Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-02, 14:24
traffic
Autor Wiadomość
krystian2290
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Gru 2012
Posty: 9
Wysłany: 2012-12-25, 20:35   traffic

Witajcie jestem tu nowy i mam takie pytanie ., tzn mam nawigacje navroad vivo plus i automape i moje pytanie jak korzystac z am'traffic iz duzo jezdze zagranice i by mi się to przydało. proszę o szybką odp
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2012-12-25, 20:40   

Traffic w AutoMapie to informacje statystyczne (pobierane np przy podłączeniu nawigacji do komputera), oraz tzw "Live Drive", czyli dane o ruchu drogowym na żywo, pobierane przy użyciu telefonu komórkowego, sparowanego z nawigacją. O ile pamiętam dane Live Drive obejmują tylko Polskę.
 
 
 
krystian2290
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Gru 2012
Posty: 9
Wysłany: 2012-12-25, 20:43   traffic

czyli nie da sie nic zrobic zeby wiedziec o korkach i o ruchu drogowym zagranica ?? tzn w drodze do Polski z Holandii np
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18807
Wysłany: 2012-12-25, 20:45   

LD w AM działa tylko w Polsce

Na EU system TMC działający w programach Navigon i iGO. Wymagany odbiornik TMC
_________________

 
 
krystian2290
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Gru 2012
Posty: 9
Wysłany: 2012-12-25, 20:49   traffic

a jak bym kupił taki odbiornik TMC do nawigacji Navroad to by dzialalo ??
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2012-12-25, 20:51   

Działało by tylko z Igo lub innym programem obsługującym TMC - AutoMapa go NIE OBSŁUGUJE.
 
 
 
krystian2290
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Gru 2012
Posty: 9
Wysłany: 2012-12-25, 20:54   traffic

aaa rozumiem, to niestety dalej będę musiał stać w korkach hmm ;/
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-12-25, 20:58   

krystian2290 napisał/a:
dalej będę musiał stać w korkach
Chyba ,że zmienisz oprogramowanie nawigacyjne , które obsługuje TMC .
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
krystian2290
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Gru 2012
Posty: 9
Wysłany: 2012-12-25, 21:04   traffic

czyli na jakie oprogramowanie moglbym zmienic???
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 11