Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: jacekp1313
2013-04-29, 06:56
Nv2008 i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2385
Skąd: Google
Wysłany: 2013-02-16, 11:32   

domel10 napisał/a:
Jak wejść w ustawienia urządzenia? Po włączeniu urządzenia uruchamia się okno Navi gdzie to wyboru mam tylko hasło Nawigacja (Wejście do MapaMap).
Bo urządzenie jest zablokowane.

Odblokuj sobie go zmieniając w pliku AutoRun zapis na: \ResidentFlash\explorer.exe i ciesz się pulpitem ja w windows i możliwością uruchamiania wszelkich programu z poziomu pulpitu.

Wpis pliku zmieniasz z poziomu swojego Windowsa po podpięciu nawigacji do komputera.

Oryginalny Autorun sobie skopiuj i zachowaj na wszelki wypadek. Miałem tą nawi i zrobiłem na niej wiele poradników na forum.

Później robisz sobie ikonę na pulpit i działa.

Wszystko masz w moim podpisie.

[ Dodano: 2013-02-16, 11:38 ]
A tu : http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=24590 masz mały opis co uruchomiłem na tej nawigacji.
_________________
Poradniki
 
 
domel10
azymut


Dołączył: 15 Lut 2013
Posty: 4
Wysłany: 2013-02-16, 13:40   

Po podłączeniu pod laptopa NIC mi nie pojawia się, żaden dodatkowy dysk, niezależnie czy mam w nawigacji kartę czy nie.
USB w laptopie działają, sprawdziłem też na drugim laptopie - nic.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-02-16, 14:13   

domel10 napisał/a:
Po podłączeniu pod laptopa NIC mi nie pojawia się
:arrow: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 punkt 2.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
domel10
azymut


Dołączył: 15 Lut 2013
Posty: 4
Wysłany: 2013-02-16, 14:17   

___Olivia_ napisał/a:
domel10 napisał/a:
hasło Nawigacja
Oprócz tego co jeszcze widać na ekranie urządzenia navi.


Nic nie widać więcej - niebieskie okno z logiema Navia i napisałem Nawigacja, po kliknięciu włącza się MapaMap.

Ta Navi to sprzęt mojego taty, ja mam Manta GPS070 Easy Rider, do której kolega kilka lat temu przygotował mi SD dzięki czemu po włączeniu uruchamia mi się nielubiana przeze mnie MapaMap, a po restarcie z ekran jak w windowsie, gdzie z dysku uruchamiam sobie folder AutoMapa i plik wceAm.

Pomyślałem, że jak włożę tę kartę do Navi to będzie podobnie tyle że nie mam pulpitu.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-02-16, 14:23   

domel10,
To w takim razie dostosuj się do porady kolegi Google, najpierw połącz swoją navi z komputerem :arrow: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 punkt 2
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18806
Wysłany: 2013-02-16, 15:30   

domel10 napisał/a:
Szukałem wczoraj 4godziny po necie i
A wystarczyło przeczytać wątki w dziale o Nv2008:
"autorun.inf"
"Autostart mapy w N2008"

P.S. Scaliłem
_________________

 
 
drdala
Waypoint


Dołączył: 21 Wrz 2010
Posty: 16
Wysłany: 2016-06-23, 15:04   Navia 2008 problem po wgraniu nowych map i programu

Witam ściągnąłem
https://pebx.pl/t/mapamap-wszystkie-platformy.439837/
MapaMap 10.0.2 Top SD Polska 2016.Q1
w środku mam dwa pliki
MapaMap 10.0.2 Top SD Polska 2016.Q1
oraz
Patcher_do_MapyMap_3.3.4
zrobiłem wszystko jak w instrukcji jest napisane lecz niestety nie działa teraz w ogóle nawigacja. Cały czas wisi na logo navia i nic dalej się nie dzieje...
Do robić? Pomocy będę bardzo wdzięczny.
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2385
Skąd: Google
Wysłany: 2016-06-23, 16:55   

drdala napisał/a:
zrobiłem wszystko jak w instrukcji jest napisane lecz niestety nie działa teraz w ogóle nawigacja. Cały czas wisi na logo navia i nic dalej się nie dzieje...
To znaczy co zrobiłeś? Masz odblokowaną nawigację ? Instalujesz na kartę ?
_________________
Poradniki
 
 
drdala
Waypoint


Dołączył: 21 Wrz 2010
Posty: 16
Wysłany: 2016-06-29, 22:07   

Nie mam odblokowanej chyba... ja ją dostałem więc nie wiem jaka jest jej przeszłość...
Instaluję na kartę 1gb
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18806
Wysłany: 2016-06-30, 05:37   

drdala napisał/a:
Nie mam odblokowanej chyba...
drdala napisał/a:
logo navia
czyli nieodblokowana.
Zmień wpis w menu.ini wg http://www.my-navia.pl/vi...p=114547#114547 lub odblokuj - wszystko masz w na forum.

