEME.MSCR

Zawartość archwium wrzucamy bezpośrednio na kartę pamięci i odpalamy podobnie jak menu KOMBITZ.

Kto ma ochotę wypróbować niech ściąga.

LINK: http://chomikuj.pl/brodzian
HASŁO: prosto

Czekam na opinie.
Pozdrawiam
 
 
sewer29
Waypoint


Dołączył: 28 Sty 2010
Posty: 19
Wysłany: 2012-05-22, 12:33   

U mnie nie mozna odblokowac tym sposobem wgralem na karte navigona ale nie mam pliku autorunce.exe i tez mojej nie wylaczy sie trzymajac przycisk power tylko gasnie i tak samo z wlaczeniem.Jak to odblokowac?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9616
Wysłany: 2012-05-22, 12:37   

sewer29 napisał/a:
nie mam pliku autorunce.exe
A włączyłeś pokazywanie plików ukrytych i systemowych?

Poza tym - zmiana nazwy ma na celu zarchiwizowanie oryginalnego pliku. A masz updateme.exe?

A inny program nawigacyjny możesz uruchamiać wg http://forum.gps24.pl/viewtopic.php?t=9805 - bez odblokowywania
Spróbuj tez pliku explorer.exe z apteczki (w DOWNLOAD) w folderze Navigon z nazwą zmieniona na Navigon.exe
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
sewer29
Waypoint


Dołączył: 28 Sty 2010
Posty: 19
Wysłany: 2012-05-22, 12:46   

nie mam updateme exe ,tak mam pokazywanie ukrytych i systemowych.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9616
Wysłany: 2012-05-22, 12:48   

A próbowałes metody z postu hubicom ?

Albo wrzuć explorer.exe na SD z nazwą zmienioną na autorunce.exe
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
sewer29
Waypoint


Dołączył: 28 Sty 2010
Posty: 19
Wysłany: 2012-05-22, 13:06   

robie to z postu hubicom ,wszystko jest ok do momentu wylacz i wlacz trzymajac dluzej ,trzymajac dluzej nic sie nie dzieje ani sie nie wylacza ani wlacza swieci caly cza trzymalem minute.

udalo sie ta paczka bez zadnych zmian na karcie
https://rapidshare.com/#!download|474p11|173122144|Navigon_2100Max_unlock.zip|236|R~83D075D90D00AA813BDD7DE29A57AA4D|0|0 navigon na jakim jest windowsie ?4.2?
 
 
siudziu
Waypoint


Dołączył: 08 Sie 2008
Posty: 18
Wysłany: 2012-10-19, 08:55   

W moim przypadku Navigon Canada 310 nigdzie nie znalazłem nazwy Navigon 2100 u mnie wystarczyło zmienić na urzadzeniu nazwe pliku autorunce.exe na inna np. autorunce.old na karcie zainstalować AM plik exe automapy skopjować do katalogu głównego karty jako atorunce.exe i to wszystko. (urządzenie jest widziane jako 2 dyski wymienne)
_________________
GO Clever Navio 500 AM 6.11
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10