P.S. Scaliłem z istniejącym wątkiem
_________________

 
 
drdala
Waypoint


Dołączył: 21 Wrz 2010
Posty: 16
Wysłany: 2016-07-04, 09:25   

wpisz btn_exe = "ścieżka_dostępu_do_pliku_skryptu"
Jakiego skryptu? o co chodzi?
Proszę o link o instrukcji jak poradzić sobie z tą nawigacją od początku do końca.
Odblokowania do wgrania aktualnego programu nawigacyjnego oraz nowych map.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18806
Wysłany: 2016-07-04, 11:04   

drdala napisał/a:
Proszę o link o instrukcji jak poradzić sobie z tą nawigacją od początku do końca.
Jeszcze nikt takiej nie napisał. Możesz być pierwszy.

drdala napisał/a:
Jakiego skryptu? o co chodzi?
Przeczytaj cały wskazany wątek + to, co w linkach
_________________

 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2385
Skąd: Google
Wysłany: 2016-07-04, 11:18   

drdala napisał/a:
Proszę o link o instrukcji jak poradzić sobie z tą nawigacją od początku do końca.
Podłącz ją do komputera. Jak wyświetli się zawartość to szukasz pliku o nazwie autorun.inf . Kopiujesz sobie go w bezpieczne miejsce na dysku komputera. Jak skopiujesz ten co jest w nawigacji otwierasz za pomocą notatnika i wpisujesz :\Flash_storage\explorer.exe . Zamykasz i potwierdzasz zmiany. Odłączasz od kompa. Z tyłu masz reset więc go wciskasz i uruchamia ci się pulpit Windows. Wgrywasz program nawigacyjny na kartę . Gdy urządzenie masz już włączone a kartę włożoną do urządzenia klikasz MyDevice i wchodzisz jak w komputerze w katalog karty SD. Tam dalej w wgrany program nawigacyjny i go uruchamiasz.

Możesz dodać skrót na pulpit do danego programu nawigacyjnego. Jak to zrobić jest poradnik . Szukaj w moim podpisie.

Miałem tą nawigację i naprawdę nie jest trudno ją obsłużyć.
_________________
Poradniki
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18806
Wysłany: 2016-07-04, 12:39   

Sprecyzuję.
Poza opisanym wyżej odblokowaniem można uruchamiać program nawigacyjny jak w poście z 2008 roku http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=34935#34935 - ale po zamknięciu programu urządzenie się zwiesza, stąd wspomniany skrypt

Ale najlepiej wgrać panel i wpisać go w autorun.inf (ja w bliźniaczej Nv35 miałem takie: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=41626#41626 )
_________________

 
 
drdala
Waypoint


Dołączył: 21 Wrz 2010
Posty: 16
Wysłany: 2016-07-04, 15:38   

Google napisał/a:
drdala napisał/a:
Proszę o link o instrukcji jak poradzić sobie z tą nawigacją od początku do końca.
Podłącz ją do komputera. Jak wyświetli się zawartość to szukasz pliku o nazwie autorun.inf . Kopiujesz sobie go w bezpieczne miejsce na dysku komputera. Jak skopiujesz ten co jest w nawigacji otwierasz za pomocą notatnika i wpisujesz :\Flash_storage\explorer.exe . Zamykasz i potwierdzasz zmiany. Odłączasz od kompa. Z tyłu masz reset więc go wciskasz i uruchamia ci się pulpit Windows. Wgrywasz program nawigacyjny na kartę . Gdy urządzenie masz już włączone a kartę włożoną do urządzenia klikasz MyDevice i wchodzisz jak w komputerze w katalog karty SD. Tam dalej w wgrany program nawigacyjny i go uruchamiasz.

Możesz dodać skrót na pulpit do danego programu nawigacyjnego. Jak to zrobić jest poradnik . Szukaj w moim podpisie.

Miałem tą nawigację i naprawdę nie jest trudno ją obsłużyć.




Hej po kroku
"Z tyłu masz reset więc go wciskasz i uruchamia ci się pulpit Windows."
przelatuje cały kolorowy pasek na dołu ekranu i zatrzymuje się.
\Flash_storage\explorer.exe
ja nie mam nic takie jak explorer.exe
może dlatego to się nie uruchamia...
niestety urządzenie ma już chyba popsutą baterię i ten reset muszę robić na zasilaczu
może to być przyczyną nie uruchamiania się?

[ Dodano: 2016-07-04, 18:15 ]
Witam
Udało mi się uruchomić windowsa i program nawigacyjny z karty.
Teraz muszę jeszcze wyciągnąć go na pulpit.
Oraz dodatkowo cały czas mam na wierzchu pasek zadań windowsa. Przeszkadza mi on bo nie mogę naciskać dolnych przycisków nawigacji. Co zrobić z tym problemem?

[ Dodano: 2016-07-04, 18:47 ]
Chciałem teraz pozbyć się tych dwóch problemów przez zmianę ścieżki w pliku menu
żeby klikając mapamap uruchamiała się moja nowa mapamapa a nie stara w jakieś wersji lite
Nawet mi się to udało ale teraz znów wyświetla się komunikat Nie znaleziono map.
Obojętnie czy uruchamiam ją przez windowsa czy przez skrót z menu.
Dlaczego? Pomóżcie proszę... pilne
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10